Jump to content

Αλαγη χρωματος σε Ξιφοφορο

powerakis

Recommended Posts

Παρατηρισα μια μικρη αλλαγη στον ξιφομαχο. Οταν τον πηρα ηταν απλα μισος ασπρος μισος πορτοκαλι.

Τωρα κοντα στο κεφαλι του στην μερια του ασπρου εχει γινει ετσι:

img1074z.jpg

Επειδη τωρα ξεκινισα σημαινει κατι αυτο?

Τα ψάρια όσο μεγαλώνουν αλλάζουν χαρακτηριστικά όπως όλα τα ζωντανά.Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι μήπως υπάρχει κάτι εσωτερικό και δεν είναι χρώμα,αλλά σύμπτωμα ασθένειας.

εγω ειχα παρει μια φορα μια θυληκια ξυφοφορο και μετα απο καιρο εγινε αρσενικος.... :):P:)

σπανια αλλα στους ξιφοφορους μερικες φορες γινεται.... :)

εγω ειχα παρει μια φορα μια θυληκια ξυφοφορο και μετα απο καιρο εγινε αρσενικος.... :):P:)

Οχ φαντάζομαι τι ορμόνες θα κυκλοφορούσαν στο ενυδρείο :)

Εμεις έχουμε μισο μαυρο μισο πορτοκαλί καθώς και σαν τον δικο σου..

Εϊναι απο τις διασταυρώσεις... ¨οσον αφορα την θυληκιά που έγινε αρσενικός είναι σπανιο φαινομενο, καθολα φυσικο, και αυτος ο (πλεον) αρσενικός συνήθως είναι στείρος μιας και δεν μπορει να στριψει το γονοποδιο του για να γονιμοποιήσει....

πονεμενη ιστορια... :)

δεν εχει τπτ το ψαρακι σου παρα πολλες φορες συμβαινει να αλλαξει χρωμα σε καποια σημεια τα ψαρια που εχουν στο σωμα τους λευκο σε μεγαλη εκταση

Δηλαδή όλοι οι νεαροί ξιφοφόροι έχουν το "ξιφος" απο οταν είναι μικροί; Αποκλείεται απλα σ'αυτον να αργησε να μεγαλώσει ή να ήταν πολύ νεαρός οταν τον πήρες;

Αυτος στη φωτο ειναι θυληκος η αρσενικος?

Άντρακλας βέβαια! Βγάζει μάτι! Και είναι και πολύ όμορφος, έχω μια παρόμοια θηλυκιά! Να τον χαίρεσαι! :)

Δηλαδή όλοι οι νεαροί ξιφοφόροι έχουν το "ξιφος" απο οταν είναι μικροί; Αποκλείεται απλα σ'αυτον να αργησε να μεγαλώσει ή να ήταν πολύ νεαρός οταν τον πήρες;

Ενδιαφέρον ερώτημα και μ'απασχολεί κι εμένα! Ας μας πει κανένας έμπειρος, αν οι αρσενικοί ξιφοφόροι έχουν ξίφος και γονοπόδιο από όταν γεννιούνται κι αν όχι, μετά από πόσο καιρό το αποκτούν;

Άντρακλας βέβαια! Βγάζει μάτι! Και είναι και πολύ όμορφος, έχω μια παρόμοια θηλυκιά! Να τον χαίρεσαι! :)

Ενδιαφέρον ερώτημα και μ'απασχολεί κι εμένα! Ας μας πει κανένας έμπειρος, αν οι αρσενικοί ξιφοφόροι έχουν ξίφος και γονοπόδιο από όταν γεννιούνται κι αν όχι, μετά από πόσο καιρό το αποκτούν;

Το ξίφος αρχίζει να αναπτύσσεται και να γίνεται εμφανές στους αρσενικούς ξιφοφόρους, συνήθως όταν αυτοί φτάσουν ή ξεπεράσουν το μήκος των 2 εκατοστών.

Αυτό μπορεί να συμβεί (ανάλογα με το μέγεθος του ενυδρείου, την τροφή και άλλους παράγοντες) σε ένα διάστημα από 2 έως και 4,5 μήνες, δεν είναι σταθερό.

Το γονοπόδιο επίσης εμφανίζεται περίπου τότε, αν και υπάρχουν περιπτώσεις (λίγες) αλλαγής φύλλου που συμβαίνει και πολύ αργότερα, ακόμη και μετά το εξάμηνο.

Αυτά βασίζονται σε προσωπικές παρατηρήσεις και δεν διεκδικώ το αλάθητο, ούτε προφανώς ισχύουν για όλα τα είδη των ξιφοφόρων, για παράδειγμα υπάρχουν ξιφοφόροι με

διπλές μυτερές απολήξεις στα άκρα της ουράς (αρσενικοί και θηλυκοί), σαν 2 ξίφη, στους οποίους το (κάτω) ξίφος του αρσενικού αρχίζει να αλλάζει χρώμα μετά τον 5ο μήνα.

Το ξίφος αρχίζει να αναπτύσσεται και να γίνεται εμφανές στους αρσενικούς ξιφοφόρους, συνήθως όταν αυτοί φτάσουν ή ξεπεράσουν το μήκος των 2 εκατοστών.

Αυτό μπορεί να συμβεί (ανάλογα με το μέγεθος του ενυδρείου, την τροφή και άλλους παράγοντες) σε ένα διάστημα από 2 έως και 4,5 μήνες, δεν είναι σταθερό.

Το γονοπόδιο επίσης εμφανίζεται περίπου τότε, αν και υπάρχουν περιπτώσεις (λίγες) αλλαγής φύλλου που συμβαίνει και πολύ αργότερα, ακόμη και μετά το εξάμηνο.

Αυτά βασίζονται σε προσωπικές παρατηρήσεις και δεν διεκδικώ το αλάθητο, ούτε προφανώς ισχύουν για όλα τα είδη των ξιφοφόρων, για παράδειγμα υπάρχουν ξιφοφόροι με

διπλές μυτερές απολήξεις στα άκρα της ουράς (αρσενικοί και θηλυκοί), σαν 2 ξίφη, στους οποίους το (κάτω) ξίφος του αρσενικού αρχίζει να αλλάζει χρώμα μετά τον 5ο μήνα.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

Τα δικά μου πάλι είναι 4,5 μηνών και έχουν περίπου 2 εκατοστά μέγεθος, αλλά προς το παρόν κανένα δεν έχει εμφανίσει ούτε ξίφος, ούτε γονοπόδιο! Μπορεί βέβαια και να μου βγήκαν όλα θηλυκά ή ισως αυτά να ήταν πιο γεροί οργανισμοί και να άντεξαν! Ας ελπίσουμε ότι θα δω και κάνα αγοράκι στην επόμενη φουρνιά που είναι μωρά ακόμα... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...