Jump to content

Δισκος και καραντινα

Γιωργος guppy

Recommended Posts

Καλησπερα σας,μετα απο πολλες ωρες ψαξιμο στα ενυδρεια καραντινες δεν βρηκα αυτο που με προβληματιζει.Εχω ενα ενυδρειο 60λ καθαρα με ενα φιλτρακι και εναν θερμοστατη και το εχω σαν καραντινα.Σε ενα αρθρο διαβασα οτι πρεπει να κρατηθει ο δισκος 2-3 εβδομαδες μεσα στην καραντινα και οτι θα πρεπει να παρουμε ενα ψαρι απο το κυριος ενυδρειο να το αφησουμε με τον δισκο ωστε να δουμε πως θα τα παει εαν αρρωστησει η ψοφισει συμμενη οτι ο δισκος δεν ειναι ακομα ετοιμος για το ενυδρειο μας..Το προβλημα μου ειναι οτι οταν περνουμε εναν Δισκο απο ποια διαδικασια τον περναμε?Χρησιμοποιουμε καποια φαρμακα προληπτικα????

Ευχαριστω :)

H καραντινα μπορει να ειναι 21 μερες οπως εχει πει και ο Βleher και αλλοι θα σου πουν οτι αν θες να κανεις σωστη δουλεια ειναι 2 μηνες.Οι αποψεις διιστανται.

Οσο για το να βαλεις ψαρι απο το κυριως ενυδρειο σου δεν θα το ελεγα.Μπορει να βαζεις στις αλλαγες νερου της καραντινας σου νερο απο το κυριως ενυδρειο.

Kαλο θα ηταν βεβαια να ακουσουμε και τις αποψεις και αλλων που κανουν καραντινα με με ποιο τροπο

Καλησπερα σας,μετα απο πολλες ωρες ψαξιμο στα ενυδρεια καραντινες δεν βρηκα αυτο που με προβληματιζει.Εχω ενα ενυδρειο 60λ καθαρα με ενα φιλτρακι και εναν θερμοστατη και το εχω σαν καραντινα.Σε ενα αρθρο διαβασα οτι πρεπει να κρατηθει ο δισκος 2-3 εβδομαδες μεσα στην καραντινα και οτι θα πρεπει να παρουμε ενα ψαρι απο το κυριος ενυδρειο να το αφησουμε με τον δισκο ωστε να δουμε πως θα τα παει εαν αρρωστησει η ψοφισει συμμενη οτι ο δισκος δεν ειναι ακομα ετοιμος για το ενυδρειο μας..Το προβλημα μου ειναι οτι οταν περνουμε εναν Δισκο απο ποια διαδικασια τον περναμε?Χρησιμοποιουμε καποια φαρμακα προληπτικα????

Ευχαριστω :)

Ενδιαφέρον το θέμα παρόλο που δεν έχω και θέλω να δω απαντήσεις. Θέτεις το θέμα προσαρμογής του δίσκου προς το τέλος του post. Γιατί όμως ένας δίσκος να μπει στην διαδικασία προσαρμογής σε ένα άλλο ενυδρείο (καραντίνα) που αποκλείεται να έχει τις ίδιες συνθήκες;

Επίσης όταν μιλάς για προληπτικά φάρμακα μιλάς για καραντίνα ενυδρείο;

Ενδιαφέρον το θέμα παρόλο που δεν έχω και θέλω να δω απαντήσεις. Θέτεις το θέμα προσαρμογής του δίσκου προς το τέλος του post. Γιατί όμως ένας δίσκος να μπει στην διαδικασία προσαρμογής σε ένα άλλο ενυδρείο (καραντίνα) που αποκλείεται να έχει τις ίδιες συνθήκες;

Επίσης όταν μιλάς για προληπτικά φάρμακα μιλάς για καραντίνα ενυδρείο;

Δεν είναι τόσο θέμα προσαρμογής, όσο μια περίοδος στην οποία αν ο νεοαποκτηθείς δίσκος έχει κάτι, να το βγάλει στην καραντίνα και όχι στο κυρίως ενυδρείο.

:)

Δεν είναι τόσο θέμα προσαρμογής, όσο μια περίοδος στην οποία αν ο νεοαποκτηθείς δίσκος έχει κάτι, να το βγάλει στην καραντίνα και όχι στο κυρίως ενυδρείο.

Επομένως ο δίσκος έχει ήδη πρόβλημα ε; Γιατί ρώτησε ο φίλος: Το προβλημα μου ειναι οτι οταν περνουμε εναν Δισκο απο ποια διαδικασια τον περναμε?Χρησιμοποιουμε καποια φαρμακα προληπτικα????

Μιλάει και για πρόληψη νομίζω, χωρίς να έχει κάτι ο δίσκος δηλαδή.

Πολυ σωστα.

Οσο για τις συνθηκες,μπορουμε να παρουμε νερο και βιολογικο υλικο κατευθειαν απο το κυριως ενυδρειο. :lmao:

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

Οκ. Τώρα κατάλαβα την διαδικασία. :) Άρα σίγουρα θα πρέπει να μπουν φάρμακα προληπτικά;

Οκ. Τώρα κατάλαβα την διαδικασία. :) Άρα σίγουρα θα πρέπει να μπουν φάρμακα προληπτικά;

Οχι δεν πρεπει να μπουν σιγουρα.Επισης η καραντινα μπορει να θεωρηθει και σαν μια περιοδος που δινουμε στο ψαρια να συνελθει απο το ταξιδι και να ανταπεξελθει καλυτερα στα ψαρια στο κυριως ενυδρειο μας απο σιγουρους τσαμπουκαδες που θα προκυψουν

Tα φαρμακα ειναι παντα η εσχατη λυση

Κατι αλλο που θα μπορουσε να μας βοηθησει................????

Η διαδικασία της καραντίνας στην οποία μπαίνει και ψάρι από το κυρίως ενυδρείο κλπ πρέπει να χρησιμοποιείται στην περίπτωση που μπλέξει κανείς ψάρια από διαφορετικούς εκτροφείς (πχ stendker με ασιάτες).

Από κει και πέρα, αν αγόραζα ψάρι που δεν έχω δει (με παραγγελία πχ από εκτροφέα), θα το έβαζα καραντίνα, ναι. Αλλά επειδή αγοράζω μόνο ψάρια που βλέπω πρώτα, και πάντα του ίδιου εκτροφέα, δε νομίζω χρειάζεται.

Έγινε επεξεργασία - tsikaboom

Η διαδικασία της καραντίνας στην οποία μπαίνει και ψάρι από το κυρίως ενυδρείο κλπ πρέπει να χρησιμοποιείται στην περίπτωση που μπλέξει κανείς ψάρια από διαφορετικούς εκτροφείς (πχ stendker με ασιάτες).

Από κει και πέρα, αν αγόραζα ψάρι που δεν έχω δει (με παραγγελία πχ από εκτροφέα), θα το έβαζα καραντίνα, ναι. Αλλά επειδή αγοράζω μόνο ψάρια που βλέπω πρώτα, και πάντα του ίδιου εκτροφέα, δε νομίζω χρειάζεται.

Προσωπικα προτιμω καραντινα σε καθε εισαγωγη ψαριου,ακομη και αν ειναι απο τον ιδιο εκτροφεα.Θεωρω οτι ποτε δεν μπορω να ειμαι 100% οτι το ψαρι μου ειναι καλα.Πχ η μεταφορα ή η συντομη παραμονη του στο καταστημα..Προτιμω να σιγουρευτω και να τουμπανιασω το ψαρι οσο γινεται πριν την εισαγωγη του.Βεβαια ο τροπος διαχειρησης του ενυδρειου ειναι θεμα και εμπειρια του καθε χομπιστα. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...