Jump to content

αναγεννηση μερους πτερηγιου σε Corydoras!!

ldakis69

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους. μεχρι σημερα ειχα την εντυπωση οτι τα τραυματισμενα πτεριγια στα ψαρια δεν αναγενιουνται. σχισμενες ουρες απο γκαπι και πτεριγια σε νεον τετρα παρεμιναν ως εχουν μεχρι και το θανατο του ψαριου. ετσι πιστευα οτι αυτο υσχιει σε ολα. ετσι καποια στιγμη που ειδα το κοριντορας παντα μου, με μισοφαγομενο ανω καθετο πτεριγιο χαλαστηκα.

σημερα 3 βδομαδες μετα, βλεπω εκπληκτος το πτεριγιο αναγεννημενο σχεδον πληρως.!!!!

τελικα τι υσχιει στα τραυματισμενα πτερηγια/ουρες?

η ανναγενηση τους η μη ,ειναι αναλογη με το ειδος ψαριου?? :lmao::D:)

καλησπερα σε ολους. μεχρι σημερα ειχα την εντυπωση οτι τα τραυματισμενα πτεριγια στα ψαρια δεν αναγενιουνται. σχισμενες ουρες απο γκαπι και πτεριγια σε νεον τετρα παρεμιναν ως εχουν μεχρι και το θανατο του ψαριου. ετσι πιστευα οτι αυτο υσχιει σε ολα. ετσι καποια στιγμη που ειδα το κοριντορας παντα μου, με μισοφαγομενο ανω καθετο πτεριγιο χαλαστηκα.

σημερα 3 βδομαδες μετα, βλεπω εκπληκτος το πτεριγιο αναγεννημενο σχεδον πληρως.!!!!

τελικα τι υσχιει στα τραυματισμενα πτερηγια/ουρες?

η ανναγενηση τους η μη ,ειναι αναλογη με το ειδος ψαριου?? :lmao::D:)

Σε όλα τα ψάρια τα πτερύγια αναγεννιούνται πλήρως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.Δέν είναι κάτι σπάνιο και είναι κάτι που η φύση έχει προβλέψει σε περιπτώσεις που κάποιο ψάρι τραυματιστεί από κάποιο άλλο.

Επίσης είναι γνωστό ότι σε πολλά είδη κυρίως σε μικρή ηλικία έχουν πολύ μακριά πτερύγια ή αποκλίσεις αυτών καθαρά και μόνο για να δαγκώνουν αυτά οι θηρευτές και να μήν τραυματίζετε το υπόλοιπο ψάρι... :hysterical:

πολλυ ενδιαφεροντα ολλα αυτα Husky_Jim. δεν τα ηξερα. ευχαριστω!!

παρα πολυ σωστα τα παραπανω, αλλα εμενα με ανυσυχει γιατι εχεις σε ολα αυτα τα ψαρια φαγωμενα πτερυγια? εχεις κανενα ψαρι μεσα που τα τσιμπαει ή οφειλεται αλλου?

οχι φιλε pozeras13 τα ψαρακια μου ειναι ολα υσηχα, (αν εξαιρεσεις την χοντρο μολι ωταν τρωει). το γκαπι εζησε 3 βδομαδες με σκισμενη ουρα η οποια δημιουργιθηκε απο αμμωνια 0.5 απο αγνια δικια μου. το νεον τετρα εκανα 3 ωρες να το βαλω απο το σακουλακι στο ενυδρειο με αποτελεσμα απο τη μολυνση του νερου της σακουλας να ζησει 4 βδομαδες με ολα τα πτερυγια μισα.

ολα αυτα απο αμμωνια και αγνοια στις αρχες. οσο για το κοριντορας παντα αγνωστο ποιος του εφαγε το μισο ραχιαιο και μαλιστα σε σχημα δοντιων(οβαλ).

ποτε φανερα δεν το πειραζει κανενα ψαρακι. ουτε ο πλεκο ουτε οι γυρινοχιλοι.

ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...