Jump to content

τι ειναι καλυτερο?

Recommended Posts

βλεπω φωτο αλλων μελων και σασ θαυμαζω ελπιζω να μπορεσω να κανω και το δικο μου καπωσ ετσι.μπορει καποιοσ να μου πει τι ειναι καλυτερο να βαλω?ψευτικα η αληθινα φυτα?απ'οσο μου εχουν πει τα αληθινα τα τρωνε.πειραζει ομωσ?

Υπαρχουν αληθινα που δεν τα τρωνε,π.χ ανουμπια.

βλεπω φωτο αλλων μελων και σασ θαυμαζω ελπιζω να μπορεσω να κανω και το δικο μου καπωσ ετσι.μπορει καποιοσ να μου πει τι ειναι καλυτερο να βαλω?ψευτικα η αληθινα φυτα?απ'οσο μου εχουν πει τα αληθινα τα τρωνε.πειραζει ομωσ?

Δεν συγρίνεται σε ομορφιά το πλαστικό φυτό με το αληθινό.

Εγώ ξεκίνησα με κάποια πλαστικά, αλλά μου φαινόταν τελείως ψεύτικο το όλο σύνολο

και γι αυτό προχώρησα αμέσως σε αληθινά φυτά.

Εγώ στο ενυδρείο μου έχω anubias & java fern τα οποία δεν έχουν πειράξει ποτέ.

Τα αληθινα παντα ειναι καλυτερα.Αλλα πες μας για τα ψαρακια που σκοπευεις να βαλεις.Γιατι στο καλωσορισμα ,ειχες αναφερει αν δεν κανω λαθος,για χρυσοψαρα.

Τα αληθινα παντα ειναι καλυτερα.Αλλα πες μας για τα ψαρακια που σκοπευεις να βαλεις.Γιατι στο καλωσορισμα ,ειχες αναφερει αν δεν κανω λαθος,για χρυσοψαρα. :)

σασ ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεισ σασ συγνωμη για τη καθηστεριση οπωσ και τωρα θα σασ απαντησω και θα βγω. χρυσοψαρα θα βαλω καλα θυμασαι.θα δω τι θα κανω με τα φυτα δεν εχω αποφασισει ακομα.. σασ ευχαριστω ολουσ για το ενδιαφερον. :)

Επειδή τα χρυσόψαρα έχουν την τάση να μασουλάνε τα φυτά του ενυδρείου αλλά και να τα ξεθάβουν, με απόλυτη ασφάλεια μπορούμε να βάλουμε μόνο ανθεκτικά και σκληροτράχηλα φυτά. Αυτά είναι :

.- Όλα τα είδη anubias

.- Τα περισσότερα είδη echinodorous

.- Vallisneria nana

.- Java moss αλλά και αρκετά άλλα είδη moss

.- Microsorum pteropus και Microsorum pteropus 'Narrow'

σασ ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεισ σασ συγνωμη για τη καθηστεριση οπωσ και τωρα θα σασ απαντησω και θα βγω. χρυσοψαρα θα βαλω καλα θυμασαι.θα δω τι θα κανω με τα φυτα δεν εχω αποφασισει ακομα.. σασ ευχαριστω ολουσ για το ενδιαφερον. :)

Επισης αν θυμαμαι καλα τα λιτρα σου ειναι περιπου 65,και οχι 110.Κανε πραξη υψος χ βαθος χ μηκος /1000 για να βρεις τα λιτρα σου.Προσπαθω να σε προλαβω για να μην κανεις τα κλασσικα λαθη.Αν ειναι 110 λιτρα μπορεις να βαλεις 2 ψαρακια ,Αν ειναι 60 λιτρα μη βαλεις χρυσοψαρα.

γεια σε ολουσ και παλι.υπολογισα το ενυδρειο οπωσ μου ειπεσ και ξενερωσα λιγακι γιατι ηθελα να βαλω αρκετα χρυσοψαρα μεσα αλλά μου εκοψεσ τη φορα σωκρατη.μου βγηκε 86l ποσα ψαρια δηλαδη μπορω να βαλω μεσα? :)

2 νομιζω, γιατι μεγαλωνουν και πολυ. δες και στο προφιλ τους... και καλη φιλτρανση :)

γεια σε ολουσ και παλι.υπολογισα το ενυδρειο οπωσ μου ειπεσ και ξενερωσα λιγακι γιατι ηθελα να βαλω αρκετα χρυσοψαρα μεσα αλλά μου εκοψεσ τη φορα σωκρατη.μου βγηκε 86l ποσα ψαρια δηλαδη μπορω να βαλω μεσα? :)

Μην ξενερωνεις καθολου,μια χαρα ενυδρειο ειναι.Θελεις να βαλεις οποσδηποτε χρυσοψαρα ;Κοιτα και αλλου υπαρχουν πολυ ομορφα ψαρακια που μπορεις να βαλεις ,και να εχεις και γεννες,αμα θελεις.Μπορεις να βαλεις 2 χρυσοψαρα αλλα δεν θα στο συνιστουσα γιατι μεγαλωνουν πολυ.

Σε προλαβα παντος,γιατι θα ειχες σοβαρα προβληματα

Βασιλης

ευχαριστω,μου 'κανεσ την καρδια περιβολι..

Οχι ρε συ.Μια χαρα ενυδρειο εχεις,απλα πρεπει να ειναι στημενο σωστα,για να μην χανεις χρονο,χρημα και να μην εχεις στεναχωριες.Μπορεις να κανεις πολλα πραγματα :)

επισησ εχω ενα μικρο τοσο δα προβληματακι.το ενυδρειο τωρα το εχω σε ενα δωματιο το οποιο δεν φαινεται και μολισ βρω βαση θα το βαλω μπροστα στο μαγαζι το θεμα μου ειναι πωσ θα το μετακινησω.πρεπει να αδειασω το νερο και ξανα απο την αρχη φαρμακα..?να το αδειασω μεσα σε λεκανεσ και να το ξαναβαλω μεσα?εεεεε???

Ολα τα πραγματα θελουν τον χρονο τους,ειδικα οταν μιλαμε για ζωντανους οργανιζμους.μι βιαζεσαι,γιατι ολα θα τα βρεις μπροστα σου.Οσον αφορα την μεταφορα,θα τα βαλεις σε λεκανες,και μετα μεσα.Δεν χρειαζονται καινουργια φαρμακα.Απλα δεν ξερω αν εχεις στρωσει το ενυδρειο σου;και πως;

οπωσ ειπα ειμαι αρχαρια.για να καταλαβεισ ηρθε και μου εβαλε τα φαρμακα για να στρωσει ο petshopas μου ετσι τον λεω χαχα.το νερο ειναι ετοιμο μπορω να βαλω τωρα μεσα ψαρια απλα δεν εχω βαση και δε θελω να τα βαλω και μετα να τα ταλαιπορισω.εβαλε ενα μπλε σκουρο κατι σαν το ντετολ ενα πραγμα ειναι αντισιπτικο μου ειπε,ενα αλλο παλι μπλε μπουκαλακι για το χλωριο,αυτο το ασπρο που λιωνει μονο του..σε φωτησα ε θα με περασεισ για χαζη?απλα του εχω απολυτη εμπιστοσυνη γιατι τον ξερω χρονια.

οπωσ ειπα ειμαι αρχαρια.για να καταλαβεισ ηρθε και μου εβαλε τα φαρμακα για να στρωσει ο petshopas μου ετσι τον λεω χαχα.το νερο ειναι ετοιμο μπορω να βαλω τωρα μεσα ψαρια απλα δεν εχω βαση και δε θελω να τα βαλω και μετα να τα ταλαιπορισω.εβαλε ενα μπλε σκουρο κατι σαν το ντετολ ενα πραγμα ειναι αντισιπτικο μου ειπε,ενα αλλο παλι μπλε μπουκαλακι για το χλωριο,αυτο το ασπρο που λιωνει μονο του..σε φωτησα ε θα με περασεισ για χαζη?απλα του εχω απολυτη εμπιστοσυνη γιατι τον ξερω χρονια.

Δεν υπαρχουν χαζες ερωτησεις.Σε λιγο χρονο αν ασχολιθεις μονη σου θα καταλαβεις πολλα πραγματα,αλλα μονη σου και κανε οσες ερωτησεις θελεις και αποριες εχεις εδω μεσα και θα παρεις απαντηση.Πρωτα παρε υγρα τεστ εσυ,μαθε να κανεις μετρισεις και πεστες εδω.Καθε ψαρι που θελεις να βαλεις εχει και διαφορετικες απαιτησεις νερου,οποτε πως ξερει ο πετσχοπας σου τι νερο εχεις.Πραγματι εισαι λιγο βιαστικουλα και θα κανεις πολλα λαθη αν δεν προσεξεις αυτα που σου λενε τα παιδια.Μι βιαζεσαι :)

ενταξει θα σε ακουσω και θα προσπαθησω να κρατησω τον ενθουσιασμο μου.οσο για τα ψαρια,τι αλλο μου προτεινεισ να βαλω? για να καταλαβεισ ηθελα να βαλω γυρω στα 10 ψαρια.η αληθεια ειναι οτι τωρα που μου ειπεσ οτι δε μπορω εχω στεναχωρηθει

Έγινε επεξεργασία - Δεσποινα2

ενταξει θα σε ακουσω και θα προσπαθησω να κρατησω τον ενθουσιασμο μου.οσο για τα ψαρια,τι αλλο μου προτεινεισ να βαλω? για να καταλαβεισ ηθελα να βαλω γυρω στα 10 ψαρια.η αληθεια ειναι οτι τωρα που μου ειπεσ οτι δε μπορω εχω στεναχωρηθει :)

Και 10 ηθελες ; :D:hysterical: Πρωτα παρε τα τεστ για αμωνια (ΝΗ3 ΝΗ 4)Για ΡΗ,για Ν0 2,και Ν3.Κανε τα τεστ στονερο σου,μετα ελα να μας τα πεις ,και θα εχεις 100 προτασεις.Αν δεν ξερουμε τα νερα σου δεν μπορουμε να πουμε και πολλα.Δεςτο και λιγο χημικος,εχει πλακα. :lmao:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...