Jump to content

Δισκοι σε 120 λιτρα..??

Savou

Recommended Posts

παιδια θα μπορουσα να βαλω δισκουσ σε 120 λιτρα νερου..??

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδια θα μπορουσα να βαλω δισκουσ σε 120 λιτρα νερου..??

Ειναι υπο σκεψη ακομη ή υπαρχουν ήδη κποια ψαρια?Μιλας για ενα ζευγαρι ή για κοπαδι?

Ειναι εξαιρετικα λιγα τα λιτρα για το εγχειρημα παντως. :)

υπαρχουν 3 χρυσοψαρα μεσα..αλλα το σκευτομαι..αλλα αν δεν κανουν τα λιτρα δεν θα το επιχειρισω..!!

υπαρχουν 3 χρυσοψαρα μεσα..αλλα το σκευτομαι..αλλα αν δεν κανουν τα λιτρα δεν θα το επιχειρισω..!!

Δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα αν ειναι το ξεκινημα μην το δοκιμασεις καλυτερα σε λιγοτερα απο 250-300 λιτρα τουλαχιστον.Θα εχεις διαβασει κατα περιοδους για ενυδρεια με λιγοτερα λιτρα,αλλα παιζει και σημαντικο ρολο η εμπειρια.Καλυτερα να κανεις οταν μπορεσεις ενα ασφαλες κατα το δυνατον ξεκινημα.Αποψη μου βεβαια. :)

ναι οντως ειμαι ακομα αρχαριος..και αφου τα λιτρα ειναι λιγα σεβομαι την γνωμη σας..!!

• 1 month later...

Λοιπον παιδια εχω ενα 120 λιτρα ενυδρειο..Θελω να βαλω ενα ζευγαρι δισκους..Ειμαι σιατεθημενος να τους παρω οτι χρειαζεται για την καλη διαμωνη στο 120 λιτρο μου.χωρος για μεγαλητερο ενυδρειο δεν υπαρχει αλλα με τρελενουν οι δισκοι Απο τοτε που μπηκα στο χομπη ηθελα δισκους εχω φτασει εδω που ειμαι τωρα αλλα διστιχος δεν μπορω να παρω μεγαλητερο ενυδρειο οχι λογο λευτων λογο λευτων θα επερνα οτι χρειαζοντουσαν οι δισκοι αλλα λογο χορου οπως ειπα και ποιο πανω...!!Απλα θελω να φτειαξω ενα ενυδρειο με φυτα και ενα δευγαρι δισκους..Γινεται η οι δισκοι θα ειναι πολυ πιεσμενη σε μονο 120 λιτρα..??Πραγματικα τους θελω σαν τρελος..

Απ,τα χρυσοψαρα στους δισκους....μεγαλο αλμα κατα την γνωμη μου...

Οι δισκοι δεν εχουν καμια σχεση με τα χρυσοψαρα και απαιτουν αρκετη εμπειρια χωρις να θελω να σε προσβαλλω και παντα φιλικα.

Ακομα και ενα ζευγαρι μονο να βαλεις μεσα δεν ειναι ευκολο,αντιθετως...

Επισης ανεφερες και την λεξη φυτα με δισκους...εκει θελει προσοχη εξισου...

Οι δισκοι κακα τα ψεμματα ειναι ψαρι που δελεαζει τον οποιονδηποτε,αλλα για ρωτα κατοχους δισκων τι απαιτησεις εχουν,διαβασε, και μετα κρινε εσυ και αποφασισε αν εισαι ετοιμος για δισκους και αποφασισε...

Η λεξη ζευγαρι δεν ειναι ευκολη υποθεση..και ειδικα στοους δισκους,μην ξεγελιεσαι.Ενα ζευγαρι δισκων ειναι η αποκορυφωση ενος χομπιστα δισκα και ειναι ενα πολυ ψηλο σκαλι στον δρομο προς τους δισκους(οχι ακατορθωτο)αλλα λιγοι ειναι αυτοι που τα καταφερνουν.

Προσεξε τωρα,δεν προσπαθω να σε μεταπεισω και να σου αλλαξεις γνωμη προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις οτι οι δισκοι εχουν πολλεεεεες απαιτησεις και και καποια στανταρ που αν δεν τα δωσεις θα σε στενοχωρησουν...Παντως αυτο που θες να κανεις δεν ειναι ακατορθωτο αλλα με προυποθεσεις...

Φιλκα Κωστας

Χωρις να θελω να σε απογοητευσω αλλα τα 120 λιτρα δεν φτανουν για να εχεις δισκους. Οι δισκοι ειναι ομορφοι,βασιλιαδες αλλα σαν βασιλιαδες εχουν απαιτησεις!!!! Ειναι ενα ψαρι που δεν απευθυνεται σε αρχαριους. Γνωμη μου μαθε τις απαιτησεις των ψαριων που εχεις ηδη. :D

Χωρις να θελω να σε απογοητευσω αλλα τα 120 λιτρα δεν φτανουν για να εχεις δισκους. Οι δισκοι ειναι ομορφοι,βασιλιαδες αλλα σαν βασιλιαδες εχουν απαιτησεις!!!! Ειναι ενα ψαρι που δεν απευθυνεται σε αρχαριους. Γνωμη μου μαθε τις απαιτησεις των ψαριων που εχεις ηδη. :D

Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το λες, απλά εγώ θα έλεγα είναι ψάρι για όλους αρκεί να τηρηθούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις στην διατήρηση τους.

:thumbup:

Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το λες, απλά εγώ θα έλεγα είναι ψάρι για όλους αρκεί να τηρηθούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις στην διατήρηση τους.

:D

Σωστος !!!

Αφου λοιπον καταλαβαινεις τι λεω και πως το λεω μην απευθυνεσαι σε εμενα αλλα στον συμφορουμητη και εννοειται οτι μπορει ο οποιοσδηποτε να κρατησει δισκους αλλα με προυποθεση την εμπειρια που ο φιλος δεν εχει. Νομιζω οτι τις βασικες προυποθεσεις θα τις βρει μεσα απο το διαβασμα για την διατηρηση καθε ψαριου που ωφειλει να κανει(που δεν εχει κανει ακομα χρυσοψαρο με δισκο). Για βοηθα λοιπον τον φιλο με τις προυποθεσεις που απαιτουνται για την διατηρηση τους. :thumbup:

Αφου λοιπον καταλαβαινεις τι λεω και πως το λεω μην απευθυνεσαι σε εμενα αλλα στον συμφορουμητη και εννοειται οτι μπορει ο οποιοσδηποτε να κρατησει δισκους αλλα με προυποθεση την εμπειρια που ο φιλος δεν εχει. Νομιζω οτι τις βασικες προυποθεσεις θα τις βρει μεσα απο το διαβασμα για την διατηρηση καθε ψαριου που ωφειλει να κανει(που δεν εχει κανει ακομα χρυσοψαρο με δισκο). Για βοηθα λοιπον τον φιλο με τις προυποθεσεις που απαιτουνται για την διατηρηση τους. :D

Εμπειρία σε τι; Στους Δίσκους ή με τα ενυδρεία γενικότερα; Εγώ που δεν έχω φιλοξενήσει ποτέ Δίσκους, αν μου πεις εσύ πόσα λίτρα, τι ρουτίνες και τι γενικότερη φροντίδα χρειάζονται, δεν θα τα καταφέρω;

Οι Δίσκοι είναι όπως όλα τα υπόλοιπα ψάρια. Έχουν απαιτήσεις που όποιος τις τηρήσει μπορεί να τους φιλοξενήσει. Αυτό είπα και δεν διαφώνησα μαζί σου στην ουσία, μην αρπάζεσαι.

:thumbup:

Καταρχην πριν πω αυτο που θελω. να πω ... να ξεκαθαρισω οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου εμπειρο .

Εχουμε και λεμε

Οταν εβαλα δισκους στο ενυδρειο μου ειχα 3 αντε 4 βδομαδες σχεδον εμπειρια με τα ενυδρεια . ειχα ενα 60λιτρο με μολλι μεσα και μετα πηγα στους δισκους .

Κατα την γνωμη μου πιστευω πως τους εδωσα και συνεχιζω να τους δινω αυτο που θελουν και ετσι ολα μεχρι τωρα πιστευω οτι μου πανε καλα .

Ναι μεν ειναι δυσκολο αλλα δεν νομιζω να ειναι ακατορθωτο να φιλοξενησει καποιος ενα ζευγαρι μεσα σε 120 λιτρα ,εαν εχει υπομονη , ορεξη , θεληση πιστευω οτι μπορει να το καταφερει .

Υ.Γ : οποτε συμφωνω και εγω σε αυτο που ειπε ο Κωστης

Οι Δίσκοι είναι όπως όλα τα υπόλοιπα ψάρια. Έχουν απαιτήσεις που όποιος τις τηρήσει μπορεί να τους φιλοξενήσει.

Καταρχην πριν πω αυτο που θελω. να πω ... να ξεκαθαρισω οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου εμπειρο .

Εχουμε και λεμε

Οταν εβαλα δισκους στο ενυδρειο μου ειχα 3 αντε 4 βδομαδες σχεδον εμπειρια με τα ενυδρεια . ειχα ενα 60λιτρο με μολλι μεσα και μετα πηγα στους δισκους .

Κατα την γνωμη μου πιστευω πως τους εδωσα και συνεχιζω να τους δινω αυτο που θελουν και ετσι ολα μεχρι τωρα πιστευω οτι μου πανε καλα .

Ναι μεν ειναι δυσκολο αλλα δεν νομιζω να ειναι ακατορθωτο να φιλοξενησει καποιος ενα ζευγαρι μεσα σε 120 λιτρα ,εαν εχει υπομονη , ορεξη , θεληση πιστευω οτι μπορει να το καταφερει .

Υ.Γ : οποτε συμφωνω και εγω σε αυτο που ειπε ο Κωστης

Οι Δίσκοι είναι όπως όλα τα υπόλοιπα ψάρια. Έχουν απαιτήσεις που όποιος τις τηρήσει μπορεί να τους φιλοξενήσει.

Και για πες ποσους δισκους εχεις τωρα και σε ποσα λιτρα?

ακατορθωτο ποιος ειπε οτι ειναι ακατορθωτο?

Σε ποσο καιρο θα βρει ζευγαρι? Θα μπει σε διαδικασια να πληρωσει ενα καρο λεφτα για σιγουρο ζευγαρι? Ο δισκος ειναι κοπαδοψαρο οποτε πιο λογικο θα μου ηταν 6-8 δισκοι σε 120 λιτρα μονο γυαλι και νερο.

Και για πες ποσους δισκους εχεις τωρα και σε ποσα λιτρα?

ακατορθωτο ποιος ειπε οτι ειναι ακατορθωτο?

Σε ποσο καιρο θα βρει ζευγαρι? Θα μπει σε διαδικασια να πληρωσει ενα καρο λεφτα για σιγουρο ζευγαρι? Ο δισκος ειναι κοπαδοψαρο οποτε πιο λογικο θα μου ηταν 6-8 δισκοι σε 120 λιτρα μονο γυαλι και νερο.

εχω

14 δισκους σε 450 λιτρα

2 δισκους σε 100 :D

Αν θελει ζευγαρι και βιαζεται ναι θα πρεπει να πληρωσει . Εαν δεν βιαζεται μπορει να κανει υπομονη και να βρει απο καμια αγγελια . Δεν ξερεις εαν ο φιλος ειναι διατεθιμενος να μπει σε διαδικασια να πληρωσει ενα καρο λεφτα οπως λες , προσωπικα εαν εψαχνα να βρω καποιο ζευγαρι Ναι θα το πληρωνα .

6-8 δισκοι σε 120 λιτρα bare bottom εγω προσωπικα το βλεπω μεγαλυτερο λαθος απο οτι ενα ζευγαρι σε 120 λιτρα .

εχω

14 δισκους σε 450 λιτρα

2 δισκους σε 100 :D

Αν θελει ζευγαρι και βιαζεται ναι θα πρεπει να πληρωσει . Εαν δεν βιαζεται μπορει να κανει υπομονη και να βρει απο καμια αγγελια . Δεν ξερεις εαν ο φιλος ειναι διατεθιμενος να μπει σε διαδικασια να πληρωσει ενα καρο λεφτα οπως λες , προσωπικα εαν εψαχνα να βρω καποιο ζευγαρι Ναι θα το πληρωνα .

6-8 δισκοι σε 120 λιτρα bare bottom εγω προσωπικα το βλεπω μεγαλυτερο λαθος απο οτι ενα ζευγαρι σε 120 λιτρα .

Μαζι σου αν ειναι οντως ζευγαρι γιατι αν δεν ειναι τοτα ειναι καλυτερα 6-8 ατομα σε 120 λιτρα.

Μαζι σου αν ειναι οντως ζευγαρι γιατι αν δεν ειναι τοτα ειναι καλυτερα 6-8 ατομα σε 120 λιτρα.

Για ζευγαρι μιλαει ο φιλος οτι θελει να βαλει :D

Για ζευγαρι μιλαει ο φιλος οτι θελει να βαλει :D

Δηλαδη θα το εχει και bare bottom και θα παει και για αναπαραγωγη? Γιατι ζευγαρι σε κοινωνικο ενυδρειο με φυτα υποστρωματα ξυλα και τους δισκους που θα ειναι ενηλικοι 13-18εκ θα χωρανε μια χαρα?

Δηλαδη θα το εχει και bare bottom και θα παει και για αναπαραγωγη? Γιατι ζευγαρι σε κοινωνικο ενυδρειο με φυτα υποστρωματα ξυλα και τους δισκους που θα ειναι ενηλικοι 13-18εκ θα χωρανε μια χαρα?

με το να εχει πχ ενα ξυλο αντι για κωνο δεν αλλαζει κατι , με το να εχει 1-2-3 βαλισνεριες μεσα δεν νομιζω οτι κοβουν λιτρα , οποτε νομιζω πως ητε bare bottom ητε οπως ειπα παραπανω 1 ζευγαρι στα 120 λιτρα μπορει να μπει , αρκει και στην μια και στην αλλη περιπτωση να τηρουνται εστω τα βασικα για την φιλοξενια του ζευγαριου (αλλαγες , ποιοτητα νερου , ταισματα )

Αυτο που σκεφτομαι ειναι πες οτι ο φιλος το βαζει το ζευγαρι , γεννανε και πρεπει καποια στιγμη Η να μεταφερει τους γονεις Η τα μωρα , ειναι διατεθιμενος να βαλει και αλλο ενυδρειο σε λειτουργεια ? ασε που γνωμη μου ειναι οτι δεν γινεται να εχεις δισκους χωρις αλλο ενα ενυδρειο στην ακρη (καραντινα ) .

και εγώ είμαι άπειρος και σκέφτομαι να πάρο δίσκους, βεβαια το ενυδρείο μου είναι 250 lt..αλλα άπειρος.εκτος αυτό μην αρπάζεστε λες και σας θίξανε την οικογένεια! κουβέντα να γίνετε..ένας άλλος εχθές μου έλεγε 9 oscar σε 400 λίτρα τι έπρεπε? να τον σκοτώσω?

και εγώ είμαι άπειρος και σκέφτομαι να πάρο δίσκους, βεβαια το ενυδρείο μου είναι 250 lt..αλλα άπειρος.εκτος αυτό μην αρπάζεστε λες και σας θίξανε την οικογένεια! κουβέντα να γίνετε..ένας άλλος εχθές μου έλεγε 9 oscar σε 400 λίτρα τι έπρεπε? να τον σκοτώσω?

δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος καυγας Η καποιο θεμα , κουβεντα κανουμε λεγοντας ο καθενας τις αποψεις του . :D

Θα παρακαλεσω να πεσουν οι τονοι κι οι αντιπαρθεσεις σε προσωπικο επιπεδο.

Ας μας πει ο φιλος τι θελει ακριβως να κανει.

Αρχη και δισκοι παντως ειναι πολυ δυσκολη σε αυτα τα λιτρα.Οχι ακατορθωτη.

Δεν θα εβαζα καν φυτα μεσα,αντε 1-2 βαλισινεριες στην ακρη.Θα πρεπει να βρει ο φιλος σιγουρο ζευγαρι,οποτε θ πληρωσει αρκετα.Καθαρο νερο με τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα αλλαγη.Πολυ καλη φιλτρανση.Ειναι ζωτικης σημασιας το καθαρο νερο.Ο φιλος ειναι σε θεση να το κατανοησει και να πραξει αναλογως,ωστε να το εχει;

Προσωπικα σε αρχαριο δεν το προτεινω να το κανει. :D

Υ.Γ-αυτο αποτελει γενικευση βεβαια,καθως εχουμε δει απο αρχαριους εξαιρετικα ενυδρεια,εφοσον τηρουν ευλαβικα βασικες αρχες.

καλησπερα!!!αν οπος λεει ο φιλος εχει πραγματι τη διαθεση να ασχολιθει,το μονο προβλιμα που βρισκω ειναι τι θα κανει οταν κ αν αρχισουν οι γενες?

αλιος τι?αλαγες νερου καθε 4 ημερες γυρω στα 30-40 λιτρα(ανελοιπος)

+ 1)ενα καλο εξωτερικο φιλτρο με βιολογια!!!

2)τιρφη[αναλογα τι βγαζει η βριση,η οσμωση που ειναι αλλο πραμα...(δεν χρησιμοποιω δεν γνωριζω)]

3)σωστο ταϊσμα(καλες τροφες,αναλογες δωσεις)

ξεχναω κατι?

ρε παιδια για εναν ανθρωπο που λεει οτι ειναι πορομενος........

αυτα βεβεα ισχιουν μονο για το αν κανει αυτο που λεει.....1ζευγαρι!!

Εμπειρία σε τι; Στους Δίσκους ή με τα ενυδρεία γενικότερα; Εγώ που δεν έχω φιλοξενήσει ποτέ Δίσκους, αν μου πεις εσύ πόσα λίτρα, τι ρουτίνες και τι γενικότερη φροντίδα χρειάζονται, δεν θα τα καταφέρω;

Οι Δίσκοι είναι όπως όλα τα υπόλοιπα ψάρια. Έχουν απαιτήσεις που όποιος τις τηρήσει μπορεί να τους φιλοξενήσει. Αυτό είπα και δεν διαφώνησα μαζί σου στην ουσία, μην αρπάζεσαι.

Να πω και γω την γνωμη μου ξανα;;;θα την πω:

Να αναφερω και παλι οτι ενω ασχολουμαι 8 χρονια με δισκους μονο! και θεωρω οτι εχω να μαθω πολλα ακομα.Εμπειρια ναι απαιτηται, και μεγαλη μαλιστα και ιδιαιτερα στα ενυδρεια...και οσων αφορα τους δισκους αφου μελετησεις -ρωτησεις -ψαχτεις πολυυυυυυυυυυυ, ξεκινας σιγα σιγα με σωτα βηματα.Στο ερωτημα σου για το αν θα τα καταφερεις εσυ, αν σου πει καποιος, τι ρουτινες απαιτουν οι δισκοι δεν ξερω αλλα ισως θα δυσκολευτεις....γιατι;;

Γιατι οι δισκοι,δεν!!! ειναι οπως τα υπολοιπα ψαρια οπως λες...

ειναι κατι το διαφορετικο απο ολα τα ψαρια του γλυκου νερου και αυτο ειναι που τους κανει να ξεχωριζουν...

ενα μικρο παραδειγμα θα σου πω..τα σκυλια ειναι ζωα,και λυκοι ειναι ομως....δεν μπορει οποιος θελει να τους μεγαλωσει ενω ειναι ζωα και τα δυο και ας μας πουν τι ρουτινες θελουν και τι τρωνε ουτε επισης μπορουμε να καταφερουμε την αναπαραγωγη τους κτλ.

καπως ετσι ειναι και με τους δισκους....δεν μπορουμε λοιπον να λεμε στον φιλο μας, ναι προχωρα και βαλε ενα ζευγαρι την στιγμη που εχει ασχοληθει μονο με χρυσοψαρα και πθανον δεν γνωριζει βασικες αρχες του ενυδρειου γενικως, δεν γνωριζει οτι για να ριξει δισκους μεσα στο 120λιτρο πρεπει να το στρωσει απο την αρχη και αμφιβαλω αν γνωριζει καν να στρωσει ενα ενυδρειο και αλλα πολλα ....(χωρις να προσβαλλω το φιλο που ρωτησε προς θεου)

Ναι δεν ειναι ακατορθωτο το ειπαμε ολοι και συμφωνω, αλλα σαν πιο εμπειροι χομπιστες απο τον φιλο μας και με περισσοτερο χρονο ενασχολησης στα ενυδρεια και οχι με χρυσοψαρα θεωρω οτι πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.

Φιλικα προς ολους Κωστας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...