Jump to content

τι φιλτρο προτιματε?

τι φιλτρο προτιματε και γιατι?(ανεξαρτητα απο τα λιτρα)  

47 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

για παμε να δουμε τι προτιμαει ο καθενας.

:):P

Eπειδη δεν ξερω σε τι αποσκοπει αυτό το κουιζ...

Απλα θα πω οτι καταλαβαινω...

Προτειμω εξωτερικό και ακομα καλυτερα σαμπ.

Εκτος αν μιλαμε για ενυδρεία κατω των 200λτρ που απλα θα πω εξωτερικό.

Σε μινι-νανο ενυδρεια απο 30λτρ και κατω κρεμαστο τυπου καταρακτη.

Η δικη μου αποψη ειναι sump με κλειστα ματια.Μεγαλη διευκολυνση στην εργασια συντηρησης και οτι αλλο χρειαζεται το ενυδρειο μας.Εξωτερικο φιλτρο εχω δουλεψει στο παλιο ενυδρειο και ξερω οτι ειναι δυσκολο οταν χρειαζεται να κανεις συντηρηση.

παντα ειχα μια προτιμηση παραπανω στα εσωτερικα φιλτρα.γιατι φευγεις και εχεις το κεφαλι σου ησυχο,και δεν φοβασε για διαρροες.ενω με το εξωτερικο παντα εχω στην σκεψη μου για τυχων διαρροη.βεβαια η χωρητικοτητα παιζει μεγαλο ρολο στον οποιο ειναι λιγο δυσκολο να βρεθει σε ενα εσωτερικο φιλτρο. οποτε προτιμαω ενα εξωτερικο για την χωρητικοτητα του.και τον μικρο ογκο που εχει.

εγώ ψήφισα εξωτερικό έχοντας στο μυαλό μου μεσαία ενυδρεία.

οι λόγοι είναι ότι δεν φαίνεται στο aquascape, εύκολη συντήρηση και καμιά ενόχληση για τα ψάρια!

Εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=40880

να δεις πληροφορίες που έχει για τη φίλτρανση !!!

• Like 1

φίλε mimisvas το link αναφέρει κάποια πράγματα για 2 από τα πολλά είδη φίλτρανσης, αν θες μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τελικά τι ψήφισες καθώς και τους λόγους για τους οποίους το ψήφισες για να συνεχιστεί η κουβέντα :)

παροτι χρησιμοπειω και εσωτερικο και εξωτερικο ψηφισα εξωτερικο.το εσωτερικο το ειχε απο την μανα του το ενυδρειο το εξωτερικο το εβαλα αργοτερα.το εξωτερικο ειναι αθορυβο και πολυ ευκολο στην συντηρηση του.

φίλε mimisvas το link αναφέρει κάποια πράγματα για 2 από τα πολλά είδη φίλτρανσης, αν θες μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τελικά τι ψήφισες καθώς και τους λόγους για τους οποίους το ψήφισες για να συνεχιστεί η κουβέντα :)

Συγγνώμη!!! Εχεις δικιο... ψηφίζω με κλειστα ματια εξωτερικό φίλτρο... αν υπάρχει στο ενυδρειο εσωτερικο ενσωματωμενο, οκ, μπορουμε να το βαλουμε να δουλεψει βοηθητικα... εγω στο δικο μου το εχω να δουλευει με ανθρακα και σφουγγαρακι... το εξωτερικο κανει καταπληκτικη δουλεια (με βιολογικα υλικα) και δεν τρώει και ζωτικο χώρο από τα ψάρια...ψηφίζω δαγκωτο εξωτερικο και αν ειναι δυνατο καλύτερα να έχουμε δύο για να τα καθαριζουμε όταν πρέπει εναλλαξ...

• 2 weeks later...

Συγγνώμη!!! Εχεις δικιο... ψηφίζω με κλειστα ματια εξωτερικό φίλτρο... αν υπάρχει στο ενυδρειο εσωτερικο ενσωματωμενο, οκ, μπορουμε να το βαλουμε να δουλεψει βοηθητικα... εγω στο δικο μου το εχω να δουλευει με ανθρακα και σφουγγαρακι... το εξωτερικο κανει καταπληκτικη δουλεια (με βιολογικα υλικα) και δεν τρώει και ζωτικο χώρο από τα ψάρια...ψηφίζω δαγκωτο εξωτερικο και αν ειναι δυνατο καλύτερα να έχουμε δύο για να τα καθαριζουμε όταν πρέπει εναλλαξ...

εξωτερικό φίλτρο είναι επί της ουσίας και το sump... αλλα με καλύτερη οξυγόνωση...

Εξωτερικο και μονο γιατι δεν πιανει χωρο στο ενυδρειο εχει καλυτερη φιλτρανση χωραει περισσοτερο βιολογικο υλικο

• Like 1

Eπειδη δεν ξερω σε τι αποσκοπει αυτό το κουιζ...

Απλα θα πω οτι καταλαβαινω...

Προτειμω εξωτερικό και ακομα καλυτερα σαμπ.

Εκτος αν μιλαμε για ενυδρεία κατω των 200λτρ που απλα θα πω εξωτερικό.

Σε μινι-νανο ενυδρεια απο 30λτρ και κατω κρεμαστο τυπου καταρακτη.

:):D:thumbup:

Εγώ συμφωνω με τον nikoloutso, όμως διαφωνω σε ενα σημείο. Σαμπ μπορείς να κάνεις και στα μικρά ενυδρείο, γυρω στα 100 λίτρα. Βγαίνει πολύ πιο οικονομικό και η αναλογια κοστους-ογκου ειναι σουπερ! Σε ενα 100αρι μπορείς ανετα να κανεις ενα 20αρι 30αρι σαμπ. Εγω ψήφισα σαμπ και πολύ θα ήθελα να κανω ενα, όμως για την ώρα το εξωτερικό 2213 στο 70αρι μου είναι καλά. Ωστόσο αν παρω παρω το μεγάλο που θέλω (μεταξύ 150 και 200 λίτρα) θα κάνω 100% σαμπ.

• 5 years later...

καλησπερα στην παρεα, και εγω εξωτερικο προτημαω, αλλα δεν ξερω ποιες μαρκες ειναι καλες γιατι βλεπω αλλες φθηνες αλλες ακριβες με τα ιδια λιτρα ανα ωρα . μπορειτε να μου πειτε τι μαρκα να επιλεξω ; 

ειδα την fluval και μου αρεσε επισης και την eheim και πολλες αλλες. σημερα ειδα και την sun sun αλλα αυτο το κινεζικο δεν το πολυ εμπιστευομαι. :/ 

καλησπερα στην παρεα, και εγω εξωτερικο προτημαω, αλλα δεν ξερω ποιες μαρκες ειναι καλες γιατι βλεπω αλλες φθηνες αλλες ακριβες με τα ιδια λιτρα ανα ωρα . μπορειτε να μου πειτε τι μαρκα να επιλεξω ;

ειδα την fluval και μου αρεσε επισης και την eheim και πολλες αλλες. σημερα ειδα και την sun sun αλλα αυτο το κινεζικο δεν το πολυ εμπιστευομαι. :/

Σε πληροφορών αγαπητέ μου φιλέ ότι τα sun sun είναι πολύ καλά φίλτρα. Από τα πιο αξιόπιστα και τίμια για τα λεφτά τους.

By the way όμως που το ανακαλύψεις το θέμα μετά από 5 χρόνια;;;;;

:)

Εξωτερικο και μονο γιατι δεν πιανει χωρο στο ενυδρειο εχει καλυτερη φιλτρανση χωραει περισσοτερο βιολογικο υλικο

Σωστός!!   :bow:

DIY sub  (εσωτερικό πλατης , εξωτερικο κρεμαστό πλατης , κάτω απο το ενυδρείο)

Σε πληροφορών αγαπητέ μου φιλέ ότι τα sun sun είναι πολύ καλά φίλτρα. Από τα πιο αξιόπιστα και τίμια για τα λεφτά τους.

By the way όμως που το ανακαλύψεις το θέμα μετά από 5 χρόνια;;;;;

:)

χαχα φτιαχνω ενα ενυδρειο 300 λιτρα και δεν ξερω τι φιλτρο να βαλω και βλεπω fluval και sun sun αλλα εχουν πολυ μεγαλη διαφορα τιμης και το σκευτομαι . 

μεσω το google με μετεφερε εδω περα και ειπα να κανω μια ερωτηση να δω τι θα μου πειτε και εσεις . 

εγώ ξήφισα σαμπ μιας και κρύβεις και ότι άλλο θες εκεί μέσα για μεγάλα ενυδρεία.

βέβαια έχει κατανάλωση ρεύματος , οπώτε αν δεν συντρέχει πρόβλημα χώρου θα προτιμούσα σαμπ πλάτης.

τώρα για μικρά ενυδρεία με μικρή ιχθυοφόρτιση που έχω εγώ συνήθως και τα εσωτερικά είναι μια χαρά.

οπώτε ανάλλογα το ενυδρείο

εγώ ξήφισα σαμπ μιας και κρύβεις και ότι άλλο θες εκεί μέσα για μεγάλα ενυδρεία.

βέβαια έχει κατανάλωση ρεύματος , οπώτε αν δεν συντρέχει πρόβλημα χώρου θα προτιμούσα σαμπ πλάτης.

τώρα για μικρά ενυδρεία με μικρή ιχθυοφόρτιση που έχω εγώ συνήθως και τα εσωτερικά είναι μια χαρά.

οπώτε ανάλλογα το ενυδρείο

αν το λες για εμενα ειναι γυρο στα 300 λιτρα το ενυδρειο μου ειδα το fluval 305 και το sunsun hw 302

χαχα φτιαχνω ενα ενυδρειο 300 λιτρα και δεν ξερω τι φιλτρο να βαλω και βλεπω fluval και sun sun αλλα εχουν πολυ μεγαλη διαφορα τιμης και το σκευτομαι .

μεσω το google με μετεφερε εδω περα και ειπα να κανω μια ερωτηση να δω τι θα μου πειτε και εσεις .

Το sun sun ειναι πολυ καλο φιλτρο για τα λεφτα του αλλα σε συγκριση μεταξυ των δυο εγω θα προτιμουσα fluval.

Send from the heart of the Amazonas

Εξωτερικό φίλτρο αλλά εξαρτάται από τα λίτρα φυσικά του ενυδρείου, για πολύ μεγάλα ενυδρεία πιστεύω είναι καλύτερο το Sub και πιο οικονομικό.

αν το λες για εμενα ειναι γυρο στα 300 λιτρα το ενυδρειο μου ειδα το fluval 305 και το sunsun hw 302

όχι φίλε μου δεν το λέω για εσένα μιας και δεν έγραψα σε ένα θέμα που άνοιξες για το ενυδρείο σου, αλλά γενικά τις απόψεις μας για τα φίλτρα.

τώρα αν θες τη γνώμη μου, όταν πας σε 2 με 3 λίτρα βιολογικό υλικό με κατάλληλη κυκλοφορία είσα βασιλιάς.

Αναλογα τα λιτρα υπαρχουν τα αντιστοιχα φιλτρα που ειναι κορυφη...απο πλατης και εξωτερικα μεχρι σαμπ οσα λιτρα φανταστει καποιος...και η επιλογη του φιλτρου εξαρταται απο πολλους παραγοντες..τι θες χαμηλη καταναλωση;;πολυ βιολογια;;μεγαλη κυκλοφορια;;σχημα και μεγεθος;;εταιρεια συγκεκριμενης προελευσης;;ενσοματωμενη uv για φυτενενο;;για δισκαδικο;κ.α..

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...