Jump to content

Nεος στους δισκους...

STEFPLAK

Recommended Posts

Καλησπερα καιρο εχουμε να τα πουμε οπως και καιρο ειχα να ασχοληθω με το ενυδρειο μου.Το μικροβιο ομως δεν φευγει και ετσι ξανα παλι απο την αρχη.Λοιπον το 200λιτρο ενυδρειο στρωθηκε ,νιτρικα στα επιπεδα που πρεπει να ειναι ,θερμοκρασια στους 29 c κτλπ....ντεκορ ριζες και χαλικι .Αργοτερα θα γινει φυτεμενο.Σαν αρχη τρεις δισκοι θα προστεθει αλλος ενας.Νεος, λοιπον στους δισκους για να δουμε πως θα παμε....Μερικες φωτο...

DSC02490.jpg

DSC02486.jpg

DSC02494.jpg

καλως ηρθες στο χωρο των δισκαδων λοιπον.Ακου τωρα 2-3 πραγματακια και κρινε εσυ και πραξε...Οι δισκοι λοιπον ειναι ενα ψαρι το οποιο οτι του δωσεις,θα σου δωσει...τι ενοω;;θελουν κατι παραπανω απο τα αλλα ψαρια....ειναι λιγο επιζηλα ψαρια αλλα με σωστη φροντιδα θα σε αποζημιωσουν...

Δεν θα σου πω σε τι παραμετρους νερου να εχεις τους δισκους σου γιατι οι δισκοι ζουν οπου τους μαθεις εσυ, απλα θα σου πω οτι θελουν και τους αρεσει το καθαρο, μα πολυ καθαρο λεμε νερο.

καποιοι δισκαδες ισως σου πουν οτι ειναι πολυ λιγα τα λιτρα σου για 4 δισκους....και οτι οι δισκοι ζουν συνηθως σε κοπαδια το λιγοτερο 6 ατομων,δεν διαφωνω σε αυτο αλλα απαιτει καποια εμπειρια στο ειδος για να τα καταφερεις και να δεις αυτα που φανταζεσαι στα 200 λιτρα......μην με ρωτησεις τι ενοω εμπειρια...γιατι και γω ειμαι αρχαριος και ακομα μαθαινω και εχω δισκους καμποσα χρονια....

Αν λοιπον εχεις την απαραιτητη εμπειρια, γνωση,και ορεξη να φιλοξενησεις δισκους προχωρα εστω και σε αυτα τα λιτρα...

Επισης λενε οτι στους δισκους αρεσει η αμμος για βυθο και οχι τοσο το χαλικι(οχι οτι δεν ζουν καΙ με χαλικι).

Συνηθως πολλοι αποφευγουν τα φυτα (καποιοι βαζουν φυτα με οχι πολλες απαιτησεις)γιατι τα φυτα ειναι και αυτα ζωντανοι οργανισμοι το οποιο θελουν λιπασματακι, διοξειδιο κτλ και οι δισκοι δεν θελουν τετοιου ειδους ζουμια,θελουν καθαρο νερο χωρις ουσιες μεσα και διαφορα τεοια ζουμια,τιποτα μεσα στο νερο απο ζουμια(κατα την γνωμη μου παντα)!!!!

καλη συνεχεια λοιπον και καλως ηρθες στους δισκους.

καλως ηρθες στο χωρο των δισκαδων λοιπον.Ακου τωρα 2-3 πραγματακια και κρινε εσυ και πραξε...Οι δισκοι λοιπον ειναι ενα ψαρι το οποιο οτι του δωσεις,θα σου δωσει...τι ενοω;;θελουν κατι παραπανω απο τα αλλα ψαρια....ειναι λιγο επιζηλα ψαρια αλλα με σωστη φροντιδα θα σε αποζημιωσουν...

Δεν θα σου πω σε τι παραμετρους νερου να εχεις τους δισκους σου γιατι οι δισκοι ζουν οπου τους μαθεις εσυ, απλα θα σου πω οτι θελουν και τους αρεσει το καθαρο, μα πολυ καθαρο λεμε νερο.

καποιοι δισκαδες ισως σου πουν οτι ειναι πολυ λιγα τα λιτρα σου για 4 δισκους....και οτι οι δισκοι ζουν συνηθως σε κοπαδια το λιγοτερο 6 ατομων,δεν διαφωνω σε αυτο αλλα απαιτει καποια εμπειρια στο ειδος για να τα καταφερεις και να δεις αυτα που φανταζεσαι στα 200 λιτρα......μην με ρωτησεις τι ενοω εμπειρια...γιατι και γω ειμαι αρχαριος και ακομα μαθαινω και εχω δισκους καμποσα χρονια....

Αν λοιπον εχεις την απαραιτητη εμπειρια, γνωση,και ορεξη να φιλοξενησεις δισκους προχωρα εστω και σε αυτα τα λιτρα...

Επισης λενε οτι στους δισκους αρεσει η αμμος για βυθο και οχι τοσο το χαλικι(οχι οτι δεν ζουν καΙ με χαλικι).

Συνηθως πολλοι αποφευγουν τα φυτα (καποιοι βαζουν φυτα με οχι πολλες απαιτησεις)γιατι τα φυτα ειναι και αυτα ζωντανοι οργανισμοι το οποιο θελουν λιπασματακι, διοξειδιο κτλ και οι δισκοι δεν θελουν τετοιου ειδους ζουμια,θελουν καθαρο νερο χωρις ουσιες μεσα και διαφορα τεοια ζουμια,τιποτα μεσα στο νερο απο ζουμια(κατα την γνωμη μου παντα)!!!!

καλη συνεχεια λοιπον και καλως ηρθες στους δισκους.

Καλησπερα φιλε μου.Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Οσο για τα λιτρα το εχω διαβασει και εγω οπως διαβασα πως ενας δισκος απαιτει περιπου και 40 λιτρα νερου σαν γενικος κανονας.Η πορεια βεβαια θα δειξει.Στο μελλον θα προσθεσω ακομα εναν να γινει καρε και κανενα αλλο μικρο ψαρακι ....Μια ερωτηση: οι δισκοι θελουν αρκετες φορες την ημερα ταισμα;Διαβασα καποια θεματα, οπως και το discus.gr ,αλλα δεν πολυκαταλαβα.Προσωπικα τους ταιζω 2 φορες την ημερα.Επισης τους ριχνω και βιταμινες.Η τροφη ειναι του εμποριου.

καλα εισαι, νομιζω...με περισσοτρο ταισμα επιβαρυνεις το ηδη επιβαρυμενο ενυδρειο σου.κανονικα ταιζουμε και παραπανω οι δισκοι γουσταρουν την πολυ και την ποιοτικη μασα να ξερεις....Αν εισαι διατεθιμενος να εχεις το νερο σου καθαρο οπως σου ειπα ταιζε και 3 φορες αλλα προσοχη!!!με μετρο, με καλη τροφη και απολυτα καθαρο νερο(συχνες αλλαγες νερου)

καλα εισαι, νομιζω...με περισσοτρο ταισμα επιβαρυνεις το ηδη επιβαρυμενο ενυδρειο σου.κανονικα ταιζουμε και παραπανω οι δισκοι γουσταρουν την πολυ και την ποιοτικη μασα να ξερεις....Αν εισαι διατεθιμενος να εχεις το νερο σου καθαρο οπως σου ειπα ταιζε και 3 φορες αλλα προσοχη!!!με μετρο, με καλη τροφη και απολυτα καθαρο νερο(συχνες αλλαγες νερου)

Σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα οσο για το νερο θα το αλλαζω καθε εβδομαδα τουλαχιστον αυτο καταλαβα απο τα αλλα θεματα που διαβασα....

Σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα οσο για το νερο θα το αλλαζω καθε εβδομαδα τουλαχιστον αυτο καταλαβα απο τα αλλα θεματα που διαβασα....

Και περισσότερο απο μια φορά την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν,

γιατι όπως ειπε και ο kostaszoidos, θέλουν πολύ καθαρο νερό και σε λιγα λίτρα θέλουν μεγάλη προσοχή,

πολυ καλό φιλτράρισμα και συχνες αλλαγές :)

Έγινε επεξεργασία - south

Το ταισμα ειναι συναρτηση και της ηληικιας των δισκων.Ειναι μικρα ψαρια?Αν ναι να αυξησεις τα ταισματα.Οπως και τις αλλαγες νερου σε συχνοτητα αν ειναι δυνατον.Ποσο τις % αλλαζεις καθε φορα περιπου?Αληθεια απο φιλτρανση πως πας?Αναφορικα παντα με ταφιλτρα,αλλα και τα υλικα που χρησιμοποιεις.

Ολα αυτα βεβαια για να διασφαλισουμε μια ευκολοτερη και καλυτερη διαβιωση των ψαριων. :)

Το ταισμα ειναι συναρτηση και της ηληικιας των δισκων.Ειναι μικρα ψαρια?Αν ναι να αυξησεις τα ταισματα.Οπως και τις αλλαγες νερου σε συχνοτητα αν ειναι δυνατον.Ποσο τις % αλλαζεις καθε φορα περιπου?Αληθεια απο φιλτρανση πως πας?Αναφορικα παντα με ταφιλτρα,αλλα και τα υλικα που χρησιμοποιεις.

Ολα αυτα βεβαια για να διασφαλισουμε μια ευκολοτερη και καλυτερη διαβιωση των ψαριων. :)

Καλημερα τα ψαρακια μολις χτες μπηκαν στο ενυδρειο με την καταλληλη διαδικασια προσαρμογης.Τωρα για την ηλικια θα σε γελασω τα πηρα γυρω στα 20 ευρω το κομματι, οποτε υποθετω οτι ειναι και μικρα.Για το νερο οταν το αλλαξω απο οτι διαβασα θελει το 40% αλλαγη.Το φιλτρο ειναι εξωτερικο eheim 2234 .Απο υλικο sera siporax +υαλοβαμβακα.Διαθετω και ενα εσωτερικο αλλα δεν το εβαλα για να μην πιασει χωρο.Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι δεκτη.Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια...

Μερικες ακομη φωτο απο τα πανεμορφα αυτα ψαρια...

DSC02496.jpg

DSC02510.jpg

DSC02512.jpg

Σε μια ερωτηση που απαντησε ο Jack Watley στο σεμιναριο που εκανε στην Γερμανια ηταν

Αν το νερο του δικτυου σας ειναι καταλληλο για δισκους και δεν χρειαζεται μεγαλη προεργασια και εχετε χρονο μπορειτε να αλλαζετε και το 90% καθε μερα καλο κανετε και οχι κακο.

Έγινε επεξεργασία - pan

Σε μια ερωτηση που απαντησε ο Jack Watley στο σεμιναριο που εκανε στην Γερμανια ηταν

Αν το νερο του δικτυου σας ειναι καταλληλο για δισκους και δεν χρειαζεται μεγαλη προεργασια και εχετε χρονο μπορειτε να αλλαζετε και το 90% καθε μερα καλο κανετε και οχι κακο.

Ευτυχως δε ζει στην Ελλαδα ο ανθρωπος................

• 3 weeks later...

Καλησπερα φιλοι ,ελπιζω να ειστε ολοι καλα.Οι δισκοι στα 200 λιτρα μου πανε μια χαρα.Στην αρχη ηταν λιγο φοβισμενοι, αλλα μπορω να πω οτι ξεθαρεψαν για τα καλα τωρα!!!Γινονται συχνες αλλαγες νερου, καθαριζεται επιμελως ο βυθος , τα τεστ ειναι στα επιπεδα που πρεπει απο ph,kh,νιτρικα κτλπ. Ταΐζω τρεις με τεσσερις φορες την ημερα σε μικρογευματα.Επισης εβαλα και μερικους συγκατοικους γεωφαγους και tetra neon.Απολαυστε φωτο.

sdfzsdfsdf.jpg

qerwerwr.jpg

jhgjhgsdjgs.jpg

Πανεμορφοι οι γεωφαγοι σου και μπραβο για τις τακτικες αλλαγες σου αλλα να ξερεις οτι οι γεωφαγοι ειναι ψαρια που θελουν αρκετα λιτρα και γινονται αρκετα επιθετικοι ειδικα οταν σχηματισουν ζευγαρια.

Πανεμορφοι οι γεωφαγοι σου και μπραβο για τις τακτικες αλλαγες σου αλλα να ξερεις οτι οι γεωφαγοι ειναι ψαρια που θελουν αρκετα λιτρα και γινονται αρκετα επιθετικοι ειδικα οταν σχηματισουν ζευγαρια.

Μου προτεινεις να τους βγαλω;Εχω ακομη ενα ενυδρειο 80 λιτρο αλλα εχω 5 σκαλαρακια μεσα θα συμβιωσουν;

το καλυτερο που εχω να κανω λοιπον ειναι να τους επιστρεψω....λοιπον... :):D

Κοιτα δεν σου λεω γυρνα τους ,η αποφαση ειναι δικη σου μην σε παρουμε στο λαιμο μας,θα μου πεις μα την μια μου λες ετσι και την αλλη αλλιως;;οχι,θα σου πω εντελως φιλικα και με ολη την καλη διαθεση να σε βοηθησω κι εγω και ολα τα παιδια εδω μεσα οτι οι δισκοι επειδη ειναι δισκοι πρεπει να εχεις γνωση ακομα και στους συγκτοικους που θα βαλεις μαζι τους οποτε τηναλλη φορα ρωτα πρωτα και μετα ψωνιζε...φιλικα παντα.

Φιλε μου εχεις δικαιο ,τεσπα δεν πειραζει θα τους επιστρεψω ,γιατι οπως ειπες οι δισκοι ειναι δισκοι....

Ασχετο αλλα σε περιπτωση που δεν τα δεχθει πισω ο pet shopas μπορουν να μπουν με τα σκαλαρια;Γιατι με τους δισκους δεν τα αφηνω....

Έγινε επεξεργασία - STEFPLAK

Φιλε μου εχεις δικαιο ,τεσπα δεν πειραζει θα τους επιστρεψω ,γιατι οπως ειπες οι δισκοι ειναι δισκοι....

