Jump to content

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει ή έστω γνωρίζει κάτι για τα μύδια του γλυκού νερού.

Έχω ένα ενυδρείο με 4 αφρικανικές κολχίδες, σκληρό νερό και αλκαλικό PH (8-8,5).

Θα μπορούσα να βάλω μέσα μύδι ;

Ευχαριστώ πολύ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει ή έστω γνωρίζει κάτι για τα μύδια του γλυκού νερού.

Έχω ένα ενυδρείο με 4 αφρικανικές κολχίδες, σκληρό νερό και αλκαλικό PH (8-8,5).

Θα μπορούσα να βάλω μέσα μύδι ;

Ευχαριστώ πολύ.

Αφου το συζηταμε αλλου,γιατι ανοιξες νεο θεμα :)

Αφου το συζηταμε αλλου,γιατι ανοιξες νεο θεμα :)

Γιατί εκεί που το συζητούσαμε δεν υπήρχε κάποιος που να γνωρίζει το θέμα των μυδιών και γιατί ίσως σε αυτή την ενότητα να υπάρχουν κάποιοι που να είχαν μύδια.

Επίσης επειδή δε βρήκα κάποιο θέμα για τα μύδια με μία σύντομη αναζήτηση άνοιξα καινούργιο θέμα.

Αν γνωρίζεις κάτι για μύδια πες το εδώ.

Δεν αναπαράγονται στο ενυδρειο, φιλτράρουν το νερού, όποτε είναι επιρρεπή στις διακυμάνσεις του νερού, και τέλος θέλουν αρκετά εκατοστά άμμου (7+) για να θάβονται μέσα.

Τώρα που ετοιμάζω το καινούργιο project ψήνομαι να πάρω κανένα να δω συμπεριφορές...

:)

Δεν αναπαράγονται στο ενυδρειο, φιλτράρουν το νερού, όποτε είναι επιρρεπή στις διακυμάνσεις του νερού, και τέλος θέλουν αρκετά εκατοστά άμμου (7+) για να θάβονται μέσα.

Τώρα που ετοιμάζω το καινούργιο project ψήνομαι να πάρω κανένα να δω συμπεριφορές...

Σε ευχαριστω πολύ Πάνο είναι οι πρώτες πληροφορίες που πάιρνω από το φόρουμ σχετικά με τα μύδια. Δυστυχώς στο ενευδρείο μου έχω βάλει χοντρό χαλίκι και όχι άμμο και έτσι δεν θα έχουν που να θάβονται.

Δε ξέρω τί θα κάνω, θα το σκεφτώ. Από τη μία το ότι καθαρίζουν το νερό μου ακούγεται γοητευτικό, από την άλλη δεν έχω άμμο.

Σχετικά με τη σκληρότητα του νερού και το υψηλό PH που συντηρώ στο ενυδρείο υπάρχουν προβλήματα ή ασυμβατότητες ;

Οπως τα περισσότερα ασπόνδυλα δεν έχουν πρόβλημα με σχετικά υψηλά ph. Το 8,5 που αναφέρεις με προβληματίζει λίγο βέβαια αλλά μπορείς να κάνεις μια δοκιμή.

Πολύ βασική είναι η άμμος, χωρίς αυτήν θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.

Επίσης, εκτός από μύδια το κατάστημα είχε και κοχύλια, μεγαλούτσικα, αχυβάδες ας πούμε του γλυκού νερού και σκεφτόμουν να βάλω. Όμως τελικά τα είδαμε με τον καταστηματάρχη και είναι και τα 3 νεκρά.

Έγινε επεξεργασία - Rout

Οπως τα περισσότερα ασπόνδυλα δεν έχουν πρόβλημα με σχετικά υψηλά ph. Το 8,5 που αναφέρεις με προβληματίζει λίγο βέβαια αλλά μπορείς να κάνεις μια δοκιμή.

Πολύ βασική είναι η άμμος, χωρίς αυτήν θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.

Ίσως για αυτό να πέθαναν και οι αχυβάδες στο κατάστημα. Δεν είχαν άμμο στο ενυδρείο τους.

Πληροφοριακά την άμμο τί την θέλουν ; Για να προφυλάσσονται από εχθρούς ή για το φιλτράρισμα και την διατροφή τους κατά κάποιο τρόπο ;

Έγινε επεξεργασία - Rout

+ οτι γινονται εκλεκτος μεζες για τις αφρικανες.Απο εμπειρια δικη μου στο λεω

Έγινε επεξεργασία - iki28

Ίσως για αυτό να πέθαναν και οι αχυβάδες στο κατάστημα. Δεν είχαν άμμο στο ενυδρείο τους.

Πληροφοριακά την άμμο τί την θέλουν ; Για να προφυλάσσονται από εχθρούς ή για το φιλτράρισμα και την διατροφή τους κατά κάποιο τρόπο ;

Θα σου απαντήσω με βιντεο :)

Άμα βαριέσαι να τα δεις ολόκληρα απλώς τρέξτα ανά ένα λεπτό :P

Δεν θα ήταν άσχημα να φτιάξω ένα μικρό ενυδρείο μόνο με άμμο και κοχύλια. Ίσως και κανένα φυτό.

Ναι, το αξίζουν τα άτιμα.. :)

Αλλα δεν ασχοληθεί κανένας με αυτά, και πολύ δύσκολα να βρεις πληροφορίες.. :P

Ναι, το αξίζουν τα άτιμα.. :)

Αλλα δεν ασχοληθεί κανένας με αυτά, και πολύ δύσκολα να βρεις πληροφορίες.. :P

Και το χειρότερο Πάνο είναι ότι δε βρίσκεις εύκολα σε καταστήματα. Και επειδή δεν αναπαράγονται σε ενυδρείο ίσως η μόνη λύση είναι να παραγγείλω από ίντερνετ.

Και το χειρότερο Πάνο είναι ότι δε βρίσκεις εύκολα σε καταστήματα. Και επειδή δεν αναπαράγονται σε ενυδρείο ίσως η μόνη λύση είναι να παραγγείλω από ίντερνετ.

Συμφωνώ. :)

Eγώ γιατί δεν βλέπω κανένα βίντεο;

Eγώ γιατί δεν βλέπω κανένα βίντεο;

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=436585

Αν δεν τα βλέπεις εδώ έχει πρόβλημα ο browser σου..

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...