Jump to content

Παρουσαση 120 λιτρου με χρυσοψαρα

Savou

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.!!Μετα απο σχεδον 1,5 μηνα θα σας παρουσιασω το 120λιτρο μου με 3 χρυσοψαρα..

Το ενυδρειο στρωθηκε με bio nitrivec για ενα μηνα σχεδον.Τωρα διλοξενει 3 χρυσοψαρα κλασικα..!! :):P

Απο διακοσμηση εχει:

Φυτα:Ωσ τωρα απο ζοντανα εχω μονο 3 ανουμπιες και ολα τα αλλα ειναι ψευτικα αλλα σιγα σιγα θα μπουν ολα ζωντανα..

Βραχος,λεπτοκκοκο χαλικι.

Εξοπλησμο:Φυλτρο τις jbl μεχρι 160 λιτρα με 2 σφουγκαρια και ενα MicroMec.

Μετρησεις νερου:

NO3:0

NO2:0

GH:>14od

KH:6od

pH:7,2

NH4:<0,05

Αυτα ειχα να πω..καλητερες φοτογραφιες θα σας βαλω αυριο μεθαυριο γιατι αυτες ειναι τραβιγμενες απο κινιτο..Οτι σχολια εχετε δεκτα..!! :ninja:

Και μια τελευταια φοτογραφια..

Καλό!

Αλλά θα προτιμούσα να το έβγαζες από το μπαλκόνι γιατί έχει ήλιο και θα σου ανεβεί ο Φώσφορος (Καρκινογόνο) Και να το έβαζες μέσα!

Θα σου πρασινήσει το νερό σιγά σιγά έως που δε θα βλεπεις τίποτα!

Το φως να το ανάβεις 3-4 ωρες την ημερα!

:P:):ninja:

πολυ καλο απο αποψη λιτρων για τα ψαρακια σου, εμενα μου αρεσει το πολυ φυτεμενο αλλα ξερεις οτι τα χρυσοψαρα ειναι λιγο δυσκολα με τα φυτα, αφου εκτος απο ανουμπιες και καποια αλλα σκληρα φυτα, τα καταβριχθιζουν. πολυ σωστο το σχολιο να μεινει μακρια απο φως και μπορεις να βαλεις και ενα ωραιο φοντο!

καλη αρχη!!!

:):P:ninja: Έγινε επεξεργασία - paliosdimitris

ηλιος δεν το βλεπει παρα μονο 2-3 ωρες και το ενυδρειο βγεικε στο μπαλκονι διοτι δεν υπαρχει χωρος μεσα...

• 3 weeks later...

μετα απο καποιες αλλαγες το ενυδρειο αλλαξε εντελος..καινουφριες μετρισεις..

ΝΟ3=10

ΝΟ2=0

kKG=>14od

ΚΗ=6od

PH=7,2

NH4=<0,05

Και μερικες φοτο απο τις αλλαγες που εγιναν..δεν ειναι καλη η ποιοτητα γιατι ειναι τραβιγμενες απο κινιτο..Και μια ερωτησουλα αν ξερει καποιος τη ειναι αυτο το σαλιγκαρι στις φοτο..Το αγορασα αλλα δεν ξερω ποιο ειναι..!!

Εαν θελεις βγαλε την μουμια του φαραω,η θεση του ειναι σε πυραμιδα και οχι σε ενυδρειο.

Αλλά θα προτιμούσα να το έβγαζες από το μπαλκόνι γιατί έχει ήλιο και θα σου ανεβεί ο Φώσφορος (Καρκινογόνο) Και να το έβαζες μέσα!

Μπορείς να δώσεις πληροφορίες για τον φωσφόρο, γιατί είναι καρκινογόνος στο ενυδρείο και πια η σχέση του με τον ήλιο; ;)

Πολύ καλύτερο ;)

Υ.Γ:Εχω την εντύπωση πως τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια είναι κατα ενα μερος φυτοφάγα. ;)

Πολύ καλύτερο ;)

Υ.Γ:Εχω την εντύπωση πως τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια είναι κατα ενα μερος φυτοφάγα. ;)

φιλε μου τωρα που μου το ειπες ειμαι σιγουρος..μου εχοθυν ριμαξει τα φτα..οσο για τον φοσφορο..ο ηλιος δεν το βλεπει σχεδον καθολου...

ξερει κανεις για το σαλιγκαρι πως λεγετε..??Αν εχετε να προτεινεται αλλες αλλαγες πειτε τες μου ..!!

Κάποιες πολύ σύντομες παρατηρήσεις από μένα.

Νομίζω ότι καταρχήν είσαι σε καλό δρόμο ως προς την προσπάθεια που κάνεις να προσφέρεις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα ψαράκια σου.

Τα ψεύτικα διακοσμητικά θα συμφωνήσω ότι θα ήταν καλύτερα να απομακρυνθούν καθώς δε προσφέρουν τίποτα θετικό στο σύστημα και πιθανές αρνητικές συνέπειες είναι άγνωστες...

Η αεραντλία επίσης δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και αν το νερό είναι δροσερό με κάποια μικρή ανατάραξη από την έξοδο του φίλτρου, τότε διαθέτει αρκετό οξυγόνο για τον αριθμό των ψαριών σου. Μπορείς να την κρατήσεις στην άκρη για τις περιπτώσεις καύσωνα, θεραπείας ή την καλλιέργεια αρτέμιας.

Η άμεση ηλιακή ακτονοβολία ακόμα και για 2-3 ώρες τη μέρα όπως αναφέρεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει σύντομα αποτέλεσμα την αύξηση της άλγης και καλό θα ήταν να την αποφύγεις εντελώς αν μπορείς.

Ο χρόνος θα δείξει πια φυτά θα αντέξουν στη συνύπαρξη με τα χρυσόψαρα (σίγουρα οι ανούμπια και οι κρυπτοκορίνες τα υπόλοιπα παίζουν) και καλό θα ήταν να τα αυξήσεις γιατί συμβάλουν στην καλή ποιότητα του νερού και στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το σαλιγκάρι νομίζω ότι είναι ποικιλία apple snail (golden? κάνε google εικόνες να το επιβεβαιώσεις) που έχει έφεση στη φυτοφαγία...

Κάποιες πολύ σύντομες παρατηρήσεις από μένα.

Νομίζω ότι καταρχήν είσαι σε καλό δρόμο ως προς την προσπάθεια που κάνεις να προσφέρεις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα ψαράκια σου.

Τα ψεύτικα διακοσμητικά θα συμφωνήσω ότι θα ήταν καλύτερα να απομακρυνθούν καθώς δε προσφέρουν τίποτα θετικό στο σύστημα και πιθανές αρνητικές συνέπειες είναι άγνωστες...

Η αεραντλία επίσης δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και αν το νερό είναι δροσερό με κάποια μικρή ανατάραξη από την έξοδο του φίλτρου, τότε διαθέτει αρκετό οξυγόνο για τον αριθμό των ψαριών σου. Μπορείς να την κρατήσεις στην άκρη για τις περιπτώσεις καύσωνα, θεραπείας ή την καλλιέργεια αρτέμιας.

Η άμεση ηλιακή ακτονοβολία ακόμα και για 2-3 ώρες τη μέρα όπως αναφέρεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει σύντομα αποτέλεσμα την αύξηση της άλγης και καλό θα ήταν να την αποφύγεις εντελώς αν μπορείς.

Ο χρόνος θα δείξει πια φυτά θα αντέξουν στη συνύπαρξη με τα χρυσόψαρα (σίγουρα οι ανούμπια και οι κρυπτοκορίνες τα υπόλοιπα παίζουν) και καλό θα ήταν να τα αυξήσεις γιατί συμβάλουν στην καλή ποιότητα του νερού και στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το σαλιγκάρι νομίζω ότι είναι ποικιλία apple snail (golden? κάνε google εικόνες να το επιβεβαιώσεις) που έχει έφεση στη φυτοφαγία...

απο οτι ειδα μαλλον αυτο που μου ειπες ειναι...χωρις να ειμαι 100% σιγουρος..τωρα που υπαρχει η ανλτια κανει κακο ας πουμε γιατι μου αρεσει και σαν θεμα οπτικις οσο για την μουμια που ειναι το μονο ψευτικο που υπαρχει εχει φιγει..

τωρα που υπαρχει η ανλτια κανει κακο ας πουμε γιατι μου αρεσει και σαν θεμα οπτικις

Ναι κάνει κακό, διώχνει το CO2 που χρειάζονται τα φυτά σου.

Κράτησέ τη για το καλοκαίρι.

Μια ερώτηση. Σκοπεύεις να κρατήσεις το ενυδρείο στο μπαλκόνι και το καλοκαίρι;

Τί θα κάνεις όταν θα πιάνει εύκολα εκεί έξω 40 βαθμούς;

Το καλοκαιρι θα παρω να βαλω μιχανημα ψηξης...!!

Ναι κάνει κακό, διώχνει το CO2 που χρειάζονται τα φυτά σου.

Κράτησέ τη για το καλοκαίρι.

Μια ερώτηση. Σκοπεύεις να κρατήσεις το ενυδρείο στο μπαλκόνι και το καλοκαίρι;

Τί θα κάνεις όταν θα πιάνει εύκολα εκεί έξω 40 βαθμούς;

και εγω νομιζα οτι κανει καλο γιατι δημιουργει CO2 η αεραντλια..!!

• 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...