Jump to content

Παρουσίαση του γαριδαδικου.

Recommended Posts

Παρουσίαση του γαριδαδικου.τώρα μπήκαν φυτά και νερό.είμαι σε φάση στρωσίματος.απο φυτά

Eleocharis parvula, lilaeopsis brasiliensis,hygrophila corumbosa siamensis,acorus gramineus.απο φωτισμο 11 watt 6400 kelvin.

δεν ξερω ακομα ελεγα για 3-4 red cherry. θα δειξη στο μελλον.

το ενυδρειο ειναι 13 λιτρα (jumbo).

οταν το πρωτο ειχα δει στο τσαμπο ελεγα τι να κανεις σε αυτο.... τωρα απλα :):P

Λίγη moss και είσαι αρχηγός. :)

Λίγη moss και είσαι αρχηγός. :P

δεν βρηκα εψαχνα σημερα που πηρα τα φυτα :)

Παρουσίαση του γαριδαδικου.τώρα μπήκαν φυτά και νερό.είμαι σε φάση στρωσίματος.απο φυτά

Eleocharis parvula, lilaeopsis brasiliensis,hygrophila corumbosa siamensis,acorus gramineus.απο φωτισμο 11 watt 6400 kelvin.

Πολύ ωραίο. Με το καλό να χαρείς τις γαριδούλες σου. Είναι πάρα πολύ ωραίες, θα τις χαίρεσαι καθημερινά.

Βάλε και JavaMoss που την χαίρονται πολύ. Όλο εκεί θα κρύβονται για ξεκούραση, όταν δεν πηγαινοέρχονται στο ενυδρείο.

Βάλε και κανένα Zebra Snails.

Εγώ τις έχω σε ένα 20λιτρο ( μεικτό).

Επειδή έχω κι εγώ ένα τέτοιο του jumbo, που το ξέστησα και το ξαναβάζω σε λειτουργία, για πες μου, φωτισμό με κλιπ έβαλες; Από που τον πήρες και πόσο; Έχεις καμιά φωτό να δω; Αν δεν θέλεις εδώ, στείλε μου πμ, σε παρακαλώ.

Πάρα πολυ καλή ιδέα. :)

Το ενυδρείο απο τα jambo ειναι γιάλινο?

Πάρα πολυ καλή ιδέα. :)

Το ενυδρείο απο τα jambo ειναι γιάλινο?

οχι δεν ειναι.

εχω κανει μια σχισμη με ενα πριονακι στο ξυλο στην οποια μολις βρω moss θα κρατιεται απο εκει. :)

παιδια το acorus gramineus να το βγαλω κατι δεν μου αρεσει

εδω

θα τους παρει ο δια......ος την δευτερα στο zoo planet στην Λ.βουλιαγμενης :)

λετε να εχω κανα προβλημα???

τα εχω ολα τα υλικα για να φτιαξω co2 για το γαριδαδικο.τι πρεπει να προσεξω?ειναι θεμα χρονου.

αυριο θα μπουν και 4 zebra snail. :)

Θα σε στεναχωρήσω αλλά

τα λίτρα σου είναι πολύ λίγα για 4 ζέμπρα μαζί με πόσες γαρίδες;

Επιπλέον CO2 σε γαριδάδικο και ειδικά σε τόσα λίγα λίτρα δεν θα σου το συμβούλευα αφού θα δημιουργήσουν μεταβολές στο PH σου κάτι που θα βλάψει σίγουρα τις γαρίδες σου.

Υπάρχουν και συστήματα CO2 για μικρά ενυδρεία.

Η Dennerle έχει ένα τέτοιο και το προτείνει για ενυδρεία από 10-120 λίτρα.

Υπάρχουν και συστήματα CO2 για μικρά ενυδρεία.

Η Dennerle έχει ένα τέτοιο και το προτείνει για ενυδρεία από 10-120 λίτρα.

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν.

Είναι ρίσκο να βάζεις CO2 σε γαριδάδικο ειδικά σε τόσα λίγα λίτρα αφού θα υπάρχει διακύμανση του PH κάτι που είναι επικίνδυνο για τις γαρίδες.

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν.

Είναι ρίσκο να βάζεις CO2 σε γαριδάδικο ειδικά σε τόσα λίγα λίτρα αφού θα υπάρχει διακύμανση του PH κάτι που είναι επικίνδυνο για τις γαρίδες.

+1000 από τη μικρή μου εμπειρία.

Στα 30 λίτρα με diy πρέπει συνέχεια να το μετράω γιατί τη μία μέρα μπορεί να έχεις Ph 8 και την επόμενη 7 και τη μεθεπόμενη 6. Εγώ πάντως θα το βγάλω πολύ σύυντομα.

2 zebra ειναι καλα?

το co2 θα το φτιαξω για δοκιμη μεχρι να βαλω γαριδες. για να παρουν τα φυτα τα πανω τους.θα τα καταφερω κιολας να φτιαξω το μιγμα. για το μεγαλο καποια στιγμη θα παρω μπουκαλα.

Το θέμα είναι μη γεμίσεις και άλγες από τις διακυμάνσεις (δεν είμαι και σίγουρος)

2 zebra ειναι καλα?

το co2 θα το φτιαξω για δοκιμη μεχρι να βαλω γαριδες. για να παρουν τα φυτα τα πανω τους.θα τα καταφερω κιολας να φτιαξω το μιγμα. για το μεγαλο καποια στιγμη θα παρω μπουκαλα.

Κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να βάλεις ούτε ένα ζέμπρα παρά μόνο κάποιους λαθρεπιβάτες ή ακόμα καλύτερα μερικά trumpet να σου ανακατέβουν και τον βυθό γιατί απ ότι είδα έχεις λεπτή άμμο(όχι ότι καλύτερο) και θα δημιουργούνται αναερόβιες περιοχές.

Για φυτά(αφού μιλάμε για γαριδάδικο) καλό θα ήταν να βάλεις μόνο μος(χωρίς διοξείδια, χωρίς λιπάσματα).

Έγινε επεξεργασία - Alex_SKG

θα το φτιαξω δοκιμαστικα και βλεπουμε.

εκτος απο zebra snails τι αλλα σαλιγκαρια μπορω να βαλω χωρις να τρωνε τα φυτα?

εχω βαλει υποστρωμα για τα φυτα στα σημεια που εχω χαλικι. και στην μεση εχω αμμο. οσο για τους λαθρεπιβατες θα βρεθουν σιγα σιγα απο τα φυτα, εδω δει κανα δυο,ετοιμο και το diy co2 και το εχω συνδεσει με σωληνακι αεραντλιας στην εξοδο του φιλτρου,εχει μια υποδοχη για σωληνακι και το συνδεσα εκει .καλα εκανα?βεβαια βγαζει φυσαλιδες αλλα δεν ειναι απο το μπουκαλι.απο το μπουκαλι δεν εχω δει κατι.το μονο οτι στο μιγμα βλεπω φυσαλιδες μικρες. :)

το μιγμα πετυχε :):lmao: τιποτα δεν ηταν.

αλλα δεν ξερω αμα το εχω συνδεση καλα εκει στην εξοδο του φιλτρου.βγαζεικαι οξυγονο μαζι

το μιγμα πετυχε :):lmao: τιποτα δεν ηταν.

αλλα δεν ξερω αμα το εχω συνδεση καλα εκει στην εξοδο του φιλτρου.βγαζεικαι οξυγονο μαζι

μαλλον ακυρο :D δεν βλεπω προκοπη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...