Jump to content

Νέος Αφρικανός

Alpha

Recommended Posts

Καλησπερίζω την ομάδα της Αφρικής,

ετοιμάζω ένα ενυδρείο 98 λίτρα (79μx31υx40π) για να φιλοξενήσω μια ομάδα multies και έχω τις παρακάτω απορίες:

Εχω βάλει πολύ ψιλή λευκή άμμο, θα έχουν πρόβλημα τα ψάρια λόγω αντανάκλασης?

Πήρα τα σαλιγκάρια, τα έβρασα και στη συνέχεια τα ξέπλυνα με νερό, πρέπει να κάνω και κάτι άλλο για να τα απολυμάνω?

Και τέλος, πόσα άτομα μπορώ να φιλοξενήσω? Κάπου διάβασα για 100 λίτρα 2m/6f, είναι σωστό αυτό?

εαν θες εχω και εγω μερικα σαλιγκαρια να σου δωσω :) εμενα δεν μου χρειαζονται πλεον :P

εαν θες εχω και εγω μερικα σαλιγκαρια να σου δωσω :) εμενα δεν μου χρειαζονται πλεον :P

Θέλω μερικά ακόμα, να'σαι καλά, θα σου στείλω και πμ να συνενοηθούμε. Τίποτα παραπάνω εκτός από βράσιμο πρέπει να κάνω?

εγω προσωπικα τα εβρασα και τα καθαρισα 3 φορες , δεν γνωριζω αν ηταν σωστο η λαθος αλλα δεν νομιζω να εκανα και τιποτα κακο , καλυτερα να απαντησουν οι εμπειροτεροι . :)

Καλώς ήρθες στην Αφρική.

Το βασικό με τα σαλιγκάρια είναι να μην μείνει καθόλου τροφή μέσα, γιατί αν τα βάλεις στο ενυδρείο θα σου ανεβάσει την αμμωνία στα ύψη.

Για την άμμο γενικά συνιστάται να μην είναι τελείως λευκή γιατί στρεσάρει τα ψάρια και δεν αναδυκνείει και τα φυσικά τους χρώματα. Αν θες μπορείς να κάνεις μια μίξη με άμμο πιο σκούρας απόχρωσης.

Εγώ θα ξεκινούσα με μια 4άδα ή 5άδα και θα άφηνα την αποικία να μεγαλώσει μόνη της.

:)

Καλησπέρα και από μένα!

Αν θέλεις τη γνώμη μου καλύτερα η άμμος να είναι λίγο σκούρα. Κοχύλια αν βάλεις πολλά , τα multies θα το εκτιμήσουν. Άλλα θα τα θάψουν, άλλα θα τα χρησιμοποιήσουν ώς σπίτι τους και άλλα θα παίζουν το ρόλο του υποστρώματος αυτού καθεαυτού.

Αν τα άτομα που θα βάλεις είναι ενήλικα, τότε καλύτερα να βάλεις ένα αρσενικό και 2-3 θυληκά. Αν είναι πιο μικρά, μπορείς να βάλεις 6 μουλτάκια.

Τα σαλιγκάρια, το βασικό είναι να τα βράσεις και να βγάλεις όλο το "κρέας" με μιας. μετά ξέπλυνε τα αρκετές φορές με νεράκι ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν έχει τίποτα μέσα. βασική προυπόθεση φυσικά και το να μην μυρίζουν!

ΚΑλή συνέχεια και ενημέρωνέ μας με φωτογραφίες! :)

Καλώς ήρθες στην Αφρική.

Το βασικό με τα σαλιγκάρια είναι να μην μείνει καθόλου τροφή μέσα, γιατί αν τα βάλεις στο ενυδρείο θα σου ανεβάσει την αμμωνία στα ύψη.

Για την άμμο γενικά συνιστάται να μην είναι τελείως λευκή γιατί στρεσάρει τα ψάρια και δεν αναδυκνείει και τα φυσικά τους χρώματα. Αν θες μπορείς να κάνεις μια μίξη με άμμο πιο σκούρας απόχρωσης.

Εγώ θα ξεκινούσα με μια 4άδα ή 5άδα και θα άφηνα την αποικία να μεγαλώσει μόνη της.

Συμφωνω.Υπαρχει και αμμος σε γκρι χρωμα(στο χρωμα του τσιμεντου).

Ευχαριστώ για καλοσώρισμα και τις άμεσες απαντήσεις!

Τα σαλιγκάρια τα ξέπλυνα πολλές φορές, δεν πιστεύω να έχει μείνει τίποτα μέσα γιατί δεν μυρίζουν κιόλας. Οσο για την άμμο θα ρίξω από πάνω λίγη ακόμα, πιο σκούρα.

Επίσης έχω και δύο valisneria μικρές αλλά τις έχω βάλει στην απέναντι γωνία αρκετά μακριά από τα σαλιγκάρια, δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα τα multies έτσι?

Θα ενημερώνω και με φωτογραφίες αλλά προς το παρόν μου λείπει ένα εξάρτημα από την ψηφιακή και δεν μπορώ να τις περάσω στο laptop, σε κανά 2 μέρες θα μπορώ.

Ευχαριστώ για καλοσώρισμα και τις άμεσες απαντήσεις!

Τα σαλιγκάρια τα ξέπλυνα πολλές φορές, δεν πιστεύω να έχει μείνει τίποτα μέσα γιατί δεν μυρίζουν κιόλας. Οσο για την άμμο θα ρίξω από πάνω λίγη ακόμα, πιο σκούρα.

Επίσης έχω και δύο valisneria μικρές αλλά τις έχω βάλει στην απέναντι γωνία αρκετά μακριά από τα σαλιγκάρια, δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα τα multies έτσι?

Θα ενημερώνω και με φωτογραφίες αλλά προς το παρόν μου λείπει ένα εξάρτημα από την ψηφιακή και δεν μπορώ να τις περάσω στο laptop, σε κανά 2 μέρες θα μπορώ.

Ανάλογα τα κέφια τους :P

Καλή επιτυχία στο εγχείρημα σου.

Καλησπέρα, επανέρχομαι με φωτογραφίες, να διευκρινήσω πως το ενυδρείο δουλεύει προς το παρόν με ένα πολύ μικρό εσωτερικό φίλτρο που μέσα έχει μόνο άνθρακα γιατί δεν έχω ακόμα στα χέρια μου το 2213 που θα μπει τις επόμενες μέρες και όταν έριξα την άμμο θόλωσε αρκετά αλλά τώρα έχει καθαρίσει.

Για κανονική φίλτρανση θα βάλω ένα 2213 με Substrat Pro, Fluval Biomax, ehfimech, ένα κομμάτι eheim μπλε χοντρότρυπο σφουγγάρι και ενυδρειακό βαμβάκι που έχει ήδη βιολογία γιατί δουλεύει σε άλλο ενυδρείο τώρα, αλλά αυτή τη στιγμή το έχω επαρχία οπότε από την άλλη εβδομάδα που θα το φέρω θα είμαι οκ.

Οι βαλισνέριες μόλις μεγαλώσουν θα μεταφυτευτούν δίπλα από τον θερμοστάτη με σκοπό να τον κρύψουν και να μην φαίνεται τόσο πολύ. Επίσης μέσα έχω και ένα lucky bamboo το οποίο μεγαλώνει μια χαρά από τότε που το πήρα, μόλις μπουν τα ψάρια όμως θα το βγάλω και θα το βάλω σε βάζο γιατί μου χαλάει λίγο την εικόνα αφού δεν ταιριάζει ιδιαίτερα.

Στο πίσω μέρος δεν έχω βάλει κάτι ακόμα, σκέφτομαι για καφέ ή μαύρο χαρτόνι. Κελύφη σαλιγκαριών θα μπουν πολλά ακόμα, σκέφτομαι να το γεμίσω όλο κάτω, όσο πάει.

post-12024-1286661647_thumb.jpg

post-12024-1286661659_thumb.jpg

post-12024-1286661672_thumb.jpg

post-12024-1286661685_thumb.jpg

post-12024-1286661706_thumb.jpg

post-12024-1286661734_thumb.jpg

Το ενυδρείο εξελίσσεται πολύ καλά. Βάλε τον θερμοστάτη κάθετα και πρόσθεσε κι άλλα κοχύλια. Την πλάτη αν θες μπορείς να την βάψεις με πλαστικό χρώμα, φαίνεται πολύ ωραίο και το χρώμα μελλοντικά αν θες βγαίνει πολύ εύκολα. Μ'αρέσει πολύ ο φωτισμός σου.

Ναι τον θερμοστάτη θα τον βάλω κάθετα, δεν ξέρω γιατί τον έχω βάλει έτσι στραβό :)

Ο φωτισμός δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, 1x18w Osram Cool White.

Θα μπουν κι άλλα κοχυλάκια, θα βάλω όσα χωράει. :lmao:

Ναι τον θερμοστάτη θα τον βάλω κάθετα, δεν ξέρω γιατί τον έχω βάλει έτσι στραβό :lmao:

Ο φωτισμός δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, 1x18w Osram Cool White.

Θα μπουν κι άλλα κοχυλάκια, θα βάλω όσα χωράει. :D

Ο φωτισμος δεν ειναι κατι που πρεπει να σε απασχολει,καθως τα ψαρια αυτα δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις.

Κοχυλια επισης θα συμφωνησω να βαλεις κι αλλα,ωστε να καλυψεις το βυθο.Ετσι κι αλλιως,αυτα αργοτερα θα τα διαμορφωσουν οπως τους αρεσει :)

Kαι για να παρουμε μια ιδεα για το ποσα κοχυλια χρειαζονται,ας δουμε μια φωτογραφια του που ζουν στη λιμνη.... :)

Κάτω θα μπουν όσα κοχύλια χωράνε, από βδομάμαδα θα μουν κι άλλα, μικρά και μεγάλα.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις και τις συμβουλές.

Σαν Κρητικός μπορώ αν σου βρω κέλυφος από σαλιγκάρια με το κιλό άμα θες στείλε μου πμ...μόνο να κάνουνε αυτά που τρώμε και έχουμε στην Ελλάδα αν και από τις φωτογραφίες κάνουν :)

Καλό αποτέλεσμα όπως πάντα! :D Να δω πόσα aquascapes θα περάσουν από αυτό το ενυδρείο... :lmao:

Σ'ευχαριστώ viciouscircle! Δεν έχεις και άδικο, έχουν περάσει πολλά και όπως βλέπω θα περάσουν ακόμα περισσότερα! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...