brembo 5 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα!! Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο η μέτρηση στο ph του νερού ενός ενυδρείου επηρεάζεται από το γεγονός ότι λόγω ασθένειας των ψαριών έχει γίνει φαρμακευτική αγωγή. Η τιμή του ph είναι ορθή άρα να προσθέσω και ph plus ή το χρώμα της μέτρησης επηρεάζεατι από το φάρμακο που έχω ρίξει?? σημ : το ψάρι που έχει αρρωστήσει έχει και τα συμπτώματα χαμηλού ph. απλά δεν θέλω να επιβαρύνω το ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 5 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Οι φαρμακευτικές αγωγές ανάλογα με το σκεύασμα ενδέχεται να προκαλέσουν αλλοιώσεις και αλλαγές στις τιμές χημείας του νερού του ενυδρείου σου. Θα σου πρότεινα να μήν ρίξεις άλλο σκεύασμα που αυξάνει ή μειώνει το PH. Την ασθένεια 'χαμηλού PH' που αναφέρεις προσωπικά δέν την έχω ξανακούσει.Τί εννοείς? Τί ψάρι είναι αυτό που έχει το πρόβλημα και θα πρέπει να μας περιγράψεις αναλυτικά τόσο το ενυδρείο σου και τον εξοπλισμό αυτού αλλά και τους κατοίκους του, και φυσικά τις τιμές από τις μετρήσεις του νερού σου. Οποιοδήποτε πρόβλημα και να παρουσιαστεί σε ένα ενυδρείο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ώριμη σκέψη καθώς ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Ποτέ δέν ρίχνουμε ζουμιά ή μαγικά 'ματζούνια' άν δέν είμαστε σίγουροι για το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Από ΕΔΩ μπορείς να βοηθηθείς στο τι στοιχεία θα ήταν καλό να μας δώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 5 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Γενικοτερα θα ηθελα να προσθεσω και εγω πως οι μεταβολες,αποτομες η οχι των τιμων στο ενυδρειο μας επηρεαζουν αρνητικα τα ψαρια μας,ποσο μαλιστα αν τα ψαρια ειναι αρρωστα και επιβεβαρυμενα η αλλαγη του ph δε θα τα βοηθησει να ερθουν σε φυσιολογικα επιπεδα.απο υψηλες τιμες ph δεν ειναι δυνατο να νοσησει,απο αποτομες αλλαγες λογω κακης προσαρμογης και εγκλιματισμου ειναι λογικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Άλλαξε ο τίτλος του θέματος σύμφωνα με το περιεχόμενο του τόπικ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος