Jump to content

Πρώτη προσπάθεια Μalawi

aggelos23

Recommended Posts

Είμαι καινούργιος στο forum όπως θα ξέρεται και θέλω να αρχίσω ένα ενυδρείο με κιχλίδες Αφρικής. Σας ρωτάω λοιπόν απο ποια λίμνη της Αφρικής προέρχονται οι κιχλίδες σας και τι προτείνεται για έναν αρχάριο; Σας ευχαριστώ προεραιτικά .

Καταρχήν καλώς ήλθες στο aquazone και στην Αφρική!!! :)

Οι κιχλίδες της Αφρικής, κατα κύριο λόγο, προέρχονται απο τρείς Λίμνες.

Βικτώρια, Μαλάουι και Τανγκανίκα!

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ψαρια σχεδόν μόνο απο τις δυο τελευταίες.....

Διάβασε ΕΔΩ και ΕΔΩνα πάρεις μια ιδέα.

Πές μας τι ενυδρείο διαθέτεις, διαστάσεις καθώς και ποια ψάρια σου αρέσουν και θα τα βρούμε όλα σιγα σιγά... :P

Ευχομαι καλή αρχή!! :ninja:

Αγαπητέ Αγγελε καλωσόρισες στην Αφρική ,θα διαβάσεις λίγο να πάρεις μια πρώτη εικόνα αλλά όπως είπε και ο πρίγκηπας πιο πάνω θα θέλαμε να μάθουμε τι διαστάσεις ενυδρείο έχεις ή τι έχεις στο μυαλό σου.

Να ξέρεις οτι στην Αφρική μπορείς να φτιάξεις ενυδρείο από 60 λίτρα μέχρι πολλούς τόνους.

Καλή επιτυχία ,περιμένουμε να τα πούμε πάλι :)

Σας ευχαριστώ όλους :) . Για το ενυδρείο σκέφτομαι για το rio180 της jewel. Από ψάρια μου αρέσουν τα Pseudotropheus Flavous , labidochromis Caeurelous και Cynotilapia Afra.

Σε ένα τέτοιο ενυδρείο το πιο σωστό θα ήταν να έβαζες μόνο ένα είδος από τα παραπάνω, δηλαδή ένα χαρέμι με ένα αρσενικό και 3-4 θηλυκά. Βέβαια έχω στήσει σε RIO180 malawi με δύο είδη αλλά η αλήθεια είιναι ότι με πολλές κρυψώνες και πάλι αν ο έκανα τώρα θα προτμούσα μόνο μία φυλή. Καλές επιλογές για μία μόνο φυλή στο ενυδρέιο αυτό είναι και melanochromis auratus, maingano ή johanni.

Όμως έχεις και άλλες επιλογές από λίμνη Tanganyika, θα έλεγα μάλιστα περισσότερες για τα 180 λίτρα του εν λόγω ενυδρείου. Για αυτές θα πουν άλλοι φίλοι πιο έμπειροι στα έιδη αυτά.

Τι λέτε για Labidochromis caeurelous με maingano ; Θα μαλώνουν ;

Εγω που έχω το ίδιο ενυδρείο θα προτείνω να δεις ψαρια απο την Λιμνη Τανγκανικα.

Στο 180 με τον καιρό θα έχεις προβήματα χώρου....

Αν θες ψαρια απο την λίμνη Μαλαουι καλό θα ήταν να πας σε κατι μεγαλύτερο.....σε ενα 300αρι ίσως...

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

Στο Rio 180 από Malawi προτείνω μια 6άδα Labidochromis caeurelous για αλύπητες γέννες όπως λέει ένας καλός φίλος :P

Αν πάλι θες να πας σε Tanganyika οι επιλογές θα είναι περισσότερες.

Καλώς ήρθες στην Αφρική.

:)

Αν θέλεις την γνώμη μου μετα απο 15 χρονια ασχολίας με αφρικάνες , πάρε ενα μεγαλήτερο ενυδρείο (πάνω απο 300 λίτρα) και βάλε tropheus , θα εντιποσιαστείς . :)

Αν θέλεις την γνώμη μου μετα απο 15 χρονια ασχολίας με αφρικάνες , πάρε ενα μεγαλήτερο ενυδρείο (πάνω απο 300 λίτρα) και βάλε tropheus , θα εντιποσιαστείς . :)

Συμφωνώ για το εντυπωσιακό του θέματος αλλά Μάριε μήπως είναι λίγο παρακινδυνευμένο για έναν νέο φίλο στην Αφρική να ξεκινά με tropheus ?

Επειδή δεν μπορώ να διαθέσω πιο πολλά λεφτά θα πάρω το rio 180 και θα βάλω labidochhromis caeurelous ένα χαρεμάκι. Σας ευχαριστώ ολους για τη βοήθεια.

Πολυ καλη η επιλογη σου να ξεκινησεις ετσι :)

Οτι χρειαστεις ειμαστε εδω :P

Επειδή δεν μπορώ να διαθέσω πιο πολλά λεφτά θα πάρω το rio 180 και θα βάλω labidochhromis caeurelous ένα χαρεμάκι. Σας ευχαριστώ ολους για τη βοήθεια.

Για αρχή και για rio 180 θα έλεγα οτι κάνεις μια πολύ καλή επιλογή.Περιμένουμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία έχεις http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=39006

Καλή επιτυχία :)

Λοιπόν μετά από τη χθεσινή συζήτηση αποφάσισα να φτιάξω ένα ενυδρείο Μαλάουι με ένα χαρέμι labido. Επειδή είμαι τελείως άσχετος μπορείτε να μου πείτε τι χρειάζομαι για ένα rio180 ;

Λοιπόν μετά από τη χθεσινή συζήτηση αποφάσισα να φτιάξω ένα ενυδρείο Μαλάουι με ένα χαρέμι labido. Επειδή είμαι τελείως άσχετος μπορείτε να μου πείτε τι χρειάζομαι για ένα rio180 ;

Αρχικά θα χρειαστείς κάποια πράγματα για να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον για τα ψάρια σου όπως χοντρόκοκκη άμμο για τον βυθό και πέτρες. Για τον βυθό μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμμο θαλάσσης σχολαστικά καθαρισμένη, αραγωνίτη, χαλαζιακή άμμο ή κάποια μίξη από τα παραπάνω.

Από εξοπλισμό θα έλεγα να υποστηρίξεις το εσωτερικό φίλτρο του rio180 με ένα εξωτερικό φίλτρο γεμάτο με βιολογικό υλικό.

Από εξοπλισμό θα έλεγα να υποστηρίξεις το εσωτερικό φίλτρο του rio180 με ένα εξωτερικό φίλτρο γεμάτο με βιολογικό υλικό.

Για παράδειγμα, ένα 2217 ή ένα eco pro 300 είναι ότι πρέπει για να είσαι ασφαλής κι εσύ και τα ψαράκια.

Εναλλακτικά μπορείς να δεις κάποιο αντίστοιχο της fluval.

Προσωπικά θα πρότεινα το eco pro 300, χαμηλή κατανάλωση, μεγάλη χωρητικότητα, πανεύκολο στη χρήση και με αξιοπρεπή υλικά από το κουτί του.

Σας ευχαριστώ μάλλον για βυθό θα χρησιμοποιήσω αραγωνίτη με άμμο θαλάσσης . Το φίλτρο πόσο κοστίζει περίπου ; Ξέρετε που μπορώ να βρω αραγωνιτη και ηφαιστιακές πέτρες;

Σας ευχαριστώ μάλλον για βυθό θα χρησιμοποιήσω αραγωνίτη με άμμο θαλάσσης . Το φίλτρο πόσο κοστίζει περίπου ; Ξέρετε που μπορώ να βρω αραγωνιτη και ηφαιστιακές πέτρες;

Το φίλτρο θα σου κοστίσει γυρω στα 140 ευρώ(αν θυμάμαι καλά) αναλογα πιο θα επιλέξεις....

Αραγωνίτη(νεκρό) και πέτρες θα βρείς σε καταστήματα ενυδρειακά....πέτρες μπορείς να βρείς και απο μάντρες...πιο οικονομικά....και ακομα καλυτερα να μαζέψεις απο καποια παραλία.Βεβαια δεν θα είναι ηφαιστιακές, αλλα μπορείς να βρείς πολύ ωραίες...

Για πέτρες θα πάρω από ένα βουνό στην Εύβοια , οπου είναι το χωριό μου , ασβεστολιθικές πέτρες που έχουν πολύ καλό σχήμα με πολλές τρύπες για κρυψώνες :):P .

Για πέτρες θα πάρω από ένα βουνό στην Εύβοια , οπου είναι το χωριό μου , ασβεστολιθικές πέτρες που έχουν πολύ καλό σχήμα με πολλές τρύπες για κρυψώνες :):ninja: .

Καλως ηρθες στην Αφρικη. Καλες ειναι οι τρυπες,σημαντικοτερο ειναι ομως,οι φωλιες και οι διαδρομοι που πρεπει να φτιαξεις με της πετρες.Καλη συνεχεια :P

Είδα κάποια ψάρια που μου άρεσαν επίσης, τα Moori. Μπορούν να μπουν μαζί με τα labido; :)

Έγινε επεξεργασία - aggelos23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...