Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Recommended Posts

Kαλησπερα...εχω δυο κλοουνακια στο νανο μου και αν και το ειχα παρατηρησει τωρα αρχιζω να φοβαμαι, εφοσον ειδα στον πρωτο που εβαλα(η χρονικη διαφορα μεταξυ τους που τους εβαλα στο ενυδρειακι ειναι μια βδομαδα), ενα πραγμα κατι σαν χνουδι ασπρο στο κατω μερος των βραγχιων του-στο δεξι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι χνουδι αλλα στο δευτερο δεν ειναι και τοσο εντονο, σαν μικρο σπυρακι με πιον, για την ακριβεια-.Σιγουρα δεν θα ηθελα να τον χασω και για αυτον τον λογο θα ηθελα την αμεση βοηθεια σας.Ειναι και οι δυο ocellaris amphirion...

Eυχαριστω εκ των προτερων... :)

To σπυρακι που εχει το ενα πρεπει να ειναι μια κυστη που βγαζουν καμια φορα τα κλοουν η οποια τις περισσοτερες φορες κανει τον κυκλο της και φευγει.

Τωρα το αλλο σαν σιψη βραγχιων ακουγετε και πρεπει να ειναι Fin Rot.

Παντος συμπλήρωσε την φόρμα που σου λεει ο κωστας και βγαλε και καμια photo

JD

Έγινε επεξεργασία - Sparos

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:3Ο

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο της σερα 60/120 λιτρα

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2 μηνες

- Ψάρια (είδη και αριθμός):1 κλινερ, 2 κλοουν, 4 τουρμπο, 2 ερημητες

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):flakes απο κιχλιδες και αρτεμια-αλλαγη την επομενη εβδομαδα για πρωτη φορα-

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:8,2

- KH:180-200 ppm

- GH:-

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0

- Θερμοκρασία:24 με 25

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:ΑΡΙ

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:Ocellaris amphirion

- Ιστορικό Ψαριού:συμπεριφορα αψογη

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):βλεπω πως το χρωμα του ειναι καπως σκουρο

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:δεν ξερω

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης: τιποτα

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Δεν μπορω να βγαλω δυστυχως φοτο....οποιος μπορει να βοηθησει για αυτο το θεμα... :) θα ξαναμπω απο αυριο...

Ξέρεις πιό είναι το πρόβλημα ; ότι περίπου τα ίδια συμπτώματα υπάρχουν σε 2-3 ασθένειες που η κάθε μία μπορεί να χρειάζεται διαφορετιική θεραπεία.έστω και απο κινητό δέν μπορείς; αρκεί να είναι ψιλοκαθαρή...

Καραντίνα έχεις; ή να ξέρεις κάποιον που να μπορεί να φιλοξενήσει το ψαράκι σου κατα την διάρκεια της θεραπείας;

Παιδια συγνωμη αλλα δεν μπορω να ανεβασω της φοτογραφιες....απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να πατησω επιλογη φακελου κι απο εκει να τις ανεβασω αλλα μολις παταω προσθηκη αυτου του συνημμενου το ιντερνετ μου λεει οτι δεν μπορει να εμφανισει την σελιδα....καραντινα δυστυχως δεν εχω κι απο οτι παρατηρω πρεπει να ειναι το ιδιο και στα δυο βραγχια...τωρα για το αν εχω φιλο να μπορει να το κρατησει σε καραντινα παλι δεν εχω οποτε δεν ξερω αν γενικοτερα μπορεσω να τον βαλω σε καραντινα....ακουω ιδεες!!!! :)

Kαλησπέρα Αποστόλη...

Δές εδώ και πές μας με βάση τα συμπτώματα του ψαριού τί νομίζεις ότι μπορεί να είναι...

Ως πιο παραπλησιο μου φαινεται πως ειναι αυτο:Λευκά στίγματα (μπαλώματα) σαν βαμβάκι στις ουρές, σώμα ή στόμα.

Saprolegnia

(Fungus)

Θεραπεία με φάρμακα για την καταπολέμηση του Fungus.

Αλλα δεν λεει τιποτα για τα βραγχια...εκτος αν εννοει κι αυτα συμπεριλαμβανομενου του στοματος....επισης δεν ξερω αν ειναι τυχαιο η οχι, ειδα και δυο παρα πολυ μικρα ασπρα μπιμπικακια στο πισω πανω πτερυγιο του και στην ουρα.Για αυτο δεν ειμαι εκατο τα εκατο σιγουρος αλλα θα το τσεκαρω οταν ανοιξει το φως...

Ως πιο παραπλησιο μου φαινεται πως ειναι αυτο:Λευκά στίγματα (μπαλώματα) σαν βαμβάκι στις ουρές, σώμα ή στόμα.

Saprolegnia

(Fungus)

Θεραπεία με φάρμακα για την καταπολέμηση του Fungus.

Αλλα δεν λεει τιποτα για τα βραγχια...εκτος αν εννοει κι αυτα συμπεριλαμβανομενου του στοματος....επισης δεν ξερω αν ειναι τυχαιο η οχι, ειδα και δυο παρα πολυ μικρα ασπρα μπιμπικακια στο πισω πανω πτερυγιο του και στην ουρα.Για αυτο δεν ειμαι εκατο τα εκατο σιγουρος αλλα θα το τσεκαρω οταν ανοιξει το φως...

Θεραπεία στο κυρίος ενυδρείο να την αποφύγεις ,δέν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί το σύστημά σου... στην έσχατη περίπτωση χρησιμοποίησε νερό απο το ενυδρείο σε ένα αρκετά μεγάλο δοχείο-ταπερ 5-10 λίτρα (κατάλληλο για τρόφιμα και αχρησιμοποίητο)με αεραντλία...τώρα για τα άσπρα σπυράκια μπορεί να αναπτύσεται η ασθένεια ή μπορεί να αρχίζει να βγάζει ick λόγο του στρές της αρρώστιας.

Καλή επιτυχία και ενημέρωσέ μας :)

Έγινε επεξεργασία - costas21

Τελικα δεν εχω κανει καμια θεραπεια...ο κλοουν ειναι μια χαρα αν και το βαμβακι αυτο στα βραγχια σιγα σιγα μεγαλωνει...πηγα σε ενα τυπο σε πετ σοπ-ο οποιος ειναι σιγουρα εμπειρος...-και μου ειπε να μην κανω τιποτα γιατι ειναι μαλλον μυκητας ο οποιος θα φυγει σιγα σιγα....μου ειπε να μην ανησυχω...εγω παλι δεν το βλεπω και τοσο αθωο αλλα το μονο που μου εχει μεινει να κανω ειναι να περιμενω και να επιβλεπω καθε μερα...διαβαζω παντως και στο ιντερνετ και απο οτι εχω καταλαβει μπορει να ειναι και brooklynella ή lemphocitys...δεν εχω καταλαβει ομως την θεραπεια....

Αποστόλη τώρα είδα το θέμα σου..

Το πιθανότερο είναι να έχεις ich-white spots κάνε μια αναζήτηση και δες φωτογραφίες και πες μας.Σιγουρα τα white spots ειναι μια απο τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν έναν κάτοικο θαλασσινού ενυδρείου ειδικά αν αυτός είναι νέος στο χόμπι.Καταρχήν το σημαντικό είναι να δεις τον λόγο που προκαλείται αυτό που μας περιγράφεις έτσι ώστε να διορθωθεί και να μην ξαναεντοπιστεί.Τα ψάρια σου για κάποιο λόγο στρεσάρονται.Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ασυμβατότητα ψαριών σε αυξημένες τιμές αμμωνίας,νιτριτη,νιτρώδη,κτλ κτλ.Κανε τις απαραίτητες μετρήσεις και πες μας.

Επίσης ξεκίνα να μπολιάζεις τη τροφή σου με σκόρδο π.χ seachem garlic η κάτι ποιο δυνατό όπως garlic extreme της kent.Καλό είναι ακόμα και όταν υποχωρήσει η ασθένεια να συνεχίσεις να προσθέτεις σκόρδο στην τροφή 2-3 φορές την εβδομάδα.Τέλος καλό θα ήταν να προμηθευόσουν και βιταμίνη c.

Έγινε επεξεργασία - salamander

Παιδια ειμαι κατα 90% σιγουρος οτι ειναι και lemphocystis και απο ο,τι εχω διαβασει ειναι κατι που φευγει απο μονο του με τον καιρο...αν καποιος ξερει κατι παραπανω ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ συμπτωμα ας πει κατι παραπανω...ευχαριστω τον καθενα σας για την βοηθεια :)

Αν μιλάμε για lemphocystis δεν υπάρχει κάποια συνταγή για να την περιορίσεις. Η νόσος είναι μεταδοτική σε άλλα ψάρια και είναι συνήθως αυτοπεριοριζόμενη.Το ψάρι πρέπει να απομονωθεί σε ένα ενυδρείο μόνο τους για περίπου μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...