giwrgos bf2 4 Σεπτεμβρίου 2010 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά,σήμερα το απόγευμα ανακάλυψα μερικά αυγά πάνω σε ένα φυτό με πλατιά φύλλα στο ενυδρείο μου με τα σκλάρια, οι 2 ευτυχισμένοι γονείς φυλάνε σκοπιά και δεν αφήνουν τα άλλα ψάρια να πλησιάσουν ...εγώ τι πρέπει να κάνω για να προστατέψω τα αυγά; σας παρακαλώ δώστε μου μερικές πληροφορίες ! Με σεβασμό ένας πρωτάρης μπαμπάς Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 4 Σεπτεμβρίου 2010 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 για ριξε μια ματια εδω και εγω ειχα μια τετοια συζητηση της προαλες ριξε μια ματια εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwrgos bf2 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Θέλω να σε ρωτήσω 3 πράγματα 1)πως πήγαν τα δικά σου τα αυγουλάκια; 2)εσύ τελικά από ολα αυτά τι έκανες;3)είχε επιτυχία αυτό που έκανες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 4 Σεπτεμβρίου 2010 #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 καλυτερα, δωσε εσυ καποιες πληροφοριες για το ενυδρειο σου. οποσδηποτε: κατοικοι + αριθμος ανα ειδος, λιτρα και σκληροτηττες.. κανονικα εσυ δεν χρειαζεται να κανεις κατι αν το ενυδρειο σου ειναι σωστα στημενο με προβλεψη να εχεις καποια στιγμη αναπαραγωγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Σεπτεμβρίου 2010 #5 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 mod note Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwrgos bf2 5 Σεπτεμβρίου 2010 Author #6 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δυστυχώς αργά χθες το βράδυ ο αρσενικός έφαγε όλα τα αυγά , ειναι ένα 70λιτρο ενυδρείο και φιλοξενεί 1 ζευγάρι σκαλάρια και ένα ζευγάρι γκουράμι το ph ειναι σε φυσιολογικά επίπεδα.Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήταν η πρώτη γέννα των σκαλαριών μου και την περίμενα πως και πως Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 5 Σεπτεμβρίου 2010 #7 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 οσο μικροτερο ειναι το ενυδρειο και με περισσοτερους κατοικους, αυξανονται οι πιθανοτητες να συμβει αυτο που ηδη σου συναιβει. για να αποφυγεις κατι τετοιο αφησε τα σκαλαρια μονα τους. αφου εκαναν τη αρχη θα συνεχισουν. οταν λες φυσιολογικα επιπεδα (για το ΡΗ) τι εννοεις? για να εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να γονιμοποιηθουν τα αυγα απο το αρσενικο το ΡΗ σου πρεπει να ειναι οξυνο, δηλαδη κατω του 7. για τα λιτρα σου, δεν θελω να επεκταθω γιατι πιστευω πως γνωριζεις. σκεψου ομως τι θα κανεις οταν με το καλο θα αρχισουν να σουλατσαρουν μικρα σκαλαρακια, για να μην τρεχεις τελευταια στιγμη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwrgos bf2 13 Σεπτεμβρίου 2010 Author #8 Share 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν περασε μια εβδομαδα και σημερα παλι στο ιδιο φυλλο ανακαλυψα αρκετα αυγουλακια που μου αφησαν τα σκαλαρακια μου, ο αρσενικος δεν εχασε ευκαιρια και ξεκινησε το αερισμα, το φως παραμενει αναμενο... ελπιζω αυτη τη φορα να τα καταφερουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 14 Σεπτεμβρίου 2010 #9 Share 14 Σεπτεμβρίου 2010 οσο μικροτερο ειναι το ενυδρειο και με περισσοτερους κατοικους, αυξανονται οι πιθανοτητες να συμβει αυτο που ηδη σου συναιβει. για να αποφυγεις κατι τετοιο αφησε τα σκαλαρια μονα τους. αφου εκαναν τη αρχη θα συνεχισουν. οταν λες φυσιολογικα επιπεδα (για το ΡΗ) τι εννοεις? για να εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να γονιμοποιηθουν τα αυγα απο το αρσενικο το ΡΗ σου πρεπει να ειναι οξυνο, δηλαδη κατω του 7. για τα λιτρα σου, δεν θελω να επεκταθω γιατι πιστευω πως γνωριζεις. σκεψου ομως τι θα κανεις οταν με το καλο θα αρχισουν να σουλατσαρουν μικρα σκαλαρακια, για να μην τρεχεις τελευταια στιγμη! καλημέρα. πες μας και σχετικά με αυτό. Τι συνθήκες έχει το ενυδρείο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwrgos bf2 14 Σεπτεμβρίου 2010 Author #10 Share 14 Σεπτεμβρίου 2010 Hi!!! το ρh ειναι 6,5, τα αφησα μονα τους οπως μου ειπατε και εχω το φως συνεχως αναμενο το πρωι ειδα οτι μερικα αυγουλακια ειχαν φαγωθει ελπιζω καποια να τα καταφερουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 14 Σεπτεμβρίου 2010 #11 Share 14 Σεπτεμβρίου 2010 πιθανον να χαλασαν και να τα αφαιρεσαν οι γονεις για να μην χαλασουν τα υπολοιπα! αντε... καλη τυχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwrgos bf2 14 Σεπτεμβρίου 2010 Author #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2010 Σε ευχαριστω φιλε μου, θα σας ενημερωνω για την πορεια τους... Εχω και μια ερωτηση, αν ολα πανε καλα (και δεν φαγωθουν) σε ποσες μερες περιπου να τα περιμενω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
EUDOKIA 15 Σεπτεμβρίου 2010 #13 Share 15 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημέρα, 4-5 ημέρες περίπου καλή τύχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 15 Σεπτεμβρίου 2010 #14 Share 15 Σεπτεμβρίου 2010 Σε 24-36 ώρες (αναλόγως την θερμοκρασία) θα δεις ουρίτσες Στις επόμενες 24-36 ώρες οι γονείς θα μεταφέρουν τα μικρά σε άλλοι τοποθεσία. Την 5-6 μέρα θα αρχίζουν να κολυμπούν ελεύθερα, το αργότερο τότε θα πρέπει να έχεις υγρή τροφή και για την 7 μέρα αρτέμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 15 Σεπτεμβρίου 2010 #15 Share 15 Σεπτεμβρίου 2010 αντε κι εγω παρεα με εσενα! μονο που δεν παιρνω μετρα (απομονωση, κτλ) για μια ακομη φορα! εκλεισαν 24 ωρες! τελευταια γινεται χαμος. μιλαμε για πολυ αυγο γενικοτετα και οχι μονο απο τα σκαλαρια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwrgos bf2 16 Σεπτεμβρίου 2010 Author #16 Share 16 Σεπτεμβρίου 2010 Δυστυχώς πάλι δεν τα καταφέρανε ο αρσενικός τα έφαγε ενώ ήταν αυτός που είχε αναλάβει την προστασία τους απο την πρώτη κιόλας στιγμή και δεν άφηνε καθόλου την θηλυκιά να πλησιάσει. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος