Jump to content

Reef Cube 220lt

saradoulis

Recommended Posts

Ομορφα..

Αλλα θελει γεμισμα ακομα για να φανει.. καλη συνεχεια

• Απαντήσεις 125
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ισως να ηταν βιαστικη κινηση αλλα την ερωτευτηκα :)

post-17271-1289254154_thumb.jpg

post-17271-1289254167_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - saradoulis

• 2 weeks later...

Μετα απο βδομαδα στο ενυδρειο η Montipora εξαφανισε και τα λιγα ασπρισματα που ειχε λογω μεταφορας και δειχνει να τα πηγαινει μια χαρα.Αυξησα και την παροχη αερα στο skimmer για καλυτερο skimmαρισμα και περιμενω μεχρι το τελος του μηνα να δω εξελιξεις για να στοκαρω 5-6 κοραλλακια ακομα.Απο ψαρια εκλεισα μετα την εισαγωγη ενος XS naso.Ισως λιγο αργοτερα 5-6 χρομιδες για λιγη κινιση στο ενυδρειο.

Τωρα μια ερωτηση του απειρου.Τα σκληρα κοραλια τρεφονται με κοπιποδα και λοιπα η μοναχα με ασβεστιο και ιχνοστοιχεια?Εχω ψαξει αρκετα αλλα πουθενα δεν το ξεκαθαριζουν 100%.

Naso σε 220 λίτρα;

Mαζι με αλλα 2 tangs απο οτι ειδα.

Σταματηστε να το πολυκανετε θεμα γιατι το ενα ειναι blue tang και εινα 4 cm το αλλο ειναι acanthurus blochi και ειναι 6 cm και ο naso ειναι 7.2.Ολα τα ψαρια τρωνε απο το χερι μου και φροντιζω να τους προσφερω τα παντα απ'οσα υπαρχουν στη διατροφη τους και στη φυση.(Οσα γινεται)

Τωρα κατι αλλο.Δεν αγοραζω ενα ψαρι για να το κρατησω για παντα και να γερασει στο ενυδρειο μου.Εχω αρκετους φιλους με αρκετα κυβικα νερο στο σπιτι τους να τα φιλοξενισουν οταν φτασουν σε μεγεθος που η ζωη τους στο ενυδρειο δεν θα ειναι ποιωτικη.

Πιστευω να σας λυθηκαν οι απορειες-αντιρησεις ;)

Έγινε επεξεργασία - saradoulis

Μερικα ψαρια οπως και ο naso θελουν μηκος στο ενυδρειο γιατι ειναι πολυ κινητικα.

Δεν στο λεμε για να παρεξηγηθεις,αλλα ουτε ειναι λυση το ειναι μικρα και οταν μεγαλωσουν...

Εγώ φίλε θα στο πω αλλιώς...Το ψάρι δεν μπαίνει σε τέτοια λίτρα(και καλό είναι κανένα tang).Όχι γιατί θα μεγαλώσει κάποτε πολύ.Αλλά γιατί είναι έτσι η ιδιοσυγκρασία του ο χαρακτήρας αλλά και τα ένστικτα πολλών ετών πριν μας δημιουργηθεί εμάς η ''ανάγκη'' να τα εγκλωβίσουμε σε μια γυάλα.

Φιλικά.

Εγώ φίλε θα στο πω αλλιώς...Το ψάρι δεν μπαίνει σε τέτοια λίτρα(και καλό είναι κανένα tang).Όχι γιατί θα μεγαλώσει κάποτε πολύ.Αλλά γιατί είναι έτσι η ιδιοσυγκρασία του ο χαρακτήρας αλλά και τα ένστικτα πολλών ετών πριν μας δημιουργηθεί εμάς η ''ανάγκη'' να τα εγκλωβίσουμε σε μια γυάλα.

Φιλικά.

+10000

Kαποτε θα πρεπει να αρχίσουμε να βάζουμε πρώτα τα ζωντανά σ΄αυτό το χόμπι.Επιπλέον μην ξεχνάς και το στρεσάρισμα που τρώνε τα ψάρια αυτά λογω χαρακτηρα!(το ένα στρεσσάρει το άλλο...και ας μην το αντιλαμβάνεσαι τώρα).

Πάντα φιλικά!

+10000

Kαποτε θα πρεπει να αρχίσουμε να βάζουμε πρώτα τα ζωντανά σ΄αυτό το χόμπι.Επιπλέον μην ξεχνάς και το στρεσάρισμα που τρώνε τα ψάρια αυτά λογω χαρακτηρα!(το ένα στρεσσάρει το άλλο...και ας μην το αντιλαμβάνεσαι τώρα).

Πάντα φιλικά!

;)

Η αλήθεια πολλές φορές δεν μας αρέσει αλλά δυστυχώς τα ψάρια που έχεις δεν κάνουν για τα λίτρα του ενυδρειου σου....

Υπάρχει ο εύκολος τρόπος ακούγοντας κάποιους παλιότερους στο χόμπι και υπάρχει και ο δύσκολος τρόπος που χάνεις ένα ψάρι και έτσι αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς εννοούν οι προλαλλησαντες

Εντελώς φιλικά είναι οι συμβουλές και αν θες τις λαμβανεις υπόψιν σου,αλλά θα πρέπει να τις σεβεσαι και ας μην συμφωνείς με αυτές...

Εμείς προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,βάση κάποιων κανόνων της φύσης όπως π.χ ότι τα νάσο θέλουν χώρο για να κολυμπανε.....

Καλή συνέχεια απο μένα όπως και να χει

Έγινε επεξεργασία - chris z3

Δεν το ειχα δει απο αυτη το σκοπια.Τον naso τον εδωσα σε φιλο.Επλιζω να τα παει καλα.Τωρα οσον αφορα τον blochi δεν νομιζω να αντιμετωπιζει καποιο προβλημα προς το παρον.Αλλα και αυτος παει για μετακομιση αν βρεθει καποιος που να τον θελει.

Κατι αλλο τωρα.Το blue tang ρε παιδια υπαρχει και σε μικροτερα ενυδρεια(πολυ μικροτερα)και δεν το εχετε συζητησει καν.Γιατι να μην τον κρατησω?Ηταν το πρωτο μου ψαρι και μεχρι σημερα παει πολυ καλα.

Σίγουρα καλύτερα 1 τανγκ παρά 3....

Το μοναδικό τανγκ που ίσως έβαζαν θα ήταν ένα yellow...

Κατ΄αρχάς μπράβο σου που έδωσες το νασο..Αυτό δείχνει οτι ενδιαφέρεσαι πραγματικά.Το γεγονός οτι σε κάποιο μικρότερο ενυδρείο μπορεί να μην έγινε επισήμανση μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός.Επίσης ο κυβος είναι λίγο πιο δυσκολο σχήμα για τα ψάρια γιατί ενώ έχεις 60 φάρδος έχεις μικρό μηκος.

Το μοναδικό τανγκ που ίσως έβαζαν θα ήταν ένα yellow...

+1 λόγω σχήματος και χαρακτήρα(αν και καλύτερα με συντροφιά.)

Γνώμη μου οτι στο reef πρέπει να έχουμε κοπαδόψαρα.Δες μερικά ντοκυμαντέρ και θα δεις μέσα στις ακρόπορες χιλιάδες χρομιδες να κυκλοφορούν..Η θάλασσα έχει τόση ποικιλία που δεν χρειαζεται να εξαντλούμαστε στα τανκ(ς).Καβουράκια,καρδινάλιοι,γαρίδες,και χιλιάδες άλλα..ξεσκόνησε το liveaquaria και θα δεις ένα κάρο οργανισμους..Τέλος,για να μην χαλάμε άλλο την παρουσίαση, σκεφτείτε που πάνε τόσα άγρια πιασμένα ψάρια που εισάγονται κάθε χρόνο!Θα έπρεπε να είχε γεμίσει η Ελλάδα!Ξυπνάς όμως ένα πρωί και το βλέπεις τουμπα!Και λες μα γιατί?Δεν είχε ick δεν,είχε χτυπημα...Δεν ειχε την ελευθερια του...

Χωρίς να θέλω να πώ τι ειναι σωστό και τι ειναί λάθος ... εγώ σε 200 λ κύβο έχω έναν leukosterno ...

Είναι το καλύτερο παιδί ... :rasp: . δεν έχει ιδέα τη σημαίνει ick (ακουεί και ο Merfy ) ....

Συνολικά τον έχω 2 χρόνια ... 1 σε αυτο το ενυδρείο ...

Αυτά ειναι τα καλά .

Τα κακά είναι οτι είναι ο ορισμός του υπερκινητικού ψαριού ... θέλει πολυ βράχο να τσιμπάει (εαν και τρώει απλα τα παντα ), θελει άκομα περισσότερο χώρο να κολυμπάει ... αλλά το χειρότερο είναι(εαν και το συνηθίσει) ότι επειδή το ενυδρείο είναι μικρό ...οπου και να βρίσκεται καθρεφτίζεται ο ευατος του στο τζάμι ...........και τρελαίνεται .....

κλίνοντας χωρίς να θέλω να κρίνο (εξάλλου και αφου το έχω κάνει και έγω ) ... σαν θέαμα εμενα πλέων δεν μου αρέσει ...ειναι σαν έναν καρχαρία σε 8 τόνους ....θεαμα απαράδεκτο !

Απο τι καταλαβατε σκέφτομαι να τον δώσω ........... ;)

Εχω κανει και εγω το λαθος να τον κρατησω οχι σε 200 αλλα σε 80 λιτρα.Βεβαια το ψαρι εζησε ενα διμηνο περιπου και μετα χαριστικε σε φιλο με πολλαααααα λιτρα.

Το torch καλυτερα να ειναι καπου χωρις συγκατοικους μεχρι εκει που φτανει.

Αυτο το πλασματακι που το βρηκες; :thumbup:

οντως για πες!

Το πλασματακι ειναι goby...λεγεται engineer goby κ εισαι πολυ πολυ ΠΟΛΥ τυχερος που το βρηκες μιας κ σπανιζουν πολυ στα μερη μας δαυτα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...