George1 9 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Πηρα ενα καινουριο κομματι βραχο το ειδα πολυ καθαρο εξωτερικα, Καθε κομματι βραχου πριν το βαλω μεσα στο ενυδρειο περνω 4-5 λιτρα απο το νερο του ενυδρειου μου και τα ριχνω επανω για να φυγουν οτι σκονες και κομματακια ειναι ετοιμοροπα για να μην γινει το ενυδρειο μου "συνεφιασμενο". Επιασα λοιπον τον βραχο και τον ψαχουλευα ψαχνοντας για κατι "κακο" επανω... Ειχε επανω κατι πολυ μικρα σαν φυκι πολυ λεπτο χρωματος γριζομαυρο... ΟΚ, το ξηλωσα καλου και κακου. Το θεμα ειναι πως ξαφνικα το αρχισα να εχω μια ενοχληση στο χερι μου... Αφησα τον βραχο και ειδα πως το χερι μου ειχε γεμισει με κατι λεπτες διαφανης αγκιδες... Δεν ξερω τι μπορει να ειναι αυτο ΔΕΝ εβαλα τον βραχο στο ενυδρειο που σημαινει οτι τζαμπα τα λεφτα για τον ΖΒ... Το θεμα ειναι οτι απο την ιδια ποιοτητα και ιδια παραλαβη ειχα παρει και τον υπολοιπο ΖΒ που εχω και φοβαμαι μηπως αυτα ειναι τιποτα βλαβερα για το ενυδρειο μου... Η μονη διαφορα ειναι οτι ο συγκεκριμενος βραχος ητανε βραχος μια σμερνας... Κατα τα αλλα τιποτα αλλο. Ο υπολοιπος οπως και ο πρωτος φαινεται πεντακαθαρος χωρις τιποτα επανω. Εχεται υποψην κατι αντιστοιχο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimk1 9 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα μαλλον καποιο polychaete worm σου αφησε ενθυμιο Φιλικα Δημητρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 9 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Λιγες περισσοτερες πληροφοριες θα ηταν πολυ σημαντικες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 9 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα μαλλον καποιο polychaete worm σου αφησε ενθυμιο Φιλικα Δημητρης Aυτο νομιζω και εγω. Κακως δεν εβαλες το βραχο.Ενα ειδος σκουλικιου ειναι που ειναι και χρησιμο για το ενυδρειο.Ασε που εχεις σιγουρα παρα πολλα απο αυτα στο ενυδρειο σου χωρις να το ξερεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 9 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 9 Οκτωβρίου 2010 πολυχετος σιγουρα χεχε, την επαθα και εγω την ιδια ζημια προχθες σηκωσα ενα βραχακι και επιασα ενα που ηταν απο κατω και γεμισα αγκαθακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 10 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Εχω μερικες αποριες... Διαβσα μερικα πραγματα και αρχικα ειπα πως ναι αυτο εφταιξε. Ομως... Πηρα στην συνεχεια τον βραχο και τον εξετασα. Ειδα πως ειχε μερικες περιοχες μεσα σε στοες που ειχε τετοια αγκαθακια πολλα μαζεμενα. 1.Οι πολυχαετοι αφηνουν ξεμπαρκα αγκαθακια δεξια αριστερα? Ρωταω γιατι απο οσο ειδα στο νετ λεγανε πως εαν ερθεις σε επαφη με το ιδιο το ζωο το παθαινεις αυτο. 2. Διαβασα οτι δεν ειναι απαραιτητα καλοι εαν γινουν αρκετα μεγαλοι. Ισχυει? 3. Επειδη στον βραχο εμενε σμερνα, σκετηκα κατι ισως χαζο. Υπαρχει περιπτωση τα αγκαθακια να ειναι υπολοιματα απο κοκκαλα ψαριων τα οποια υπαρχουν μεσα στα κοπρανα της? Και ετσι για αυτο ο βραχος ητανε γεματος? 4. Δυστηχως ο βραχος νεκρωσε γιατι εμεινε μια ολοκληρη μερα εκτος νερου, Εαν τον βαλω τωρα θα εχω προβληματα? 5. Επισης αυτα τα αγκαθακια που ειναι διασπαρτα δεν θα επιρεασουν τα ψαρια μου εαν βαλω τον βραχο μεσα? Ρωταω γιατι εχω μεσα στο ενυδρειο ενα bicolor blenny και δεν θελω να παθει κατι που ειναι συνεχως μεσα στις στοες. Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Δυστυχως χωρις φωτογραφια δεν μπορουμε να σου πουμε με σιγουρια καποια υποθεση για τα αγκαθακια στις τρυπες.Δεν νομιζω ομως οτι πρεπει να ανησυχεις για κατι τετοιο. Τα πολυ μεγαλα σκουλικια καλο ειναι να βγαινουν. Τελος αν βαλεις τωρα το βραχο μεσα,θα εχεις αυξηση της αμμωνιας στο ενυδρειο σου απο τους οργανισμους του βραχου που αρχισαν να πεθαινουν.Οποτε για καλο και για κακο αστον να στεγνωσει καλα για κανενα μηνα,ξεπλυνε τον καλα και μετα μπορεις να τον βαλεις στο ενυδρειο.Σταδιακα σε 6-12 μηνες θα αρχισει να ζωντανευει και αυτος απο ζωη που θα μεταφερεται σε αυτον απο τους γυρω ζωντανους βραχους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος