kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Αδελφια Αφρικανοι,τα ψαρακια μου εχουν φαγουρα,πανε στον πατο και τριβουν το κορμι τους.Χθες εκανα την ρουτινα μου και σημερα το πρωι ηταν καλυτερα.Θα δω το βραδυ,και εαν συνεχιζουν να εχουν φαγουρα,να βαλω μαγειρικο αλατι ;Το εχω ξανακανει τον Μαρτι κατοπιν συστατασεως του καταστηματος που συνεργαζομαι και ειχα πολυ καλα αποτελεσματα.Ειχα βαλει 18 κουταλιες σουπας ,700, καθαρα 600 λιτρα νερου.Να το ξανακανω ;Η μου προτεινετε κατι αλλο ;λαμβανοντας υποψην,την δυσκολια να προμηθευτω πραγματα απο Αθηνα. Σας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Βασίλη το ξύσιμο μπορεί να είναι εξωτερικό παράσιτο μπορεί όμως να είναι κυριαρχικές κινήσεις με τις οποίες οι κιχλίδες μαρκάρουν την περιοχή τους. Βλέπεις κάτι εξωτερικά στα ψάρια; Το κάνουν όλα; Βάλε φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Καλημερα Κωστη.Το κανουν πολλα,πχ το Borley που σπανια κατεβαινει κατω,τωρα κατεβαινει πολυ συχνα και ξυνετε,(δεν ειναι κυριαρχο ψαρι)Επιδη το ειχα ξαναπαθει,ειμαι σιγουρος οτι ειναι ξυσιμο.Απλα ειχα διαβασει οτι το μαγειρικο αλατι εχει και φωσφορικα η κατι τετοιο,γιαυτο ροταω,μην παθω καμια ζημια.Αν και την περασμενη φορα δεν ειχα κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Αδελφια Αφρικανοι,τα ψαρακια μου εχουν φαγουρα,πανε στον πατο και τριβουν το κορμι τους.Χθες εκανα την ρουτινα μου και σημερα το πρωι ηταν καλυτερα.Θα δω το βραδυ,και εαν συνεχιζουν να εχουν φαγουρα,να βαλω μαγειρικο αλατι ;Το εχω ξανακανει τον Μαρτι κατοπιν συστατασεως του καταστηματος που συνεργαζομαι και ειχα πολυ καλα αποτελεσματα.Ειχα βαλει 18 κουταλιες σουπας ,700, καθαρα 600 λιτρα νερου.Να το ξανακανω ;Η μου προτεινετε κατι αλλο ;λαμβανοντας υποψην,την δυσκολια να προμηθευτω πραγματα απο Αθηνα. Σας ευχαριστω Για ποιο λογο να βαλεις? Πρωτα θα πρεπει να διαπιστωσουμε εαν υπαρχει προβλημα και αν υπαρχει,υπαρχουν τοσα προιοντα ενυδρειακης χρησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Με το μαγειρικό αλάτι τι έκανες, μπάνια στο ψάρι που είχε πρόβλημα ή δοσολογία σε όλο το ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Εβαλα 18 κουταλιες αλατι,το διελυσα σε νερο και μπλουμ στο ενυδρειο.Δεν ειναι ενα που ξυνετε,μεχρι και ο φροντοζας ριχνει την κορμαρα του κατω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Μπορείς να προμηθευτείς φάρμακα για ενυδρειακή χρήση (ektozon, melafix) τα οποία καλό είναι να υπάρχουν πάντα στο φαρμακείο σου. Είναι φάρμακα που δεν πειράζουν το βιολογικό μας φίλτρο και διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης ακόμα και αφού τα ανοίξουμε . Μέχρι να δούμε με σιγουριά τι είναι χρησιμοποιείς ektozon το οποίο σκοτώνει κάποια παράσιτα και μετά βλέπουμε. Μαγειρικό αλάτι να μην χρησιμοποιείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn 6 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Έχω παρατηρήσει κι εγώ κάτι ανάλογο, αλλά μόνο στα labido, όχι στα demasoni μου. Παλιότερα όμως όχι τώρα.. οπότε υπέθεσα ότι έφταιγα εγώ και η ποιότητα του νερού.. καλό θα ήταν να δούμε τι πραγματικά θα ωθεί σ'αυτή την ενέργεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Μεχρι σημερα δεν εχω βαλει ποτε φαρμακα μεσα.