kostas100 1 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 1 Οκτωβρίου 2010 Πριν δυο μέρες πήρα και φύτεψα δυο γλαστράκια vallisneria αλλά βλέπω πως τα πράγματα δεν πάνε καλά αφού τα φύλα άρχισαν να κιτρινίζουν και να μαραίνονται.Στο βυθό έχω αραγωνίτη και η αλήθεια είναι ότι δεν τις φύτεψα και πάρα πολύ ίσα ίσα που καλύφθηκαν οι ρίζες.Μήπως έκανα κάτι λάθος στο φύτεμα ή είναι αλλού το πρόβλημα; Ορίστε και μια φωτό για να καταλάβετε τι εννοώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 1 Οκτωβρίου 2010 (edited) Δώσε χρόνο προσαρμογής στα φυτά σου, μπορεί να αργήσουν αλλά θα πιάσουν! Υπομονή! (Αν είναι καινούργιο το ενυδρείο βάλε και καμιά ταμπλέτα βυθού κοντά στις ρίζες!) Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2010 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 1 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 1 Οκτωβρίου 2010 Δώσε χρόνο προσαρμογής στα φυτά σου, μπορεί να αργήσουν αλλά θα πιάσουν! Υπομονή! (Αν είναι καινούργιο το ενυδρείο βάλε και καμιά ταμπλέτα βυθού κοντά στις ρίζες!) Τριαντάφυλλε τις είδα να κιτρινίζουν και φοβήθηκα να μην ξεραθούν.Αν είναι έτσι θα τις αφήσω και ελπίζω να πιάσουν. Το ενυδρείο καινούργιο είναι αλλά δεν προλαβαίνω να πάρω αύριο ταμπλέτες άρα θα τις βάλλω από Δευτέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 1 Οκτωβρίου 2010 Παράδειγμα: Είχα κάποιες που διαλύθηκαν εντελώς και πήραν μπρος σε ένα μήνα, άλλες πάλι σε μια βδομάδα... ανάλογα... Υπομονή και δε θέλει άγχος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 1 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 1 Οκτωβρίου 2010 (edited) Πριν δυο μέρες πήρα και φύτεψα δυο γλαστράκια vallisneria αλλά βλέπω πως τα πράγματα δεν πάνε καλά αφού τα φύλα άρχισαν να κιτρινίζουν και να μαραίνονται.Στο βυθό έχω αραγωνίτη και η αλήθεια είναι ότι δεν τις φύτεψα και πάρα πολύ ίσα ίσα που καλύφθηκαν οι ρίζες.Μήπως έκανα κάτι λάθος στο φύτεμα ή είναι αλλού το πρόβλημα; Ορίστε και μια φωτό για να καταλάβετε τι εννοώ. Συγχώρεσε μου την ερώτηση, αλλά την κάνω μόνο για να σε βοηθήσω. Τα φυτά τα έβγαλες από τα γλαστράκια τους πριν τα φυτέψεις; Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2010 - karydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 1 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 1 Οκτωβρίου 2010 (edited) Παράδειγμα: Είχα κάποιες που διαλύθηκαν εντελώς και πήραν μπρος σε ένα μήνα, άλλες πάλι σε μια βδομάδα... ανάλογα... Υπομονή και δε θέλει άγχος! Συγχώρεσε μου την ερώτηση, αλλά την κάνω μόνο για να σε βοηθήσω. Τα φυτά τα έβγαλες από τα γλαστράκια τους πριν τα φυτέψεις; Χαχα, ναι φίλε μου τα έβγαλα από τα γλαστράκια και αφαίρεσα το βαμβάκι. Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2010 - kostas100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 1 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 1 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστώ για την διευκρίνηση, η απάντηση του Τριαντάφυλλου με καλύπτει απόλυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 1 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 1 Οκτωβρίου 2010 Το ενυδρείο σου πρέπει να είναι σχετικά καινούργιο και ο αραγωνίτης δεν είναι και ότι καλύτερο για φυτά. Βάλε ταμπλέτες το συντομότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 2 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 2 Οκτωβρίου 2010 Σας ευχαριστώ παιδιά.Θα βάλλω ταμπλέτες τη Δευτέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 19 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Παράδειγμα: Είχα κάποιες που διαλύθηκαν εντελώς και πήραν μπρος σε ένα μήνα, άλλες πάλι σε μια βδομάδα... ανάλογα... Υπομονή και δε θέλει άγχος! καλησπερα φιλε. οταν λες διαλυθηκαν δηλαδη κιτρινισαν εντελως? τις αφησες μεσα μεχρι να παρουν τα πανω τους ή εβγαλες καποιες ? γενικα αυτο ισχυει με τα φυτα ή αν διαλυθουν πρεπει να τα βγαζουμε? τα σαμισμενα φυτα και τα φυλλα ανεβαζουν αμμωνια ? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 24 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 24 Νοεμβρίου 2010 οι ταμπλετες βυθου κανουν για αμμο ή παιζει να δημιουργησουν αλγες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 24 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 24 Νοεμβρίου 2010 οι ταμπλετες βυθου κανουν για αμμο ή παιζει να δημιουργησουν αλγες ? Διάβασε εδώ : Φυτεμένο ενυδρείο και βυθός στην τελευταία παράγραφο. Αυτό που κάνω εγώ όταν φυτεύω κάποιο νέο φυτό, για να ανακάμψει από το σοκ πιο γρήγορα, αλλά και για να αναπτυχθεί καλύτερα και ομορφότερα, είναι : - Κόβω όσα φύλλα δείχνουν να έχουν κάποιο πρόβλημα (λίγο λιωμένα, σπασμένα κλπ) και αφήνω μόνο τα υγειή. - Κλαδεύω και τις ρίζες, αφαιρώντας όποια χαλασμένη ρίζα και αφήνοντας γύρω στα 3 εκατοστά μήκος ρίζας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 24 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Διάβασε εδώ : Φυτεμένο ενυδρείο και βυθός στην τελευταία παράγραφο. Αυτό που κάνω εγώ όταν φυτεύω κάποιο νέο φυτό, για να ανακάμψει από το σοκ πιο γρήγορα, αλλά και για να αναπτυχθεί καλύτερα και ομορφότερα, είναι : - Κόβω όσα φύλλα δείχνουν να έχουν κάποιο πρόβλημα (λίγο λιωμένα, σπασμένα κλπ) και αφήνω μόνο τα υγειή. - Κλαδεύω και τις ρίζες, αφαιρώντας όποια χαλασμένη ρίζα και αφήνοντας γύρω στα 3 εκατοστά μήκος ρίζας. σε οσα εχω βαλει εγω εχω κανει μονο κλαδεμα στην ριζα . ταμπλετες εχεις βαλει ποτε ? της dennerle που εχουν διαρκεια 6μηνη νομιζω τις εχεις δοκιμασει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 24 Νοεμβρίου 2010 #14 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Δε βλέπω το λόγο να κρατήσεις σε ένα καινούργιο φυτό κάποια μισοχαλασμένα ή τσακισμένα φύλλα, που ούτε όμορφα δείχνουν, αλλά και σε λίγο καιρό θα χαλάσουν εντελώς. Αυτά τα φύλα που δε πρόκειται να αναπτυχθούν, στερούν δυνάμεις (θρεπτικά συστατικά, ίσως και φως) από τα νέα, υγιή φύλλα. Τα καινούργια φύλλα σίγουρα θα δείξουν πιο όμορφα καθώς θα αναπτυχθούν στο περιβάλλον του δικού σου ενυδρείου και όχι του παραγωγού. Ταμπλέτες χρησιμοποιώ πολύ αραιά, όταν αρχίσω και βλέπω τα πρώτα σημάδια σε κάποια συγκεκριμένα φυτά που τρέφονται κυρίως από το ριζικό τους σύστημα. Έτσι και αλλιώς το ενυδρείο μου ούτε πυκνοφυτεμένο είναι, ούτε φυτά με υψηλές απαιτήσεις έχει. Όχι τις συγκεκριμένες δεν τις έχω δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 24 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Δε βλέπω το λόγο να κρατήσεις σε ένα καινούργιο φυτό κάποια μισοχαλασμένα ή τσακισμένα φύλλα, που ούτε όμορφα δείχνουν, αλλά και σε λίγο καιρό θα χαλάσουν εντελώς. Αυτά τα φύλα που δε πρόκειται να αναπτυχθούν, στερούν δυνάμεις (θρεπτικά συστατικά, ίσως και φως) από τα νέα, υγιή φύλλα. Τα καινούργια φύλλα σίγουρα θα δείξουν πιο όμορφα καθώς θα αναπτυχθούν στο περιβάλλον του δικού σου ενυδρείου και όχι του παραγωγού. Ταμπλέτες χρησιμοποιώ πολύ αραιά, όταν αρχίσω και βλέπω τα πρώτα σημάδια σε κάποια συγκεκριμένα φυτά που τρέφονται κυρίως από το ριζικό τους σύστημα. Έτσι και αλλιώς το ενυδρείο μου ούτε πυκνοφυτεμένο είναι, ούτε φυτά με υψηλές απαιτήσεις έχει. Όχι τις συγκεκριμένες δεν τις έχω δοκιμάσει. βασικα οσα φυτα εχω βαλει τυχαινει να μην εχουν κατεστραμενα φυλλα μετα αν δω οτι καποιο κιτρινιζει ή χαλαει πρεπει να το κλαδεψω ή να το αφησω ετσι ? εχεις καποια μαρκα απο ταμπλετες να μου προτεινεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Νοεμβρίου 2010 #16 Share 25 Νοεμβρίου 2010 Αν το κιτρίνισμα οφείλετε σε φυσιολογικούς παράγοντες τότε αν θέλεις και μπορείς αφαιρείς το κίτρινο φύλο αλλά και να σαπίσει ένα φύλο κάθε τόσο μέσα στο ενυδρείο δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως κιτρινίζουν τα φύλα μαζικά και νεκρώνονται πρέπει να τα αφορέσεις γιατί επιβαρύνεται πολύ το ενυδρείο και ευνοούνται η αλγης. Επίσης πρέπει να ψάξουμε μετά να βρούμε τα αίτια γιατί κιτρινίζουν τα φύλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 25 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 25 Νοεμβρίου 2010 συνηθως ποιοι ειναι οι λογοι που γινεται αυτο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Νοεμβρίου 2010 #18 Share 25 Νοεμβρίου 2010 Μπορεί να είναι αρκετή, έλλειψη φωτισμού, ανεπαρκής λίπανση, πολύ σκληρό νερό φτωχός βυθός, ή συνδυασμός των παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 25 Νοεμβρίου 2010 #19 Share 25 Νοεμβρίου 2010 Χρηστο εσυ μηπως εχεις να προτεινεις καποιες καλες ταμπλετες βυθου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Νοεμβρίου 2010 #20 Share 25 Νοεμβρίου 2010 Έχει πολλές εταιρίες και ο κάθε ένας έχει τα κολλήματα του. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ταμπλέτες αλλά αν χρησιμοποιούσα θα χρησιμοποιούσα της Dennerle χωρίς να θέλω να απαξιώσω τις άλλες εταιρίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 25 Νοεμβρίου 2010 #21 Share 25 Νοεμβρίου 2010 ναι και εγω αυτες σκεφτομουν ο βυθος τρεχει μαζι με το τανκ για 2 μηνες περιπου και οσο να'ναι δεν νομιζω να εχει τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος