ΚΩΣΤΗΣ 6 Οκτωβρίου 2010 #26 Share 6 Οκτωβρίου 2010 H seachem έχει βγάλει το buffer για Tanganyika το οποίο όπως γράφει ανεβάζει το ph στο 9,2 http://www.seachem.com/Products/product_pa...yikaBuffer.html Το ίδιο υπάρχει και για την Malawi http://www.seachem.com/Products/product_pa...lawiBuffer.html To Cichlid Lake Salt έχει κάποια στοιχεία τα οποία προσομοιάζουν το νερό της λίμνης. Εγώ χρησιμοποιώ το Buffer για να ανεβάσω το ph στο 8,4 και το Cichlid Lake Salt για να ταλαιπωρώ το κορμί μου. Πιο πολύ λόγο της δικής μου τρέλας δηλαδή. Καθαρό νερό, αλλαγές και τα ψάρια σου θα είναι χαρούμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Οκτωβρίου 2010 #27 Share 6 Οκτωβρίου 2010 H seachem έχει βγάλει το buffer για Tanganyika το οποίο όπως γράφει ανεβάζει το ph στο 9,2 http://www.seachem.com/Products/product_pa...yikaBuffer.html Το ίδιο υπάρχει και για την Malawi http://www.seachem.com/Products/product_pa...lawiBuffer.html To Cichlid Lake Salt έχει κάποια στοιχεία τα οποία προσομοιάζουν το νερό της λίμνης. Εγώ χρησιμοποιώ το Buffer για να ανεβάσω το ph στο 8,4 και το Cichlid Lake Salt για να ταλαιπωρώ το κορμί μου. Πιο πολύ λόγο της δικής μου τρέλας δηλαδή. Καθαρό νερό, αλλαγές και τα ψάρια σου θα είναι χαρούμενα. Μολις εγραψες τη φραση κλειδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 6 Οκτωβρίου 2010 #28 Share 6 Οκτωβρίου 2010 H seachem έχει βγάλει το buffer για Tanganyika το οποίο όπως γράφει ανεβάζει το ph στο 9,2http://www.seachem.com/Products/product_pa...yikaBuffer.html Το ίδιο υπάρχει και για την Malawi http://www.seachem.com/Products/product_pa...lawiBuffer.html To Cichlid Lake Salt έχει κάποια στοιχεία τα οποία προσομοιάζουν το νερό της λίμνης. Εγώ χρησιμοποιώ το Buffer για να ανεβάσω το ph στο 8,4 και το Cichlid Lake Salt για να ταλαιπωρώ το κορμί μου. Πιο πολύ λόγο της δικής μου τρέλας δηλαδή. Καθαρό νερό, αλλαγές και τα ψάρια σου θα είναι χαρούμενα. Όπως είπε και ο Δίας, η παραπάνω είναι η φράση κλειδί. Την ίδια ρουτίνα ακολουθώ κι εγώ για τα tropheus και παλαιότερα για τα malawi. Πάντως για θεραπεία με αλάτι δεν θα χρησιμοποιούσα το παραπάνω μια και η χρήση της λέξης αλάτι στη συσκευασία δεν σημαίνει (και δεν είναι) ότι είναι ίδιο με το καθαρό αλάτι (NACL) που ρίχνουμε για το σκοπό αυτό. Για θεραπεία (ή για ενυδρεία ζωοτόκων) το ενδείκνυται το αλάτι της API, Όμως σε ενυδρείο malawi πρώτη φορά ακούω τη χρήση αλατιού για θεραπεία και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Προσωπικά από φάρμακα, εδώ και χρόνια, αν χρειαστεί (και καλύτερα πρόληψη με σωστές συνθήκες και διατροφή) , μόνο melafix και pimafix. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimisvas 6 Οκτωβρίου 2010 #29 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Υπαρχει λογος συγκεκριμενος που χρησιμοποιεις νερο οσμωσης στις αφρικανες;Εδω για δισκους,εκτροφεις του εξωτερικου χρησιμοποιουν νερο βρυσης. Εξηγησε το αν θελεις. Το νερό της αντίστροφης όσμωσης είναι αποστειρωμένο και σίγουρα έχει πολύ λιγότερες βλαβερές ουσίες από ότι το νερό της βρύσης... πολλοί το χρησιμοποιούν μόνο όταν θέλουν να παραξουν νερό με χαμηλό PH... δεν συμφωνώ ότι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο γι' αυτο.....είναι σίγουρα πολύ πιο υγιές για το ενυδρείο από το νερό της βρύσης... Με την προσθήκη αλατιού (αφρικάνες) και ιχνοστοιχείων εμπλουτίζω το αποστειρωμένο - νεκρό - νεράκι... και το κάνω ιδανικό για τα ψάρια... και έχω ξεχάσει και το αντιχλώριο.....αν έχεις στο ενυδρείο πέτρες και υπόστρωμα ασβεστολιθικά θα ανεβάσουν σκληρότητα και pH... αυτό φυσικά δε σημαινει ότι αν χρησιμοποιούσα νερό βρύσης τα ψάρια μου δεν θα ζούσαν... αλλά τώρα νομίζω ζουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες... Από τότε που το έστησα χρησιμοποιώ μόνο νερό Α.Ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #30 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Μπερδευτηκα λιγο.ποιο απο τα τρια δηλ ektozon ; melafix kai pimafix (μαζι και τα δυο,η το ενα η το αλλο Σας ευχαριστω ολους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 6 Οκτωβρίου 2010 #31 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Τα melafix και pimafix συνδυάζονται αρμονικά σε ένα εβδομαδιαίο συνήθως πρόγραμμα θεραπείας. πριν το ξεκίνημα και μετά το τέλος της θεραπείας κάνουμε μεγάλη αλλαγή νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #32 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Τα melafix και pimafix συνδυάζονται αρμονικά σε ένα εβδομαδιαίο συνήθως πρόγραμμα θεραπείας. πριν το ξεκίνημα και μετά το τέλος της θεραπείας κάνουμε μεγάλη αλλαγή νερού. Σορυ αλλα οταν λες μεγαλη ,30% ειναι καλα; η ποιο πανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 6 Οκτωβρίου 2010 #33 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Σορυ αλλα οταν λες μεγαλη ,30% ειναι καλα; η ποιο πανω; τουλάχιστον 30% ίσως και λίγο παραπάνω αλλά μην αλλάξεις και όλο το νερό Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #34 Share 6 Οκτωβρίου 2010 τουλάχιστον 30% ίσως και λίγο παραπάνω αλλά μην αλλάξεις και όλο το νερό Να εισαι καλα Θα τους αφησω 5 ποντους Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Οκτωβρίου 2010 #35 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Τα melafix και pimafix συνδυάζονται αρμονικά σε ένα εβδομαδιαίο συνήθως πρόγραμμα θεραπείας. πριν το ξεκίνημα και μετά το τέλος της θεραπείας κάνουμε μεγάλη αλλαγή νερού. Ετσι ακριβως ανδρεα. Για 7 μερες θεραπεία και μετα γενναία αλλαγη της ταξεως του 50% προτείνω εγω. Μετα ουτε ανθρακα ουτε τίποτα... Μια ερωτηση μονο βασιλη.... τι αντιχλωριο βαζεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Οκτωβρίου 2010 Author #36 Share 7 Οκτωβρίου 2010 Ετσι ακριβως ανδρεα. Για 7 μερες θεραπεία και μετα γενναία αλλαγη της ταξεως του 50% προτείνω εγω. Μετα ουτε ανθρακα ουτε τίποτα... Μια ερωτηση μονο βασιλη.... τι αντιχλωριο βαζεις?? Μαλλον αυτο ειναι,τελικα οταν αναφερεις καποιο προβλημα ,δεν πρεπει να ξεχνας τιποτα.Απο την αρχη που εστησα το ενυδρειο,παντα εβαζα aqutan.(5 ml στα 20 λιτρα).Στην προηγουμενη και στην ποιο προηγουμενη αλλαγη,δεν ειχα βρει εδω aqutan και εκανα θεμα εδω ,και βρηκα της tetra safe water,(5 ml στα 10 λιτρα).Πειρα την συσκευασια των 250 ml και εβαλα μεσα 125 ml.(200 λιτρα αλλαγη) και παραπανο δηλ.Τωρα που μου το ειπες,θυμηθηκα ,απο τοτε ξεκινισε η φαγουρα.Στην τελευταια αλλαγη μου ηρθε το aqutan και εκανα αλλαγη με αυτο,την Τριτη.Και χθες αλλα και σημερα τα ψαρια πλεον δεν ξυνονται. Να εισαι καλα Νικολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn 7 Οκτωβρίου 2010 #37 Share 7 Οκτωβρίου 2010 Σορρυ για το "θρέντ χαϊτζάκιν" αλλά επειδή έχω χρησιμοποιήσει 2 αντιχλώρια, όντως φταίει αυτό; Κι επίσης έχετε να προτείνετε κάποιο καλό μετά από δοκιμή διάφορων; Εγώ είχα πάντα της API και τώρα χρησιμοποιώ τo aqutan της sera. Τώρα όμως παρατηρώ φαγούρα εγώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Οκτωβρίου 2010 Author #38 Share 7 Οκτωβρίου 2010 Δεν νομιζω να φταιει η ποιοτητα των υλικων.Πιστευω με την αλλαγη την πατησα.Αλλα θα μας πουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 7 Οκτωβρίου 2010 #39 Share 7 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά ψυχραιμία, μην τρελαινόμαστε.Οι Αφρικανές το συνηθίζουν να ξύνονται στις πέτρες στα πλαίσια της διεκδίκησης μιας περιοχής. Είναι άλλο αυτό και άλλο να έχει το ψάρι εξωτερικά παράσιτα. Προσωπικά αμφιβάλλω ότι οφείλεται στο αντιχλώριο. Αν φίλε Βασίλη σταμάτησαν, ήταν απλά αυτό που σου είχα πει από την αρχή δηλαδή κομμάτι της συμπεριφοράς τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Οκτωβρίου 2010 Author #40 Share 7 Οκτωβρίου 2010 Καλημερα Κωστη.Θα σου περιγραψω για το megano τι εκανε.Ξεκιναγε απο την μια ακρη της πλατιας και εφτανε στην αλλη ακρη,τριβοντας το κορμι του πανω στο χαλικι και 5 φορες,ενω η θεση του ειναι στην δεξια πλευρα του ενυδρειου καπαρομενη.Πραγματι κατα καιρους παντα τριβοντουσαν πανω σε πετρες αλλα και στο βοτσαλο,αλλα αυτο γινοταν πολυ αραια,και που.Αυτο το 10ημερο ηταν σε εξαρση οχι απο ολα αλλα ,απο πολλα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 8 Οκτωβρίου 2010 #41 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Οι περισσότερες αφρικανες "ξύνονται" ... το έχουμε συζητήσει αν θυμάμαι καλά στο παρελθόν... γιατί είχα και εγώ αυτό το ... "πρόβλημα" ...και καταλήξαμε ότι είναι θέμα κυριαρχίας περιοχής κτλ ΑΝ και μόνο ΑΝ το ψάρι έχει κάτι άλλο πάνω του τότε φάρμακα! Προληπτικά αν θέλεις ριχνε μια φορά το μήνα ektozon στην αλλαγή νερού σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Οκτωβρίου 2010 Author #42 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Τελικα δεν εβαλα τιποτα,γιατι μετα την αλλαγη ολα ειναι ξανα οπως πριν. Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 8 Οκτωβρίου 2010 #43 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Τι αντιχλωριο εβαλες μετα την αλλαγη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Οκτωβρίου 2010 Author #44 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Αυτο που εβαζα παντα .Το aqutan.Nikola εγω πιστευω οτι η δικη σου αποψη ειναι η σωστη,γιατι μολις εκανα αλλαγη ολα ηρεμησαν.Δεν ειναι θεμα κυριαρχιας,τα ξερω τα ψαρια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 8 Οκτωβρίου 2010 #45 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Αυτο που εβαζα παντα .Το aqutan.Nikola εγω πιστευω οτι η δικη σου αποψη ειναι η σωστη,γιατι μολις εκανα αλλαγη ολα ηρεμησαν.Δεν ειναι θεμα κυριαρχιας,τα ξερω τα ψαρια μου. Το ιδιο λαθος με εσενα ειχα κανει κι εγω. Ενω εβαζα παντα stress coat αντιχλωριο, μεταγια λογους οικονομιας (8 ενυδρεια εκεινη την περίοδο), πήρα prime. Το prime ομως δεν περιεχει το συστατικό που βοηθαει την "επιδερμιδα" των ψαριων, κι ετσι επεστρεψα στο strees coat. Αλλα πρωτα ειχα κανει θεραπεια με μελαφιξ... το οποιο στην ουσια προσεφερε οτι έλλειπε από το αντιχλωριο, αλλα σε αυξημενη ποσοστητα και τα προβληματα λύθηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 8 Οκτωβρίου 2010 Author #46 Share 8 Οκτωβρίου 2010 Το ιδιο λαθος με εσενα ειχα κανει κι εγω. Ενω εβαζα παντα stress coat αντιχλωριο, μεταγια λογους οικονομιας (8 ενυδρεια εκεινη την περίοδο), πήρα prime. Το prime ομως δεν περιεχει το συστατικό που βοηθαει την "επιδερμιδα" των ψαριων, κι ετσι επεστρεψα στο strees coat. Αλλα πρωτα ειχα κανει θεραπεια με μελαφιξ... το οποιο στην ουσια προσεφερε οτι έλλειπε από το αντιχλωριο, αλλα σε αυξημενη ποσοστητα και τα προβληματα λύθηκαν. Μεχρι σημερα το πρωι,δεν ειδα καθολου ξυσιμο,αν δω ξυσιμο θα βαλω μελαφιχ και pimefix (νομιζω)γιατι καποιος φιλος ποιο πανω μου ειπε οτι ειναι καλυτερα και τα δυο μαζι. Λεω οτι εχεις δικιο,γιατι δεν μπορει στα καλα καθουμενα 10-12 ψαρια να πεφτουν και να ξυνονται.και μου εκανε εντυπωσει το borley ,γιατι αυτο σχεδον ποτε δεν κατεβαινε κατω.Μολις μου ειχες ρωτησεις για το αντιχλωριο ,ειπα αυτο ειναι.Γιατι τα παιδια μου λενε οτι μπορει να ειναι απο εδαφικη κυριαρχια,δεν ειναι ομως συγουρα,γιατι εκαναν μια παραξενη κινιση ξυσιματος,αν τα ειχα γραψει σε καμερα θα το καταλαβαιναν αμεσως.Τωρα εμαθα και εχω καβαντζα 4 κουτια των 500 μλ.οποτε ειμαι ησυχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #47 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Διαφωνώ ότι έπαιξε ρόλο η αλλαγή του αντιχλώριου. Βασίλη μπορείς να γράψεις από που παίρνεις νερό και τι μετρήσεις έχεις στο συγκεκριμένο νερό (όχι στο ενυδρείο); Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Οκτωβρίου 2010 Author #48 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Απο την αρχη το νερο μου ηταν απο γεωτρηση,Εχει αυτξημενα Ν03,ειναι 10 στην βρυση.Η αληθεια εναι μπορει να μην εχω σταθερη ποιοτητα νερου,αλλα γιατι μολις μου ηρθε το aqutan και το εβαλα,ηρεμησαν τα ψαρακια μου;στο ιδιο νερο παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Οκτωβρίου 2010 Author #49 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Το ΡΗ εναι 7,8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Οκτωβρίου 2010 #50 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Το ότι το συγκεκριμένο αντιχλώριο βοήθησε τα ψάρια, δεν σημαίνει ότι το προηγούμενο αντιχλώριο τους δημιούργησε πρόβλημα. Μεγάλη προσοχή τα φάρμακα με τις Αφρικάνες. Αν δεν έχει κάτι που με βεβαιότητα μπορούμε να διαγνώσουμε δεν βάζουμε τίποτα μέσα στο ενυδρείο. Αν βλέπεις κάτι το ανησυχητικό, αλλαγή νερού με διπλή δόση αντιχλώριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος