Freeman 4 Σεπτεμβρίου 2010 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Πριν απο λίγο παρέλαβα απο γνωστό μου 2 σακούλες με φύλλα καρυδιάς.Τα δέντρα του βρισκονται σε ένα κτήμα στο Πηλιο οπώτε δεν έχουμε θέμα για μόλυνση λόγο καυσαερίων.Είναι μαζεμένα ξερά απο κάτω,για την ακρίβεια είναι πολύ ξερα γιατι τα περισσότερα έχουν διπλωθεί (καλό αυτο!!) Αν τους ρίξω ένα καλο ψυσημο στο φούρνο (στον αερα) μετα θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω? Για πόση ωρα και σε πόσους βαθμούς? Δεν θα προτημούσα να τα βράσω γιατι θα χαθουν οι περισσότερες θρεπτικές ουσίες και μετα θα είναι σκετο άχυρο Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 4 Σεπτεμβρίου 2010 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Σε τι ενυδρειο θες να τα βαλεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Σε μονομαχοενυδρείο και σε 150Λ amazon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Τα έψησα για 20 λεπτα στους 120 C και έριξα καμια 10αρια στο μεγάλο μου.Φαίνονται πολύ ωραία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 4 Σεπτεμβρίου 2010 #5 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορεις να βαλεις μια φοτο να δω πως φαινονται???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 4 Σεπτεμβρίου 2010 #6 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Τα έψησα για 20 λεπτα στους 120 C και έριξα καμια 10αρια στο μεγάλο μου.Φαίνονται πολύ ωραία Δεν σε πρόλαβα! Εγώ θα τα έπλενα καλά, και μετά μια μέρα σε έναν κουβά! Πέταμα το νερό, τα ξεράνεις ξανά και έτοιμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 4 Σεπτεμβρίου 2010 #7 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μα αυτο είπε. Αμα τα αφήσει μια μέρα σε κουβά ότι χρήσιμο εχουν πάνω θα φύγει. απο εκεί που παραγγέλνω cattapa λέει πως τα αφήνει στον ήλιο να ξεραθούν (προψανώς μαζεύει φρέσκα) και μετά τα ψήνει για κάποια ωρα και τα στέλνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 4 Σεπτεμβρίου 2010 #8 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μα αυτο είπε. Αμα τα αφήσει μια μέρα σε κουβά ότι χρήσιμο εχουν πάνω θα φύγει. Δεν ισχύει.... Πίστεψε με.. Σε μια μέρα ούτε καν που προλαβαίνουν να σαπίσουν. Ίσα ίσα λίγο χρώμα βγάζουν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #9 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Μπορεις να βαλεις μια φοτο να δω πως φαινονται???????? Απο ενυδρείο δεν δημοσιευω φωτο γιατι ειναι TOP SECRET PROJECT .Θα περιμένετε αναλυτική παρουσίαση Φωτο απο τα φύλλα Για να μην με ρωτάτε τα κοτσάνια δεν τα έβαλα μέσα Έγινε επεξεργασία 4 Σεπτεμβρίου 2010 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 4 Σεπτεμβρίου 2010 #10 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ τα βάζω Τα πράσινα δεν μου αρέσουν αλλά αφού πάνε για μονομάχο (ψάρια) και όχι γαρίδες είναι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #11 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ τα βάζω Τα πράσινα δεν μου αρέσουν αλλά αφού πάνε για μονομάχο (ψάρια) και όχι γαρίδες είναι οκ Ενοείται οτι πράσινα δεν τα έχω βάλει ακόμα.Θα τα βάλω τελευταία αφου ξεραθούν καλά.Εχω και αμάνο στο μεγαλο (λίγο άσχετες με τον αμαζόνιο ) οι οποίες οταν τα έβαλα τσιμπολογούσαν. Παντος οι μυρωδιά τους ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 4 Σεπτεμβρίου 2010 #12 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Απο ενυδρείο δεν δημοσιευω φωτο γιατι ειναι TOP SECRET PROJECT .Θα περιμένετε αναλυτική παρουσίαση Φωτο απο τα φύλλα Για να μην με ρωτάτε τα κοτσάνια δεν τα έβαλα μέσα Ευχαριστω φιλαρακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 4 Σεπτεμβρίου 2010 #13 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ενοείται οτι πράσινα δεν τα έχω βάλει ακόμα.Θα τα βάλω τελευταία αφου ξεραθούν καλά.Εχω και αμάνο στο μεγαλο (λίγο άσχετες με τον αμαζόνιο ) οι οποίες οταν τα έβαλα τσιμπολογούσαν. Παντος οι μυρωδιά τους ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!! Ναι είναι απίστευτη! Το δεντρό ρουφάει διάφορα στοιχειά από το φύλλο πριν πέσει, καλύτερα μην τα βάλεις στις γαρίδες αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 8 Σεπτεμβρίου 2010 Author #14 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Σήμερα στο ενυδρείο υπήρχαν μόνο κοτσάνια και ίνες.Οι αμάνο και οι 2 ancistrus τα είχαν καταβροχθήσει Το περίεργο είναι πως όταν έριχνα catappa περίμενα 2-3 εβδομάδες για να τα φάνε .Μπορεί τα φύλλα καρυδιάς να έιναι πιο μαλακά ή πιο νόστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 9 Σεπτεμβρίου 2010 #15 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Τα φαγανε ή σαπίσανε?? Μου κανει εντιπωση να τα φαγανε.... ολα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 16 Ιανουαρίου 2011 Author #16 Share 16 Ιανουαρίου 2011 (edited) Τα φαγανε ή σαπίσανε?? Μου κανει εντιπωση να τα φαγανε.... ολα!!! Δεν τα έβαλα όλα εννοείται 2-3 την φορά ανάλογα και με το μέγεθος του ενυδρείου Για δες την φωτό Τώρα την είδα την απάντηση Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2011 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni 16 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 16 Ιανουαρίου 2011 προφανως μαλακωσαν (ελιωσαν) πιο γρηγορα. Στις γαριδες γιατι δεν κανει να βαζουμε φυλλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 16 Ιανουαρίου 2011 Author #18 Share 16 Ιανουαρίου 2011 (edited) προφανως μαλακωσαν (ελιωσαν) πιο γρηγορα. Στις γαριδες γιατι δεν κανει να βαζουμε φυλλα? Στις γαρίδες βάζουμε φύλλα! άλλα δεν πρέπει να βάζουμε χλωρά γιατι βγάζουν τα ζουμιά τους στο ενυδρείο τα οποία μπορεί να είναι τοξικά για τα ψάρια και για τις ευαίσθητες γαρίδες *Το φύλλο στην πάνω φυτό έγινε έτσι μέσα σε 2 μέρες Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2011 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος