Jump to content

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΟΨΑΡΑ

PC124

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και πάλη... Αυτήν τν φορά μετα την αναγνώριση που έγινε στα ψαράκια μου βρίκαμε ότι είναι κουνουπόψαρα... Θα ήθελα λοιπόν να ρωτίσω αν θα μπορούσε να γίνει εφικτή η διασταύρωση με γκάπυ καθώς είναι ζωοτόκα και τα δυο... Βάζω και μία φώτο για να δείτε ακριβώς αυτόπ που θέλω να κάνω... Θα ήθελα με λεπτομέριες ποια πρέπει να είναι η στάθμη του νερού, ποιο πρέπει να είναι αρσενικό και ποιο θυλικό και ποια πρέπει να είναι η στάθμη του νερού στο ενυδρείο...??? :P:)

post-26434-1286212885_thumb.jpg

post-26434-1286213098_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - PC124

Καλησπέρα. Δεν ασπάζομαι καθόλου τις απόψεις και το ενδιαφέρον σου για για αναπαραγωγές υβρίδιων. Την ποικιλία χρωμάτων που σε ενδιαφέρει θα σου πρότεινα να την επιδιώξεις με επιλεκτικές διασταυρώσεις ατόμων του ίδιου είδους. Αν αυτό δε σου φαίνεται ενδιαφέρον θα μπορούσες να ασχοληθείς με τις αναπαραγωγές άλλων ειδών εκτός από τα ζωοτόκα (ωοτόκα, λαβυρινθόψαρα) που είναι αρκετά πιο δύσκολο και ενδιαφέρον. Από την εμπειρία μου πάντως με τα κουνουπόψαρα έχω να σου πω ότι είναι αρκετά πιο επιθετικά και "άγρια" από τα ξαδερφάκια τους και δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει ούτε θηλυκό ούτε αρσενικό γκάπυ σε συμβίωση μαζί τους... Σε κάθε περίπτωση βάλε καμιά φώτο από τα ψάρια σου για να δούμε με σιγουριά αν πρόκειται για κουνουπόψαρα (ή βάλε λινκ το ποστ της αναγνώρισης που λες αν το λήξατε εκεί...).

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48791 (Σε αυτήν τν σελίδα αναπτύξαμε το προηγούμενο foroum μου...) Υπάρχουν ψάρια που από τν φύση τους να ταιριάζουν για διασταυρώσεις, εστω και οωτόκα...)...??? :)

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48791 (Σε αυτήν τν σελίδα αναπτύξαμε το προηγούμενο foroum μου...) Υπάρχουν ψάρια που από τν φύση τους να ταιριάζουν για διασταυρώσεις, εστω και οωτόκα...)...??? :P

γιατί έχεις "φαγωθεί" να κάνεις διασταυρώσεις με τα ψαράκια;!

πάρε guppy διάφορων χρωματισμών και ζευγάρωνε τα μεταξύ τους για να βγάλεις άλλα χρώματα :)

Πραγματικά γιατί επιμένεις για διασταυρώσεις...!!!???

Στο άλλο topic που σου εξήγησα και μου απαντάς ότι συμφωνείς να ασχοληθείς με γκάπυ, στη συνέχεια πάλι με ρωτάς να σου προτείνω ..... άλλα ψάρια για διασταυρώσεις.....!!!!

Και βλέπω ότι έχεις ανοιξει κι άλλο topic εδώ για διασταυρώσεις με κουνουπόψαρα!!!

Θα σου το επαναλάβω κι εδώ. Το ενδιαφέρον σου για να ασχοληθείς με ψάρια (δεν ξέρω αν έχεις ξανασχοληθεί καποια άλλη φορα) ειναι πολύ ευχάριστο και μπορείς να αποκομίσεις πολλές χαρές με το να χαίρεσαι τα πραγματα όπως τα έφτιαξε η φύση.

Τα ζώα (και τα ψάρια) δεν είναι lego για να φτιάχνουμε ότι και όπως τα θέλουμε.

Σκέψου τα λίγο, διάβασε πολύ και θα καταλάβεις ότι έχεις πολλά "έτοιμα" είδη ψαρίων για να χαρείς και μετά άν επιμένεις στις διασταυρώσεις..... τουλάχιστον θα είσαι έμπειρος για να κάνεις σωστες κινήσεις...!!!! Τί να πώ άλλο...!!!

Απλά περισσότερο ήθελα να μάθω γι αυτά... Μ κινήσανε τν περιεργια μια συζητηση για παπαγαλόψαρα... Αυτό που θα κάνω είναι πράγματη μάλλον να τα αλλάξω με guppy απλώς ήθελα να έχω περισσότερη εμπειρία πάνω σε όλλους τους τομοίς διαμόρφωσεις τεχνιτά από τν ανθρωπο σε ζώα... Πέρνοντας τν γνώσεις θέλω να αποφείγω τοιχόν λάθη που γίνανε στο παρελθόν μα και να πειραματιστώ και γω λίγο με κατι βέβαια που δν θα εβλαπτε τα ψαράκια καθόλου... Εφόσων διαφωνείται εσείς από τν εμπειρία σας κάτι θα ξέρεται παραπάνω απλά θα μου άρεσε να το ήξερα και γω... Το δεύτερο φόρουμ το άνοιξα μήπως ήξερε καποιος κάποια πράγματα για τα κουνοποψαρα παραπάνω γιατι εψαξα και βρικα οτι είναι στην ιδια κατηορία με τα guppy... Συγνώμη απλά είμαι αρχάριος ακόμα... Ίσως να με συνεπείρε πολύ ο ενθουσιασμός προς λάθος κατεύθυνση γιατι και αυτά δεν είναι αυτοκίνητα να τα κάνουμε όπως θέλουμε... :):P:ninja:

Απλά περισσότερο ήθελα να μάθω γι αυτά... Μ κινήσανε τν περιεργια μια συζητηση για παπαγαλόψαρα... Αυτό που θα κάνω είναι πράγματη μάλλον να τα αλλάξω με guppy απλώς ήθελα να έχω περισσότερη εμπειρία πάνω σε όλλους τους τομοίς διαμόρφωσεις τεχνιτά από τν ανθρωπο σε ζώα... Πέρνοντας τν γνώσεις θέλω να αποφείγω τοιχόν λάθη που γίνανε στο παρελθόν μα και να πειραματιστώ και γω λίγο με κατι βέβαια που δν θα εβλαπτε τα ψαράκια καθόλου... Εφόσων διαφωνείται εσείς από τν εμπειρία σας κάτι θα ξέρεται παραπάνω απλά θα μου άρεσε να το ήξερα και γω... Το δεύτερο φόρουμ το άνοιξα μήπως ήξερε καποιος κάποια πράγματα για τα κουνοποψαρα παραπάνω γιατι εψαξα και βρικα οτι είναι στην ιδια κατηορία με τα guppy... Συγνώμη απλά είμαι αρχάριος ακόμα... Ίσως να με συνεπείρε πολύ ο ενθουσιασμός προς λάθος κατεύθυνση γιατι και αυτά δεν είναι αυτοκίνητα να τα κάνουμε όπως θέλουμε... :ninja::D:hysterical:

Μην παρεξηγείς τις απαντήσεις.... Κανείς δεν σε αποπήρε, απλά θέλαμε να κατανοήσουμε το τι ακριβώς ήθελες και για ποιο λόγο, για να εκφράσει ο καθένας μας τις απόψεις και τις γνωμες του, ανάλογα με τις εμπειρίες του.

Γι αυτό και σου πρότεινα να ξεκινησεις με απλά και όμορφα ψάρια, όπως ειναι τα ζωοτόκα, που απ' ότι φαινεται σου τράβηξαν το ενδιαφέρον, αφου βεβαια διαβάσεις πρώτα όσο μπορεις περισσότερο ώστε να αποφύγεις λάθη που μπορεί να σε αποθαρύνουν.

Το forum γι αυτό το λόγο είναι για να εκφράζει τις απορρίες του ο καθένας και τις σκέψεις του και να προκαλείται μια συζήτηση επικοδομητική για όλους.

Καλή αρχή λοιπόν, απο μένα και εδω θα βρείς πολύ κόσμο πρόθυμο να σε καθοδηγεί όποτε το θέλεις!

:):P

Το καλύτερο πείραμα το κάνει η φύση... δημιουργούνται υβρίδια τα οποία όμως δεν επιβιώνουν, συχνά μάλιστα τα διώχνει και το ίδιο τους το κοπάδι καθώς ο υβριδισμός ανάμεσα σε δύο εξελιγμένα είδη θεωρείται "πισωγύρισμα" στην θεωρία της εξέλιξης.

Μπορείς να βγάλεις έντονα χρώματα σε ψάρια ξεκινώντας επιλεκτικές αναπαραγωγές δηλαδή να διαλέξεις ένα όμορφο αρσενικό και ένα όμορφο θυληκό, να πάρεις τα πιο όμορφα μωρά και να τα ξαναδιασταυρώσεις και πάει λέγοντας.... απαιτεί βέβαια υπομονή και προσπάθεια, είναι πρόκληση :)

• 4 weeks later...

Συμφωνω απολυτα με τον Astra..Επισης η επιλεκτικη αναπραγωγη σε guppy δεν ειναι κ τοσο δυσκολη αν σκεφτει κανεις ποσο συχνα γεννανε..Διαθεση αρκει να εχει κανεις να ασχοληθει..

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτίσω αν θα μπορούσε να γίνει εφικτή η διασταύρωση με γκάπυ

Ναι μπορεί να γίνει διασταύρωση........αν θέλεις μονόχρωμα ψαράκια

Οπότε.......ξεχνάς τα κουνουπόψαρα

Τα γκάπυ αλλιώς τα λένε και εκατομμυριόψαρα

Ο λόγος ειναι επειδή μπορείς να κάνεις απίστευτες διασταυρώσεις αποκλειστικά με Γκάπυ

Τα χρώματα υπάρχουν στα γονίδια τους.

Οπότε τώρα ξέρεις τι να κάνεις :buttrock: :buttrock:

Θα συμφωνήσω με το φίλο lasal.

Τα Guppy είναι από τα λίγα ψάρια που κρατώντας καθαρό το είδος, μπορούν να μας δώσουν πανέμορφους απογόνους με ποικίλα χρώματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...