chris z3 6 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 6 Οκτωβρίου 2010 (edited) θα ηθελα να σας αναφερω τον δικο μου τροπο με τον οποιο φτιαχνω το aquascape.... δεν μπορω να ξερω αν ειναι καλο η οχι αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα λειτουργικο.... 1ον υπαρχει ο βασικος κανονας που λεει οτι τα βαρια και χοντροκομμενα κομματια κατω για να ειναι χαμηλα το πολυ βαρος.... 2ον μας ενδιαφερει να ειναι αρκετα αερατο το κατω κομματι για να αξιοποιειται καλα και ο βραχος και ο αραγωνιτης.... 3ον μας νοιαζει να υπαρχουν αρκετες σπηλιες για να μπαινουν τα ψαρακια μας.... 4ον να εχουμε θεσεις για αρκετα κοραλια!! θα σας πω λοιπον βημα βημα το γενικο πλανο που ακολουθω εγω και στο οποιο καθε φορα κανω μικρες αλλαγες για να βγαινει κατι διαφορετικο! βημα 1 αφου εχει μπει ο αραγωνιτης βαζω 3 η 4 κομματια βραχου καρφωνοντας τα βαθεια μεσα στον αραγωνιτη αλλα προσεχοντας να χει κρυφτει οσο ποιο μικρη επιφανεια του βραχου γινεται φωτο 2 βημα 2 αφου λοιπον εχουν πατησει τα ποδια κατω ηρθε η ωρα να βαλουμε τα πρωτα πλακε κομματια που θα μας φτιαξουν το πρωτο επιπεδο για τα lps μας η οτι δηποτε αλλο..... βαζουμε εποξικη κολλα στις ακμες των 'ποδιων' της κατασκευης μας και πιεζουμε τις πλακες απο πανω προσπαθοντας να ειναι οσο ποιο σταθερες γινεται.... ετσι αφου πετρωσει και η κολλα θα ειμαστε σιγουροι οτι ειναι αρκετα ασφαλες!! φωτο 1 εχουμε λοιπον ολοκληρωσει το πρωτο σταδιο και συνεχιζουμε απο πανω! βημα 3 ξανα βαζουμε ποδαρακια οπως και στο πρωτο βημα αλλα αυτη την φορα αναποδα,δηλαδη με την μεγαλυτερη δυνατη επιφανεια να πατα στο πλακε κατω κομματι..... φωτο 3 κολλαμε με εποξικη και συνεχιζουμε οπως πριν τοποθετοντας την 2 πλακε επιφανεια που θα πατησουν καποια παραπανω απαιτητικα κοραλια..... φωτο 4 ακολουθοντας λοιπον το βημα 3 με τον τροπο που φτιαξαμε το δευτερο επιπεδο προσθετουμε καθε φορα και καινουριο επιπεδο αναλογα με το υψος του ενυδρειου μας.... φωτο 5-6 καθε φορα καλο ειναι να κανουμε το καινουριο επιπεδο μικροτερο απο το προηγουμενο για να φωτιζεται καλα..... Έγινε επεξεργασία 6 Οκτωβρίου 2010 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Ένας ακόμη παράγοντας είναι και το θέμα κυκλοφορίας νερού, ώστε να υπάρχουν όσον τον δυνατόν λιγότερα τυφλά σημεία ροής, κάτω και ανάμεσα από τις σπηλιές. Εκεί είναι που μαζεύεται και η περισσότερη μπίχλα. .......και όλα αυτά "παντρεμένα" με την προσωπική αισθητική του καθενός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 6 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Ένας ακόμη παράγοντας είναι και το θέμα κυκλοφορίας νερού, ώστε να υπάρχουν όσον τον δυνατόν λιγότερα τυφλά σημεία ροής, κάτω και ανάμεσα από τις σπηλιές. Εκεί είναι που μαζεύεται και η περισσότερη μπίχλα. .......και όλα αυτά "παντρεμένα" με την προσωπική αισθητική του καθενός. σωστη επισημανση βαγγελη!!! ευχαριστω.... παρακαλω απο κατω ας αναφερουν και αλλοι χομπιστες τις αποψεις τους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 6 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Εγω το μονο που εχω να πω ειναι ενα μεγάλο μπράβο, για τις πολύ σημαντικές επισημάνσεις σου, οσο αφορα το aquascape. Μακάρι να το ειχες δημοσιευσει ενα χρόνο νωρίτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqua_yoko 9 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Τα 5 must για το τελειο Aquascaping για μενα συμφωνα με αρθρο σε ιστοσελιδα ειναι : - καλη κυκλοφορεια του νερου - καταφυγια ψαριων - περιοχη για το κολυμπι των ψαριων - θεσεις για κοραλλια - αισθηση φυσικου τοπιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzapal 10 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Εγω το μονο που εχω να πω ειναι ενα μεγάλο μπράβο, για τις πολύ σημαντικές επισημάνσεις σου, οσο αφορα το aquascape. Μακάρι να το ειχες δημοσιευσει ενα χρόνο νωρίτερα. + 1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 10 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Πολύ ωραίο και κατατοπιστικο το άθρο σου φίλε Χρήστο,το δυσκολότερο όλων είναι να παντρέψεις την λειτουργικότητα με την φυσικότητα του στησίματος του βράχου...Υπάρχουν πολλά ζωντανά παραδείγματα ενυδρείων που δεν τηρούν όλους τους παραπάνω κανόνες και παρ όλα αυτα λειτουργούν εξαιρετικά εδώ και χρόνια...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 10 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Oσον αφορα το aquascape νομιζω πως αν υπαρχει μεγαλο σαμπ το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις λιγοτερο βραχο στο ενυδρειο και περισσοτερο στο σαμπ. Σκεπτομενος πως στον λιγοτερο βραχο κανονιζεις πιο ευκολα την κυκολοφορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 13 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Oσον αφορα το aquascape νομιζω πως αν υπαρχει μεγαλο σαμπ το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις λιγοτερο βραχο στο ενυδρειο και περισσοτερο στο σαμπ. Σκεπτομενος πως στον λιγοτερο βραχο κανονιζεις πιο ευκολα την κυκολοφορια. και στο σαμπ πως θα εχεις καλυτερη κυκλοφορια αφου ο περισσοτερος βραχος θα ειναι εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 13 Οκτωβρίου 2010 και στο σαμπ πως θα εχεις καλυτερη κυκλοφορια αφου ο περισσοτερος βραχος θα ειναι εκει? ΚΑι μαλιστα θα ειναι και περιορισμένος σε ενα μικρο διαμέρισμα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
th3mi5 13 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 13 Οκτωβρίου 2010 το aquascaping με έχει τυραννήσει άπειρες φορές και εμένα ... σίγουρα χρειαζόμαστε βράχο στο σαμπ, αλλά καταλήγουμε να έχουμε ελαχιστο μιας και όλο κάτι μας λείπει στο μάτι απο το κυρίος ενυδρείο... δυστυχώς η αισθητική του "τοίχους" δεν μου πολυαρέσει και ας έχω καταφύγει πολλές φορές στην υιοθέτηση του στυλ αυτού στα ενυδρεία μου, σε ένα καινούργιο ενυδρειο που ετοιμάζω τώρα, το πρώτο πράγμα που θα πειραματιστώ θα είναι κάτι σαν αυτά που περιγράφει στο σύνδεσμο που παραθέτω: http://www.h2oplusomething.com/index.php?o...g&Itemid=64 θέλει χώρο πάντως για το βέλτιστο αποτέλεσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 13 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Παιζει ρολο και σε τι κομματια βραχου θα σου πεσουν.Εμενα για παραδειγμα τα περισσοτερα κομματια ηταν επιπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giagligian 19 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Μπράβο φίλε! Ωραίο ποστ! Και επειδή έχω δει από κοντά την συγκεκριμένη εργασία να σημειώσω ότι όσο δύσκολα κομμάτια και να υπάρχουν μπορείς πάντα να φτιάξεις κάτι πολύ ωραίο... Προτείνω να κρατηθεί το πρώτο ποστ που αναλύει την διαδικασία ξεχωριστά σαν υπόμνημα κλειδωμένο αν δεν έχει γίνει ήδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 26 Νοεμβρίου 2010 #14 Share 26 Νοεμβρίου 2010 ωραίο ποστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZ3 3 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Συγχαρητήρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 3 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Η κόλλα που χρησιμοποιείτε για τη στερέωση είναι κάποια ειδική ενυδρειακής χρήσης ή ό,τι να ναι εποξική? Πρέπει να στεγνώσει εκτός νερού? Μέχρι στιγμής έχω το βράχο στο νάνο χύμα μόνο με το βάρος του, αλλά με αγχώνει λιγάκι έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 3 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Χρηστο ωραιο το αρθρακι αλλα πιστευω οτι το ιδανικο aquascape ειναι αυτο που αρεσει στο καθενα στο ματι να το βλεπει και αναλωγα το ειδος του ενυδρειου (FO, Reef) Νομιζω οτι η μονη σταθερα ειναι η κθκλοφορια και τιποτα αλλο! Εχω δει ενυδρεια στα οποια ημουν αντιθετος και απολυτος οτι δε θα δουλεψουν λογο στεισιματα και ελεγα αλλαχτετα και αλλαζα και τα δικα μου και τελικα σε βαθος χρονου τα ενυδρεια αυτα δουλευουν μια χαρα!!! Nature finds the way! Και στα ενυδρεια αυτο συμβαινει ειδικα πλεον που τα μισα και βαλε ειναι ζωντανα αναπαραγωγης!!! Τα πεινη μου γνωμη παντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 4 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 Η κόλλα που χρησιμοποιείτε για τη στερέωση είναι κάποια ειδική ενυδρειακής χρήσης ή ό,τι να ναι εποξική? Πρέπει να στεγνώσει εκτός νερού? Μέχρι στιγμής έχω το βράχο στο νάνο χύμα μόνο με το βάρος του, αλλά με αγχώνει λιγάκι έτσι. Αν εννοείς σιλικόνη μην το κάνεις. Έστω και λίγο νωπός να είναι ο βράχος δεν κολλάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 4 Φεβρουαρίου 2011 #19 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο υλικό είναι Tunze coral fix Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 4 Φεβρουαρίου 2011 Author #20 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 Η κόλλα που χρησιμοποιείτε για τη στερέωση είναι κάποια ειδική ενυδρειακής χρήσης ή ό,τι να ναι εποξική? Πρέπει να στεγνώσει εκτός νερού? Μέχρι στιγμής έχω το βράχο στο νάνο χύμα μόνο με το βάρος του, αλλά με αγχώνει λιγάκι έτσι. Μια ενυδρειακη εποξικη κολλα οποιασδηποτε εταιριας θα σε βοηθησει να στερεωσεις τον βραχο οπως εσυ θες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 4 Φεβρουαρίου 2011 Author #21 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 Χρηστο ωραιο το αρθρακι αλλα πιστευω οτι το ιδανικο aquascape ειναι αυτο που αρεσει στο καθενα στο ματι να το βλεπει και αναλωγα το ειδος του ενυδρειου (FO, Reef) Νομιζω οτι η μονη σταθερα ειναι η κθκλοφορια και τιποτα αλλο! Εχω δει ενυδρεια στα οποια ημουν αντιθετος και απολυτος οτι δε θα δουλεψουν λογο στεισιματα και ελεγα αλλαχτετα και αλλαζα και τα δικα μου και τελικα σε βαθος χρονου τα ενυδρεια αυτα δουλευουν μια χαρα!!! Nature finds the way! Και στα ενυδρεια αυτο συμβαινει ειδικα πλεον που τα μισα και βαλε ειναι ζωντανα αναπαραγωγης!!! Τα πεινη μου γνωμη παντα! Γιαννη αυτο το εφτιαξα για να βοηθησουμε τους φιλους που μπαινουν τωρα στο χομπι του θαλασσινου ενυδρειου.... Το ιδανικο ομως δεν ειναι αυτο που αρεσει στον καθενα,αλλα αυτο που αρεσει στον καθενα και παραλληλα υπαρχει αρκετη κυκλοφορια αναμεσα στον βραχο για την σωστη λειτουργια της βιολογιας του... Αν ο βραχος δεν Δεχεται καλη κυκλοφορια στο μεγαλυτερο μερος του τοτε θα εχουμε προβληματα με no2+nh4.... Αρα εγω προσωπικα δεν συμφωνω στο οτι ο καθενας βαζει τον βραχο εντελως συμφωνα με το τι του αρεσει αλλα θα πρεπει να τηρησει και καποια πρεπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 4 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 Επίσης και αυτή είναι πολύ καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 5 Φεβρουαρίου 2011 Author #23 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 Επίσης και αυτή είναι πολύ καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosarelas 5 Φεβρουαρίου 2011 #24 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 +1 για την κυκλοφορια γυρω απο το βραχο,κατα τη γνωμη μου κλυτερα να βαζουμε 1 κιλο στα 10 λιτρα και με πολυ παρα πολυ καλη κυκλοφορια,παρα 1 κιλο στα 4 λιτρα με οχι καλη κυκκλοφορια,διοτι μπορει να υπαρξει θεμα με τα νιτρικα κια τα φοσφωρικα,καθως θα μαζευεται πολυ βρωμια πανω στα βραχια τωρα για τις εποξικες,προτιμω της δελτεκ,με την τουνζε κτ δε μου αρεσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 5 Φεβρουαρίου 2011 #25 Share 5 Φεβρουαρίου 2011 Αν ειδες συμφωνουμε οτι η μονη σταθερα που λαμβανουμε υποψιν ειναι η κυκλοφορια αυτο λεω και γω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος