Jump to content

Καλησπερα!

Dimitris1234

Recommended Posts

Σε ευχαριστω!!!αν και κατσε να δουμε αν θα πανε ολα καλα και δεν φαει κανενα σκαλωμα η θυληκια κ αρχισει να τρωει. . . . . .

• Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε ευχαριστω!!!αν και κατσε να δουμε αν θα πανε ολα καλα και δεν φαει κανενα σκαλωμα η θυληκια κ αρχισει να τρωει. . . . . .

Καλημερα κι' απο μενα. Και 'γω το ιδιο προβλημα, γεννησαν 2 φορες τα σκαλαρια μου και την 2η μερα τα

αυγα φαγωθηκαν απο την μητερα παρ' οτι την απομακρηνε συνεχεια ο πατερας. Ρωτω την επομενη να κοψω

το φυλλο που θ'αναι τα αυγα σε αλλο ενυδρειο η να ετοιμασω ενα αλλο χωρο [ενυδρειο]για το ζευγαρι?

Δεν το ειχα δει το θεμα σου να βοηθουσα κι εγω....αλλα τωρα που το ειδα θα βοηθησω οσο μπορω....αν και απο οτι ειδα ειχες βοηθεια...

οποτε στο ερωτημα σου θα σου πω οτι τα μικρα για τωρα θα τρωνε απο τους γονεις για αρκετες ημερες οσο θελουν αρκει να μην τσινησουν οι γονεις...

οποτε μετα απο 1 εβδομαδα με δεκα μερες ξεκινα δειλα δειλα να ταιζεις αρτεμια και βλεπουμε...μετα απο καμια βδομαδα με δεκα μερες παλι ξεκινας τριμενα καλα!! φυλλαρακια...αλλα την αρτεμια δεν την σταματας...και μετα εδω θα ειμαστε παλι..

Αλλαγες αυστηρα,καθημερινες το λιγοτερο το 50% και φυσικα σκουπα στον πατο!!!

Το νου σου στο φιλτρο οπως σου ειπε ο DIMITRIOS μην σου ρουφηξει τα μικρα...εγω στην θεση σου θα εβαζα αεροφιλτρο με σφουγγαρακι,αλλωστε με καθημερινες αλλαγες θα εχεις καθαρο νερο οποτε...βγαλτο για σιγουρια...

Φιλε μου απο το φιλτρο δεν υπαρχει κανενα προβλημα ειμαι σιγουρος.αλλο ειναι αυτο που με απασχολει. . .τα μικρα εκει που ειναι ολα επανω στον αρσενικο φευγουν κ πανε ολα στην γωνια του ενυδρειου.μετα ξανα στον αρσενικο καθοντε λιγο κανα 5-10 λεπτα κ παλι το ιδιο. . .ειναι φυσιολογικο αυτο η να ανυσηχω?

μην ανυσηχεις δεν μπορεις αλλωστε να κανεις τωρα κατι το θεμα ειναι οτι οση ωρα ειναι απανω στον μπαμπα τρωνε..αν την βγαλουν μια βδομαδα ξεκινα και ταιζε και συ...

Οκ ευχαριστω.και μια ερωτηση για τα αρτεμια.τα ριχνω χυμα μεσα στο ενυδρειο η υπαρχει καποιος τροπος?ρωταω γιατι μια φορα ειχα καλιεργησει για δοκιμη κ ηταν πολυ πολυ μικρα. . . Στις 24 ωρες δεν τα βγαζω η τα αφηνω και αλλο?

οι ωρες εκολαψης της αρτεμιας δεν ειναι σε ολες τις μαρκες το ιδιο,οποτε εξαρταται πια θα παρεις.

Υπαρχει βεβαια και αυτη η αρτεμια που την ριχνεις κατ'ευθειαν μεσα χωρις καμια διδικασια...

Ωραια θα κοιταξω να παω σε αυτη κατευθειαν να γλιτωσω κ την διαδικασια. . .σε ευχαριστω κ παλι!!!

Πιθανο ειναι να μην την φανε .

Μπορει να εισαι τυχερος ομως :)

Μετα το ανοιγμα της συσκευασιας να βαλεις το βαζακι στο ψυγειο :D

Γιατι να μη τη φανε??να προτιμησω την αλλη δηλαδη?

Πιστευω πως καλυτερα ειναι να δοκιμασεις να κανεις εκκολαψη ζωντανης αρτεμιας , εγω προσωπικα οσες φορες δοκιμασα να βγαλω δεν τα καταφερα και ετσι πηγα στο βαζακι , οπως και να το κανουμε η ζωντανη θα ειναι καλυτερη :)

παιδια καλησπερα!καταρχην χρονια μασ πολλα σε οσους γιορταζαμε εχθες.δεν προλαβα να μπω γιαυτο τα λεω τωρα!!!λοιπον τα μικρα πανε πολυ καλα μεχρι στιγμης.εχω χαζεψει στο να τα κοιταω....αλλο απο κοντα και αλλο απο βιντεο...οριστε και μερικες φωτο!!την παρασκευη θα κανω τη δοκιμη να ταισω με αρτεμια...τα μικρα ειναι γυρω στα 23-28.....μια αλλη απορια που εχω....ποσα χρονια ζει ενας δισκος?σε ενυδρειο...post-24811-1288214580_thumb.jpgpost-24811-1288214572_thumb.jpgpost-24811-1288214531_thumb.jpgpost-24811-1288214596_thumb.jpg

παιδια μια ερωτηση...υπαρχει περιπτωση τα μικρα να φανε αυγα σολωμου κ προνυμφες κουνουπιων?κατεψυγμενα ειναι.

απο οσο γνωριζω η αρτεμια σαν τροφη ειναι οτι καλυτερο μπορεις να προσφερεις στα δισκακια σου τουλαχιστον στην αρχη της ζωης τους...για αυτα που αναφερεις δεν ξερω να σου απαντησω...οσο για το ποσο ζει ενας δισκος εχω κρατησει μεχρι 4-5 χρονια δισκο και τον εχασα απο ατυχημα αλλα καπου εχω διαβασει οτι με καλες συνθηκες ζουν καμια 10ετια..χωρις και αυτο να ειναι απολυτο...

οκ ευχαριστω.τωρα εβαλα να γινοντε τα αρτεμια κ αυριο θα δοκιμασω.υπαρχει κανενασ τροπος που τα ριχνω μεσα?π.χ. με καποιο σωληνα για να τα αφησω κοντα στα μικρα?η τα ριχνω ετσι χυμα κ θα τα βρουν αυτα?

αυτο θα το δεις στην πραξη...ριξε στην αρχη λιγη κοντα τους οσο μπορεις,με καμια πιπετα,ή κανα μικρο σωληνακι μεχρι να την μαθουν και μετα χυμα....θα την βρισκουν αυτα,αλλα προσεξε ,μην ξεχνας τις αλλαγες και το καθαρο νερο!!!

φιλε μου τα ψαρακια εφαγαν ολα καλα.....καθε ποτε να ταιζω τωρα?και κατι αλλο...τα αρτεμια βρωμιζουν το νερο οπωσ η τροφη?

φιλε μου τα ψαρακια εφαγαν ολα καλα.....καθε ποτε να ταιζω τωρα?και κατι αλλο...τα αρτεμια βρωμιζουν το νερο οπωσ η τροφη?

Ειτε το βρωμιζει,ειτε οχι,νερο πρεπει να αλλαζεις συνεχεια :)

Eεεεε παιδια θα μου πει καποιος?θα παθουν τιποτα τα ψαρακια και θα φταιτε εσεις. . . (Πλακα κανω)οταν μπορεσει καποιος ας μου πει!!και ενα αλλο ερωτημα...ποτε θα τα απομακρυνω απο τους γονεις?ευχαριστω εκ των προτερων και για ολα μεχρι στιγμης...χωρις την βοηθεια σας δεν νομιζω να τα καταφερνα!!!

Λοιπον εχουμε και λεμε...

Τροφη τωρα που τρωνε και απο τους γονεις ακομα,θα ριχνεις 4-5 φορες την ημερα,οταν τα χωρισεις απο τους γονεις ανα 2-3 ωρες γευμα!!!!

τα μωρα θα πρεπει συνεχως να βοσκανε τρωγωντας απο τον πατο.Δεν θα τα αφησεις πανω απο 1 μηνα με τους γονεις για κανενα λογο!!!

Εαν δεις οτι ενοχλουνται εντονα οι γονεις νωριτερα απο μηνα βγαλτους εξω .Υπαρχει περιπτωση να δεις τους γονεις να τιναζονται αποτομα και να θελουν να φυγουν τα μωρα απο πανω τους,μην σε ανυσηχησει αυτο,συμβαινει για να ξεκουραστουν και να αλλαξουν βαρδια στο ταισμα, και ειναι φυσιολογικο.

Το νερο με την αρτεμια βρωμιζει πολυ περισσοτερο απο την κανονικη τροφη που θα εριχνες π.χ.φυλλαρακια

και θελει καθημερινες το λιγοτερο αλλαγες!!!οπως ειπε ο dimitrios ειτε βρωμιζει ειτε οχι η αλλαγη στα μωρα ειναι απαραιτητη!!!

Ενα αλλο τωρα:δεν ξερω τι αρτεμια δινεις αλλα εαν δινεις απο διδικασια εκκολαψης θα φροντιζεις να την δινεις μεσα σε 24 ωρες το αργοτερο,μετα απο το 24ωρο η εκκολαφθεισα αρτεμια ψωφαει και δεν δινει αυτα τα συστατικα που θα εδινε ζωντανη,οποτε μετα το 24ωρο την πετας και βαζεις νεοεκκολαφθησα αρτεμια.Αρα παντα θα φροντιζεις να εχεις αρτεμια ετοιμη την σωστη στιγμη..

Εγω ας πουμε ειχα καθε μερα δυο μπουκαλακια και εφτιαζα και μονιμα ειχα φρεσκια.

Αυτα για τωρα και οτι θες μιλα.

Ωραια φιλε μου σε ευχαριστω και παλι!!!ειναι πολυ πιο δυσκολο απο οτι το περιμενα αλλα χαλαλι τους!!!απο την αλλη παρασκευη να ξεκινησω και καμια αλλη τροφη?και αν ναι μπορεις να μου προτηνεις κατι?

ξεκινα με φυλλαρακια για δισκους για να μην αναφερω μαρκες....και αφου τα τριψεις καλα πριν τα ριξεις μεσα για να μπορουν να χωρεσουν στο στομα τους.

Να παρεις και σπιρουλινα σε φυλλαρακια να δωσεις κανει καλο στο στομαχι τους...

Ωραια φιλε μου σε ευχαριστω και παλι!!!ειναι πολυ πιο δυσκολο απο οτι το περιμενα αλλα χαλαλι τους!!!απο την αλλη παρασκευη να ξεκινησω και καμια αλλη τροφη?και αν ναι μπορεις να μου προτηνεις κατι?

Να εισαι σιγουρος οτι θα σε δικαιωσουν.Αγαπη και υπομονη γι'αυτο που κανεις η συμβουλη μου .

Εννοειται!!!υπομονη και αγαπη παντα για ο,τι κανεις αλλιως μην το κανεις καθολου.(η γνωμη μου).ωραια αυτες ηταν οι αποριες μου μεχρι στιγμης!οτι αλλο προκυψει θα σας ''ζαλισω'' λιγο ακομα!ευχαριστω και παλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...