Ασχετο αλλα σε περιπτωση που δεν τα δεχθει πισω ο pet shopas μπορουν να μπουν με τα σκαλαρια;Γιατι με τους δισκους δεν τα αφηνω....

Αμαζονιακα ψαρια ειναι,θεωρητικα μπαινουν.Ομως οπως ηδη γραφτηκε,ειναι εξαιρετικα επιθετικα ψαρια στο ζευγαρωμα,οσο ηρεμα και αν δειχνουν τωρα.Και τα 80 λιτρα ειναι λιγα για να φιλοξενησει τα αγγελοψαρα(που γινονται πολυ μεγαλα και δεν θα χωρουν με τπτ στα 80).

Βρες ενα καταλληλο ''σπιτι'' καλυτερα κατα την γνωμη μου με ανταλλαγη ή πωληση,αν δεν τα ανταλλαξουν στο πετ σοπ. :)

Αμαζονιακα ψαρια ειναι,θεωρητικα μπαινουν.Ομως οπως ηδη γραφτηκε,ειναι εξαιρετικα επιθετικα ψαρια στο ζευγαρωμα,οσο ηρεμα και αν δειχνουν τωρα.Και τα 80 λιτρα ειναι λιγα για να φιλοξενησει τα αγγελοψαρα(που γινονται πολυ μεγαλα και δεν θα χωρουν με τπτ στα 80).

Βρες ενα καταλληλο ''σπιτι'' καλυτερα κατα την γνωμη μου με ανταλλαγη ή πωληση,αν δεν τα ανταλλαξουν στο πετ σοπ. :)

Ενταξει φιλε Δημητρη σε ευχαριστω πολυ.Σκεφτηκα και κατι αλλο βεβαια σε περιπτωση που δεν δεχτει το petshop επιστροφη .Να αφησω μονο εναν μεσα και τον αλλο γεωφαγο να τον βαλω στπν 80λιτρο δεν ξερω εαν ειναι καλη ιδεα.Το λεω γιατι ειμαι επαρχια και ειναι λιγο δυσκολο στην περιοχη που μενω να υπαρχουν συνχομπιστες θα τους χαριζα δεν θα με πειραζε...Τεσπα θα δειξει...

Υγ:Πολυχρονος..... :D

Ενταξει φιλε Δημητρη σε ευχαριστω πολυ.Σκεφτηκα και κατι αλλο βεβαια σε περιπτωση που δεν δεχτει το petshop επιστροφη .Να αφησω μονο εναν μεσα και τον αλλο γεωφαγο να τον βαλω στπν 80λιτρο δεν ξερω εαν ειναι καλη ιδεα.Το λεω γιατι ειμαι επαρχια και ειναι λιγο δυσκολο στην περιοχη που μενω να υπαρχουν συνχομπιστες θα τους χαριζα δεν θα με πειραζε...Τεσπα θα δειξει...

Υγ:Πολυχρονος..... :D

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Πανω κατω ξερεις τι γινεται πλεον,υπομονη και ολα θα πανε καλα.Εδω ειμαστε αλλωστε! :)

Φίλε μου τα τελευταία χρόνια έχω πειραματιστεί αρκετά με διάφορα είδη γεωφάγων,

(τους όποιου και λατρεύω :) )

μέσα στους δίσκους (εκτροφής) σε 2μετρο ενυδρείο,

κατάλαβα τελικά ,ότι οι εκτροφείς δυστυχώς :D , κάποια στιγμή θα στρεσαριστούν από τους γεωφάγους

και θα υπάρξει πρόβλημα …

Ενταξει παιδια, ευχαριστω για τις απαντησεις σας .Ο ενας ηδη αφερεθηκε και δωθηκε σε φιλο και ο αλλος συντομα το ιδιο....Ισχυει οτι στρεσαρονται οι δισκοι δεν τους πειραζουν ομως, αλλα ενοχλουνται...

Ενταξει παιδια, ευχαριστω για τις απαντησεις σας .Ο ενας ηδη αφερεθηκε και δωθηκε σε φιλο και ο αλλος συντομα το ιδιο....Ισχυει οτι στρεσαρονται οι δισκοι δεν τους πειραζουν ομως, αλλα ενοχλουνται...

Οταν ειχα εναν γεωφαγο μεσα σε τελικο μεγεθος , το πρωτο καιρο ηταν μια χαρα με τους δισκους μου , μετα απο μερικες βδομαδες εγινε επιθετικος απεναντι τους με αποτελεσμα εντονο στρες .

παιδια οι γεωφαγοι αφαιρεθηκαν και τους εδωσα σε φιλους μου τα δισκακια ειναι μονο τους τωρα με 4 ramirezi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...