Τωρα εχω Furan αν δεν κανω λαθος (θα το δω) Για πια αρωστια κανει αυτο.Και οταν θα βαλω ektozon μετα πρεπει να βαλω ανθρακα (εχω) για μερικες μερες ;και ποσο ανθρακα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Μεχρι σημερα δεν εχω βαλει ποτε φαρμακα μεσα.Τωρα εχω Furan αν δεν κανω λαθος (θα το δω) Για πια αρωστια κανει αυτο.Και οταν θα βαλω ektozon μετα πρεπει να βαλω ανθρακα (εχω) για μερικες μερες ;και ποσο ανθρακα ; Δεν θα ριξεις τπτ μεσα αν πρωτα δεν βεβαιωθουμαι για το τι συμβαινει.Σηκωσε φωτος απο τα ψαρια που ξυνονται,αν νομιζεις οτι δεν ειναι αθενεια και οχι κυριαρχικές κινήσεις με τις οποίες οι κιχλίδες μαρκάρουν την περιοχή τους.Αν θελεις κανε προληπτικα μια καλη αλλαγη νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Βασιλη γιατι αλατι?? Που το διαβασες για μαγειρικό αλατι?? Εγω την πατησα και εχω πει επανελημενος οχι αλατι.... Κι εγω ειμαι της αποψης αλλαγη και θεραπεια με melafix. Δεν επηρεαζει τπτ!! Οχι φουραν!! Επηρεαζει βιολογια!! Εκτοζεν και μελαφιξ νομιζω δε θελουν ανθρακα.. απλη αλλαγη θελουν μετα τη χρηση. Συμπληρωσε τη φορμα κιαι ανεβασε φωτο ομως πριν κανεις οτιδηποτε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #12 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Δεν θα ριξεις τπτ μεσα αν πρωτα δεν βεβαιωθουμαι για το τι συμβαινει.Σηκωσε φωτος απο τα ψαρια που ξυνονται,αν νομιζεις οτι δεν ειναι αθενεια και οχι κυριαρχικές κινήσεις με τις οποίες οι κιχλίδες μαρκάρουν την περιοχή τους.Αν θελεις κανε προληπτικα μια καλη αλλαγη νερου. Σευχαριστω φιλε Dimitrios,χθες εκανα 30% αλλαγη ρουτηνας,να ξανακανω και σημερα αλλη μια τετοια ;Η φοτο δεν θα δειξξουν τπτ γιατι τα ψαρακια δεν εχουν κατι εμφανη.Σημερα ηταν καλυτερα μετα την αλλαγη ,αλλα δεν ειχα χρονο να κατσω πολυ,το βραδυ θα τα κοιταξω καλυτερα.Αλλα οπως προειπα,το εχω ξαναπαθει και το ξεπερασα με αλατι,γιαυτο ειμαι τοσο σιγουρος οτι ειναι φαγουρα (καποιο παρασιτο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #13 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Βασιλη γιατι αλατι?? Που το διαβασες για μαγειρικό αλατι?? Εγω την πατησα και εχω πει επανελημενος οχι αλατι.... Κι εγω ειμαι της αποψης αλλαγη και θεραπεια με melafix. Δεν επηρεαζει τπτ!! Οχι φουραν!! Επηρεαζει βιολογια!! Εκτοζεν και μελαφιξ νομιζω δε θελουν ανθρακα.. απλη αλλαγη θελουν μετα τη χρηση. Συμπληρωσε τη φορμα κιαι ανεβασε φωτο ομως πριν κανεις οτιδηποτε!! Για το μαγειρικο αλατι μου το ειχε πει το μαγαζι που συνεργαζομαι,και το εκανα τοτε οπως μου το ειπε,γιατι τοτε δεν ειμουν μελος του φορουμ.Παντος ειχα δει σε 2 μερες αποτελεσμα.Σταματησαν να ξυνονται.Και τωρα μου κανουν της ιδιες κινησεις.Δεν ειναι για εδαφικο καβγα.Τα ψαρια δεν εχουν τπτ για να σας δειξω.Τρωνε κανονικα,ορισμενα οπως τα megano kai labito,το βιολη τους για ζευγαρωμα,ολα εναι οκ.Απλα καπου καπου κατεβαινουν κατω και ξυνονται,σανα τα ενοχλει κατι που εχουν πανω στο σωμα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Σευχαριστω φιλε Dimitrios,χθες εκανα 30% αλλαγη ρουτηνας,να ξανακανω και σημερα αλλη μια τετοια ;Η φοτο δεν θα δειξξουν τπτ γιατι τα ψαρακια δεν εχουν κατι εμφανη.Σημερα ηταν καλυτερα μετα την αλλαγη ,αλλα δεν ειχα χρονο να κατσω πολυ,το βραδυ θα τα κοιταξω καλυτερα.Αλλα οπως προειπα,το εχω ξαναπαθει και το ξεπερασα με αλατι,γιαυτο ειμαι τοσο σιγουρος οτι ειναι φαγουρα (καποιο παρασιτο) Εαν εισαι σιγουρος,πως προκειται για καποιο παρασιτο,κανε μια αλλαγη νερου πριν και μετα την χρηση καποιου φαρμακου.Για το μαγειρικο αλατι παντως δεν εχω ακουσει καλα πραγματα(πχ η μαρτυρια του nikolouts),αλλα ουτε και εχω προσωπικη εμπειρια.Θεωρω ασφαλεστερη την χρηση ενυδρειακων φαρμακων.Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #15 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Εαν εισαι σιγουρος,πως προκειται για καποιο παρασιτο,κανε μια αλλαγη νερου πριν και μετα την χρηση καποιου φαρμακου.Για το μαγειρικο αλατι παντως δεν εχω ακουσει καλα πραγματα(πχ η μαρτυρια του nikolouts),αλλα ουτε και εχω προσωπικη εμπειρια.Θεωρω ασφαλεστερη την χρηση ενυδρειακων φαρμακων.Καλη συνεχεια. Εκανα χθες αλλαγη30%,να κανω αλλη μια σημερα 30%.και να ξανακανω και αυριο αν βρω εδω το εκτοζον; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Οκτωβρίου 2010 #16 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Εκανα χθες αλλαγη30%,να κανω αλλη μια σημερα 30%.και να ξανακανω και αυριο αν βρω εδω το εκτοζον; Δεν θυμαμαι την δοσολογια του καθως και την περιοδο θεραπειας.ακολουθησε τις οδηγιες που θα εχει η συσκευασια και οταν τελειωσει η θεραπεια κανε παλι μια αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #17 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Δεν θυμαμαι την δοσολογια του καθως και την περιοδο θεραπειας.ακολουθησε τις οδηγιες που θα εχει η συσκευασια και οταν τελειωσει η θεραπεια κανε παλι μια αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #18 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Δεν θυμαμαι την δοσολογια του καθως και την περιοδο θεραπειας.ακολουθησε τις οδηγιες που θα εχει η συσκευασια και οταν τελειωσει η θεραπεια κανε παλι μια αλλαγη. Μετα βαζω η δεν βαζω ανθρακα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Οκτωβρίου 2010 #19 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Μετα βαζω η δεν βαζω ανθρακα; Δεν χρειαζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimisvas 6 Οκτωβρίου 2010 #20 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Οι περισσότερες αν όχι ολες οι κιχλίδες έχουν την τάση να μαρκάρουν την περιοχή τους με κινήσεις που μοιάζουν με ξύσιμο στον βυθό... αν δεν είναι κάτι οφθαλμοφανές και τα ψαράκια δείχνουν οκ πιθανότατα δεν είναι θεμα παράσιτου... παρακολούθησε τη συμπεριφορά τους.... Οι Αφρικάνες από όσο γνωρίζω θέλουν λίγο αλατάκι στο ενυδρείο, αλλά μαγειρικό ρε παιδιά; Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ αλάτι που είναι για θαλασσινα ενυδρεία το οποίο συμπεριλαμβάνει και ιχνοστοιχεία, και βάζω πέντε κουταλιές με κάθε αλλαγη νερού στα 170 λίτρα. Ετσι ανεβάζω και την σκληρότητα του νερού, καθως χρησιμοποιώ νερό αντίστροφης όσμωσης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Οκτωβρίου 2010 #21 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Οι περισσότερες αν όχι ολες οι κιχλίδες έχουν την τάση να μαρκάρουν την περιοχή τους με κινήσεις που μοιάζουν με ξύσιμο στον βυθό... αν δεν είναι κάτι οφθαλμοφανές και τα ψαράκια δείχνουν οκ πιθανότατα δεν είναι θεμα παράσιτου... παρακολούθησε τη συμπεριφορά τους.... Οι Αφρικάνες από όσο γνωρίζω θέλουν λίγο αλατάκι στο ενυδρείο, αλλά μαγειρικό ρε παιδιά; Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ αλάτι που είναι για θαλασσινα ενυδρεία το οποίο συμπεριλαμβάνει και ιχνοστοιχεία, και βάζω πέντε κουταλιές με κάθε αλλαγη νερού στα 170 λίτρα. Ετσι ανεβάζω και την σκληρότητα του νερού, καθως χρησιμοποιώ νερό αντίστροφης όσμωσης... Υπαρχει λογος συγκεκριμενος που χρησιμοποιεις νερο οσμωσης στις αφρικανες;Εδω για δισκους,εκτροφεις του εξωτερικου χρησιμοποιουν νερο βρυσης. Εξηγησε το αν θελεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #22 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Οι περισσότερες αν όχι ολες οι κιχλίδες έχουν την τάση να μαρκάρουν την περιοχή τους με κινήσεις που μοιάζουν με ξύσιμο στον βυθό... αν δεν είναι κάτι οφθαλμοφανές και τα ψαράκια δείχνουν οκ πιθανότατα δεν είναι θεμα παράσιτου... παρακολούθησε τη συμπεριφορά τους.... Οι Αφρικάνες από όσο γνωρίζω θέλουν λίγο αλατάκι στο ενυδρείο, αλλά μαγειρικό ρε παιδιά; Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ αλάτι που είναι για θαλασσινα ενυδρεία το οποίο συμπεριλαμβάνει και ιχνοστοιχεία, και βάζω πέντε κουταλιές με κάθε αλλαγη νερού στα 170 λίτρα. Ετσι ανεβάζω και την σκληρότητα του νερού, καθως χρησιμοποιώ νερό αντίστροφης όσμωσης... Πρωτη φορα ακουω ΑΟ για Αφρικανες. Για το θαλασσινο αλατι ,καλη ιδεα την βρισκω,αλλα ας μας πουν και οι δασκαλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Οκτωβρίου 2010 #23 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Yπαρχει ειδικο αλατι για αφρικανικες κιχλιδες http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://...tx=82&ty=95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Οκτωβρίου 2010 Author #24 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Yπαρχει ειδικο αλατι για αφρικανικες κιχλιδες http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://...tx=82&ty=95 Τα δικαμου νερα απο μονα τους ειναι σκληρα,πρεπει να βαζω αυτο το αλατι; και εαν ναι,σε καθε αλλαγη ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Οκτωβρίου 2010 #25 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Τα δικαμου νερα απο μονα τους ειναι σκληρα,πρεπει να βαζω αυτο το αλατι; και εαν ναι,σε καθε αλλαγη ; Σου παραθετω εδω να δεις συστατικα και τι κανει,ωστε να κρινεις μονος σου. Ξερω καποιους που το χρησιμοποιουν.Το χρησιμοποιησα κι εγω στις αρχες.Στη συνεχεια το σταματησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος