paris_athens 6 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Χθες αγορασα 2 νεα κλουν ocellaris. Αφου εγινε η προσαρμογη (ολα καλα) και μπηκαν στο ενυδρειο εκατσαν και τα δυο στην πανω γωνια του ενυδρειου. Μου φαινετε οτι τα ενοχλησε η κυκλοφορια και απο χθες δεν εχουν κουνηθει απο εκει....κολυμπουν σταθερα σε εκεινο το σημειο! Το ενυδρειο ειναι νανο 100λιτρα με 17κιλα ζωντανο βραχο και για κυκλοφορια εναν sun-sun 3000, δηλαδη εχω κυκλοφορια περιπου 30Χ Τι να συμβαινει αραγε? Μηπως ειναι φοβισμενα (αν και μονο ενα goby εχω μεσα) η στρεσσαρισμενα απο την μεταφορα η ειναι πολυ η κυκλοφορια μου και δεν μπορουν να κολυμπησουν γιατι νομιζω ειναι και κακοι κολυμβητες σαν ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Αντιθέτως είναι καλοί κολυμβητές και πολύ μάλιστα...., το πιθανότερο είναι από το στρες, αλλά αν θες διέκοψε για λίγο την κυκλοφορία να δεις το πως θα αντιδράσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 6 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 6 Οκτωβρίου 2010 (edited) Την διεκοψα για κανα 2λεπτο και κολυμπησαν "λιγο" παραπερα.....σε ευχαριστω για την απαντηση μολις γυρισω σπιτι θα κοιταξω μηπως ψιλο συνηλθαν και ηταν απο στρες. Παντος φοβαμαι γιατι ειναι και πολυ μικρα ακομη γυρω στα 2-3 εκατοστα! Έγινε επεξεργασία 6 Οκτωβρίου 2010 - paris_athens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Άστο λίγο παραπάνω.. δεν θα πάθει τίποτα το σύστημά σου, δυο λεπτά τι να σου κάνουν !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 7 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 7 Οκτωβρίου 2010 Λοιπον εχθες εβαλα σε λειτουργεια το wave maker και απ οτι ειδα τα ψαρια συμπεριφερονται πολυ διαφορετικα. Τωρα δεν φαινετε να κουραζονται οπως πριν με την συνεχομενη ροη. Ελπιζω να μπορεσουν να προσαρμοστουνε καθοτι λυπαμε να τα βλεπω να καθοντε σε μια πλευρα συνεχως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 7 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 7 Οκτωβρίου 2010 To wave maker ειναι ξεχωριστο ή εναλλάσει τους ηδη υπάρχοντες κυκλοφορητες σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 7 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 7 Οκτωβρίου 2010 Ειναι συνηθη συμπεριφορα σε πολλα κλοουν που αλλαζουν περιβαλλον.Μεσα σε 7-10 μερες θα αρχισουν να κολυμπουν παντου. Ακομα και με ισχυρη κυκλοφορια,αν εχεις αρκετο βραχο,θα βρουνε την ακρη. Βασικο ειναι να μην τα κυνηγαει καποιο ψαρι και για αυτο το λογο να καθονται εκει που καθονται.Αν δεν εχεις δει κατι τετοιο,ολα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 8 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 8 Οκτωβρίου 2010 (edited) Το wave maker ειναι diy το εχω φτιαξει μονος και λειτουργει με εναν κυκλοφορητη αρκετα μεγαλο 3000λ. Το εβαλα σε λειτουργεια για να σταματησει η συνεχομενη ροη μηπως και τα ενοχλει αυτο και ειδα οτι ψιλο καλμαρανε τα ψαρια. Απο βραχο ειμαι κομπλε φιλε ακη εχω 17κιλα σε 100 λιτρα. Ειναι μπολικος και τον εχω στησει οσο πιο σωστα μπορεσα! Ψαρια αλλα δεν υπαρχουν στο ενυδρειο μονο ενα pink spotted goby που δεν τα εχει ενοχλησει καθολου! Θα κανω υπομονη λοιπον να δω συμπεριφορα. Πιστευετε οτι μι ανεμωνη θα ηταν το κλειδι? Το σκεφτομαι να παρω μια αλλα φοβαμαι μηπως μου κανει τσαλυμια μιας και δεν εχω ουτε πολυ φωτισμο (2 τ5 συνολο 48w κοντα στο 0.5w/λ) και δεν ειναι και πολυ καιρο στημενο (απο τον μαιο). Εσεις τι λετε θα προσαμοζοντουσαν καλυτερα με μια ανεμωνη και αν ναι μπορω να την φιλοξενησω? Έγινε επεξεργασία 8 Οκτωβρίου 2010 - paris_athens Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 8 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Θα σε συμβουλευα να μην βαλεις ανεμωνη.Θελει εμπειρια,τυχη και γνωσεις για να μην σου δημιουργησει προβλημα στο ενυδρειο. Ασε οπως σου ειπα 7-10 μερες να περασουν και θα δεις να αρχιζουν να ξεθαρρευουν τα κλοουνακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 9 Οκτωβρίου 2010 Author #10 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Εχεις δικιο το ξερω αλλα βλεπω καποιες πανεμορφες carpet με απιστευτα χρωματα και το σκεφτομαι. Θα αφησω να περασει λιγος καιρος 3-4 μηνες και βλεποντας και πρατοντας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Εκτός του στρωμένου ενυδρείου πρέπει να λάβεις υπ όψιν και άλλους παράγοντες για την φιλοξενία ανεμώνης. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον φωτισμό ώστε να είναι επαρκείς για τις ανάγκες τους, που είναι αυξημένες σ αυτό το θέμα. Το άλλο αφορά την ποιότητα και τις παραμέτρους του νερού, είναι πολύ ευαίσθητες και θέλουν καλές συνθήκες χωρίς απότομες μεταβολές. Και ένα ακόμη... αυτό τις μετακίνησης, που αν δεν τις καλύπτει ο χώρος που έχουν τοποθετηθεί.... μεταναστεύουν και όλος τυχαίος κατευθύνονται προς κάποιο κυκλοφοριτή με καταστρεπτικά αποτελέσματα στο ενυδρείο σου (και για τις ίδιες φυσικά). Αλλά και σε κυυκλοφοριτή να μην πάει, στην διαδρομή της ίσως νεκρωθούν οι οργανισμοί που θα βρεθούν στην πορεία της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anapodi 13 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 13 Οκτωβρίου 2010 εγώ πάντως έχω παρατηρήσει (όχι μόνο στον κλοουν μου) ότι κάθονται σταθερά σε ένα σημείο τα ψάρια μου (σαν να κοιμούνται όλη την ημέρα) όταν κρυώνουνε... ή και όταν πάθει κάτι το φως τους...... Την περασμένη βδομάδα που έπιασε κρύο και δεν το συνειδητοποίησα για να ανάψω τη θερμάστρα μου κατέβασε 21-22 βαθμούς το ενυδρείο και όλη μέρα ήταν κρυμμένα και κοιμόντουσαν. Όταν φτιάξαμε τη ζεστούλα μας βγήκαν κατευθείαν και άρχισαν να τριγυρνάνε.... Επίσης επειδή έχω το ενυδρείο κοντά στη μπαλκονόπορτα και χρησιμοποιώ το φώς του ήλιου (συνήθως) όταν έχει έξω συνεφιά και δεν έχει φως το ενυδρειάκι μου, πάλι κοιμούνται συνέχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 13 Οκτωβρίου 2010 Author #13 Share 13 Οκτωβρίου 2010 (edited) Λοιπον τα ψαρια ξεθαρεψανε τελειως σε σημειο να πειραζουν το pink goby και να μην τον αφηνουν να τρωει! Κοβουνε βολτες ολη μερα συνεχως αναμεσα απο τα βραχια και γενικα ειναι ολο ζωη!!! Ειχατε δικιο και επρεπε να περασουν λιγο οι μερες για να ξεθαρεψουν! THANKS EVERYONE!!!! Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2010 - paris_athens Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 13 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Αρα επεσα μεσα στο 7-10 μερες απο την εισαγωγη των ψαριων Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 14 Οκτωβρίου 2010 Author #15 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Αρα επεσα μεσα στο 7-10 μερες απο την εισαγωγη των ψαριων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 14 Οκτωβρίου 2010 #16 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Ακη δεν μας δινεις κανα προγνωστικο στο στοιχημα ,λοττο,τζοκερ, να βγαλουμε κανα φραγγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 15 Οκτωβρίου 2010 #17 Share 15 Οκτωβρίου 2010 Ακη δεν μας δινεις κανα προγνωστικο στο στοιχημα ,λοττο,τζοκερ, να βγαλουμε κανα φραγγο? Εδω δηλωνω παντελως ασχετως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος