PsyTrancer 4 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Ετυχε φετος το καλοκαιρι να βρεθω στην Κρητη κ οπως καταλαβαινετε δεν υπηρχε πιθανοτητα να Μην περασω κ απο εκει.... Οι φωτογραφιες ειναι καποιες 'κουνημενες' κ αλλες 'σκοτινες' ..Επρεπε σε 2 ωρες να τα εχω δει/φωτογραφισει ολα για να προλαβω κ το καραβι της επιστροφης ..!!(προλαβα να βγαλω μονο 583 ) Απαγορευοταν κ η χρηση του φλας (αν κ ημουν απο τους λιγους που το τηρησαν αυτο..τεσπα...) Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια: Μεσογειακά: Γενικες: "κολοχτυπες" (με το τσουβαλι τις ειχαν) Καβουρια/κοχυλια Ασπονδυλα: Ροφοι/στηρες/βλαχοι/σφυριδες/βλαχοσφυριδα: Σμερνες: Καρχαριες: Συναγριδες: Σκαθαρια: Μαγιατικα: Μαναλια: Κρανιοι: Μελανουρια: Χανοι: Γλωσσα: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 4 Οκτωβρίου 2010 Author #2 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Χελιδονοψαρα: Σκορπινες: Καπονι: Σαλαχια: κοκοβιοι: Ουγγενα: Σαργος: Συκιος: κακαρελος: Τσιπουρες: χελωνα: Λαβρακι: Χταποδια: Μουρμουρα: Κεφαλος: Παξιμαδι: Χιλου: Κ ο εισβολεας λαγοκεφαλος! Αναπαραγωγη τσιπουρας! Σε αυτα μου διαφευγει η ονομασια τους αυτη στιγμη.. Κ τελος ο βασιλικος μεδουσοφαγος ο οποιος δεν γνωριζω αν ειναι μεσογειακο ψαρι..Δεν το ειχα ξαναδει ποτε μου! Αυριο θα βαλω κ τα λιγα τροπικα ψαρια που ειχαν .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 4 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 4 Οκτωβρίου 2010 πραγματικα απιστευτα...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 4 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Σε ευχαριστουμε που ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ την εμπειρία σου μαζι μας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 4 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Εγω Ευχαριστω για τα καλα σας λογια! Οπως εσεις μοιραζεστε τις γνωσεις σας μαζι μας ετσι κ εμεις..ανταποδιδουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Εξαιρετικές φωτογραφίες, να΄σαι καλά που τις μοιράστηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 4 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 4 Οκτωβρίου 2010 φοβερές φωτογραφίες όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται το μεγαλώνουν έχω πάει 2 φορές και όλο αυξάνουν τα ψάρια που έχουν...πολύ εντυπωσιακά τα χελιδονόψαρα πρέπει να τα βάλανε τώρα τελ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Πολύ ωραίες φωτό!Ευχαριστούμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 4 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Για να πω την αληθεια το περιμενα μεγαλυτερο....(ακουγοντας πριν παω οτι ειναι το μεγαλυτερο ή απο τα μεγαλυτερα τις μεσογειου...) Ακομα να πω οτι ειχαν καποια ενυδρεια με ΠΟΛΛΑ ψαρια μεσα.... Δεν λεω οτι ηταν μικρα ενυδρεια...αλλα ειχαν πολλα-διαφορετικα κ μεγαλα ψαρια μεσα σε αυτα..Δεν ξερω κ Δεν λεω οτι ειναι λαθος αλλα μου φανηκε λιγο υπερβολικο μπορω να πω..Δεν ηταν ετσι ολα τα ενυδρεια βεβαια!!Αυτο που με ξενισε καπως ομως ηταν οτι ειχαν πολλα παρομοια ενυδρεια..διαφορα ειδοι σε αρκετα μεγαλους αριθμους διασκορπισμενα σε πολλα ενυδρεια(τσιπουρες,σαργοι,συκιοι,μελανουρια,ροφοι απο τουλαχιστον 30-50 μπορει κ παραπανω ψαρια απο το καθε ειδος)...ειδα πχ καμια 50ρια κολοχτυπες τριγύρω..............ενα ενυδρειο με 10 πχ απο το καθενα δεν θα ηταν αρκετο ?! Εγω ευχαριστω κ παλι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paliosdimitris 5 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Έχω πάει και έγω πριν δύο χρόνια! Απλά είναι τρομερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzapal 5 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 5 Οκτωβρίου 2010 ωραίες φωτό!Ευχαριστούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 5 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες και για τον κόπο σου ! Πάντως έχω την εντύπωση ότι αρκετά από τα ψάρια δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είδα αρκετά προβλήματα στα πτερύγια, στα μάτια αλλά και στο σώμα ορισμένων ψαριών. Ίσως είναι τα υπερφορτωμένα ενυδρεία που αναφέρεις παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rOUSSAkS 5 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Αυτο που δεν θυμοσουν ειναι μπαρμπυνακι !!! Παιδια ετυχε το καλοκαιρι να δω "παρκαρισμενο" χελιδονοψαρο!!! ΟΛ ΤΗΕ ΜΑΝΕΥ ...εκατσα κανα 5 λεπτο και το θαυμαζα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 5 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Οκ ξέρω που θα πάω για διακοπές. Πάντως να πω την αλήθεια αν είχαν και μια ψαροταβέρνα δίπλα δεν θα με χάλαγε καθόλου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 5 Οκτωβρίου 2010 Author #15 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Eχω την εντύπωση ότι αρκετά από τα ψάρια δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είδα αρκετά προβλήματα στα πτερύγια, στα μάτια αλλά και στο σώμα ορισμένων ψαριών. Ίσως είναι τα υπερφορτωμένα ενυδρεία που αναφέρεις παραπάνω. Σε αρκετα ενυδρεια υπηρχαν ψαρια με ρουφηγμένες κοιλιες στο φουλ..(κυριως οι συκιοι οταν ηταν μαζι με αλλα σαργοειδοι)...Προβληματα στις ουρες τους ειχαν ΟΛΑ τα ειδοι σχεδον σε καθε ενυδρειο.Ειχαν αρκετα μεγαλα ψαρια κ πολλα, μαζι....Δεν λεω ...η ποικιλια σε ενα ενυδρειο ειναι πολυ ωραια αλλα σε αυτες τις περιπτωσεις τα species tank δεν θα ηταν καλυτερα?! Στο ενυδρειο που ειχε μεσα τους καρχαριες (οι οποιοι ηταν 3 'μικροι' (1,5-2μ) σαν αυτον με την χτυπημενη μυτη που φαινεται ποιο πανω κ ενα θηριο 2μ+) ειχαν επισης τις συναγριδες (περιπου 10-15) ειχαν ροφους (καμια 15αρια σιγουρα) ειχαν ενα μαγιατικο ..ειχαν κ σαργους,συκιους κτλ. ποιος ο λογος να εχεις κ εκει οτι εχεις παντου?! Αυτο που δεν θυμοσουν ειναι μπαρμπουνακι !!! Δεν ειναι μπαρμπουνι φιλε! το μπαρμπουνι δεν εχει τετοια μεγαλα κ γουρλωμένα ματια!! Οκ ξέρω που θα πάω για διακοπές. Πάντως να πω την αλήθεια αν είχαν και μια ψαροταβέρνα δίπλα δεν θα με χάλαγε καθόλου... Γιαυτο ειπα οτι μου φανηκε καπως πχ το οτι ειδα 50-60 κολοχτυπες απο εδω κ απο εκει...ητε μονες τους σε ενυδρεια ανα 10 ητε σκορπιες σε αλλα ενυδρεια με λιγα ψαρια.....το μισο κτηριο ηταν γεματο απο τα γνωστα ειδοι που πουλιουντε σε καθε ταβερνα! σαργοι,συκιοι,ροφοι,τσιπουρες,λαβρακια,ουγγενες,μελανουρια κτλ (κ κανουν κ αναπαραγωγη τσιπουρας.....for who?!Για τα ενυδρεια?!!?)..... Ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 5 Οκτωβρίου 2010 #16 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Νομιζω πως η κολοχτυπα εκτος απο την καταπλικτικη μακαροναδα που κανει.... πλεον ειναι και δισευρετη, σωστα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 5 Οκτωβρίου 2010 Author #17 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Μια μικρη συνεχεια...Με τα 2 ενυδρεια που ειχαν,αν θυμαμαι καλα με Τροπικα ψαρια: \ The end! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 5 Οκτωβρίου 2010 #18 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Η τριτη απο το τελος φωτογραφια... μηπως εινα γουρουνοψαρ??? Τα αλογακια τα είχαν μονα τους?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 5 Οκτωβρίου 2010 #19 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Νομιζω πως η κολοχτυπα εκτος απο την καταπλικτικη μακαροναδα που κανει.... πλεον ειναι και δισευρετη, σωστα??? Λαθος Απλα θελει λιγο ''ματι'' για να την ξεχωρισεις και να την ποιασεις ... Το ψαρι που διαφευγει το ονομα στο φιλο ειναι το μπαρμπουνι Πανεμορφες φωτο αλλα ετσι και τα πετυχω στη θαλασσα θα εχουν να κανουν με τη βεργα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 5 Οκτωβρίου 2010 Author #20 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Νομιζω πως η κολοχτυπα εκτος απο την καταπλικτικη μακαροναδα που κανει.... πλεον ειναι και δισευρετη, σωστα??? Ετσι θα κανταντησουν κ τα ψαρια στο τελος...δισευρετα....Υπαρχει θεμα στο καφε με τιτλο στερευει το αιγαιο! τι αλλο θελουμε να ακουσουμε....!?Αστα.. Ειμαι ψαροκυνηγος κ τα βλεπω κ απο 'μεσα΄ ολα αυτα....δεν τα διαβαζω μονο...το ζω καθε φορα που βουταω.Οι τρατες καταστρεφουν τα παντα τοσα χρονια(πληθυσμους αλλα κ βυθο) ,ειναι παρανομες παντου κ εμεις τις αφηνουμε να συνεχίζουν την καταστροφη γιατι λενε πως η τρατα συντηρει κ τον μικροτερο ψαρα που πλεον δεν 'βγαινει' με την ψαρια της μικροτερης βαρκας του..οποτε αφηνουμε τις τρατες να τα οργωνουν ολα για να τα πουλαει μετα στους υπολοιπους ψαραδες κ αυτοι με την σειρα τους σε εμας(το ακριβοτερα δεν εχει να λεει).Γυρνατο στην ιχθυοκαλιεργεια ψαρα μου..δεν ξερω..κανε κατι αλλο τελος παντων εκτος απτο να καταστρεφεις τελειως αυτο που τοσα χρονια σε ζουσε.Ειναι απελπιστική η κατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 5 Οκτωβρίου 2010 Author #21 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Λαθος 1)Απλα θελει λιγο ''ματι'' για να την ξεχωρισεις και να την ποιασεις ... 2)Το ψαρι που διαφευγει το ονομα στο φιλο ειναι το μπαρμπουνι 3)Πανεμορφες φωτο αλλα ετσι και τα πετυχω στη θαλασσα θα εχουν να κανουν με τη βεργα μου 1) Εχουν εξαφανιστει σε καποια μεροι σχεδον τελειως φιλε μου..Εγω εχω δει μονο 2 φορες στην ζωη μου ..σε μεροι που παλαιοτερα κατα τους παλιους..γινοταν πανικος.(Αναφη,Σαντορινη,Θηρασια,Ασπρονησι,Χριστιανα) 2)Εισαι σιγουρος?!? Πατα στο γουγλη να δεις το μπαρμπουνι κ κανε σύγκριση! Μπορει να ειναι αλλο ειδος...παντως το κλασικο μπαρμπουνι που ξερουμε ολοι ...δεν εχει τετοια ματια. 3)Δεν μπορεις να φανταστεις το τι επαθα κ εγω μπαινοντας εκει μεσα!!! Ειδικά στο ενυδρειο με τις συναγριδες ...αστα.... Αλλο πραγμα ομως ο ερασιτεχνης (αλλα κ συνειδητοποιημένος) ψαρας κ αλλο αυτο που περιγραφω παραπανω....γιατι σιγουρα θα υπαρχουν κ πολλοι που θα πουν: Μα καλα,εσυ μας λες να απαγορεψουν το ψαρεμα κτλ κ εσυ κανεις τα "ιδια"?! Δεν ειναι ομως το ιδιο πραγμα το ελενχομενο ψαρεμα, που γινεται με το ψαροντουφεκο, με την ανεξέλεγκτη υπεραλιευση που πραγματοποιουν οι 'επαγγελματιες'.Καμια σχεση το ενα με το αλλο κ ας λενε οι επαγγελματιες οτι φταινε οι ψαροντουφεκαδες!! Δεν λεω...σιγουρα φταίει κ μια μεριδα απο αυτους (νυχτερινα κτλ) αλλα ελεος.Μην τα ισοπεδώνουμε κ ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 5 Οκτωβρίου 2010 Author #22 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Η τριτη απο το τελος φωτογραφια... μηπως εινα γουρουνοψαρ??? Τα αλογακια τα είχαν μονα τους?? Ναι παιζει...ειχαν ενα ενυδρειο με 4-5 παρομοια ειδοι...γουρουνοψαρου?! δεν ξερω... Τα αλογακια ναι...τα ειχαν σε ενα ενυδρειο μονα τους....4-5 διαφορετικου χρωματος! Δύστυχος ηταν σε μικρο ενυδρειο με ΠΟΛΥ κοσμο μπροστα του (που δεν εφευγε με τιποτα!) κ σε πολυ σκοτινη γωνια. Προσπαθουσα ωρα να βγαλω φωτο αλλα δεν γινοταν με τιποτα! Η μια με τον κιτρινο ιπποκαμπο ειναι κ η μοναδικη φωτο που εβγαλα με φλας κ αυτη......ειπα:"θα τραβηξω μια κ οτι βγει".(μιας κ απαγορευοταν).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 5 Οκτωβρίου 2010 #23 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Φοβερές εικόνες!! Α ρε ροφέ τη όμορφος που είσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 22 Νοεμβρίου 2012 #24 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Φιλε PsyTrancer σ'ευχαριστουμε για τις εικονες σου, πολυ ομορφες! Στη δευτερη εικονα απο το τελος πρεπει να ειναι Πεσκανδριτσα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantrif 22 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Ειναι πραγματικα πανεμορφο.Πολυ ωραιες φοτο. Επειδη εχει τυχη να παω και στης κρητης και της ροδου, της κρητης ειναι κλασεις ανωτερο..και οντως ειναι απο τα μεγαλυτερα της ευρωπης. Οι οργανισμοί φιλοξενούνται σε 32 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 1.600.000 λίτρων 2.500 περίπου οργανισμούς που κατανέμονται σε 200 είδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος