Jump to content

Εχουν φαγουρα τα ψαρακια μου

kixlidatos

Recommended Posts

Δηλ.προληπτικα ουτε melafix να μην βαλω,οπως μου ειπε παραπανω ενας φιλος;

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα melafix και pimafix συνδυάζονται αρμονικά σε ένα εβδομαδιαίο συνήθως πρόγραμμα θεραπείας. πριν το ξεκίνημα και μετά το τέλος της θεραπείας κάνουμε μεγάλη αλλαγή νερού.

Διάβασε προσεχτικά τι σου έγραψε ο Ανδρέας. Για να κάνεις θεραπεία πρέπει να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι για να θεραπεύσεις. Για να πω την δική μου εμπειρία, 10 χρόνια δεν έχω βάλει ούτε σταγόνα φάρμακο. Ακόμα και πληγές από καβγάδες τις έχω θεραπεύσει με καθαρό νεράκι και αντιχλώριο και το μόνο που έχω στο ντουλάπι μου είναι ektozon.

Κάθε είδος έχει τις ιδιαιτερότητες τους και οι Αφρικανές πολλές φορές μπορεί να πάθουν χειρότερα από το φάρμακο παρά από την ίδια την ασθένεια.

:)

φιλε ευχομαι να μην εχεις προβλημα ξανα με τα ψαρακια σου. τα κακα με το νερο στα νησια τα ξερουμε, και παλι καλα που εχεις γεωτρησης νερο γιατι εμεις παιζει με το βυτιο να βαζουμε και θαλασσα μεσα...

μια ερωτηση: επειδη αναφερθηκε το prime το οποιο χρησιμοποιω εδω και κανα 5μηνο χωρις προβλημα, ενω πρωτα εχω ειχα το stress coat, σιγουρα δεν κανει καλο και στην εξωτερικη μεμβρανη των ψαριων? γιατι πανω λεει και για την μεμβρανη οτι κανει καλο. μηπως αλλαξε τελευταια και προσθεσε αυτην την λειτουργια και παλια δεν την ειχε?

φιλε ευχομαι να μην εχεις προβλημα ξανα με τα ψαρακια σου. τα κακα με το νερο στα νησια τα ξερουμε, και παλι καλα που εχεις γεωτρησης νερο γιατι εμεις παιζει με το βυτιο να βαζουμε και θαλασσα μεσα...

μια ερωτηση: επειδη αναφερθηκε το prime το οποιο χρησιμοποιω εδω και κανα 5μηνο χωρις προβλημα, ενω πρωτα εχω ειχα το stress coat, σιγουρα δεν κανει καλο και στην εξωτερικη μεμβρανη των ψαριων? γιατι πανω λεει και για την μεμβρανη οτι κανει καλο. μηπως αλλαξε τελευταια και προσθεσε αυτην την λειτουργια και παλια δεν την ειχε?

Καλησπερα Pozera,απο φαρμακα ειμαι σκραπας,δεν ξερω.Οτι μου πουν κανω. :)

Από seachem.com:

Prime�is the complete and concentrated conditioner for both fresh and salt water. Prime�removes chlorine, chloramine and ammonia. Prime�converts ammonia into a safe, non-toxic form that is readily removed by the tank’s biofilter. Prime�may be used during tank cycling to alleviate ammonia/nitrite toxicity. Prime�detoxifies nitrite and nitrate, allowing the biofilter to more efficiently remove them. It will also detoxify any heavy metals found in the tap water at typical concentration levels. Prime�also promotes the production and regeneration of the natural slime coat. Prime�is non-acidic and will not impact pH. Prime�will not overactivate skimmers. Use at start-up and whenever adding or replacing water.

Ανέκαθεν έλεγε αυτό με τα κόκκινα, οτι δηλαδή "προωθεί την παραγωγή και την αναγέννηση της φυσικής εξωτερικής μεμβράνης των ψαριών" :)

@nikoloutso

δεν πιστεύω πως το σκεύασμα της API προσφέρει κάτι παραπάνω από της Seachem. Απλά ο καθένας τονίζει αυτό που θέλει περισσότερο στις οδηγίες χρήσης. Το ίδιο πράγμα λένε στην ουσία...

Έγινε επεξεργασία - warhawk

Καλησπερα Pozera,απο φαρμακα ειμαι σκραπας,δεν ξερω.Οτι μου πουν κανω. :)

και γω δεν ξερω τπτ απο φαρμακα, μονο ektozon βαζω προληπτικα λιγο καθε μηνα...

Καταρχήν να πούμε για το prime οτι ο φίλος pozeras μάλλον έχει δίκιο http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html ,διαβάστε προσεκτικά.Βέβαια υπάρχουν και άλλα αντιχλώρια τα οποία έχουν αποδοχή ανάμεσα στους χομπίστες.

Οσον αφορά το πρόβλημα του φίλου μας ,διαβάζοντας το εγώ δεν είμαι σίγουρος οτι κάτι συμβαίνει.

Οπως ελέχθει πιο πάνω αλλαγές νερού και διπλή δόση αντιχλωρίου και κανένα βιντεάκι θα βοηθήσει ,μην πηγαίνουμε στα τυφλά.

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...