Jump to content

Nεος στους δισκους...

STEFPLAK

Recommended Posts

Καλησπερα φιλοι για ακομη μια φορα.Εχω μια απορια εδω και πολυ καιρο οσο αναφορα τον θερμοστατη.Ρε παιδια τον εχω στους 22 βαθμους και το θερμομετρο δειχνει 28.Οταν τον ανεβασω στους 24 παει 30 βαθμους.Εννοειται οτι δεν παιζω πολυ με την θερμοκρασια.Αυτο το ειχα παρατηρησει εδω και πολλα χρονια στο ενυδρειο μου αλλα δεν ετυχε να ρωτησω ποτε.Ειναι φυσιολογικο;Ο θερμοστατης ειναι της eheim.Ευχαριστω πολυ....

Καλησπερα φιλοι για ακομη μια φορα.Εχω μια απορια εδω και πολυ καιρο οσο αναφορα τον θερμοστατη.Ρε παιδια τον εχω στους 22 βαθμους και το θερμομετρο δειχνει 28.Οταν τον ανεβασω στους 24 παει 30 βαθμους.Εννοειται οτι δεν παιζω πολυ με την θερμοκρασια.Αυτο το ειχα παρατηρησει εδω και πολλα χρονια στο ενυδρειο μου αλλα δεν ετυχε να ρωτησω ποτε.Ειναι φυσιολογικο;Ο θερμοστατης ειναι της eheim.Ευχαριστω πολυ....

Το θερμόμετρο τη είναι ??

Εσωτερικο εαν πας πισω στο θεμα θα δεις και φωτο.Ειχα και ενα αυτοκολλητο αλλα το εβγαλα.Την ιδια θερμοκρασια εδειχνε....

Γνωμη μου ειναι να πας να παρεις εναν ελεγκτη θερμοκρασιας πχ eliwell για να εχεις τον κεφαλι σου ησυχο και να εχες και μια πολυ καλη ακριβεια στην θερμοκρασια και ευκολο χειρισμο.Ειναι αμαρτια να χασει καποιος ψαρια απο κολημενο θερμοστατη που εχει συμβει σε ολους μας.

Γνωμη μου ειναι να πας να παρεις εναν ελεγκτη θερμοκρασιας πχ eliwell για να εχεις τον κεφαλι σου ησυχο και να εχες και μια πολυ καλη ακριβεια στην θερμοκρασια και ευκολο χειρισμο.Ειναι αμαρτια να χασει καποιος ψαρια απο κολημενο θερμοστατη που εχει συμβει σε ολους μας.

Οταν λες κολλημενο τι εννοεις;Ο θερμοστατης λειτουργει, ανηγει οταν πεφτει η θερμοκρασια και κλεινει οταν σταθεροποιηθει.Δεν δινει συνεχεια δηλαδη.Στο λεω γιατι οταν αλλαζω νερο πεφτει 2-3 βαθμους ανοιγει ο θερμοστατης και κλεινει, αφου το θερμομετρο ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 28. Η ρυθμιση του ομως ειναι στους 22.

Δεν εννοω οτι ο δικος σου ειναι κολλημενος αλλα λεω οτι κατι τετοιο εχει συμβει με τους απλους θερμοστατες και συμβαινει και το κακο δεν αργει να συμβει. και οτι γνωμη μου ειναι να μην ρισκαρουμε μιας και οι ελεγκτες δεν ειναι πλεον σε απαγορευτικη σε τιμη

Tεσπα αφου παρεμενει η θερμοκρασια σταθερη δεν αγχωνομαι.Οσο για τον ελεγκτη θερμοκρασιας θα το κοιταξω...

Εγω συνεχιζω τις αλλαγες νερου 30-35 % 2 φορες την εβδομαδα.Προσθεσα και ακομα ενα εσωτερικο φιλτρο και τωρα εχω 2 με 1000+λ/ω φιλτρανση. Μια χαρα νομιζω.Εκανα και μετρησεις σημερα.. :buttrock:

ph=6.8

kh=6

gh=10

no2=10

no3=0

H συμπεριφορα των δισκων δεν ειναι οπως στην αρχη. Πια δεν κρυβονται και τρωνε κανονικα.Τις πρωτες μερες δεν ετρωγαν καθολου.Τωρα βολταρουν συνεχεια :buttrock: φοβουνται μονο και κρυβονται οταν παω κοντα στο ενυδρειο ή οταν τους επισκεπτεται καποιος αλλος.... :buttrock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...