Jump to content

Αύξηση Co2 με φυτά

manolis1978

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Έχω μια απορία που όσο και να διάβασα δεν την βρήκα. Έχω εν συντομία το παρακάτω ενυδρείο.

Το ενυδρείο είναι ένα cayman professional 60 που χωράει 75L γλυκό νερό.

7 ώρες φώς, από τις 15.00 μέχρι τις 22.00.

Έχει 2 λάμπες. Μια για τα φυτά(Philips TL-D 15W AQUA RELLE Hg) και μια κανονική (Philips TL-D 15W/54-765). Και αυτά της μάνας του.

9 καρδινάλιους

1 ramirezi

1 γαρίδα

Επίσης έχει 2 διακοσμητικά ξύλα ένα πιθάρι, χαλίκι ειδικό για bottomfish στο οποίο είχε τοποθετηθεί υπόστρωμα

Από φυτά

1 anubia

1 Hygrophila corymbosa “Siamensis”

Και ένα άλλο το οποίο είναι σαν την anubia σε κορμο, τα φύλλα πιο μυτερά αλλά είναι πολύ μικρή το πολύ 2-3 εκατοστά ύψος.

Ποιότητα νερού ενυδρείου με ξεχωριστά τεστάκια για το κάθε στοιχείο της “tropic marin”

Θερμοκρασία 31ο C (μέσα στο καλοκαίρι με τις αλλαγές του νερού ήταν 31 – 35ο C). Αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα 25%.

Ph 8,2

KH 4

GH 6,5

PO4 0,6

ΝΗ4 0,02

ΝΟ3 3-4

ΝΟ2 0

Ποιότητα νερού βρύσης

Ph 8,2

KH 5

GH 10

Αεραντλία δεν έχω. Ανατάραξη δεν υπάρχει στο νερό απλά στην επιφάνεια μια απλη κυκλική κίνηση των νερών. Αναλυτικά για το ενυδρείο είναι εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=46884

Αρχικά ξέρω ότι η θερμοκρασία είναι αυξημένη. Θα το φροντίσω με ανεμιστήρες.

PO4 μάλλον είναι καλό αν κρίνω διαβάζοντας για αντιμετώπιση καφέ άλγης. Ετσι δεν είναι?

Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να ρίξω το ph με χρήση CO2 αλλά χρησιμοποιώντας την ιδιότητα των φυτών όταν δεν φωτοσυνθέτουν να παράγουν CO2. Δηλαδή με φυσικό τρόπο. Σκέφτομαι να βάλω ένα φυτό χαμηλών απαιτήσεων (μια ακόμα anubia) ή όποιο μου προτείνεται εσείς έτσι ώστε να φωτοσυνθέτει λίγο, άρα να έχει μικρή κατανάλωση CO2 και το βράδυ να παράγει CO2 κατεβάζονας το ph. Ξέρεις κανεις αν μπορεί να γίνει ή αναγκαστικά θα πρέπει να πάω σε μπουκάλα?

Έγινε επεξεργασία - manolis1978

Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να ρίξω το ph με χρήση CO2 αλλά χρησιμοποιώντας την ιδιότητα των φυτών όταν δεν φωτοσυνθέτουν να παράγουν CO2. Δηλαδή με φυσικό τρόπο. Σκέφτομαι να βάλω ένα φυτό χαμηλών απαιτήσεων (μια ακόμα anubia) ή όποιο μου προτείνεται εσείς έτσι ώστε να φωτοσυνθέτει λίγο, άρα να έχει μικρή κατανάλωση CO2 και το βράδυ να παράγει CO2 κατεβάζονας το ph. Ξέρεις κανεις αν μπορεί να γίνει ή αναγκαστικά θα πρέπει να πάω σε μπουκάλα?

Ειναι λαθος η σκεψη.

Τα δεδομενα εχουν ως εξης:

Την ημερα τα φυτα καταναλωνουν λιγοτερο οξυγονο απο αυτο που παραγουν και παραγουν λιγοτερο διοξειδιο απο αυτο που καταναλωνουν.

Τη νυχτα η φωτοσυνθεση σταματα, τα φυτα συνεχιζουν να αναπνεουν καταναλωνοντας οξυγονο και παρασκευαζοντας διοξειδιο (παντα σε μικρο ποσοσοτο)

Βαζωντας κι αλλα φυτα (ασχετα του ρυθμου αναπτυξης τους), θα εχεις αναλογα μεγαλυτερη καταναλωση διοξειδιου την ημερα και μεγαλυτερη παραγωγη οξυγονου.

Τη νυχτα θα εχεις (καταρχην με μικρη διαφορα), παραγωγη περισσοτερου οξυγονου και διοξειδιου, αλλα σημαντικοτερο ειναι οτι δεν το χρειαζεσαι γιατι απλα δεν γινεται φωτοσυνθεση εκεινη την ωρα.

Ο μονος τροπος παροχης διοξειδιου στο ενυδρειο ειναι μηχανικα (τις ωρες τησ φωτοσυνθεσης) ή με φυσικο τροπο εχωντας πολλα ψαρια που παραγουν διοξειδιο με την αναπνοη τους.

Ομως παραγουν κι αλλα (ρυπους κλπ) που θα σου φερουν περισσοτερες δυσκολιες παρα ευκολιες. Επιπλεον δεν σταματανε να το παραγουν τις ωρες που δεν φωτοσυνθετουν τα φυτα.

Ακομα κι αν λειτουργουσε λοιπον το σχεδιο σου ετσι οπως τα λες, θα ειχες μεγαλυτερη διακυμανση στο πεχα απο μερα σε νυχτα.

Εσυ πρεπει να ζητας χαμηλο μεν πεχα, αλλα σταθερο πανω απο ολα.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Μαλιστά. Το είχα σκεφτεί σαν πιθανότητα αυτό που λές αλλά έλεγα μήπως. Τα πολλά ψάραι δημιουργούν προβληματα περισσότερα. Την έχω πάθει. Εξάλου πόσο να κατεβάσουν το ph τα άμοιρα. Οπότε μηχανικά. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος για 75άρι τι μπουκάλα να πάρω?

By Aiolos

:)

Η συγγραφη, εγκριση και δημοσιευση του αρθρου εγινε απο την Aquazone Project Team

Εδω το αρθρο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37191

Έγινε επεξεργασία - delta66

Η συγγραφη, εγκριση και δημοσιευση του αρθρου εγινε απο την Aquazone Project Team

Εδω το αρθρο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37191

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...