saiyan000 4 Σεπτεμβρίου 2010 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας, Διαβάζωντας σήμερα σχετικά με τις ασθένειες των ψαριών, βακτηριακές μολύνσεις, παρασήτα κλπ θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια από αυτά μεταδίδονται στον άνθρωπο και τι κανόνες υγειηνης θα πρέπει να τηρούνται κατά την ενασχόληση με το ενυδρείο; Ύπάρχουν κάποια άρθρα που θα μπορούσα να διαβάσω για τα παραπάνω; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Σεπτεμβρίου 2010 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=45458 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saiyan000 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=45458 Ευχαριστώ, επρεπε να είχα ψάξει καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 4 Σεπτεμβρίου 2010 #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ενα μπουκαλάκι οινόπνευμα δίπλα απο το ενυδρείο για απολύμανση των χεριών πρίν και μετά την εισαγωγή τους στο ενυδρείο νομίζω οτι θα είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 5 Σεπτεμβρίου 2010 #5 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Ενα μπουκαλάκι οινόπνευμα δίπλα απο το ενυδρείο για απολύμανση των χεριών πρίν και μετά την εισαγωγή τους στο ενυδρείο νομίζω οτι θα είναι μια χαρά. Αν αυτό κάνεις εσύ κάθε φορά που πας εκδρομή και έρχεσαι σε επαφή με τη φύση , τότε ναι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Σεπτεμβρίου 2010 #6 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλ.μπορουμε να βαλουμε οινοπνευμα στα χεριαμας πριν τα βαλουμε στο ενυδρειο για να προφυλαξουμε τα ψαρακια μας?Εγω τα πλενω με πρασινο σαπουνι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 5 Σεπτεμβρίου 2010 #7 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Αν αυτό κάνεις εσύ κάθε φορά που πας εκδρομή και έρχεσαι σε επαφή με τη φύση , τότε ναι . Αυτο το είπα περισσότερο για την προστασία των ψαριών μας γιατί σίγουρα δεν μπορούμε να πλυθούμε με σαπούνια (εκτος του πράσινου) και να βάλουμε τα χερια μας μέσα.Μην καταφύγουμε και στην μικροβιομανία -αυτό είναι το άλλο άκρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Σεπτεμβρίου 2010 #8 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλ.μπορουμε να βαλουμε οινοπνευμα στα χεριαμας πριν τα βαλουμε στο ενυδρειο για να προφυλαξουμε τα ψαρακια μας?Εγω τα πλενω με πρασινο σαπουνι. Προσωπικά θα συνιστούσα το οινόπνευμα ή το αντισηπτικό διάλυμα μόνο μετά τη δουλειά στο ενυδρείο και όχι πριν, αλλά κι αυτό είναι πιθανόν υπερβολή. Νομίζω πως ο Σταμάτης το έθεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σκεφτείτε ότι πάτε εκδρομή στη φύση... Ότι κάνετε εκεί μπορείτε να κάνετε και στο ενυδρείο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 5 Σεπτεμβρίου 2010 #9 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 τα μικροβια πλεον ειναι πολυ ανθεκτικα, χλωρινη για απολυμανση μετα η bentadine Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Σεπτεμβρίου 2010 #10 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Να παρουμε και μια καραντινα για μας.Εισαι λιγο υπερβολικος νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 5 Σεπτεμβρίου 2010 #11 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 ο φιλος ρωτησε για μεταφορα ασθενειων στον ανθρωπο και απαντησα για απολυμανση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 5 Σεπτεμβρίου 2010 #12 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 τα μικροβια πλεον ειναι πολυ ανθεκτικα, χλωρινη για απολυμανση μετα η bentadine Χλωρίνη στα χέρια? (ούτε η κατακουζήνα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CORFU 5 Σεπτεμβρίου 2010 #13 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Προσωπικά θα συνιστούσα το οινόπνευμα ή το αντισηπτικό διάλυμα μόνο μετά τη δουλειά στο ενυδρείο και όχι πριν, αλλά κι αυτό είναι πιθανόν υπερβολή. Νομίζω πως ο Σταμάτης το έθεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σκεφτείτε ότι πάτε εκδρομή στη φύση... Ότι κάνετε εκεί μπορείτε να κάνετε και στο ενυδρείο σας Εγω προσωπικα αυτο κανω λιγο οινοπνευμα η αντισηπτικο μετα αλλα μην φτασουμε και στην υπερβολη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Σεπτεμβρίου 2010 #14 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω προσωπικα αυτο κανω λιγο οινοπνευμα η αντισηπτικο μετα αλλα μην φτασουμε και στην υπερβολη Πριν βαλουμε τα χερια μεσα?Γιατι το μετα αστο,εγω που πιανω σκυλια,γατια κοτες,ψαριααστα να πανε.Ρωταω για να βαλουμε τα χερια μεσα,κανει το οινοπνευμα,η μπεταντιν.Η ενα πρασινο σαπουνακι ειναι αρκετο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Σεπτεμβρίου 2010 #15 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Πριν βαλουμε τα χερια μεσα?Γιατι το μετα αστο,εγω που πιανω σκυλια,γατια κοτες,ψαριααστα να πανε.Ρωταω για να βαλουμε τα χερια μεσα,κανει το οινοπνευμα,η μπεταντιν.Η ενα πρασινο σαπουνακι ειναι αρκετο. Πράσινο σαπουνάκι με ζεστό νεράκι και είσαι ΟΚ. Νομίζω πως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πότε τα χέρια μας είναι καθαρά και πότε όχι. Για να βάλουμε το δάχτυλο στο μάτι μας ή το στόμα μας δεν χρησιμοποιούμε πάντα αντισηπτικό... Αν όμως έχουμε ασχοληθεί με κάποια "βρώμικη" δουλειά χρησιμοποιούμε οινόπνευμα, betadin ή οτιδήποτε παρόμοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Σεπτεμβρίου 2010 #16 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Πράσινο σαπουνάκι με ζεστό νεράκι και είσαι ΟΚ. Νομίζω πως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πότε τα χέρια μας είναι καθαρά και πότε όχι. Για να βάλουμε το δάχτυλο στο μάτι μας ή το στόμα μας δεν χρησιμοποιούμε πάντα αντισηπτικό... Αν όμως έχουμε ασχοληθεί με κάποια "βρώμικη" δουλειά χρησιμοποιούμε οινόπνευμα, betadin ή οτιδήποτε παρόμοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος