Jump to content

Γκάπυ και ξιφοφόροι με ψάρι βυθού

magman

Recommended Posts

Για άλλη μία φορά χρειάζομαι τα φώτα σας :)

Τι ψάρι βυθού μπορώ να συνδιάζω μαζί με γκάπυ και ξιφοφόρους; Προς το παρόν στο ενυδρείο (100lt φυτεμένο) κολυμπάνε μόνο γκάπυ.

Για άλλη μία φορά χρειάζομαι τα φώτα σας :)

Τι ψάρι βυθού μπορώ να συνδιάζω μαζί με γκάπυ και ξιφοφόρους; Προς το παρόν στο ενυδρείο (100lt φυτεμένο) κολυμπάνε μόνο γκάπυ.

Cory aeneus?

Κοιτα για να λεμε την αληθεια τα ζωοτοκα που θελουν αλκαλικο νερο δεν ταιριαζουν με ψαρια βυθου που θελουν νερο μαλακο....Τωρα βεβαια δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι στον συνδιασμο σε καποιες σταθερες συνθηκες (παραμετρους) νερου μπορεις να τα συνδιασεις....

Το ξέρω ότι το προφίλ τους λέει μέχρι 7 pH, αλλά αρκετοί τα βάζουν και στο 7,5.....

Μπράβο σου πάντως που θέλεις να παρέχεις ιδανικές συνθήκες στα ψαράκια!! :)

Τι μετρησεις νερου εχεις ??

NH3/NH4,NO2: 0 (ελπίζω να παραμείνουν τόσο)

ΝΟ3: 10-25

pH: 7.2 (Θα το ανεβάσω στο 7.8)

ΚΗ: 6

GH: >7

temp: 29oC (λόγω του Ich)

NH3/NH4,NO2: 0 (ελπίζω να παραμείνουν τόσο)

ΝΟ3: 10-25

pH: 7.2 (Θα το ανεβάσω στο 7.8)

ΚΗ: 6

GH: >7

temp: 29oC (λόγω του Ich)

Σε αυτές τις συνθήκες μπαίνουν cory! :)

Το ξέρω ότι το προφίλ τους λέει μέχρι 7 pH, αλλά αρκετοί τα βάζουν και στο 7,5.....

Μπράβο σου πάντως που θέλεις να παρέχεις ιδανικές συνθήκες στα ψαράκια!! :P

Είμαι της άποψης οτι αν κάνεις κάτι, καλό είναι να το κάνεις σωστά. Ειδικά αν αυτό έχει να κάνει με ζωντανούς οργανισμούς :)

Λογικά θα υπάρχει ψάρι βυθού που να ταιριάζει σε αυτές τις συνθήκες. Έστω και απο αυτά που αποκαλούν "γλύφτες"

Έγινε επεξεργασία - magman

Εκτός της τιμής του pH, στο ενυδρείο μου έχω χαλίκι :) Οπότε no corydoras for me...

Γιατι πρεπει να εχει το ενυδρειο ψαρια βυθου;

Σε ενα κοινωνικο ενυδρειο με ουδετερο (7) πεχα στο νερο και μετριες σκληροτητες και θερμοκρασια μπορουν να ζησουν πολλα ειδη ψαριων.

Και τα γκαπι που θελουν αλκαλικο και τα κορυ που θελουν οξυνο.

:)

Ειπα ομως "μπορουν να ζησουν", οχι να δειξουν τα πιο ομορφα χρωματα και συμπεριφορες τους.

Ετσι ξεκινανε οι περισσοτεροι με τουρλου και βλεποντας ενυδρεια με ιδανικες συνθηκες για τα ψαρια, καταληγουν σε αυτες τις επιλογες.

Τα guppy οι ξιφοφοροι και τα aeneus (λιγοτερο) ομως, ειναι ανθεκτικα ψαρια και μπορουν να ζησουν σε τετοιο ενυδρειο.

Μαλιστα πολλες φορες, με καλα αποτελεσματα.

Εγω δεν θα το εκανα παντως.

Δεν ειναι αναγκη αλλωστε.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Σε ενα κοινωνικο ενυδρειο με ουδετερο (7) πεχα στο νερο και μετριες σκληροτητες και θερμοκρασια μπορουν να ζησουν πολλα ειδη ψαριων.

Και τα γκαπι που θελουν αλκαλικο και τα κορυ που θελουν οξυνο.

:)

Ειπα ομως "μπορουν να ζησουν", οχι να δειξουν τα πιο ομορφα χρωματα και συμπεριφορες τους.

Ετσι ξεκινανε οι περισσοτεροι με τουρλου και βλεποντας ενυδρεια με ιδανικες συνθηκες για τα ψαρια, καταληγουν σε αυτες τις επιλογες.

Τα guppy οι ξιφοφοροι και τα aeneus (λιγοτερο) ομως, ειναι ανθεκτικα ψαρια και μπορουν να ζησουν σε τετοιο ενυδρειο.

Μαλιστα πολλες φορες, με καλα αποτελεσματα.

Εγω δεν θα το εκανα παντως.

Δεν ειναι αναγκη αλλωστε.

Τα δύο πρώτα σίγουρα ταιριάζουν. Σαν επιλογή για κατώτερο επίπεδο τι θα έβαζες εσύ;

Σαλιγγαρια και γαριδες :)

Καλά τα σαλιγγάρια είναι ολούθε :P Οι γαριδούλες όμως καλή περίπτωση. Θα δώ τι θα γίνει με το φίλτρο μου και θα πάω για Red Cherry ;)

Μιας και δεν βρηκαμε κατι για το βυθο, δεν κοιτας για κανενα αφροψαρο, καμια ζαργανα? :)

http://fish.mongabay.com/species/Dermogenys_pusillus.html

εφερε νομιζω καποιο καταστημα τωρα στις παραλαβες που εβλεπα στην κατηγορια καταστηματα

Μιας και δεν βρηκαμε κατι για το βυθο, δεν κοιτας για κανενα αφροψαρο, καμια ζαργανα? :)

http://fish.mongabay.com/species/Dermogenys_pusillus.html

εφερε νομιζω καποιο καταστημα τωρα στις παραλαβες που εβλεπα στην κατηγορια καταστηματα

Τρόμαξα με την ζαργάνα στην αρχή, πήγε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο :P

Πέραν της πλάκας και χωρίς παρεξήγηση ελπίζω, υπάρχουν κάποια προβληματάκια. . Το καπάκι μέχρι να φύγουν οι ζέστες θα πρέπει να μείνει ανοιχτό και τα "ζαργανάκια" είναι καλοί άλτες. Άσε που έχω πήξει στα ψάρια υψηλού επιπέδου. Περισσότερο ήθελα τα ψάρια βυθού για να "γεμίσω" το ενυδρείο χωρίς να το φορτίσω με πολλά ψάρια.

Πάντως είναι πολύ όμορφα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα τα φιλοξενίσω ;)

Εδώ έκανα ένα search για ψάρια με high ph range. Ίσως να βρείς κάτι. Τώρα το αν θα τα βρείς στην αγορά είναι άλλο θέμα, αλλά απο ότι είδα κάποια ήδη synodontis ίσος να μπορείς να βρεις. Βέβαια μέγεθος και λίτρα :)

Ψαχτώ λίγο κάτι θα βρεις πιστεύω

Τρόμαξα με την ζαργάνα στην αρχή, πήγε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο :)

χαχαχαχαχαχα :P

Εδώ έκανα ένα search για ψάρια με high ph range. Ίσως να βρείς κάτι. Τώρα το αν θα τα βρείς στην αγορά είναι άλλο θέμα, αλλά απο ότι είδα κάποια ήδη synodontis ίσος να μπορείς να βρεις. Βέβαια μέγεθος και λίτρα :P

Καλα του λες να το ψαξει.

Γιατι εκτος απο το πεχα ειναι κατι ψαρια μεσα που γινοται 175 εκατοστα, αλλα ειναι απο Ταγκανικα και θα εχουν (για λιγα λεπτα) ζωντανη τροφη με τα γκαπι κλπ :)

Εδώ έκανα ένα search για ψάρια με high ph range. Ίσως να βρείς κάτι. Τώρα το αν θα τα βρείς στην αγορά είναι άλλο θέμα, αλλά απο ότι είδα κάποια ήδη synodontis ίσος να μπορείς να βρεις. Βέβαια μέγεθος και λίτρα ;)

Πολύ καλό το λίνκ!!!! Ευχαριστώ :blush:

Καλα του λες να το ψαξει.

Γιατι εκτος απο το πεχα ειναι κατι ψαρια μεσα που γινοται 175 εκατοστα, αλλα ειναι απο Ταγκανικα και θα εχουν (για λιγα λεπτα) ζωντανη τροφη με τα γκαπι κλπ :)

Άμα πάρω κάτι τέτοιο θα κυκλοφορεί αυτό στο σπίτι και θα μπώ εγώ στο ενυδρείο :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...