Δίας 4 Σεπτεμβρίου 2010 #26 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Αν τα Fryeri τρέφονται με νεογέννητα mbuna δεν θα ήθελα να τα συνδυάσω με τα Labidochromis.Φίλε kixlidatos ίσως στο δικό σου σώζονται οι γέννες λόγω μεγέθους του ενυδρείου. Τα Aulonocara jacobfreibergi που πρότεινες Κωνσταντίνε φαίνεται ωραίο ψαράκι και το κρατάω στις επιλογές μου. Αν επιλέξω demasoni θα βάλλω σε μπελάδες τα Labidochromis;Ρωτάω γιατί διαβάζω πολύ καλά σχόλια από τους κατόχους τους αλλά οι περισσότεροι τα κρατάνε σε species tank ή σε μεγαλύτερα ενυδρεία. Σε species tank θα δεις τις συμπεριφορες που πρεπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Σεπτεμβρίου 2010 #27 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Αν τα Fryeri τρέφονται με νεογέννητα mbuna δεν θα ήθελα να τα συνδυάσω με τα Labidochromis.Φίλε kixlidatos ίσως στο δικό σου σώζονται οι γέννες λόγω μεγέθους του ενυδρείου. Τα Aulonocara jacobfreibergi που πρότεινες Κωνσταντίνε φαίνεται ωραίο ψαράκι και το κρατάω στις επιλογές μου. Αν επιλέξω demasoni θα βάλλω σε μπελάδες τα Labidochromis;Ρωτάω γιατί διαβάζω πολύ καλά σχόλια από τους κατόχους τους αλλά οι περισσότεροι τα κρατάνε σε species tank ή σε μεγαλύτερα ενυδρεία. http://www.google.gr/images?hl=el&gbv=...280&bih=607 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 4 Σεπτεμβρίου 2010 #28 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Αν τα Fryeri τρέφονται με νεογέννητα mbuna δεν θα ήθελα να τα συνδυάσω με τα Labidochromis.Φίλε kixlidatos ίσως στο δικό σου σώζονται οι γέννες λόγω μεγέθους του ενυδρείου. Τα Aulonocara jacobfreibergi που πρότεινες Κωνσταντίνε φαίνεται ωραίο ψαράκι και το κρατάω στις επιλογές μου. Αν επιλέξω demasoni θα βάλλω σε μπελάδες τα Labidochromis;Ρωτάω γιατί διαβάζω πολύ καλά σχόλια από τους κατόχους τους αλλά οι περισσότεροι τα κρατάνε σε species tank ή σε μεγαλύτερα ενυδρεία. Όπως σου αναφέρει και ο Δίας στα demansoni για να δεις συμπεριφορές πας σε species tank! Να σου επισημάνω όμως πως πρέπει να έχεις στρωσει καλά το ενυδρείο σου γιατι πρέπει να μπούν όλα μαζί...και φυσικά μιλάμε για πολύ πέτρα ετσι....νταμάρι στην κυριολεξία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 5 Σεπτεμβρίου 2010 Author #29 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Άρα απορρίπτονται και τα demansoni και παραμένω στα Aulonocara jacobfreibergi. Επειδή θα είναι το πρώτο μου ενυδρείο επέλεξα να το στρώσω με μπόλι(αρκεί να βρω κάποιον να μου δώσει) για να είμαι σίγουρος για την βιολογία πριν μπουν τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 5 Σεπτεμβρίου 2010 Author #30 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Πόσα κιλά θα χρειαστώ περίπου για υπόστρωμα;Λογικά θα πρέπει να βάλλω λευκή χαλαζιακή άμμο ή αραγωνίτη από ότι βλέπω στις παρουσιάσεις, σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 5 Σεπτεμβρίου 2010 #31 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Λογικά θα πρέπει να βάλλω λευκή χαλαζιακή άμμο ή αραγωνίτη από ότι βλέπω στις παρουσιάσεις, σωστά; Εγω εχω βαλει αμμο θαλασσης και ειμαι ευχαριστημενος!! Και απο θεμα χημειας αλλα και απο θεμα εμφανισης!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 5 Σεπτεμβρίου 2010 Author #32 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω εχω βαλει αμμο θαλασσης και ειμαι ευχαριστημενος!! Και απο θεμα χημειας αλλα και απο θεμα εμφανισης!!! Έλεγα να βάλλω λίγο πιο ανοιχτόχρωμη(λευκή ή μπεζ).Η αγορά μάλλον θα γίνει από τον Ερμή για να μην έχω πολλά έξοδα όπως και οι πέτρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 6 Σεπτεμβρίου 2010 Author #33 Share 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μάλλον θα πάρω 25 κιλά αραγωνίτη από ένα παιδί που τον είχε σε θαλασσινό.Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα σε αυτό έτσι; Πόσα κιλά θα χρειαστώ περίπου στο σύνολο για 5-6 εκατοστά βυθό στο ενυδρείο μου(120x45x65);Για το υπόλοιπο θα χρησιμοποιήσω είτε χαλαζιακή είτε θαλασσινή άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Σεπτεμβρίου 2010 #34 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μάλλον θα πάρω 25 κιλά αραγωνίτη από ένα παιδί που τον είχε σε θαλασσινό.Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα σε αυτό έτσι; Πόσα κιλά θα χρειαστώ περίπου στο σύνολο για 5-6 εκατοστά βυθό στο ενυδρείο μου(120x45x65);Για το υπόλοιπο θα χρησιμοποιήσω είτε χαλαζιακή είτε θαλασσινή άμμο. Με καμια 45αρια κιλα θα εισαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 7 Σεπτεμβρίου 2010 Author #35 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Με καμια 45αρια κιλα θα εισαι οκ Ευχαριστώ.Άρα θα πάρω 20 κιλά ακόμη ψιλή χαλαζιακή και θα τις ανακατέψω. Υπάρχει κάποια διαδικασία για να καθαρίσω καλά την άμμο ή μόνο με νερό μέχρι να σταματήσει να βγάζει θολούρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 7 Σεπτεμβρίου 2010 #36 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Ευχαριστώ.Άρα θα πάρω 20 κιλά ακόμη ψιλή χαλαζιακή και θα τις ανακατέψω. Υπάρχει κάποια διαδικασία για να καθαρίσω καλά την άμμο ή μόνο με νερό μέχρι να σταματήσει να βγάζει θολούρα; Εφοσον η αμμος ειναι απο pet shop,απλα νερο μέχρι να φύγει η θολουρα. Έγινε επεξεργασία 7 Σεπτεμβρίου 2010 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 7 Σεπτεμβρίου 2010 #37 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ.Άρα θα πάρω 20 κιλά ακόμη ψιλή χαλαζιακή και θα τις ανακατέψω. Υπάρχει κάποια διαδικασία για να καθαρίσω καλά την άμμο ή μόνο με νερό μέχρι να σταματήσει να βγάζει θολούρα; μόνο προσπάθησε η άμμος να είναι όσο πιο κοντά σε χρώμα και κοκομετρία με τον αραγωνίτη, ώστε να κάνουν ένα "ωραίο" μίγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 7 Σεπτεμβρίου 2010 Author #38 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Εφοσον η αμμος ειναι απο pet shop,απλα νερο μέχρι να φύγει η θολουρα. Με τον αραγωνιτή που ήταν σε άλλο ενυδρείο θα πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό; μόνο προσπάθησε η άμμος να είναι όσο πιο κοντά σε χρώμα και κοκομετρία με τον αραγωνίτη, ώστε να κάνουν ένα "ωραίο" μίγμα. Σωστή παρατήρηση.Ο αραγωνίτης θα είναι ψιλός οπότε πάω για ψιλή άμμο στο ίδιο χρώμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 7 Σεπτεμβρίου 2010 #39 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Με τον αραγωνιτή που ήταν σε άλλο ενυδρείο θα πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό; Σωστή παρατήρηση.Ο αραγωνίτης θα είναι ψιλός οπότε πάω για ψιλή άμμο στο ίδιο χρώμα. Πολύ πολύ καλό ξέπλυμα. και άστον να στεγνώσει στον ήλιο. ίσως με πιο ζεστό νεράκι και λίγο ξύδι και μετά πάλι πολύ καλό ξέπλυμα. Όσο καλύτερα πλυθούν όλα αυτά, τόσο λιγότερη θολούρα μετά. Αν σκοπεύεις να βάλεις και πέτρες, τότε υπολόγισε πως θα χρειαστείς λιγότερη άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 7 Σεπτεμβρίου 2010 Author #40 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ πολύ καλό ξέπλυμα. και άστον να στεγνώσει στον ήλιο. ίσως με πιο ζεστό νεράκι και λίγο ξύδι και μετά πάλι πολύ καλό ξέπλυμα. Όσο καλύτερα πλυθούν όλα αυτά, τόσο λιγότερη θολούρα μετά. Αν σκοπεύεις να βάλεις και πέτρες, τότε υπολόγισε πως θα χρειαστείς λιγότερη άμμο. Θα βάλλω πέτρες αλλά καλύτερα να μου περισσέψει άμμος παρά να μην μου φτάσει.Υπολογίζω να χαθεί και λίγη στο πλύσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος