po-pay 10 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας συνχομπιστες. ηθελα να με βοηθησετε με το στησιμο του ενυδρειου που προοριζεται για κιχλιδες. α)Εχω βαλει για βυθο χαλαζιακη αμμο(λευκη) και πετρες μαυρες απο ποταμι. Απο οτι διαβασα δεν ειναι ποιο καταλληλα για το στησιμο τετοιου ειδους. Ποια ειναι η αποψη σας? θα πρεπει να αλλαξω τον βυθο και τις πετρες η μπορω ν τις κρατησω? β) πως μπορω να κραταω σταθερες τισ τιμες του ph? γ) θα πρεπει να αγορασω μετρτη ph? Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Ποιες κιχλιδες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
po-pay 10 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 10 Οκτωβρίου 2010 (edited) Preudotropheus Demasoni και Hemichromis Liffallili αυτες εδω λεω να βαλω. ηθελα να μου πειτε αν μπορουν να μπουν μαζι. Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2010 - po-pay Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Καλώς ήρθες στην Αφρική. Πρώτα απ'ολα πες μας για τι ενυδρείο πρόκειται, δηλαδή τις ακριβείς διαστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 10 Οκτωβρίου 2010 οσα λιτρα ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
po-pay 10 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 10 Οκτωβρίου 2010 καλως σας βρηκα οι διαστασεις του ειναι 80*35*40 γυρω στα 110 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Ειναι πολυ λιγα τα λιτρα σου για τα ψαρια που σκεφτεσαι φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
po-pay 10 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 10 Οκτωβρίου 2010 δεν θελω να βαλω πολλα μεσα θελω γυρω στα 3-4 απο το καθε ειδος. τι αλλο μπορω να βαλω απο κιχλιδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Preudotropheus Demasoni και Hemichromis Liffallili αυτες εδω λεω να βαλω. ηθελα να μου πειτε αν μπορουν να μπουν μαζι. Ισως ένα ζευγάρι απο αυτά να μπορέσεις να το διατηρήσεις....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Λοιπόν, επειδή οι κιχλίδες είναι ψάρια κυριαρχικά στην περιοχή τους αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το μήκος και το πλάτος του ενυδρείου για να μας δείξει τι είδη μπορούμε να φιλοξενήσουμε. Στα 80εκ όπως σου είπε ήδη ο Δίας υπάρχουν επιλογές αλλά δυστυχώς όχι αυτές που αναφέρεις. Ρίξε μια ματιά αν σε ενδιαφέρει κάτι από τα παρακάτω γένη. http://www.cichlid-forum.com/profiles/results.php?genus=101 http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=14 καθώς και λίγα είδη από εδώ http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Εχεις διαβασει καθολου για τα shell –dwellers της λιμνης Τanganyika; Ενα παραδειγμα τετοιου ψαριου μπορεις να δεις εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
po-pay 10 Οκτωβρίου 2010 Author #12 Share 10 Οκτωβρίου 2010 θα εχουν προβλημα αν βαλω περισσοτερα δλδ? με τα υλικα που εχω διαλεξει θα εχω προβλημα θα πρεπει να αλλαχτουν και να μπει κατι αλλο μεσα? πως θα μπορεσω να ανεβασω τισ τιμες του ph γιατι διαβασα πως θελουν ανεβασμενο ph. θα πρεπει να αγορασω καποιο μετρητη ph? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 10 Οκτωβρίου 2010 θα εχουν προβλημα αν βαλω περισσοτερα δλδ? με τα υλικα που εχω διαλεξει θα εχω προβλημα θα πρεπει να αλλαχτουν και να μπει κατι αλλο μεσα? πως θα μπορεσω να ανεβασω τισ τιμες του ph γιατι διαβασα πως θελουν ανεβασμενο ph. θα πρεπει να αγορασω καποιο μετρητη ph? Για ποια μιλας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 10 Οκτωβρίου 2010 θα εχουν προβλημα αν βαλω περισσοτερα δλδ? με τα υλικα που εχω διαλεξει θα εχω προβλημα θα πρεπει να αλλαχτουν και να μπει κατι αλλο μεσα? πως θα μπορεσω να ανεβασω τισ τιμες του ph γιατι διαβασα πως θελουν ανεβασμενο ph. θα πρεπει να αγορασω καποιο μετρητη ph? Ολα γινονται,αλλα δεν εχεις λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po-pay 10 Οκτωβρίου 2010 Author #15 Share 10 Οκτωβρίου 2010 αν βαλω demasoni ενα ζευγαρι με βυθο με χαλαζιακη αμμο και την πετρα που εχω βαλει θα μπορεσω να τα διατηρησω? πως μπορω να ανεβασω το ph του ενυδρειου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Οκτωβρίου 2010 #16 Share 10 Οκτωβρίου 2010 θα εχουν προβλημα αν βαλω περισσοτερα δλδ?Ναι γιατι δεν εχουν χώρο... με τα υλικα που εχω διαλεξει θα εχω προβλημα θα πρεπει να αλλαχτουν και να μπει κατι αλλο μεσα?Ας αποφασίσουμε πρώτα τα ψάρια που θα βάλεις και το βλέπουμε αυτό μετά... πως θα μπορεσω να ανεβασω τισ τιμες του ph γιατι διαβασα πως θελουν ανεβασμενο ph. θα πρεπει να αγορασω καποιο μετρητη ph?Για να ανεβάσουμε τις σκληρότητες και τις τιμές του ph χρησιμοποιούμε ενυδρειακό αλάτι για κιχλίδιες και buffer τις ανάλογης λίμνης....είναι σκευάσματα διαφόρων εταιριών σε σκονη ή υγρά που τα προσθέτουμε στις αλλάγες νερού..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
po-pay 10 Οκτωβρίου 2010 Author #17 Share 10 Οκτωβρίου 2010 θελω να βαλω ειτε ενα ζευγαρι demasoni ειτε ενα ζευγαρι liffallili. ποια ειναι η γνωμη σας? ποιο ειναι καταλληλοτερο γαι αυτα τα λιτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Οκτωβρίου 2010 #18 Share 10 Οκτωβρίου 2010 θελω να βαλω ειτε ενα ζευγαρι demasoni ειτε ενα ζευγαρι liffallili. ποια ειναι η γνωμη σας? ποιο ειναι καταλληλοτερο γαι αυτα τα λιτρα? Σαφώς και ειναι τα liffallili.....η αλήθεια είναι πως θα ήταν προτιμότερο να είχε λίγο μήκος ακόμα το ενυδρείο σου! Σου υπενθιμίζω πως ένα ζευγαρι μονο απο αυτά είναι υπέρ αρκετό για το ενυδρείο σου..... Επίσης τα ψαρια αυτά ζουν σε ποτάμια της Αφρικής οπότε δεν χρειάζεται να ανεβάσεις τόσο πολύ το ph και τις σκληρότητες... Τις πέτρες και την άμμο που έχεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις!Καλό πλυσιμο στις πέτρες! Καλό θα ήταν να βάλεις και καμια ριζουλα και καποια ευκολα φυτάκια για αυτά τα ψαρια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
po-pay 10 Οκτωβρίου 2010 Author #19 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rOUSSAkS 13 Οκτωβρίου 2010 #20 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Μπες στο petcumulus.gr και παραγγειλε το σετ της ΑΡΙ + τα τεστακια για gh/kh για να εισαι κομπλε απο μετρησεις !!! Το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να μετρησεις και της βρυσης σου ,ποτε δεν ξερεις τι PH μπορει να εχει;;;; Βαλε τα λιφαλλιλι και εναν Συνοδοντη ... για να ελεγχει της γεννες που για αυτα τα ψαρια ειναι....ψωμοτυρι!!! Εκτος αν θες να γεμισεις και τον εβρο με Λιφαλλιλι !!! Αλλη λυση ειναι να πας σε νανοκιχλιδες , πολυ ομορφες ειχα πριν λιγο καιρο αλλα στερουν σε χρωματα απο τις μεγαλες αλλα οχι σε ταμπεραμεντο ... Και μια ακομα λυση : Μεγαλυτερο ενυδρειο, 180-240 φυλοξενουν οριακα 2 ειδη (με καλη φιλτρανση) και απο 240 και πανω εχεις ενα πολυ ομορφο "κοινωνικο" αφρικης !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος