zakkap 9 Σεπτεμβρίου 2010 #1 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχας θα ηθελα να ζητησω ενα συγνωμη για το ανοιγμα αυτου του θεματος αφου ποτε δν θα καταφερω να φτιαξω ενα τετοιο ενυδρειο οσο και αν κλαιω οσο και αν χτυπιεμαι,επισης θα ηθελα απο τoυς συντονηστες να μην το διαγραψουν.θα ηθελα να μαθω ετσι εγκυκλοπεδικα τι χρειαζεται ενα τετοιο ενυδρειο για το ξεκινημα μετρησεις υλικα και αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Σεπτεμβρίου 2010 #2 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Oπως καταλαβαινεις,τα ερωτηματα σου και γνωμες πανω σ'αυτα εχουν συζητηθει παρα πολλες φορες,οποτε απο το να λεμε τα ιδια και τα ιδια,καλυτερα κανε την αναζητηση σου εδω και καλο διαβασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 9 Σεπτεμβρίου 2010 #3 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Όντως, έχουν γραφεί πολλά εδώ μέσα για τους δίσκους, μέχρι την Αφρική έχουν ακουστεί !!! Και είναι ένα θέμα που πολλές φορές αποτελέι αιτία πολλών αντιπαραθέσεων. Για αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις -κατα την γνώμη μου- είναι να διαβάσεις τις απόψεις των ανθρώπων εδώ μέσα που έχουν αφιερώσει χρόνια και χρήματα στους δίσκους. Επιπρόσθετα, αντί να κλαις και να χτυπιέσαι ( ) μπορείς να αγοράσεις ένα από τα πολύ καλά βιβλία για δίσκους και να το σκεφτείς ως ένα μελλοντικό project Που θα μπορούσες να το κάνεις μετά από μελέτη. Φιλικά , πάντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Σεπτεμβρίου 2010 #4 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 τα περισσοτερα εαν οχι ΟΛΑ τα βιβλια που αφορουν δισκους ειναι γραμμενα στα Αγγλικα , για καποιον που δεν εχει γνωσεις αγγλικων ποιο πολλη τον μπερδευουν παρα τον βοηθανε ( γνωμη μου ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 9 Σεπτεμβρίου 2010 #5 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 τα περισσοτερα εαν οχι ΟΛΑ τα βιβλια που αφορουν δισκους ειναι γραμμενα στα Αγγλικα , για καποιον που δεν εχει γνωσεις αγγλικων ποιο πολλη τον μπερδευουν παρα τον βοηθανε ( γνωμη μου ) σωστό, οκ πάω πάσο. δυστυχώς θεωρώ την αγγλική βιβλιογραφία must στη δουλειά μου, οπότε συνήθως ξεχνάω ότι η ελληνική βιβλιογραφία πάσχει. αλλά αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα αγγλικά, ισως είναι ευκαιρία να φρεσκάρει και τις ξένες γλώσσες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Σεπτεμβρίου 2010 #6 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 σωστό, οκ πάω πάσο. δυστυχώς θεωρώ την αγγλική βιβλιογραφία must στη δουλειά μου, οπότε συνήθως ξεχνάω ότι η ελληνική βιβλιογραφία πάσχει. αλλά αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα αγγλικά, ισως είναι ευκαιρία να φρεσκάρει και τις ξένες γλώσσες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Σεπτεμβρίου 2010 #7 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχας θα ηθελα να ζητησω ενα συγνωμη για το ανοιγμα αυτου του θεματος αφου ποτε δν θα καταφερω να φτιαξω ενα τετοιο ενυδρειο οσο και αν κλαιω οσο και αν χτυπιεμαι,επισης θα ηθελα απο τoυς συντονηστες να μην το διαγραψουν.θα ηθελα να μαθω ετσι εγκυκλοπεδικα τι χρειαζεται ενα τετοιο ενυδρειο για το ξεκινημα μετρησεις υλικα και αλλα. ειναι πολλη γενικευμενη η ερωτηση σου , παρολα αυτα με τα λιγα που ξερω θα προσπαθησω να σου δωσω μια γενικη εικονα ( ετσι οπως το βλεπω εγω ) ολα ειναι συναρτηση ( χωρου , χρονου , χρηματος ) δηλαδη χωρος : οσο μεγαλυτερο ενυδρειο εχεις τοσο το καλυτερο για σενα απο αποψη ρουτινας και για τα ψαρια σου απο θεμα συμπεριφορας και ανεσης . χρονος : εαν πεις οτι δεν εχεις δυνατοτητα να παρεις καποιο μεγαλο ενυδρειο και πεις οτι θα βαλεις καποιο ενυδρειο 240-300 λιτρα σαφως και θα σου τρωει ποιο πολλη χρονο για την συντηρηση του . Χρημα : οπως και σε πολλα αλλα στην καθημερινοτητα μας ετσι και εδω ισχυει το ( οτι πληρωνεις περνεις ) με ελαχιστες εξαιρεσεις Συνοψιζω : θες ενα ενυδρειο με αρκετα λιτρα ( το αρκετα ειναι γενικο και δεν αναφερω το ποσα για να μην εχουμε ''μαχες'' ) καλη φιλτρανση ( πχ 2 χ 2217 eheim φιλτρα με μπολικο βιολογικο υλικο Η καποιο σαμπ θα ηταν ακομα καλυτερο ) υποστρωμα ( αμμο ) διακοσμηση ( φυτα - ξυλα ) ειναι καθαρα δικο σου θεμα το τι σου αρεσει να βλεπεις . Ψαρια (δισκοι ) υπαρχουν και με 15-20 ευρο υπαρχουν και με 500+ εδω εχουμε συναρτηση ειδους - μεγεθους - ποιοτητας . Ελπιζω εστω και λιγο να βοηθησα να παρεις μια εικονα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 9 Σεπτεμβρίου 2010 #8 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) ειναι πολλη γενικευμενη η ερωτηση σου , παρολα αυτα με τα λιγα που ξερω θα προσπαθησω να σου δωσω μια γενικη εικονα ( ετσι οπως το βλεπω εγω ) ολα ειναι συναρτηση ( χωρου , χρονου , χρηματος ) δηλαδη χωρος : οσο μεγαλυτερο ενυδρειο εχεις τοσο το καλυτερο για σενα απο αποψη ρουτινας και για τα ψαρια σου απο θεμα συμπεριφορας και ανεσης . χρονος : εαν πεις οτι δεν εχεις δυνατοτητα να παρεις καποιο μεγαλο ενυδρειο και πεις οτι θα βαλεις καποιο ενυδρειο 240-300 λιτρα σαφως και θα σου τρωει ποιο πολλη χρονο για την συντηρηση του . Χρημα : οπως και σε πολλα αλλα στην καθημερινοτητα μας ετσι και εδω ισχυει το ( οτι πληρωνεις περνεις ) με ελαχιστες εξαιρεσεις Συνοψιζω : θες ενα ενυδρειο με αρκετα λιτρα ( το αρκετα ειναι γενικο και δεν αναφερω το ποσα για να μην εχουμε ''μαχες'' ) καλη φιλτρανση ( πχ 2 χ 2217 eheim φιλτρα με μπολικο βιολογικο υλικο Η καποιο σαμπ θα ηταν ακομα καλυτερο ) υποστρωμα ( αμμο ) διακοσμηση ( φυτα - ξυλα ) ειναι καθαρα δικο σου θεμα το τι σου αρεσει να βλεπεις . Ψαρια (δισκοι ) υπαρχουν και με 15-20 ευρο υπαρχουν και με 500+ εδω εχουμε συναρτηση ειδους - μεγεθους - ποιοτητας . Ελπιζω εστω και λιγο να βοηθησα να παρεις μια εικονα Γιωργο ειπες τοσο λιγα...αλλα ειναι τα παντα για την αρχη...συμφωνω απολυτα επισης θα ηθελα να ρωτησω τον φιλο: γιατι εισαι τοσο απολυτος,οτι δεν θα φτιαξεις ποτε τετοιο ενυδρειο αφου το θες;;;μιας και γινομαι αδιακριτος αν θες δεν απαντας. Έγινε επεξεργασία 9 Σεπτεμβρίου 2010 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Σεπτεμβρίου 2010 #9 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Ριξε και μια ματια εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=46283 που τα γραφω λιγο καλυτερα (χωρις να σημαινει οτι επειδη τα γραφω εγω ειναι νομος ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakkap 9 Σεπτεμβρίου 2010 Author #10 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Να σας πω την αληθεια το θεωρω αδυνατο οχι επειδη δν εχω χρονο ουτε επειδη δν εχω τις απαραιτητες,απλα ειναι κατι τοσο 1)δαπανειρο και 2)δν ειμαι παντα ευκολο να κραταω την ισορροπια σε ενα ενυδρειο καθως προκειπτουν αρρωστιες.Οι δισκοι αποτελουν ενα εξαιρετα μοναδικο αλλα και ευαλωτο ειδος ψαριου δλδ με λιγα λογια η εμπειρια μου πιστευω πως δν θα ειναι ποτε αρκετη για να το συντηρησω ή και ακομα να καταλαβω τις αναγκες αυτου του ψαριου.Επισης ηθελα να ρωτησω ενα ενυδρειο καπου στα 200 λιτρα θα μπορεσει να γινει βιοτοπος με δισκους νεο και αλλα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 9 Σεπτεμβρίου 2010 #11 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 μισή ωρα καθε 3 μέρες έχεις τότε μπορείς να το κάνεις .... Στο βιντεο τα ψαρια δεν ειναι σε καλή κατασταση παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Σεπτεμβρίου 2010 #12 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Να σας πω την αληθεια το θεωρω αδυνατο οχι επειδη δν εχω χρονο ουτε επειδη δν εχω τις απαραιτητες,απλα ειναι κατι τοσο 1)δαπανειρο και 2)δν ειμαι παντα ευκολο να κραταω την ισορροπια σε ενα ενυδρειο καθως προκειπτουν αρρωστιες.Οι δισκοι αποτελουν ενα εξαιρετα μοναδικο αλλα και ευαλωτο ειδος ψαριου δλδ με λιγα λογια η εμπειρια μου πιστευω πως δν θα ειναι ποτε αρκετη για να το συντηρησω ή και ακομα να καταλαβω τις αναγκες αυτου του ψαριου.Επισης ηθελα να ρωτησω ενα ενυδρειο καπου στα 200 λιτρα θα μπορεσει να γινει βιοτοπος με δισκους νεο και αλλα ? Δεν ειναι ουτε τοσο δαπανηρο οσο φαινεται,ουτε τοσο δυσκολο.Λιγο χρονο και υπομονη θελουν στην αρχη κυριως και σταθερες ρουτινες.Πιστεψε με μπορει να γινει το καλυτερο ψαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavrosczc 11 Σεπτεμβρίου 2010 #13 Share 11 Σεπτεμβρίου 2010 Παντως φιλε μου μη ζηλευεις το ενυδρειο που μας εδωσες στο βιντεο γιατι τα ψαρια του ειναι σε κακη κατασταση! Εαν και εφοσον καποια στιγμη ξεκινησεις που στο ευχομαι ολοψυχα θα καταλαβεις τι εννοω.... Επισης θα σου πω το εξης...καθε ενυδρειο ειναι μοναδικο...επισης για τους δισκους θα ακουσεις ΠΟΛΛΑ....απο μαγισσες και εξοτικα μεχρι διαστημοπλοια και μαυρες τρυπες!!!Συμβουλη μου φροντησε να φιλτραρεις πολυ καλα οσες πληροφοριες περνεις!!! Οτι βοηθεια χρειαστεις στη διαθεση σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος