karrot 5 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 5 Οκτωβρίου 2010 (edited) σε ένα μαγαζί βρήκα ancistrus albino και lemon.στο ενυδρείο μου που είναι 60 λ έχω 10 cardinal tetra και 2 apistogramma από φίλτρο έχω fluval 205(είναι της denerle to nano cube). Μπορώ να φιλοξενήσω 1 από τα 2 είδη? Μπορεί να μου δώσει κανένας πληροφορίες για αυτά τα 2 ψαράκια? Ποίο είναι το τελικό μέγεθος του καθενός από αυτά περίπου? Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 5 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 5 Οκτωβρίου 2010 σε ένα μαγαζί βρήκα ancistrus albino και lemon.στο ενυδρείο μου που είναι 60 λ έχω 10 cardinal tetra και 2 apistogramma από φίλτρο έχω fluval 205(είναι της denerle to nano cube). Μπορώ να φιλοξενήσω 1 από τα 2 είδη? Μπορεί να μου δώσει κανένας πληροφορίες για αυτά τα 2 ψαράκια? Ποίο είναι το τελικό μέγεθος του καθενός από αυτά περίπου? Το λέμον δέν μου λέει κάτι μάλλον πρόκειτε για επιλεκτική αναπαραγωγή του Ancistrus cf. Cirrhosus όπως και τα αλμπίνο. Το ενυδρείο σου τί διαστάσεις έχει?Γιατί τα λίτρα είναι οριακά αλλά μεγάλο ρόλο παίζουν φυσικά και οι διαστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 5 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 5 Οκτωβρίου 2010 (edited) Το λέμον δέν μου λέει κάτι μάλλον πρόκειτε για επιλεκτική αναπαραγωγή του Ancistrus cf. Cirrhosus όπως και τα αλμπίνο. Το ενυδρείο σου τί διαστάσεις έχει?Γιατί τα λίτρα είναι οριακά αλλά μεγάλο ρόλο παίζουν φυσικά και οι διαστάσεις. δεν πιστεύω να είναι τπτ υβρίδια?οι διαστάσεις είναι άμα θυμάμαι καλά 39Χ39Χ41(δεν βγάζει 60 ακριβός αλλά κάπου τόσο είναι) για το lemon moy είπε ότι γίνεται περίπου 12 cm για το albino den μου είπε πόσο γίνεται Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 5 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 5 Οκτωβρίου 2010 δεν πιστεύω να είναι τπτ υβρίδια?οι διαστάσεις είναι άμα θυμάμαι καλά 39Χ39Χ41(δεν βγάζει 60 ακριβός αλλά κάπου τόσο είναι) για το lemon moy είπε ότι γίνεται περίπου 12 cm για το albino den μου είπε πόσο γίνεται Όχι δέν είναι υβρίδια (άν και δέν μπορεί να απαντηθεί 100%). Το ενυδρείο είναι μικρό για ένα ζευγάρι από αυτά και είναι κρίμα να είναι μόνα τους.Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα κοπάδι από Οτόκικλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Τα ψαράκια που είδες, τι χρώμα μάτια είχανε? Ροζοκόκκινα ή μαύρα/καφέ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 5 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 5 Οκτωβρίου 2010 (edited) Τα ψαράκια που είδες, τι χρώμα μάτια είχανε? Ροζοκόκκινα ή μαύρα/καφέ? δεν πρόσεξα καλά αλλά μου φαίνεται μαύρο...γιατί ρωτάς? μόνα τους δεν πάνε τα ancistrus? πόσα οτόκινκλους να βάλω?Επίσης τα οτοκικλους δεν είναι λίγο περίεργα με την διατροφή τους?Επίσης έλεγα να βάλω άλλα 2 θηλυκά apisto για να κάνω χαρέμι δεν θα είναι πολλά τα ψάρια άμα βάλω και οτόκινκλους? Γενικά όπως θα κατάλάβατε με ενδιαφέρει να βάλω αλγοφάγο ψάρι άρα όποιος ξέρει ας μου προτείνει καένενα ψάρι πχ άμα υπάρχει κανένα ancistrus που να μην μεγαλώνει πάρα πολύ ή κανένα άλλο ψάρι όπως otociclus Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 5 Οκτωβρίου 2010 δεν πρόσεξα καλά αλλά μου φαίνεται μαύρο...γιατί ρωτάς? μόνα τους δεν πάνε τα ancistrus? πόσα οτόκινκλους να βάλω?Επίσης τα οτοκικλους δεν είναι λίγο περίεργα με την διατροφή τους?Επίσης έλεγα να βάλω άλλα 2 θηλυκά apisto για να κάνω χαρέμι δεν θα είναι πολλά τα ψάρια άμα βάλω και οτόκινκλους? Γενικά όπως θα κατάλάβατε με ενδιαφέρει να βάλω αλγοφάγο ψάρι άρα όποιος ξέρει ας μου προτείνει καένενα ψάρι πχ άμα υπάρχει κανένα ancistrus που να μην μεγαλώνει πάρα πολύ ή κανένα άλλο ψάρι όπως otociclus Αν τα μάτια του ήταν ροζοκόκκινα τότε έχουμε να κάνουμε με την αλφική μορφή κάποιου είδους Ancistrus (πιθανότατα του cf. cirrhosus). Αν έχουν καφέ/μαύρα μάτια έχουμε να κάνουμε μάλλον με Ancistrus sp.4. Όπως σου είπε και ο Δημήτρης πιο πάνω, τα λίτρα σου δεν είναι απαγορευτικά, αλλά οι διαστάσεις του ενυδρείου σου είναι, εφόσον μιλάμε για κύβο! Γενικώς για τα πλεκοειδή μπορούμε να πούμε πως ενώ δεν συμπεριφέρονται ως σμηνόψαρα, το να είναι σε κοπάδια μέσα στα ενυδρεία είναι το ιδανικότερο για τα ίδια από θέμα αίσθησης ασφάλειας που νιώθουν. Πρακτικά μπορείς να κρατήσεις κι ένα μόνο του (πάντα στις σωστές διαστάσεις και λίτρα). Πρακτικά και θεωρητικά όμως, καλό είναι να έχεις μία εξάδα (προσωπικά δεν είμαι τόσο "φανατικός" αυτής της άποψης όπως είναι ο Δημήτρης, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα δεις άλλη συμπεριφορά στο κοπάδι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 5 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 5 Οκτωβρίου 2010 (edited) τα otocinclus είναι pleco?όσο για το lemon το βρίσκω στο internet σαν L144 Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 5 Οκτωβρίου 2010 τα otocinclus είναι pleco?όσο για το lemon το βρίσκω στο internet σαν L144 Τα otocinclus ανήκουν στα γατόψαρα, αλλά όχι στα πλεκοειδή. Είναι ευαίσθητα και δύσκολα στη προσαρμογή τους αλλά πρόκειται για φοβερά ψάρια. Το L144 είναι το sp.4 που σου έβαλα link πιο πάνω. Έχει μαύρα μάτια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 6 Οκτωβρίου 2010 Author #10 Share 6 Οκτωβρίου 2010 Τα otocinclus ανήκουν στα γατόψαρα, αλλά όχι στα πλεκοειδή. Είναι ευαίσθητα και δύσκολα στη προσαρμογή τους αλλά πρόκειται για φοβερά ψάρια. Το L144 είναι το sp.4 που σου έβαλα link πιο πάνω. Έχει μαύρα μάτια! πόσα άτομα otociclus να βάλω?και επίσης όταν λες ευαίσθητα τι θες να πεις?Επίσης μου είπαν ότι δεν τρώνε όλες τις άλγες και είναι γενικά περίεργα στην διατροφή τους πρέπει να προσέξω κάτι στο θέμα διατροφή Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 6 Οκτωβρίου 2010 Author #11 Share 6 Οκτωβρίου 2010 βρήκα ποιο είδος otociclus είναι από τον ίδιο ποταμό με το τα δικά μου και θέλουν τις ίδιες απαιτήσεις http://www.remowiechert.de/otohuaorani.html αλλά άντε να το βρείς.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος