SOTIRIS 8 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Μετά από πολλά χρόνια που μου κράτησε σταθερά παρέα, την προηγούμενη Δευτέρα πρόσεξα το ενυδρείο να στάζει νερό απο την πίσω ένωση. Μέσα σε δύο μέρες η κατάσταση εξελίχθηκε ραγδαία και την Τετάρτη το βράδυ με το φόβο του ανοίγματος αναγκάστηκα να αδειάσω το μισό περίπου νερό (εκεί ηταν το πρόβλημα στη μέση). Επειδή τα φυτα που είχα ήταν ψηλά τα έβαλα σε κουβάδες, και φύλαξα αρκετό νερό στο βαρελάκι προετοιμασίας. Εχτες λοιπόν μετά από μία πολύ γρήγορη έρευνα αγοράς παράγγειλα το νεο ενυδρείο. Το ANUBIAS 300 lt. Το βράδυ το είχα παραλάβει. Προσθεσα νερό βρύσης και όσο είχα στους κουβάδες, και τοποθέτησα κάποια από τα φυτά πρόχειρα μέσα. Αυριο Σάββατο θα το αδειάσω και θα τοποθετήσω νεο υπόστρωμα και νεο ψιλόκοκο χαλίκι. Με προβληματίζει το γεγονός α) οτι το νερό έχει μείνει μέσα στο βαρελάκι 3 μέρες μόνο με ένα κυκλοφορητή β) δεν ξέρω αν το εξωτερικο φίλτρο που έχω θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα (θα βγεί το παλαιό χαλίκι που από μόνο του ήταν μεγάλη αποκία βακτηριδίων) .Το φίλτρο που έχω είναι το JBL CP 250 Εχει μέσα 2 σκαφάκια με sera siporax και ένα με διάφορα σφουγγάρια επίσης κάποιες βιόσφαιρες. Στο παλαιό ενυδρείο παραμένουν προς το παρόν οι κατοικοί του, 3 melanotaenia boesemani 4 praecox, 3 glosollepis, 5 botia sidthimunki, 2 hypseleotris compressa και μερικοί ροδόστομοι και καδρινάλιοι. Πρέπει όμως γρήγορα να μετακομίσουν στο νέο αλλιώς θα μετακομίσω εγώ Ακούω γνώμες και συμβουλές για την ομαλή μετάβαση. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 8 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 8 Οκτωβρίου 2010 ειναι αληθεια οτι στα ανουμπια τα ενυδρεια ανεβασαν τις τιμες? σε ρωταω επειδη λες πως το παραγγειλες εαν σου ειναι ευκολο να μου πεις τιμη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 8 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Δεν γνωρίζω πόσο είχαν πρίν για να σου πω αν ανέβηκαν οι τιμές αλλά εγώ το πήρα 398 euro με δώρο την βάση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corso 8 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 8 Οκτωβρίου 2010 4 ενυδρεια μου που τα ειχα αδειασει για μετακομιση τα ξαναεστησα γυμνα (μονο ψαρια φιλτρο)και δεν ειχα προβλημα βιολογιας.ομως ταιζα με προσοχη στην αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 8 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 8 Οκτωβρίου 2010 φιλε θα χρειαστεις και δευτερο φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 8 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 8 Οκτωβρίου 2010 και εμενα η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα κανει την καλητερη δουλεια το φιλτρο σου...καλητερα να πας σε ενα καινουργιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 10 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Δεν γνωρίζω πόσο είχαν πρίν για να σου πω αν ανέβηκαν οι τιμές αλλά εγώ το πήρα 398 euro με δώρο την βάση του. Πήρα το anubias rio 300 πριν ένα μήνα 298 ευρώ. Το ανέβασαν τόσο πολύ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Πήρα το anubias rio 300 πριν ένα μήνα 298 ευρώ. Το ανέβασαν τόσο πολύ? 299 ειχε με τις πλαστικες κοντρες 399 ειχε με τις γυαλινες κοντρες εσυ ποιο εχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 10 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 10 Οκτωβρίου 2010 (edited) 299 ειχε με τις πλαστικες κοντρες 399 ειχε με τις γυαλινες κοντρες εσυ ποιο εχεις ? Πλαστικές. Δεν μου είπαν για γυάλινες. Γυάλινες έχει με το inox απ' έξω? Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Οκτωβρίου 2010 Author #10 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Το ενυδρείο που πήρα εχει μόνο μια πλαστική κόντρα στη μέση και η τιμή του οπως είπα 398. Αρα απ οτι καταλαβαίνω εχει γίνει μια μεγααααλη αύξηση στις τιμες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Για το ίδιο μιλάμε. Ναι όντως είναι πολύ μεγάλη η αύξηση αλλά και πάλη είναι καλή η τιμή του. Εγώ ακόμα δεν το έχω στήσει. Είναι στην κούτα του και περιμένει να φιλοξενήσει δίσκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος