Jump to content

Σαλιγκαρια λαθρομεταναστες

Recommended Posts

Καλησπερα σας..θελω να κανω μια ρωτηση αλλα ισως ακουστει χαζη... :blush:

αλλα θα την κανω... :)

τα σαλιγκαρια λαθρομεταναστες ζουν μονο κατω απ το νερο???

Επειδη εχουν ψιλοαυξηθει το σκεφτομαι να εξορισω μερικα..αλλα δν θελω να τα σκοτωσω...δν μου παει η ψυχη... :P;) και αναρωτιομουν αν θα μπορουσα να τα πεταξω στις γλαστρες μου... :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - plaYgirl

θα πεθανουν εαν βγουν .

κριμααα... :P;):blush:

με βλεπω να φτιαχνω ενυδρειο μονο για παρτυ τους.. :)

Δες ΕΔΩ :thumbup:

:P;):blush:

σε τι κατασταση βρισκονται τωρα???το συνεχισες??? :)

:P;):blush:

σε τι κατασταση βρισκονται τωρα???το συνεχισες??? :)

Ναι,μην νομίζεις πως πολυασχολούμαι με αυτό απλα συμπληρώνω το νερο της εξατμισης και ταϊζω με σπιρουλίνα καθε τοσο.Υπάρχουν αρκετά σαλιγκαράκια μέσα

Ναι,μην νομίζεις πως πολυασχολούμαι με αυτό απλα συμπληρώνω το νερο της εξατμισης και ταϊζω με σπιρουλίνα καθε τοσο.Υπάρχουν αρκετά σαλιγκαράκια μέσα

:):P

αν θελεις να κανεις καλλιέργεια κανε το. αν οχι, καλυτερα μην τα βγαλεις. εκτος του οτι ειναι κριμα, κανουν φοβερη δουλεια. αυτος ειναι και ο λογος που αναπτυσσονται. για παραδειγμα, τρωνε τη τροφη που περισσευει και ετσι πολλαπλασιαζονται, προστατευοντας τα επιπεδα αμμωνιας, κτλ.. ανακατευουν το βυθο, φρεσκαροντας τον!

αν δεν σου χαλανε τα φυτα αφησε τα στην υσηχια τους. καλυτερα να ψαξεις να δεις γιατι πολλαπλασιαζονται. μπορει να ταιζεις πολυ ή να συμβαινει κατι αλλο. γνωμη μου δηλαδη.

εγω στο μικρο μου ενυδρειο εχω μονιμα, μερα νυχτα, στο τζαμι μονο καμια 10αρια. στο πισω τζαμι που εχω και αλγη λογω διοξειδιου του ανθρακα θα ειναι καμια 20αρια. στο βυθο δεν ξερω!! :)

αν θελεις να κανεις καλλιέργεια κανε το. αν οχι, καλυτερα μην τα βγαλεις. εκτος του οτι ειναι κριμα, κανουν φοβερη δουλεια. αυτος ειναι και ο λογος που αναπτυσσονται. για παραδειγμα, τρωνε τη τροφη που περισσευει και ετσι πολλαπλασιαζονται, προστατευοντας τα επιπεδα αμμωνιας, κτλ.. ανακατευουν το βυθο, φρεσκαροντας τον!

αν δεν σου χαλανε τα φυτα αφησε τα στην υσηχια τους. καλυτερα να ψαξεις να δεις γιατι πολλαπλασιαζονται. μπορει να ταιζεις πολυ ή να συμβαινει κατι αλλο. γνωμη μου δηλαδη.

εγω στο μικρο μου ενυδρειο εχω μονιμα, μερα νυχτα, στο τζαμι μονο καμια 10αρια. στο πισω τζαμι που εχω και αλγη λογω διοξειδιου του ανθρακα θα ειναι καμια 20αρια. στο βυθο δεν ξερω!! :P

βασικα προς το παρον θα τα αφησω....αλλωστε μ αρεσει που το ενυδρειο μου σφιζει απο ζωη(φυτα,γαριδες,σαλιγκαρια,ψαρακια.. :) )Την ερωτηση την εκανα σε περιπτωση που παραγεμισουμε... ;)

Οσο για τον λογο αυξησης τους μαλλον ειναι η ποσοτητα της τροφης...ειχαμε γεννες..και τα μικρα ταιζονται και συχνα και αρκετα... :blush:

Υπάρχει και αυτή η λύση ;)

την ξερω αυτην την λυση...και ουτε να το σκεφτομαι δν θελω!!!! :)

εδω λεω πως αν τα απομακρυνω δν θελω να τα καταδικασω...και θα βαλω κατι μεσα να τα τρωει....με τπτ!!!!! :P:blush::thumbup:

Παλια οταν ειχα ενα μικρο 60λιτρο,εβλεπα μερικα και δεν ειχα δωσει σημασια.Οταν το σταματησα και πηγα να βγαλω την αμμο,ειχε μεσα μιλιουνια.Η αληθεια βεβαια ειναι,ζημια δεν μου εκαναν.Αλλα μονο στη σκεψη που ηταν τοσα πολλα,μου εφερε μια αναγουλα.Δηλ.θελω να σου πω,δεν ειναι μονο αυτα που βλεπεις. :)

Παλια οταν ειχα ενα μικρο 60λιτρο,εβλεπα μερικα και δεν ειχα δωσει σημασια.Οταν το σταματησα και πηγα να βγαλω την αμμο,ειχε μεσα μιλιουνια.Η αληθεια βεβαια ειναι,ζημια δεν μου εκαναν.Αλλα μονο στη σκεψη που ηταν τοσα πολλα,μου εφερε μια αναγουλα.Δηλ.θελω να σου πω,δεν ειναι μονο αυτα που βλεπεις. :)

δν με πειραζει αισθητικα...αντιθετως κιολας..μου αρεσουν..καμοια φορα κιολας μου βγαινουν τα ματια να παρακολουθησω καποιο μικρο...που επειδη το καβουκι του ειναι ακομη διαφανες σχεδον βλεπω το εσωτερικο του...και κατι που ''ανοιγοκλεινει'' σαν καρδουλα(???)

το μονο που με προβληματιζει ειναι το που μπορει να φτασει η αυξηση τους..δηλ να μην εχω προβλημα με τις συνθηκες του νερου κτλ...ΚΑΙ η καλη πορεια των φυτων μου...να μην αρχιζουν δηλ να μου τα τρωνε...λογο πληθυσμου...πραγμα που νομιζω πως εχει αρχισει να συμβαινει.... :P βλεπω τρυπουλες στα φυτα.. ;)

Έγινε επεξεργασία - plaYgirl

Το τι κακο,η καλο και σε τι πληθυσμο δεν ξερω.Απλα με ειχε τρωμαξει τοτε η ποσοτητα σε ενα 60λιτρο ενυδρειο.Αμετρητα πραγματικα.Θα μας πον και αλλοι. :)

ε αμα σου τρωνε αυτα τα φυτα και δεν ειναι καποιο προβλημα των ιδιων των φυτων καλο ειναι να κανεις κατι με το πληθυσμο τους γιατι αμα μεγαλωσουν κιολας... βασικα τα προβληματα ειναι: μπορει να πειραζουν το βυθο, ριχνουν τη σκληροτητα γιατι τραβανε για το κελυφος τους αυτα που χρειαζεται, ανεβαζουν τη σκληροτητα τα κουφαρια των νεκρων...

οποτε τα 2 τελευταια μπορει να επικαλυπτονται και να μην εχεις θεμα, αλλα με τα φυτα κοιτα το λιγο..

ε αμα σου τρωνε αυτα τα φυτα και δεν ειναι καποιο προβλημα των ιδιων των φυτων καλο ειναι να κανεις κατι με το πληθυσμο τους γιατι αμα μεγαλωσουν κιολας... βασικα τα προβληματα ειναι: μπορει να πειραζουν το βυθο, ριχνουν τη σκληροτητα γιατι τραβανε για το κελυφος τους αυτα που χρειαζεται, ανεβαζουν τη σκληροτητα τα κουφαρια των νεκρων...

οποτε τα 2 τελευταια μπορει να επικαλυπτονται και να μην εχεις θεμα, αλλα με τα φυτα κοιτα το λιγο..

με τα φυτα ...δν ειμαι ακομα σιγουρη...βασικα το ψαχνω... :blush: αν ειναι αυτα υπαιτια θα την κανουν...θα πανε αλλου :) ..αλλα οπως και να χει δν μου παει να τα θανατωσω... :P μπορει να τα μαζευω σε κανα μινι ενυδρειακι η κατι τετοιο και μετα να τα πηγαινω σε καμοια λιμνη η ποταμι :thumbup:

οσο για τα φυτα...εχω τρυπουλες...στις Cryptocoryne beckettii..και οι Vallisneria spiralis ''Tiger'' αν και αναπαραγονται μερικα φυλλα ''διαφανιζουν'' κυριως πανω πανω.. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...