Hlias85 21 Σεπτεμβρίου 2010 #1 Share 21 Σεπτεμβρίου 2010 Θελω να φτιαξω diy moonlight απλα εχω μπερδεφτει με το χρωμα του φωτισμου?Για ποιο λογο χρησιμοποιουν το μπλε χρωμα?Εχει καποιο πλεονεκτιμα που δεν εχει το ασπρο?Εγω πιστετευω οτι το ασπρο χρωμα προσομοιαζει καλυτερα το φεγγαρι.Οπως το σκεφτομαι σε ενα ποταμι που πεφτει το φως του φεγγαριου το χρωμα του ειναι ασπρο και οχι μπλε.Και κατι ακομα το μπλε φως αφηνει τα ψαρια να ξεκουραστουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 21 Σεπτεμβρίου 2010 #2 Share 21 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;hl=moonlight Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakkap 21 Σεπτεμβρίου 2010 #3 Share 21 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Θελω να φτιαξω diy moonlight απλα εχω μπερδεφτει με το χρωμα του φωτισμου?Για ποιο λογο χρησιμοποιουν το μπλε χρωμα?Εχει καποιο πλεονεκτιμα που δεν εχει το ασπρο?Εγω πιστετευω οτι το ασπρο χρωμα προσομοιαζει καλυτερα το φεγγαρι.Οπως το σκεφτομαι σε ενα ποταμι που πεφτει το φως του φεγγαριου το χρωμα του ειναι ασπρο και οχι μπλε.Και κατι ακομα το μπλε φως αφηνει τα ψαρια να ξεκουραστουν? οπως σωστα το ανεφερες,το φως που επιλεγει ο χομπιστας εχει να κανει σχεση με το περιβαλλον των ψαριων.αναλογα με το φασμα που εκπεμπει η λαμπα αλλαζουν και οι βαθμοι κελβιν που παραγει.καποιοι οργανισμοι πχ τα κοραλλια εχουν αναγκη απο μια λαμπα οπου θα παραγει απο 14000 κελβιν μεχρι 20000.εσυ ομως δν εχεις αναγκη απο κατι τετοιο αν θελεις ωστοσο να βαλεις μια μπλε λαμπα επειδη σου καθεται καλα στο ματι τοτε οκ,αλλιως καλυτερα τις συνηθισμενες ασπρες Έγινε επεξεργασία 21 Σεπτεμβρίου 2010 - zakkap Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 22 Σεπτεμβρίου 2010 #4 Share 22 Σεπτεμβρίου 2010 ?!?!?!? Τί είπες τωρα!; οΟ φίλος δεν ρωτάει για λάμπα ενυδρείου αλλα για λαμπα για νυχτερινο φωτισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 22 Σεπτεμβρίου 2010 #5 Share 22 Σεπτεμβρίου 2010 Το Φεγγαρι δεν δινει μπλε φως. Ισως μια αμυρδη αποχρωση να δημιουργειται στη θαλλασα αλλα στα ποταμια και στις λιμνες οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paliosdimitris 22 Σεπτεμβρίου 2010 #6 Share 22 Σεπτεμβρίου 2010 Άσπρο του πάγου νομίζω είναι μια καλή προσέγγιση του φεγγαριου λόγο τησ υγρασίας που υπάρχει στα ποτάμια και τις λίμνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 22 Σεπτεμβρίου 2010 #7 Share 22 Σεπτεμβρίου 2010 mod note Το θέμα μεταφέρθηκε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hlias85 22 Σεπτεμβρίου 2010 Author #8 Share 22 Σεπτεμβρίου 2010 Ειναι καθαρα δλδ θεμα επιλογης.Και μια ερωτηση ακομα.Ποσα watt η καλυτερα lumen ανα λιτρο χρειαται ενα σωστο moonligt ωστε να μην ενοχλει τα ψαρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 22 Σεπτεμβρίου 2010 #9 Share 22 Σεπτεμβρίου 2010 δεν χρειαζεσαι πολλα watt ενα μικρο ενυδρειο θα χρειαστει 4-5w περιπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 23 Σεπτεμβρίου 2010 #10 Share 23 Σεπτεμβρίου 2010 Και πολυ λές νομίζω. Εγώ είχα κάνει μια πατέντα με ενα λεντάκι, όπου φώτιζε ενα μικρό μερος του ενυδρειού και εμενα προσωπικά μου άρεσε πολύ. Εδεινε και στα ψάρια την ευκαιρία να πάνε στο σκοτάδι αμα ήθελαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 23 Σεπτεμβρίου 2010 #11 Share 23 Σεπτεμβρίου 2010 Πάρε ένα τέτοιο είναι πολύ καλό και σε καλή τιμή σχετικά. http://www.hydor.it/prodotti/show/famprod/43/list/2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος