hms 31 Αυγούστου 2010 #1 Share 31 Αυγούστου 2010 Γεια σας και παλι ! Σκεφτομαι τον τελευταιο καιρο πως τα ψαρια μας χρειαζονται οτι καλυτερο απο συνθηκες νερου ετσι ωστε και αυτα να μας ανταμοιψουν με τα πλουσια χρωματα τους αλλα και την σωστη συμπεριφορα τους μεσα στο ενυδρειο... Θελω να ριξω τα ph , kg , gh και η πιο αξιοπιστη λυση ειναιη αγορα μιας συσκευης αντίστροφη οσμωσης ! Ξερω πολυ λιγα πραγματα για το πως δουλευει γι αυτο θελω να με διαφωτισετε με τις γνωσεις σας πανω σε αυτο το θεμα και τελος να μου προτεινετε καποια συσκευη...(οικονομικη).. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 31 Αυγούστου 2010 #2 Share 31 Αυγούστου 2010 Εδώ, μπορείς να δεις το πως λειτουργεί. Συσκευές ας προτείνουν οι υπόλοιποι συνχομπίστες, μιας και εγώ δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 31 Αυγούστου 2010 #3 Share 31 Αυγούστου 2010 (edited) Οι πιο φθηνές οσμώσεις αρχίζουν απο 60-70 και μετα φθάνουν μέχρι όσα έχεις.Οι ''φθηνές'' που ανέφερα είναι τύπου compact δηλαδή μετα απο καιρό όταν χαλάσει κάτι πληρώνεις πολλά σχεδον το αρχικό ποσό.Αν πάρεις κανονική οσμοση με φίλτρα άνθρακα,καλές μεμβράνες κτλ.... να πάρεις οποσδήποτε και flush kit.Είναι παρα πολύ χρίσημο.Φυσικά να έχεις το νου σου πως θέλει πολύ καλη συντίριση και αρκετές γνώσεις και να ξέρεις πως θα πετάξεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ πράγμα που για μενα είναι ''πολύ'' ρε παίδι μου Καλύ συνέχεια Έγινε επεξεργασία 31 Αυγούστου 2010 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 31 Αυγούστου 2010 #4 Share 31 Αυγούστου 2010 (edited) ....Οι ''φθηνές'' που ανέφερα είναι τύπου compact δηλαδή μετα απο καιρό όταν χαλάσει κάτι πληρώνεις πολλά σχεδον το αρχικό ποσό.... Διαφωνω. Στα κομπακτ συστηματα οσμωσεων, το μονο πιο ακριβο ειναι τα προφιλτρα και οι διαφορες ειναι μικρες (1-2 ευρω πιο ακριβα) και μιλαμε για τιμες γυρω στα 8 ευρω το προφιλτρο. Οι μεμβρανες ειναι οι ιδιες και στα δυο συστηματα και αυτες ειναι που κοστιζουν (απο 36 ευρω και πανω) Αυτη ειναι μια καλη προταση για μεσαια μεγεθη ενυδρειων http://www.waterwaves.gr/index.php?target=...roduct_id=29858 (με 100 Gpd μεμβανη και flush kit συστημα, χωρις μανομετρο αν δεν εχεις προβλημα πιεσης στη βρυση) 10-13 λιτρα την ωρα περιπου παραγωγη Έγινε επεξεργασία 31 Αυγούστου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #5 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 Διαφωνω. Στα κομπακτ συστηματα οσμωσεων, το μονο πιο ακριβο ειναι τα προφιλτρα και οι διαφορες ειναι μικρες (1-2 ευρω πιο ακριβα) και μιλαμε για τιμες γυρω στα 8 ευρω το προφιλτρο. Οι μεμβρανες ειναι οι ιδιες και στα δυο συστηματα και αυτες ειναι που κοστιζουν (απο 36 ευρω και πανω) Αυτη ειναι μια καλη προταση για μεσαια μεγεθη ενυδρειων http://www.waterwaves.gr/index.php?target=...roduct_id=29858 (με 100 Gpd μεμβανη και flush kit συστημα, χωρις μανομετρο αν δεν εχεις προβλημα πιεσης στη βρυση) 10-13 λιτρα την ωρα περιπου παραγωγη Σε ευχαριστω μηπως ξερεις τιμη περιπου ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #6 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 61 Eυρω μετα το ειδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 1 Σεπτεμβρίου 2010 #7 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 61 Eυρω μετα το ειδα... Και εγω αυτην εχω και ειμαι ευχαριστημενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #8 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 To ph/kh minus κανει δουλεια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 1 Σεπτεμβρίου 2010 #9 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 To ph/kh minus κανει δουλεια ? Πως και δεν το προτιμαμε? Μικρη διαρκεια δρασης. Φωσφορικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 2 Σεπτεμβρίου 2010 #10 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 mod note Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 13 Μαρτίου 2011 #11 Share 13 Μαρτίου 2011 Τί έγινε τελικά με την όσμοση?Πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 29 Ιουλίου 2011 #12 Share 29 Ιουλίου 2011 Τι εγινε τελικα με την οσμοση την πήρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 29 Ιουλίου 2011 #13 Share 29 Ιουλίου 2011 Τι εγινε τελικα με την οσμοση την πήρες μου αρεσει πως ρωτας σχεδον 1 χρονο μετα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 30 Ιουλίου 2011 #14 Share 30 Ιουλίου 2011 Την πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 30 Ιουλίου 2011 Author #15 Share 30 Ιουλίου 2011 Οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 16 Νοεμβρίου 2014 #16 Share 16 Νοεμβρίου 2014 Επειδη λεω να παρω και εγώ...μήπως πήρες τελικά? Πες εντυπώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος