Jump to content

ξεφτισμα πτερυγιων

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους,

εδω και αρκετο καιρο εχω παρατηρησει ενα ξεθωριασμα και ξεφτισμα στις ακρες των πισω πτερυγιων καποιων απο τα ψαρια που εχω στο ενυδρειο μου-δεν οφειλεται σε δαγκωματα-απο πολυ μικρα(3 εκ.) και που εχουν γινει περιπου 15 εκ. Τα ειδη που εχουν παρουσιασει αυτο το συμπτωμα ειναι AULONOCARA σε 3διαφορετικα ειδη, μια TILAPIA BUTTIKOFERI και καποια TROPHEUS. Αν καποιος γνωριζει που μπορει να οφειλεται αυτο το συμπτωμα θα με βοηθουσε ιδιαιτερα.

Φιλικα,

Αγγελος Βαρθαλιτης

Καλημερα σε ολους,

εδω και αρκετο καιρο εχω παρατηρησει ενα ξεθωριασμα και ξεφτισμα στις ακρες των πισω πτερυγιων καποιων απο τα ψαρια που εχω στο ενυδρειο μου-δεν οφειλεται σε δαγκωματα-απο πολυ μικρα(3 εκ.) και που εχουν γινει περιπου 15 εκ. Τα ειδη που εχουν παρουσιασει αυτο το συμπτωμα ειναι AULONOCARA σε 3διαφορετικα ειδη, μια TILAPIA BUTTIKOFERI και καποια TROPHEUS. Αν καποιος γνωριζει που μπορει να οφειλεται αυτο το συμπτωμα θα με βοηθουσε ιδιαιτερα.

Φιλικα,

Αγγελος Βαρθαλιτης

Βαλε καμια φοτο.Στην ουρα ειναι μονο;

Μηπως θα ηταν ευκολο να μας κανεις μια αναλυτικη παρουσιαση του ενυδρειου σου,καθως και να ανεβασεις καποιες φωτογραφιες;

Ευχαριστω :)

Βαλε καμια φοτο.Στην ουρα ειναι μονο;

Θα προσπαθησω να βγαλω σημερα. Το προβλημα παντως ειναι στις ουρες και στ ραχιαια πτερυγια. Στην αρχη σκεφτηκα μηπως οφειλεται στο οτι εχουν μεγαλωσει τα ψαρια αλλα μετα κοιταζωντας στο internet ειδα παρομοια ψαρια σε μεγεθος αλλα χωρις το προβλημα που εχουν τα δικα μου. Κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι κανενα απο τα υπολοιπα ψαρια δεν εχει τιποτα.

Οπως σου ειπε και ο Διας πρεπει να πεις λιτρα ,φιλτρανση,γενικα μια αναλυση του ενυδρειου.Μπορει να συμβενουν για παρα πολους λογους,με πρωτο το στρες. :)

Μηπως θα ηταν ευκολο να μας κανεις μια αναλυτικη παρουσιαση του ενυδρειου σου,καθως και να ανεβασεις καποιες φωτογραφιες;

Ευχαριστω :)

Το ενυδρειο μου ειναι 480 λιτρα και φιλοξενω 27 κιχλιδες εκ των οποιων οι 4 ειναι αμερικανικες (salvini yellow, jaguar, jack dempsey, herotilapia multispinosa), ολες οι αλλες ειναι αφρικανες που τις εχω απο πολυ μικρες (περιπου 3 εκ.). Το επομενο βημα ειναι να δωσω τις αμερικανες οχι γιατι ενοχλουν αλλα μεγαλωσαν και εχω βρει καποια καινουργια ειδη (ψαρια σπανια) που θα τις αντικαταστησουν. Επισης εχω τα ακολουθα nandus nebulosus, ctenorama acutirostre, botia kubotai, botia histrionica, botia angelicus, pecoltia sabaji, ancistrus temminckii, bristlenose ancistrus, gold nugget, baryancistrus mango l047, polycentropsis abbreviata, paratilapia polleni, pseudotropeus demasoni, pseudotropheus crabro, pseudotropheus elongatus, pseudotropheus greshakei, labidochromis chismulae, synodontis multipunctatus, synodontis decorus, synodontis petricola, tropheus lufubu, tropheus moorii kaiser ikola, tropheus black bulu point, tropheus duboisi, tropheus moorii murago, tropheus ndole red flourescent, pecoltia leopard L008. Και καποια αλλα...

Ο βυθος ειναι μισος χαλικι και μισος αμμος και εχει πετρες για να κρυβονται τα ψαρια.

οχ οχ γινεται χαμος μεσα.Και εσυ σαν και εμενα οτι σου αρεσαι εβαλες. :)

οχ οχ γινεται χαμος μεσα.Και εσυ σαν και εμενα οτι σου αρεσαι εβαλες. :lmao:

ε? πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο με αυτήν την σύνθεση?

Το πρόβλημα το διαπιστώνουμε όλοι και έχει να κάνει με την σύνθεση. Γιατί δεν προχωράτε σε λύσεις και σε προτάσεις για να βοηθήσουμε τον φίλο μας;

:)

Νομιζω πως και ο φιλος μας ξερει πως η συνθεση δεν ειναι σωστη.

Γι'αυτο λοιπον εγω θελω να τον ρωτησω πριν απ'όλα τι ειναι διατεθειμενος ο ιδιος να κανει,πριν προχωρησω σε καποια προταση :)

Η λυση κατα την γνωμη μου ειναι η αναδιαρθρωσει της συνθεσεις,αλλα ο φιλος λεει οτι τα εχει καιρο.Και τα λιτρα ειναι λιγα,τα ψαρια ειναι παρα πολλα,και ασυμβατα μεταξυ τους.

Αγαπητέ φίλε διώχνεις πολύ "κόσμο" από εκεί μέσα σε πρώτη φάση...

Αν θες υγεία στο ενυδρείο σου πρέπει να το κάνεις, βρες τι θέλεις να κρατήσεις βάσει των 480 λίτρων σου και ... τα ξανά λέμε! :)

ε? πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο με αυτήν την σύνθεση?

Σχεδον 7 μηνες και δεν εχω καμμια απωλεια απο τσακωμους! Θαυμα?

Σχεδον 7 μηνες και δεν εχω καμμια απωλεια απο τσακωμους! Θαυμα?

Καθόλου.Οι εφτά μήνες είναι μικρό χρονικό διάστημα για να κριθεί ένα σύστημα ειδικά με είδη που είναι μικρά και δεν έχουν φτάσει ακόμα τελικό μέγεθος.

Νομιζω πως και ο φιλος μας ξερει πως η συνθεση δεν ειναι σωστη.

Γι'αυτο λοιπον εγω θελω να τον ρωτησω πριν απ'όλα τι ειναι διατεθειμενος ο ιδιος να κανει,πριν προχωρησω σε καποια προταση :)

Αυτο που μπορω να κανω χωρις να στεναχωρηθω πολυ ειναι να δωσω τα αμερικανικα και τα pseudotropheus. Τις Tilapia δεν μπορω να τις δωσω γιατι τις εχω απο πολυ μικρες και εχω φτασει στο σημειο να τις ταιζω στο στομα (ειδικα την Buttikoferi), οπως επισης δεν μπορω να δωσω και τα Tropheus. Με λιγα λογια θα μεινω με 15 ψαρια. Ειναι καλα τωρα?

Αν θες να κρατήσεις tropheus θα πρέπει να τα κρατήσεις μόνα τους και ένα μόνο είδος. Έτσι όπως τα έχεις τώρα, δυστυχώς είναι καταδικασμένα.

Λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε, γράψε σε παρακαλώ αναλυτικά τα είδη και σε τι αριθμό τα έχεις σε μορφή λίστας. Ο καθένας θα σου κάνει την πρόταση του κι εσύ θα αποφασίσεις τι και αν θέλεις να κάνεις κάτι.

Δεν ειναι μονο η ποσοτητα των ψαριων,αλλα και η συμβατοτητα.Πρεπει να διαλεξεις,τι θα κρατησεις βαση αυτης ,και οχι ποσοτηκα :)

οχ οχ γινεται χαμος μεσα.Και εσυ σαν και εμενα οτι σου αρεσαι εβαλες. :)

ειναι πολυ ωραιο για μενα οταν γυριζω απο την δουλεια να καθομαι στο σαλονι με σβηστα τα φωτα και να απολαμβανω ολα αυτα τα χρωματα σε slow motion. Και το κακο ειναι οτι μολις αγορασεις κατι που σου αρεσει μετα απο λιγο βρισκεις και κατι αλλο που ειναι πιο ομορφο, ετσι δεν ειναι?

ΑΓΓΕΛΟΣ

ειναι πολυ ωραιο για μενα οταν γυριζω απο την δουλεια να καθομαι στο σαλονι με σβηστα τα φωτα και να απολαμβανω ολα αυτα τα χρωματα σε slow motion. Και το κακο ειναι οτι μολις αγορασεις κατι που σου αρεσει μετα απο λιγο βρισκεις και κατι αλλο που ειναι πιο ομορφο, ετσι δεν ειναι?

ΑΓΓΕΛΟΣ

Αυτη ειναι και η ουσια :lmao:

Το θεμα ομως ειναι να εχεις αυτη την χαρα για χρονια και να μην εχεις απωλειες....Και πιστεψε με τα χρωματα και τις συμπεριφορες των ψαριων σου θα τις απολαυσεις πραγματικα,οταν δημιουργησεις τις καταληλες συνθηκες. :)

ΑΓΓΕΛΟΣ

Μη μου τα λες σεμενα,καθε βραδυ αυτην την στιγμη περιμενω.Και εγω εχω αρκετα,αλλα οχι τοσο ασυμβατα ,σε 600 λιτρα καθαρα,και λιγοτερα ψαρια.Δυστυχως ομως και εγω βλεπω οτι ,οταν φτασουν σε τελικο μεγεθος θα εχω προβλημα.Αν μπορουσα να ειχα 10 αφρικανικα θα τα ειχα.Ειναι ερωτας τα ατιμα,αλλα πρεπει να τηρουμαι τους κανονες για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο

Αν θες να κρατήσεις tropheus θα πρέπει να τα κρατήσεις μόνα τους και ένα μόνο είδος. Έτσι όπως τα έχεις τώρα, δυστυχώς είναι καταδικασμένα.

Λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε, γράψε σε παρακαλώ αναλυτικά τα είδη και σε τι αριθμό τα έχεις σε μορφή λίστας. Ο καθένας θα σου κάνει την πρόταση του κι εσύ θα αποφασίσεις τι και αν θέλεις να κάνεις κάτι.

Λοιπον Κωστη εχω τα παρακατω,

altolamprologus calvus black - 1

aulonocara german red - 1(male)

aulonocara korneliae - 1(male)

aulonocara kornaliae - 1(female)

ctenopoma acutirostre - 1

nandus nebulosus - 1

botia kubotai - 1

botia histrionica - 1(male)

botia angelicus - 1

bristlenose ancistrus - 1

para-pleco(pecoltia sabaji) - 1

ancistrus temminkii - 1

gold nugget - 1

baryancistrus mango L047 - 1

lemon ancistrus - 1

herotilapia multispinosa - 1

sciaenochromis electric blue ahli - 1

hemichromis elongatus - 1

jack dempsey - 1

geophagus surinamensis - 1

geophagus jurupari - 1

melanochromis auratus - 1(male)

melanochromis auratus - 1(female)

nimbochromis livingstoni - 1

paratilapia poleni - 1

pseudotropheus crabro - 1

pseudotropheus elongatus - 1

psudotropheus demasoni - 1

pseudotropheus greshakei - 1

labidochromis chismulae - 1

tilapia buttikoferi - 1

tropheus black bulu point - 2

tropheus moorii kaiser ikola - 1

tropheus ndole red flourescent - 2

tropheus duboisi - 1

tropheus moorii murago - 1

salvini yellow - 1

αυτα ειναι... τι λες?

Eχεις μπλεξει την υφηλιο ολη φιλε μου,λιμνες της Αφρικης,με τον αμαζονιο....Πες μα ποιο ψαρι σου αρεσει πιο πολυ απάυτα που εχεις,ωστε να δουμε ποια μπορεις να κρατησεις και να στησουμε το ενυδρειο αναλογως. :)

Αν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις τις Αφρικανές, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν μπορούμε να κρατάμε ένα ψάρι από κάθε είδος. Ανάλογα το είδος, τις κρατάμε σε ζευγάρια, χαρέμια ή κοπάδια. Αυτό συμβαίνει για λόγους επιθετικότητας και με βάση την σεξουαλική συμπεριφορά (μονογαμικά ή πολυγαμικά είδη).

Επίσης πρέπει να κρατάμε είδη που έχουν ίδιες διατροφικές ανάγκες, γιατί η λάθος διατροφή μπορεί να σκοτώσει ένα ψάρι.

Η δική μου η πρόταση, ξέρω ότι είναι δύσκολο να την δεχτείς, είναι δύο είδη από την λίμνη Malawi της οικογένειας των πετρόψαρων (mbuna) οργανωμένα σε χαρέμια 1m+3f. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αναπαραγωγές μπορείς να κρατήσεις και τα synodontis τα οποία συνηθίζουν να τρώνε τα αυγά των Κιχλίδων.

Eχεις μπλεξει την υφηλιο ολη φιλε μου,λιμνες της Αφρικης,με τον αμαζονιο....Πες μα ποιο ψαρι σου αρεσει πιο πολυ απάυτα που εχεις,ωστε να δουμε ποια μπορεις να κρατησεις και να στησουμε το ενυδρειο αναλογως. :)

Λοιπον, αυτα που μου αρεσουν και τα εχω απο την αρχη ειναι oi AULONOCARA, BUTTIKOFERI, TROPHEUS, CALVUS, AHLI & τα PLECOS.

ακουω τωρα τις συμβουλες...

Αν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις τις Αφρικανές, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν μπορούμε να κρατάμε ένα ψάρι από κάθε είδος. Ανάλογα το είδος, τις κρατάμε σε ζευγάρια, χαρέμια ή κοπάδια. Αυτό συμβαίνει για λόγους επιθετικότητας και με βάση την σεξουαλική συμπεριφορά (μονογαμικά ή πολυγαμικά είδη).

Επίσης πρέπει να κρατάμε είδη που έχουν ίδιες διατροφικές ανάγκες, γιατί η λάθος διατροφή μπορεί να σκοτώσει ένα ψάρι.

Η δική μου η πρόταση, ξέρω ότι είναι δύσκολο να την δεχτείς, είναι δύο είδη από την λίμνη Malawi της οικογένειας των πετρόψαρων (mbuna) οργανωμένα σε χαρέμια. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αναπαραγωγές μπορείς να κρατήσεις και τα synodontis τα οποία συνηθίζουν να τρώνε τα αυγά των Κιχλίδων.

Ξερω οτι τα εχω μπερδεψει, ομως η σημερινη εικονα που εχω καθε βραδυ ειναι μοναδικη. Παρ'ολα αυτα αν ηθελα να κρατησω τα TROPHEUS & τις AULONOCARA θα υπηρχε προβλημα? και τελος παντων στα 480 λιτρα ποσα TROPHEUS θα μπορουσα να φιλοξενησω-απο διαφορα ειδη ομως-μαζι με τις AULONOCARA.

ΑΓΓΕΛΟΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...