PC124 3 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 3 Οκτωβρίου 2010 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ... ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ AQUAZONE ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΤΡΩΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΡΟΤΙΝΗ... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΧΡΩΜΑ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΜΟΥ ΜΟΛΛΥ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 3 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 3 Οκτωβρίου 2010 Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Γράφε μόνο με πεζούς χαρακτήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PC124 3 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 3 Οκτωβρίου 2010 Εντάξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 3 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 3 Οκτωβρίου 2010 Καλώς μας ήρθες φίλε μου! Δεν υπάρχουν τροφές που αλλάζουν τα χρώματα των ψαριών παρά μόνο τροφές που τα ενισχύουν... Αυτές οι τροφές δεν έχουν αρνητικές συνέπειες για τα ψάρια μας. Τα ψάρια σου εφόσον είναι γκρίζα δε μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό... Πάντως άποψη μου είναι να μην ασχολείσαι με τέτοια θέματα, πράγμα το οποίο δεν έχω κάνει ποτέ... Θα πρέπει να σε ενδιαφέρει να βρίσκονται τα ψάρια σου σε καλή κατάσταση και τέτοια ψάρια αναδεικνύουν την υγεία τους μέσω των σωστών χρωμάτων τους... Γενικώς κατά τη γνώμη μου: σωστή χημεία νερού + πλούσια διατροφή + καθαρό περιβάλλον + έλλειψη στρες = ωραία χρώματα! * Είσαι σίγουρος ότι είναι μόλυ τα ψάρια...? Μου θυμίζει γκάπυ το ψαράκι της φοτό, αλλά λόγω κακής ποιότητας δε μπορώ να καταλάβω... Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PC124 4 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Δεν είμαι σίγουρος γτ τα ψάρεψα από μία στέρνα στο χωριό μου... Αλλά δεν έχουν αρκετά μεγάλη ουρά για γκάπυ νωμίζω... Έχω σίγουρα μία θυλικιά γτ γεννάει συνέχεια αλλά τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι... Έχουν λίγο μωβ-μπλε στο κεφάλι μπροστά αν βοηθάει... Θα ανεβάσω αργότερα ποιο καθαρή φότο... (Στην αρχή για γκάπυ τα νώμιζα αλλά μετά καναμε συγκρίσεις με ένα φίλο μου και αλλάξαμε γνώμη και τα είπαμε μόλλυ...) (Πάντος είναι άγρια γτ στην στέρνα ήταν καμια 40 χρόννια...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SYRO 4 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα φίλε μου, για να καταλάβω κάτι τα ψάρια τα βρήκες σε στέρνα??? Τα έβαλες σε ενυδρείο και έχεις και γέννες?? Πόσο καιρό τα έχεις σε τι θερμόκρασία ζούνε, και πές μας αν έχεις κάνει καμία μέτρηση στο νερό σου. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rOUSSAkS 4 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Ρε σεις ειναι δικο μας ελληνικο ψαρακι .... δες εδω και εδω μοιαζει με κανενα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 4 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 4 Οκτωβρίου 2010 καλως ηρθες! οταν λες σε στερνα τι εννοεις ακριβως? ενδιαφερων να δουμε τι ψαρι εινα, αν ειναι ελληνικο καταρχας και μετα να μαθουμε και για αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisg 4 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Το ψάρι είναι το γνωστό κουνουπόψαρο Gambusia affinis. http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/...sia_affinis.htm Γι αυτό το βρήκες στη στέρνα. Ζούνε σχεδόν οπουδήποτε. Πολύ ανθεκτικά αλλά και πολύ επιθετικά. Μην τα βαλεις με άλλα ψάρια θα σου δημιουργήσουν προβλήματα λόγω επιθετικότητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PC124 4 Οκτωβρίου 2010 Author #10 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Φίλε μου akisg έχεις απόλυτο δίκιο αυτά είναι... Δλδ δεν γίνεται να τα ζευγαρώσω με γκάπυ για να κάνω πολλά χρώματα...??? Μήπως μπορώ να τα ομορφίνω καθόλου από όλλες τς μεριές...???(Σχήμα στην ουρά η να πάρει λιγο χρώμα σε όλλο το σώμα και όχι μόνο γύρω από το κεφάλι το μωβ και μπλε που έχει...) Αξίζουν σαν ψάρια για καλό ενυδρείο...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisg 4 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Φίλε μου akisg έχεις απόλυτο δίκιο αυτά είναι... Δλδ δεν γίνεται να τα ζευγαρώσω με γκάπυ για να κάνω πολλά χρώματα...??? Μήπως μπορώ να τα ομορφίνω καθόλου από όλλες τς μεριές...???(Σχήμα στην ουρά η να πάρει λιγο χρώμα σε όλλο το σώμα και όχι μόνο γύρω από το κεφάλι το μωβ και μπλε που έχει...) Αξίζουν σαν ψάρια για καλό ενυδρείο...??? Όπως θα διαβασες στην περιγραφή του είδους, και αν σ' ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα ψάρια, θα ήταν καλό να διαβάσεις και σε άλλες πηγές στο διαδύκτυο, είναι ενα ανθεκτικό αλλά επιθετικό ψάρι. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε συμβίωση προσπαθήσεις, θα ταλαιπωρήσει τα άλλα ψάρια που θα βάλεις μαζί τους ή θα τα σκοτώσει. Τα ψάρια τα έχω κρατήσει κατα καιρούς σε ενυδρεία μου και εχουν το δικό τους ενδιαφέρον και αξία. Ειναι γεγονός οτι οι μητέρες στην κυριολεξία καταβροχθίζουν τα ιχθύδια που γεννούν οι ίδιες μολις τα γεννήσουν και εφόσον αυτά δεν έχουν κάπου να κρυφτουν. Δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο θέλεις να "ομορφήνεις", όπως λες, το είδος αυτό. Όλα τα ζώα και τα ψάρια είναι όσο όμορφα πρέπει, από την ίδια τη φύση. Δεν είναι αυτοκίνητα ή μηχανές για να επέμβουμε τόσο απλά, εύκολα και αψήφιστα για να τα κάνουμε "του γούστου μας". Μη παρεξηγείς αυτό που λέω. Απλά εφ' όσον σου αρέσουν τα χρώματα των γκάπυ γιατί δεν επιλέγεις να διατηρήσεις γκάπυ στο ενυδρείο σου που είναι γεννημένα και προορισμένα να ζουν στο ενυδρείο. Το αντίστοιχο φυσικά για τα πλάτυ αν σου αρεσει το σχήμα της ουράς τους. Τα λέω αυτά, διότι το να επεμβαίνουμε σε είδη, πέρα απο το ότι δεν είναι καθόλου απλό ή εύκολο είναι και πολλές φορες επικίνδυνο για τη φύση ή αν το σκεφτείς λίγο βαθύτερα μπορεί και "ανήθικο". Πάντα φιλικά και διαθέσιμος για όποια άλλη άποψη ή ιδέα έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PC124 4 Οκτωβρίου 2010 Author #12 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Έχεις δίκιο μάλλον πρέπει να πάρω γκάπυ καλύτερα... Απλά πάντα μου αρέσαν οι διασταυρώσεις, όμως δν θέλω να ταλαιπωρώ τα ψάρια... Έχεις μήπως να μου προτίνεις κάποια ψάρια που διασταυρώνονται χωρής κανένα πρόβλημα...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisg 4 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 4 Οκτωβρίου 2010 Έχεις δίκιο μάλλον πρέπει να πάρω γκάπυ καλύτερα... Απλά πάντα μου αρέσαν οι διασταυρώσεις, όμως δν θέλω να ταλαιπωρώ τα ψάρια... Έχεις μήπως να μου προτίνεις κάποια ψάρια που διασταυρώνονται χωρής κανένα πρόβλημα...??? Σου απαντάω εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=450497 και επαναλαμβάνω, πάντα φιλικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts