fitos100 9 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Στο ενυδρείο μου έχω βάλει τον Eliwell (IC915). Επειδή τον είχα πρωτοβάλει καλοκαίρι, τώρα παρατήρησα το φαινόμενο. Τον έχω ρυθμίσει σε κατώτατη θερμοκρασία στους 26.5 C και με απόκλιση 0,2. Δηλαδή πραγματική κατώτατη 26.3 C. Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες, τώρα που έπεσε η θερμοκρασία, ότι η ένδειξη είναι συνεχώς στους 26.3 C. Κανονικά δεν έπρεπε να ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 26.5 C????? Ο θερμοστάτης μου είναι ένας Jager για 150 λίτρα σε ενυδρείο 120 λίτρων. Μήπως γνωρίζει κανείς τι παίζει εδώ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 9 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 9 Οκτωβρίου 2010 βλέπεις να δίνει ρεύμα στην έξοδο του θερμοστάτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 9 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Μηπως εχεις χαμηλωσει τον θερμοστατη του θερμαντικου σωματος? Εφοσον το λειτουργεις με elliwel τον θερμοστατη βαλτον τερμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 10 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Ναι δίνει ρεύμα, δουλεύει μια χαρά. Βασικά το σκέφτηκα αυτό με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και την ανέβασα λίγο, γύρω στους 27 με 27.5. (δεν τον τερμάτησα σε περίπτωση που γίνει καμία στραβή). Όντως είδα να πηγαίνει η ένδειξη του eliwell στους 26.5 και ο θερμοστάτης έσβησε. Περίμενα μετά από πάρα πολλή ώρα και όταν εφτασε στους 26.3 άναψε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι το εξής: Όταν η ένδειξη έδειχνε 26.3 και ο θερμοστάτης είχε ανάψει μετά από λίγο έσβησε για κάποια λεπτά και μετά άναψε πάλι με την ένδειξη να παραμένει στο 26.3. Αυτό είναι φυσιολογικό???? Δεν έπρεπε ο θερμοστάτης να μένει αναμένος μέχρι να φτάσει στους 26.5 και μετά να σβήνει???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sterba2 10 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 10 Οκτωβρίου 2010 ανεβασε ακομα λιγο τη ρυθμιση του θερμαντηρα ωστε να τον ''σβηνει'' ο eliwell στους 26,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 10 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Πολύ πιθανό να έχει απόκλιση η ένδειξη του θερμοστάτη.Ανέβασε τον λίγο ακόμη όπως είπε και ο φίλος sterba2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 11 Οκτωβρίου 2010 Author #7 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Θα το ανεβάσω ακόμη λίγο, αλλά η απορία μου δεν έχει λυθεί ακόμη. Βλέπω ότι ο θερμοστάτης δουλεύει όταν η ένδειξη είναι από 26.3 μέχρι 26.5 δηλαδή βάση του ορίου της ρύθμισης του eliwell που έχω βάλει. Αυτό που θέλω να μάθω είναι, αν είναι φυσιολογικό που όταν ο θερμοστάτης ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 26.5 σβήνει και ανάβει αρκετές φορές (δηλαδή όπως συμπεριφέρεται όταν δουλεύει από μόνος του). Για να καταλάβετε τι λέω, τα ανεμιστηράκια μου τα έχω ρυθμίσει να ανάβουν όταν η ένδειξη είναι στους 27.7 και να σβήνουν όταν η ένδειξη πέσει στους 27.5. Τα βλέπω να δουλεύουν όταν προσπαθούν να ρίξουν τη θερμοκρασία στους 27.5 και μόνο τότε σταματάνε. Ο θερμοστάτης μου βλέπω, ότι όταν πιάσει την κατώτατη θερμοκρασία μπαίνει σε λειτουργία και έπειτα ανεβάζει τελικά την θερμοκρασία στους 26.5 αλλά αναβοσβήνει αρκετές φορές μέχρι να γίνει αυτό. Είναι φυσιολιγική αυτή η λειτουργία????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 11 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Να το διατυπώσω λίγο καλύτερα. Θα το ανεβάσω ακόμη λίγο αν και δε νομίζω ότι χρειάζεται, μιας και βλέπω ότι έχω ανώτατη και κατώτατη θερμοκρασία αυτή που έχω ρυθμίσει στον elliwell άρα ανάβοσβήνει τον θερμοστάτη, αλλά η απορία μου δεν έχει λυθεί ακόμη. Ο eliwell είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του θερμοστάτη δηλαδή πότε να ανάβει και πότε να σβήνει, όπως και τα ανεμιστηράκια. Δεν έπρεπε κανονικά όταν η ένδειξη φτάσει (για τη δική μου περίπτωση) στην κατώτατη 26.3 να πάρει μπρος και να συνεχίσει αδιάκοπα μέχρι να φτάσει στην ανώτατη θερμοκρασία 26.5 και μετά να σβήσει?? Σε μένα όντως είναι σβηστός μέχρι να φτάσει στους 26.3 αλλά από εκει και πέρα μέχρι να φτάσει στους 26.5 ανάβει και σβήνει πολλές φορές (όπως όταν δουλεύει από μόνος του). Έτσι πρέπει να δουλεύει ή κάνω κάτι λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 13 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Καμία απάντηση???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 13 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Αλλαξε θερμοστατη! Καποιο προβλημα εχει η διμετελλικη επαφη του και δεν "παταει" καλα. Δοκιμασε με εναν αλλον και θα δεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος