kyriakos23 10 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Σας χαιρετω, Παρακολουθω καιρο τις συζητησεις στο φορουμ αλλα ειναι η πρωτη φορα που ανοιγω ενα θεμα για να ζητησω τα φωτα σας Εχω ενα ενυδρειο της αα 350λ 1,50μ. Αν και ειμαι γενικα εφχαριστημενος με το ενυδρειο μου πιστευω πως πρεπει να κανω καποιες αλλαγες με το φωτισμο και τη φιλτρανση. Το ενυδρειο κατοικειται κυριως απο κιχλιδες μαλαουι και ταγκανικα και ειναι overstocked. Τα περισσοτερα ψαρια μαλιστα κοντευουν στο τελικο τους μεγεθος. Η φιλτρανση του συγκεκριμενου ενυδρειου οπωσ και ο φωτισμος βεβαια ειναι στο καπακι. Ο φωτισμος αποτελειτε απο 4χ13w t5 οι οποιες ειναι τοποθετιμενεσ στο μισο καπακι και στο αλλο μισο ωρισκονται τα 2 φιλτρα. Επισησ στο μεση του καπακιου υπαρχει διαχωριστικο πλαστικο που οταν η σταθμη του νερου ειναι πολυ ψηλα εμποδιζει τη κινηση του νερου της επιφανειασ σε ολο το μηκος του ενυδρειου. Για να μην τα πολυλογω αποφασισα να βγαλω τα εσωτερικα φιλτρα τα οποια βρισκω αντιαισθητικα αλλα και επειδη δεν εχουν μεγαλο χωρο για κεραμικα κλπ και να βαλω εξωτερικο φιλτρο. Επισης με αυτο το τροπο θα κερδισω χωρο και θα τοποθετησω ακομα 2 λαμπες ετσι ωστε να γινει πιο φωτεινο το ενυδρειο (μεχρι στιγμης λογω των φιλτρων η μιση μερια του ενυδρειου ηταν καπως σκοτεινη) Σκεφτομαι να παρω το eheim pro3 2075 για φωτισμο σκεφτομαι να παρω το arcadia starter και να τοποθετησω 2 τ5 Παρακαλω σχολιαστε επιλογη φιλτρου και φωτισμου. Οποιεσδηποτε εισηγησεισ ευπροσδεκτες!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Πριν πουμε οτιδηποτε,μηπως θα ηταν ευκολο να ανεβασεις καποιες φωτογραφιες του ενυδρειου σου,ωστε να παρουμε μια εικονα; Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 10 Οκτωβρίου 2010 To θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyriakos23 10 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 10 Οκτωβρίου 2010 επισυναπτω φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Εκτος του οτι εχεις ανακατεψει τις λιμνες,κρινοντας απο αυτο που βλεπω,δε νομιζω πως χρειαζεσαι κι αλλο φως. Οι αφρικανικες κιχλιδες δεν ειναι ψαριαα που θελουν πολυ φως,ετσι κι αλλιως. Αυτο που χρειαζεται κατα τη γνωμη μου,ειναι να προσθεσεις κι αλλες πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Καλώς ήρθες στην Αφρική μας Για τον φωτισμό μην σε απασχολεί. Θα έλεγα μάλιστα ότι έχεις ήδη πολύ δυνατό φως και για να φανταστείς θα σου πω μόνο ότι ξέρω ενυδρείο 300 λίτρα που δουλεύει με μια T8 και είναι μια χαρά. Αν θες να βάλεις εξωτερικά φίλτρα, εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις και προς τα 2217 της Eheim. Απο εκεί και πέρα όπως σου είπε ο Δίας, το ανακάτεμα των δύο λιμνών έχει κάποια προβλήματα που αν θες ρίξε μια ματιά στην κατηγορία της Αφρικής για να πάρεις μια ιδέα. Ελπίζω πλέον να γράφεις πιο συχνά και ότι απορία έχεις εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyriakos23 10 Οκτωβρίου 2010 Author #7 Share 10 Οκτωβρίου 2010 επισυναπτω φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Καλώς ήρθες στην Αφρική μας Για τον φωτισμό μην σε απασχολεί. Θα έλεγα μάλιστα ότι έχεις ήδη πολύ δυνατό φως και για να φανταστείς θα σου πω μόνο ότι ξέρω ενυδρείο 300 λίτρα που δουλεύει με μια T8 και είναι μια χαρά. Αν θες να βάλεις εξωτερικά φίλτρα, εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις και προς τα 2217 της Eheim. Απο εκεί και πέρα όπως σου είπε ο Δίας, το ανακάτεμα των δύο λιμνών έχει κάποια προβλήματα που αν θες ρίξε μια ματιά στην κατηγορία της Αφρικής για να πάρεις μια ιδέα. Ελπίζω πλέον να γράφεις πιο συχνά και ότι απορία έχεις εδώ είμαστε. Πολυ αξιοπιστη λυση τα κλασσικα αυτα φιλτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyriakos23 10 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 10 Οκτωβρίου 2010 κι αλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 10 Οκτωβρίου 2010 για μας που δεν κατεχουμε την Αφρικη δεν μας λετε τι ψαρια εχει ο φιλος μεσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 10 Οκτωβρίου 2010 για μας που δεν κατεχουμε την Αφρικη δεν μας λετε τι ψαρια εχει ο φιλος μεσα ? Cyrtocara moorie,demasoni,frontoza,lambidocromis,aulonacara απ'οτι μπορω να διακρινω. Ας μας πει ο ιδιος τι ειδη εχει μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyriakos23 10 Οκτωβρίου 2010 Author #12 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Κυριως labidochromis caurelus, demasoni, tropheus, dolphin cichlid kai frontosa. Το θεμα ειναι οτι τα φιλτρα ειναι σε πιο χαμηλο επιπεδο απο το φωτισμο-στη μια μερια του ενυδριου και το κανουν να σκοτεινιαζει στη μια μερια. Ισως αν βγαλω τα φιλτρα ο φωτισμος να ειναι οντως ικανοποιτικος. Απο την αλλη σιγουρα πρεπει να μπει καποιο αλλο φωσ μεσα που να τονιζει των τροφεους γιατι ετσι οποσ ειναι-ασπρο φωσ- φαινονται σαν ενα απλο μαυρο ψαρι και ειναι κριμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyriakos23 10 Οκτωβρίου 2010 Author #13 Share 10 Οκτωβρίου 2010 επισης και μερικα ob. Σαν Αποελιστας που ειμαι διαλεξα κιτρινα, μπλε, πορτοκαλι χρωματα κυριως και διαφορων μεγεθων ειδη. Τα demasoni einai nanoi kai ta dolphin πιο μεγαλες κιχλιδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Και φροντοζα νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #15 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Να σου πω δυο λόγια για τα ψάρια σου κι εσύ αποφασίζεις αναλόγως. - Labidochromis caurelus: λίμνη Malawi, μπαίνει σε χαρέμια 1m+3f ή ομάδες των 6 ή 7, ήσυχα ψάρια, παμφάγο. - P. Demasoni: λίμνη Malawi, μπαίνει σε μεγάλες ομάδες 10+ λόγω αυξημένης επιθετικότητας, συνήθως τα βάζουμε μόνα τους, φυτοφάγο. - Cyphotilapia frontosa: λίμνη Τανγκανίκα, μπαίνει σε κοπάδια 5+, θέλει πολλά λίτρα 500+, σαρκοφάγο - Cyrtocara moorii: λίμνη Malawi, μπαίνει σε χαρέμια 1m+3f, σαρκοφάγο. -Tropheus: λίμνη Τανγκανίκα, μπαίνει σε μεγάλες ομάδες 12+, θέλει τουλάχιστον 1,2μ μήκος ενυδρείου, μπαίνει σε ενυδρείο σαν μοναδικό είδος, πολύ ευαίσθητο και ιδιαίτερο ψάρι, φυτοφάγο. Όπως καταλαβαίνεις προκύπτουν προβλήματα, συμβατότητας, λίτρων, διατροφής που μελλοντικά θα τα βρεις μπροστά σου. Αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάποιες αλλαγές θα σε βοηθήσουμε με ότι τρόπο μπορούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyriakos23 10 Οκτωβρίου 2010 Author #16 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Η αληθεια οσο αναφορα την επιλογη των ψαριων ειναι οτι εκανα καποια λαθη στην αρχη ειτε γιατι δεν ηξερα και ενθουσιαζομουνα απο τα χρωματα ειτε γιατι εκεινοι που μου τα πουλουσαν δεν με ενημερωναν σωστα. Τα περισσοτερα ψαρια αγοραστηκαν μικρα και μεγαλωσαν μαζι οποτε δεν ειχα θανατους λογω επιθετικοτητας. Αργοτερα οταν αρχισα να διαβαζω για τισ κιχλιδεσ ομολογω οτι ενθουσιαστηκα με τουσ τροφεους, τα ντολφιν και τισ φροντοζες οποτε θελοντας να βαλω κατι εντυπωσιακο στο ενυδρειο μου επελεξα αυτα τα ψαρια. Αντιλαμβανομαι οτι δεν ειναι ολα συμβατα αλλα απο την αλλη δεν θα ηθελα να αποχωρηστω καποιο απο τα ψαρια μου. Οσο αναφορα το θεμα τησ διατροφης χρησιμοποιω την granugreen kai thn granured tis sera σε αναλογια 1/3. Ισως η λυση να ειναι η αγορα ακομα ενος ενυδρειου: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #17 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Φίλε μου ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος. Όλοι μας όταν ξεκινήσαμε και δεν είχαμε πληροφόρηση τα ίδια λάθη κάναμε. Το θέμα είναι να φτιάξεις ένα σύστημα που θα το χαίρεσαι για χρόνια χωρίς προβλήματα. Η δική μου η πρόταση είναι στο συγκεκριμένο ενυδρείο να κρατήσεις τα Labido και τα Moorii. Τα labido μπορείς να τα κάνεις 7άδα και τα moorii να τα κρατήσεις σε χαρέμι 1m+3f. Μελλοντικά σε ένα άλλο ενυδρείο μπορείς να φιλοξενήσεις άλλες Αφρικανές που σου αρέσουν, παρέχοντας τους όμως τότε τις συνθήκες που χρειάζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyriakos23 10 Οκτωβρίου 2010 Author #18 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστω φιλε για τισ πλιροφοριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος