Giannis_4 4 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας παιδες!!! Αφορμη για να ανοιξω το θεμα ειναι μια βολτα που εκανα σε petshop εδω στην Θεσσαλονικη,το παλικαρι ειχε ενα ενυδρειο γυρω στα 300-400 λιτρα στο οποιο ειχε 5-6 δισκους και εναν μονομαχο μαζι τους. Τον ρωτησα για την συμβιωση αυτη και μου ειπε πως δεν ειχαν κανενα προβλημα και τα πηγαίναν μια χαρα τα δυο είδη. Με εβαλε σε σκεψεις ο τυπας μιας που εχω εναν μονομαχο σε ενα 15λιτρο και οσο να ναι θα ηθελα να τον δω μεσα στο μεγαλο με τους δισκους μου αλλα ψιλομασαω να το κανω. Τι λετε οι ποιο εμπειροι?Δυσκολη μια τετοια συγκατοίκηση? Το ph μου ειναι 6.9-7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 4 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 4 Οκτωβρίου 2010 (edited) ο μονομάχος δεν θα κάνει τπτ στους δίσκους λόγο μεγέθους.Το θέμα είναι ότι ο μονομάχος δεν θα είναι άνετα μιας και έτσι είναι η φύση του.Μάλιστα μου είχαν πει μαι φορά ότι είχαν βάλει μαζί με άλλα ψάρια μονομάχο ο οποίος δεν τα ενοχλούσε αλλά πέθανε γιατί δεν του άρεσε η παρέα και στρασαριζόταν Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 4 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 4 Οκτωβρίου 2010 (edited) Για πληροφοριες αναφορικα με τον μονομαχο μια υπενθυμιση εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36770 Η αλήθεια ειναι πως εχω δεί και εγω σε ενυδρειο συγκατοικηση μονομαχου με δισκους,χωρις προβληματα....Ωστοσο θα προτιμουσα το δισκοενυδρειο να εχει επιπλεον συγκατοικους καποια απο τα γνωστα tankmates. Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2010 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 5 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Ναι οντος σαν εικονα δεν ειναι και οτι καλητερο (δισκοι+μοναμαχος)απλα μεσα στο μεγαλο θα εβλεπα καλύτερα τις κινήσεις του και θα ηταν και αυτος ανετος. Δεν θα τον βαλω τελικα,ο φοβος φυλάει τα έρμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 5 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Εχω ακουσει κι εγω για μονομαχο που κανει παρεα σε 400λτρ με δίσκους. Απλα η ερωτηση ειναι... πως θα κρινουμε αν μονομαχος αισθανεται καλα?? Πιστευω πως αν το ενυδρείο εχει φυτα για να μπορει να κριβεται ο κυριος οταν ενοχλειτε ή ακομα και να υπαρχουν κρυψωνες που να μπορει να απομοννεται και να κρυβεται οταν θελήσει, αλλα να χωραει μονο αυτός... δε θα εχει προβλημα. Αλα όσο αφορα την εικόνα... δεν ξερω αν θα ηταν και πολυ όμορφη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 5 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 5 Οκτωβρίου 2010 Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα φαίνεται ωραια αλλα θα χασει την εννοια του βιοτοπικου που και αυτο εχει την ομορφια του. Παντος αν εχει καποιος ενα τετοιο στησιμο ας μας πει τι συμπεριφορες βλεπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolischania 10 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2010 Σε 300lt με δίσκους και έναν μονομάχο όπου υπήρχαν κρυψώνες μετά από 3 μήνες πέθανε , άγνωστη η αιτια καθώς δεν τον ενοχλούσαν . Για να μην είναι μονος του του είχα βάλει και μια θηλυκά , η θηλύκια ζει ακόμα αλλα σε άλλο ενυδρείο . p.s μέχρι να απεβιώσει πάντως δεν φαινότανε κάποιο σημάδι , να σημειώσω όμως ότι είχς τραβήξει και το στρώσιμο του ενυδρείο αλλα δεν νομίζω να τον επηρέασε αυτό . Μάλλον η διαφορα θερμοκρασίας τώρα που έπεσε η θερμοκρασία και υπάρχει διαφορα μεταξύ ενυδρείου 29c και δωματίου 24c , από ότι έχω διαβάσει για τους μονομάχους, θέλουν την ίδια θερμοκρασία καθώς αναπνέουν και από αέρος και όταν υπάρχει διακύμανση θερμοκρασίας έχουν μοιραίο τέλος . Αν ξέρει κάποιος κάτι ας μας ενημερώσει σχετικά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 11 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 11 Οκτωβρίου 2010 manolischania: "διαφορα μεταξύ ενυδρείου 29c και δωματίου 24c , από ότι έχω διαβάσει για τους μονομάχους, θέλουν την ίδια θερμοκρασία καθώς αναπνέουν και από αέρος και όταν υπάρχει διακύμανση θερμοκρασίας έχουν μοιραίο τέλος" Τώρα με 'στειλες! λες να κρύωσε ο λαιμός του? (πλάκα κάνω). Και γω είχα μονομάχο κ τον είχα στους 28 βαθμούς σε 30 λίτρο μια χαρά ήταν για ένα χρόνο και.. δεν νομίζω να φταίει η θερμοκρασία αέρα δωματίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 11 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Εχω ακουσει κι εγω για μονομαχο που κανει παρεα σε 400λτρ με δίσκους. Απλα η ερωτηση ειναι... πως θα κρινουμε αν μονομαχος αισθανεται καλα?? Πιστευω πως αν το ενυδρείο εχει φυτα για να μπορει να κριβεται ο κυριος οταν ενοχλειτε ή ακομα και να υπαρχουν κρυψωνες που να μπορει να απομοννεται και να κρυβεται οταν θελήσει, αλλα να χωραει μονο αυτός... δε θα εχει προβλημα. Αλα όσο αφορα την εικόνα... δεν ξερω αν θα ηταν και πολυ όμορφη... Είχα και εγώ μονομάχο στο δισκοενυδρείο μου. Αν συζητήσουμε για το πως ήταν στο ενυδρείο; Τέλεια! Δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο απ΄ το να κολυμπάει μαζί με τους δίσκους (και οι δίσκοι μαζί του) και να κυνηγάει τα cardinal... τα οποία φυσικά ποτέ δεν τα έφτανε! Έτρωγε την ίδια τροφή με τους δίσκους και από συνθήκες; Μια χαρά! Σκληρότητα όσο το δυνατόν χαμηλότερη, νιτρικά 10 -20, pΗ 6,5, χαμηλός φωτισμός και φυτά! (σε blackwater ζει εξάλλου) Όμως... τον έχασα ξαφνικά μέσα στο καλοκαίρι. Πρήστηκε λίγο πιο κάτω από τα βράγχια, τον έβγαλα έξω μόνο του, έφαγε αντιβιώσεις αλλά...δεν άντεξε δυστυχώς. Τυχαίο; ... Αρχίζει να μην μοιάζει και τόσο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolischania 4 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 4 Νοεμβρίου 2010 Να σημειώσω ότι είχα 2 φορες μονομάχο σε ενυδρείο όπου και τους 2 τους έχασα με τα ίδια συμτώματα μετά από αρκετό διάστημα < πρήξιμο> , πιθανόν και περίπτωση dropsy καθώς κλέβανε αρκετή τροφή από τους discus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 4 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 4 Νοεμβρίου 2010 ..μια αποροια τι σχεση εχει ο μονομαχος με τους δισκους? ..πιτσευω το θεμα ειναι αναλογο με τους κυχλιδες Ταγκανικα και τις Μαλαουι ...μπορει να απαιτουν τις ιδιες συνθηκες διαβιωσης αλλα τα συγκεκριμενα ψαρακια δεν εχουν καμια σχεση καθως το συγκεκριμενο ψαρακι ζει στην Ταυλανδη ..ενω οι δισκοι στην λατινικη αμερικη ...και γι' αυτο δεν θα επρεπε να συμβιωνουν μαζι απο εκει και περα βεβαια ειναι θεμα γουστου Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 11 Νοεμβρίου 2010 Θηλυκό μονομάχο μπορώ να βάλω με δίσκους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος