Jump to content

Ταμπλετες Co2 για μικρο ενυδρειο?????

retard20

Recommended Posts

Μου ειπαν πως για 50λιτρα ενυδρειο μια καλη επιλογη εκτος απο diy

ειναι της sera starter Co2 (δηλαδη ταμπλετες)

μου ειπε απο το πετ πως μπορω για 50λιτρο να χρησιμοποιησω και να μην μπλεξω με μπουκαλες!!!

Ισχυει?αξιζει το κοπο η να μην δοκιμασω καν?Παντως δε θελω και εγω να μπλεξω με μπουκαλες

οποτε ας σταθουμε στις ταμπλετες και αν αξιζει για ενα μικρο ενυδρειο οπως το δικο μου!!!

ευχαριστω εκ των προτερων

Μου ειπαν πως για 50λιτρα ενυδρειο μια καλη επιλογη εκτος απο diy

ειναι της sera starter Co2 (δηλαδη ταμπλετες)

μου ειπε απο το πετ πως μπορω για 50λιτρο να χρησιμοποιησω και να μην μπλεξω με μπουκαλες!!!

Ισχυει?αξιζει το κοπο η να μην δοκιμασω καν?Παντως δε θελω και εγω να μπλεξω με μπουκαλες

οποτε ας σταθουμε στις ταμπλετες και αν αξιζει για ενα μικρο ενυδρειο οπως το δικο μου!!!

ευχαριστω εκ των προτερων

καλυτερα να δοκιμασεις μαγια και ζαχαρι...πιο αποτελεσματικο και χωρις εξοδα!!!

δες εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37190

Όπως σου είπε και ο φίλος πιο πάνω καλύτερα φτιέξε μόνος σου. Όσο για τις ταμπλέτες μην μπλέξεις καλύτερα γιατί δημιουργούν απότομες μεταβολές στο PH. Στα 50 λίτρα αν φτιάξεις μόνος σου μίγμα για co2, θα είσαι εντάξει.

Προσωπικά για μικρά ενυδρεία αν δεν θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά το Ph η καλλίτερη λύση για εμένα είναι ο οργανικός άνθρακας.

Εγω στο μικρο μου (54λ) φουλ φυτεμένο ρίχνω excel, τα φυτά αναπτύσσονται ικανοποιητικότατα και το κόστος σε τόσο λίγα λίτρα είναι ελάχιστο...

Καλο το excel αλλα δεν το αντεχουν ολα τα φυτα ( βαλσινεριες) και δεν το αντεχουν ολα τα ασπονδυλα ( εμενα τα σαλλιγκαρακια μου :) ).

Καλο το excel αλλα δεν το αντεχουν ολα τα φυτα ( βαλσινεριες) και δεν το αντεχουν ολα τα ασπονδυλα ( εμενα τα σαλλιγκαρακια μου :) ).

Θεωρώ δεδομένο ότι ότι ρίχνουμε μέσα στο ενυδρείο μας ψάχνουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει σε φυτά και οργανισμούς! :P

ευχαριστω για τις απαντησεις ολων

παντως δε θελω να παω σε co2 μπουκαλια και τετοια!!!

οποτε ας παμε σε λιπασματα και ταμπλετες ξανα!!

Να μην μπω λετε στην διαδικασια ταμπλετων??

Excel flourish να παρω?

προς το παρον βαζω ferropol Jbl και dennerle ενα καθημερινο

και εχω βαλει ταμπλετες λιπασματος παλι της jbl!!

φωτισμος

2χ24 watt

natural+colour της Juwel!!

με το excel θα μαι καλα? το πιο δυσκολο φυτο μεσα προς το παρον ειναι η rosefilia και μετα η cuba!!!

Αν θελεις κανε μια περιγραφη του ενυδρειου σου και ανευασε καποιες φωτο...ετσι θα σου δωθουν περισσοτερες συμβουλες.

Αν θελεις κανε μια περιγραφη του ενυδρειου σου και ανευασε καποιες φωτο...ετσι θα σου δωθουν περισσοτερες συμβουλες.

γιατι?? μονο τα φυτα δε παιζουν ρολο σ αυτο που λεω??

εστω θα το κανω και αυτο

Excel flourish να παρω?

Ναι, και άρχισε με το ένα τρίτο ή το μισώ της δόσης που αναγράφει (ανάλογα με την μάζα των φυτών), παρατήρησε την ανάπτυξη των φυτών και αν χιαστεί την αυξάνεις.

Ναι, και άρχισε με το ένα τρίτο ή το μισώ της δόσης που αναγράφει (ανάλογα με την μάζα των φυτών), παρατήρησε την ανάπτυξη των φυτών και αν χιαστεί την αυξάνεις.

δηλαδη να αφησω τα co2 και να βαζω το excel ε?

ευχαριστω!!!

Να και η φωτο...

την cuba μου την εχουν ξεριζωσει τα cory αλλα δεν την ειχα φυτεψει και τελεια μου φανηκε δυσκολο ^^!!

http://img801.imageshack.us/img801/1392/03102010027c.jpg

γιατι?? μονο τα φυτα δε παιζουν ρολο σ αυτο που λεω??

εστω θα το κανω και αυτο

παντα βοηθαει μια εικονα του ευδρειου.

εγω θα σου προτεινα να βαλεις το excel αλλα με μετρο γιατι το κερατοφυλλο δ το αντεχει και θα λιοσει αν το παρακανεις και δοκιμασε να φτιαξεις μαγια με ζαχαρι....θα βοηθησει παρα πολυ!!

μετα παρακολουθεις Νο3 και Ρο4 να ειναι σε κανονικα επιπεδα για να μην εχεις αλγες.

Επησης απο την εμπιερεια μου....το φυτεμενο χωρις μπουκαλα CO2 ειναι ταλαιπορια,και με αυτην βλεπεις τελειος διαφορετικη αναπτυξη φυτων,το co2 και τα νιτρικα ειναι η κυρια τροφη τους.

δ χρειαζεται να παρεις καιουρια αν δ μπορεις....υπαρχουν και συνχομπιστες που πουλανε τις δικες τους,εγω ετσι πηρα.

δες http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43308

ωραιο το ενυδρειο σου!!μπραβο

παντα βοηθαει μια εικονα του ευδρειου.

εγω θα σου προτεινα να βαλεις το excel αλλα με μετρο γιατι το κερατοφυλλο δ το αντεχει και θα λιοσει αν το παρακανεις και δοκιμασε να φτιαξεις μαγια με ζαχαρι....θα βοηθησει παρα πολυ!!

μετα παρακολουθεις Νο3 και Ρο4 να ειναι σε κανονικα επιπεδα για να μην εχεις αλγες.

Επησης απο την εμπιερεια μου....το φυτεμενο χωρις μπουκαλα CO2 ειναι ταλαιπορια,και με αυτην βλεπεις τελειος διαφορετικη αναπτυξη φυτων,το co2 και τα νιτρικα ειναι η κυρια τροφη τους.

δ χρειαζεται να παρεις καιουρια αν δ μπορεις....υπαρχουν και συνχομπιστες που πουλανε τις δικες τους,εγω ετσι πηρα.

δες http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43308

ωραιο το ενυδρειο σου!!μπραβο

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!

Το κερατοφυλλο το εχω εκει για πιο γρηγορη αναπτυξη σε μια βδομαδα θα παει στο γαριδοενυδρειο για να τραβαει νιτρικα!!!Οσο για co2 η θα προσπαθησω να φτιαξω γιατι εχω ακουσει ειναι μια χαρα το Diy για μικρα ενυδρεια και θα ηθελα να αναλυσουμε λιγο για τις ταμπλετες γιατι δεν εχω καταλαβει τα κατα τους :)

δεν εχω ασχοληθει ποτε με ταμπλετες!δ μπορω να πω κατι.

δεν εχω ασχοληθει ποτε με ταμπλετες!δ μπορω να πω κατι.

δε πειραζει βοηθησες αρκετα!!!Ευχαριστω!

καποιος που να μπορει να απαντησει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...