FotisGt 9 Οκτωβρίου 2010 #26 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Να κάνω μια ερώτηση;Το ενυδρείο είναι σίγουρα 7 λίτρα; Σε αυτή τη φωτό φαίνεται μεγαλύτερο συγκριτικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 9 Οκτωβρίου 2010 Author #27 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Απ' ότι το είχα μετρήσει τόσο βγαίνει. Να φανταστείς ο θερμοστάτης είναι 24 πόντους και πιάνει σχεδόν όλο το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 9 Οκτωβρίου 2010 #28 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Όταν μπορέσεις γράψε τις διαστάσεις γιατί μου φαίνεται γύρω στα 15-18 λίτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 9 Οκτωβρίου 2010 #29 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Είναι πολλά τα λίτρα. Το πολύ 25 λίτρα χρειάζομαι. Ευχαριστώ πάντως. Εγω θα το ελεγα λιγο διαφορετικα. "Το ψαρι που εχω χρειαζεται το ΛΙΓΟΤΕΡΟ 25 λιτρα." Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom4viper 9 Οκτωβρίου 2010 #30 Share 9 Οκτωβρίου 2010 φιλαράκο έχω δεί κάτι μικρά ενυδρεία για μονομάχους κομπλέ με το πιό ακριβό να φτάνει στα 50 ευρό, μία φορα θα τα δώσεις τα λεφτά, θα ξαναζωντανέψει ο μονομάχος που έχεις και θα τον χαρείς ακόμα περισότερο!! Μην τσιγγουνεύεστε σε κάτι που αγαπάτε πάρα πολύ και κάντε οικονομία απο αλλού, 2 φορές να μην βγείτε για ποτό με τη φίλη σου το βγάλατε το ενυδρείάκη Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 9 Οκτωβρίου 2010 #31 Share 9 Οκτωβρίου 2010 Μην τσιγγουνεύεστε σε κάτι που αγαπάτε πάρα πολύ και κάντε οικονομία απο αλλού, 2 φορές να μην βγείτε για ποτό με τη φίλη σου το βγάλατε το ενυδρείάκη Τα είπες όλα φίλε μου ! Μερικά πράγματα είτε τα κάνεις, είτε δε τα κάνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 10 Οκτωβρίου 2010 Author #32 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω ξεφεύγουμε από το θέμα. Τα λίτρα είναι κάτι που είναι γνωστό σε όλους. Ξεκαθάρισα ότι όταν θα μπορέσω θα του πάρω μεγαλύτερο. Το θέμα που άνοιξα όμως δεν λέει: Οι ανάγκες ενός μονομάχου. Περιττό να μπουν όλοι και να γράψουν για τα 20 + λίτρα. Το λέει και στο προφίλ των betta. Πάμε σε κάτι πιο ουσιώδες που ρώτησα αλλά δεν έλαβα απάντηση. Από τις μετρήσεις που έχω κάνει φαίνονται ψηλά τα ΝΟ2. Αν έριχνα βιολογικό υλικό στον πάτο του ενυδρείου από το δικό μου ενυδρείο θα βοηθούσαν? Συνεχίζει να κάθεται στον πάτο και εχθές δεν έφαγε με τόση όρεξη. Επίσης συνεχίζονται οι αλλαγές νερού κάθε μέρα στο 50% για να πέσουν τα ΝΟ2 και Νο3 και προφανώς και η αμμωνία που θα υπάρχει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 10 Οκτωβρίου 2010 Author #33 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Όταν μπορέσεις γράψε τις διαστάσεις γιατί μου φαίνεται γύρω στα 15-18 λίτρα... 27,5 x 21 x 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 10 Οκτωβρίου 2010 #34 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Το οτι έχεις NO2 σημαίνει οτι ο κύκλος του αζώτου έχει ξεκινήσει. Τα ΝΟ2 είναι το δεύτερο στάδιο. Μόλις μηδενίσουν θα έχει ολοκληρωθεί. Ρίξε βιολογικό υλικό, δεν χάνεις τίποτα, αν και νομίζω οτι δεν θα βοηθήσει πολύ την αποικία των nitrobacter σου. Επίσης τάιζέ τον λίγο, η τροφή που του δίνεις είτε ως κατάλλειπο είτε ως απόβλητα ανεβάζει την αμμωνία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros4 10 Οκτωβρίου 2010 #35 Share 10 Οκτωβρίου 2010 τα λιτρα σου ειναι 7.22925.....αυτο μου εβγαλε ο μετατροπεας Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 10 Οκτωβρίου 2010 Author #36 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Ναι το ξέρω. Καθαρά περίπου στα 7 είναι. Το βιολογικό που θα ρίξω θα είναι έτοιμο στρωμένο. Δεν θα τραβήξει τα ΝΟ2? Το βιολογικό εκτός από ΝΗ3 και 4 σε ΝΟ2 δεν κάνει και το επόμενο στάδιο από ΝΟ2 σε ΝΟ3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Οκτωβρίου 2010 #37 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Το βιολογικό ύλικο που θα ρίξεις, αφού προέρχεται από στρωμάνο φίλτρο, σίγουρα θα έχει την ικανότητα να διασπά το ΝΗ3 σε ΝΟ2 και στη συνέχεια το ΝΟ2 σε ΝΟ3. Θα υπάρχουν δηλαδή τα απαραίτητα βακτήρια για να κάνουν τις διασπάσεις. Το θέμα είναι, πως για να διατηρηθούν στη ζωή πρέπει να τραφούν. Και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει σχετική ροή νερού στην επιφάνεια του βιολογικού υλικού. Διαφορετικά ο αριθμός ρων βακτηρίων, άρα και η ικανότητα τους να προκαλλουν τις παραπάνω διασπάσεις, θα μειωθεί σηματικά. Και σηνεπώς θα καταλήξει το βιολογικό σου υλικό να έχει λίγο μεγαλύτερη αξία (από πλευρά φίλτρανσης) από το χαλίκι σου. Συνήθως στο βυθό και ιδίως σε ενυδρεία μονομάχων, δεν υπάρχει η απαραίτητη ροή ώστε το βιολογικό υλικό να κάνει την ίδια δουλειά με αυτή που θα έκανε μέσα σε ένα φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 10 Οκτωβρίου 2010 Author #38 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Ναι αυτό δεν το σκέφτηκα. Ίσως το κάνω σαν λύση προσωρινή μέχρι να στρωθεί και το φιλτράκι που έβαλα πριν μερικές μέρες για να μην δηλητηριάζεται ο μονομάχος. Θα βάλω τα κυλινδράκια ακριβώς μπροστά στην είσοδο του φίλτρου μπας και διατηρηθούν λίγο. Στην έξοδο κάπως δύσκολο να τα στηρίξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 10 Οκτωβρίου 2010 Author #39 Share 10 Οκτωβρίου 2010 (edited) Πολύ άσχημα τα νέα. Πήγα να τον δω και ήταν πάλι στον πάτο. Ανοίγει τα βράγχια για να αναπνεύσει, έχει τεράστια δυσκαμψία και η ουρές του έχουν κολλήσει. Κάθε τόσο ανεβαίνει στην επιφάνεια με αλλόκοτο κολύμπι, παίρνει μια ανάσα και ξανά πέφτει στον πάτο. Τον μετέφερα στο δικό μου ενυδρείο, του έκανα προσαρμογή και τον έβαλα στη γεννίστρα να μην τον πειράζουν τα άλλα ψάρια. Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 10 Οκτωβρίου 2010 #40 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Πολύ άσχημα τα νέα. Πήγα να τον δω και ήταν πάλι στον πάτο. Ανοίγει τα βράγχια για να αναπνεύσει, έχει τεράστια δυσκαμψία και η ουρές του έχουν κολλήσει. Κάθε τόσο ανεβαίνει στην επιφάνεια με αλλόκοτο κολύμπι, παίρνει μια ανάσα και ξανά πέφτει στον πάτο. Τον μετέφερα στο δικό μου ενυδρείο, του έκανα προσαρμογή και τον έβαλα στη γεννίστρα να μην τον πειράζουν τα άλλα ψάρια. μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 10 Οκτωβρίου 2010 Author #41 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Δυστυχώς όμως μάλλον άργησα να του κάνω αυτή την κίνηση. Όσο περνάει η ώρα τον βλέπω και πιο άσχημα. Τώρα είναι σχεδόν κάθετος στην επιφάνεια του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Οκτωβρίου 2010 #42 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Κρίμα φίλε μου! Δύσκολα τα πράγματα! Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Οκτωβρίου 2010 #43 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Δυστυχώς όμως μάλλον άργησα να του κάνω αυτή την κίνηση. Όσο περνάει η ώρα τον βλέπω και πιο άσχημα. Τώρα είναι σχεδόν κάθετος στην επιφάνεια του νερού. Τι νέα έχουμε σήμερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Οκτωβρίου 2010 Author #44 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Δυστυχώς σήμερα απεβίωσε το ψάρι. Ήταν ψόφιο μέσα στη γεννήστρα, τα σημεία από τα πτερύγια που είχαν ενώσει είχαν λιώσει. Τι μπορεί να το προκάλεσε? Η δυσκαμψία του ήταν πολύ έντονη. Μέσα στην εβδομάδα θα πάρω ένα 20 ή 30l ενυδρειάκι. Το ενυδρείο που βρισκόταν συνεχίζει να τρέχει και βάζω τροφή να στρώνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Οκτωβρίου 2010 #45 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Μέσα στην εβδομάδα θα πάρω ένα 20 ή 30l ενυδρειάκι. Το ενυδρείο που βρισκόταν συνεχίζει να τρέχει και βάζω τροφή να στρώνει. Πολλά μπορεί να φταίγανε. Το πιθανότερο είναι να ταλαιπωρήθηκε πολύ το ψαράκι από τις λάθος συνθήκες διαβίωσης και να έπεσε το ανοσοποιητικό του, με αποτέλεσμα να χτυπήθηκε από καμία βακτηριακή μόλυνση. Αυτό που σου προτείνω είναι, μετά το στρώσιμο του ενυδρείου, πριν να βάλεις ψάρι μέσα, να χρησιμοποιήσεις για μία εβδομάδα Melafix και άλλη μία εβδομάδα Pimafix για να "καθαρίσεις" το ενυδρείο από πιθανές μολύνσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Οκτωβρίου 2010 Author #46 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Δεν θα μπει στο ίδιο ενυδρείο. Θα πάρω καινούριο. Λες να μην χρησιμοποιήσω το φίλτρο στρωμένο και να το απολυμάνω πρώτα? Επίσης μπορεί αν έχω πρόβλημα στο δικό μου ενυδρείο που τον είχα μεταφέρει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Οκτωβρίου 2010 #47 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Δεν θα μπει στο ίδιο ενυδρείο. Θα πάρω καινούριο. Λες να μην χρησιμοποιήσω το φίλτρο στρωμένο και να το απολυμάνω πρώτα? Επίσης μπορεί αν έχω πρόβλημα στο δικό μου ενυδρείο που τον είχα μεταφέρει? Στο μικρό ενυδρειάκι θα κάνεις ότι σου είπα και δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας. Στο μεγάλο ενυδρείο που μετέφερες το ψάρι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 2 σκευάσματα που αναφέρω πιο πάνω. Γενικώς, μη τρομάζεις. Λογικά δεν θα ξαναέχεις αντίστοιχο πρόβλημα αν ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα από εδώ και πέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Οκτωβρίου 2010 Author #48 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Το μικρό ενυδρειάκι θα το ξεστήσω. Φυλακή είναι όχι ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Οκτωβρίου 2010 #49 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Το μικρό ενυδρειάκι θα το ξεστήσω. Φυλακή είναι όχι ενυδρείο. Συμφωνώ... Παρ'όλα αυτά, στρώνεις ένα φιλτράκι εκεί μέσα, οπότε καλό είναι να μη χάσεις τη βιολογία του, αλλά ταυτόχρονα να το "καθαρίσεις" από πιθανές ασθένειες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Οκτωβρίου 2010 Author #50 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Οκ. Ποιας εταιρίας είναι τα δύο αυτά φάρμακα? Ταυτόχρονα να τα χρησιμοποιήσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος