Jump to content

Ερωτηση Ph Kh

Recommended Posts

Γεια σας παιδια

πριν λιγο καιρο σας ελεγα για ενα μεγαλο ενυδρειο που ηθελα να φτιαξω 150χ50χ50.

το εφτιαξα και ειχα ενα θεματακι με σκληροτητες και ph

το εφτιαξα τοτε με απιονισμενο νερακι.

σημερα μετρισα παλι και βρηκα kh = 3 ?????

και ph = 7-7.5

(υγρα τεστ serra)

συμβαδιζουν αυτες οι τιμες?

το ενυδρρειο ειναι κατα 60-70% φυτεμενο (ναι μου βγαζουν μερικα φυτα τα ψαρακια ;)) με ενα ανακλαστηρα και

πολλααααα σαλιγκαρια (οχι τα κωνοειδη αλλα τα αλλα τα ποιο στρογκυλα)

μεσα εχω ενα common pleco

3 γκουραμι νανο

ενα pearl γκουραμι

ενα μολυ

ενα μονομαχο

7 corydoras

4 ψαρακια σαν αλμπινο τα οποια εχουν στομα οπως του πλεκο αλλα δεν θυμαμαι πως τα λενε .

και το προβλημα μου

ειχα και 18 ξιφοφορους απο γενα αλλα τις τελευταιες 3 μερες εχω χασει 4 χωρις να ξερω το λογο

τι μπορει να φταιει?????

Έγινε επεξεργασία - ΓιωργοςΚ1

ααααααααα

Και πειτε μου τι θα κανω με τα σαλιγκαρια?????

οσο καλο ξεπλυμα και να εκανα με τα φυτα (τι αλατια τι ξυδια παρασαν 1-2 και την πατισα)

πως θα περιοριζω τους αριθμους τους? με υγρα εμποριου δεν ειχα αποτελεσμα , δοκομασα να τα βγαλω χειροκινητα αλλα παλι δεεεεεν σε 10 μερες παλι χαμος και μεσα παντου αυγα ;)

Οταν λες "απιονισμενο", απο που προερχεται?

Τα σαλιγγαρια απαξ και μπουν ξεχνα το, μαθε να ζεις με αυτα.

Δεν ειναι κακα για το ενυδρειο. Χρειαζονται.

Απλα αν δεν υπαρχει ισοροπια αυξανονται πολυ.

Αν θελεις να τα περιορισεις ελεγξε το ταισμα και βαλε κυνηγους τους αναλογα το μεγεθος του ενυδρειου και την ιχθυοφορτωση.

Τσεκαρε τα ψαρια σου και τις απαιτησεις τους αν ταιριαζουν μεταξυ τους και με το νερο.

Αλλιως θα εχεις απωλειες

Οταν λες "απιονισμενο", απο που προερχεται?

Δεν ειχα οσμωση και αγορασα απιονισμενο . ιδιο με αυτο που μπαινει στο σιδερο. ειχε φτιαξει το προβλημα.

Τα σαλιγγαρια απαξ και μπουν ξεχνα το, μαθε να ζεις με αυτα.

Δεν ειναι κακα για το ενυδρειο. Χρειαζονται.

Απλα αν δεν υπαρχει ισοροπια αυξανονται πολυ.

Αν θελεις να τα περιορισεις ελεγξε το ταισμα και βαλε κυνηγους τους αναλογα το μεγεθος του ενυδρειου και την ιχθυοφορτωση.

οταν λες κυνηγους? οπως τα σαλιγκαρια helena? υπαρχουν αλλοι κυνηγοι????

Οσο για το θεμα του ταισματος δεν ξερω νομιζω οτι εχει μια ισοροπια το ενυδρειο πλεον δεν θελει παρα σπανια λιπασμα και τα φυτα πανε πολυ καλα!!

οποτε πρεπει να βαλω θηρευτες...

εχεις καμια προταση? εκτος απο τα σαλιγκαρια helena?

Δοκιμασε πρωτα με τα helena (καμια δεκαρια), γιατι η ευκολη λυση ειναι .... μεγαλη και θελει πολλα λιτρα η ομαδα.

Η δυσκολη λυση ειναι δυσευρετη.

Ισως βοηθησουν κι αυτα

Προσοχη στην ιχθυοφορτωση ομως, μη δημιουργησεις περισσοτερα προβηματα αντι να λυσεις.

Οτι πιασει και καμια παγιδα ειτε εμποριου ειτε diy.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Το ΡΗ και ΚΗ έχει αυτές τις τιμές λόγω των φυτών, λογικά χρειάζεσαι σύστημα CO2.

Για την ώρα αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μειώσεις την ανατάραξη της επιφάνειας του νερού για να αυξήσεις λιγάκι το co2 και αν χρησιμοποιείς αεραντλία σταματά την και αυτή. Επίσης εάν θέλεις μπορείς να βάλεις μέσα και Botia Macracanthus σαν ψάρια για να ξεμπερδεύεις με τα σαλιγκάρια

Δοκιμασε πρωτα με τα helena (καμια δεκαρια), γιατι η ευκολη λυση ειναι .... μεγαλη και θελει πολλα λιτρα η ομαδα.

Η δυσκολη λυση ειναι δυσευρετη.

Ισως βοηθησουν κι αυτα

Προσοχη στην ιχθυοφορτωση ομως, μη δημιουργησεις περισσοτερα προβηματα αντι να λυσεις.

Οτι πιασει και καμια παγιδα ειτε εμποριου ειτε diy.

δεν θα εχουμε προβλημα με τα ψαρακια θα ξανα στησω το 80αρι μου οποτε θα αδεισω χωρο στο μεγαλο...

ασε να δω ποιες ειναι αυτες οι DIY παγιδες... δεν τις ξερω ;)

Το ΡΗ και ΚΗ έχει αυτές τις τιμές λόγω των φυτών, λογικά χρειάζεσαι σύστημα CO2.

Για την ώρα αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μειώσεις την ανατάραξη της επιφάνειας του νερού για να αυξήσεις λιγάκι το co2 και αν χρησιμοποιείς αεραντλία σταματά την και αυτή. Επίσης εάν θέλεις μπορείς να βάλεις μέσα και Botia Macracanthus σαν ψάρια για να ξεμπερδεύεις με τα σαλιγκάρια

αν ειναι αυτο θα βαλω αν ειναι το κλασικο DIY για CO2 με 2-3 φιαλες(2λτ) ταυτοχρονα

κατευθειαν στην εισοδο του φιλτρου να δουμε αν το αυξισω λιγακι..

και μαλλον θα βαλω και στην αεραντλια χροδιακοπτη οπως εχω στο φως.

αν ειναι αυτο θα βαλω αν ειναι το κλασικο DIY για CO2 με 2-3 φιαλες(2λτ) ταυτοχρονα

ΚΑΤΑΤΑΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ 2 ΦΟΡΕΣ

ΚΑΤΑΤΑΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ 2 ΦΟΡΕΣ

Ένας εύκολος τρόπος για να υπολογίσεις το co2 που πρέπει να χορηγείς είναι ο παρακάτω σύνδεσμος:

http://www.aquazone.gr/index.php?pid=20

Όσο για την αεραντλία εάν είναι βαλτη σε λειτουργία μόνο το βράδυ όταν τα φυτά σταματανε την φωτοσύνθεση και αποβάλουν co2 αν και μέχρι να ανεβάσεις λίγο το co2 στο ενυδρειο θα σου πρότεινα να μην την χρησιμοποιείς καθόλου για την ώρα.

Και το παρακατω By Aiolos:

Όσο για την αεραντλία εάν είναι βαλτη σε λειτουργία μόνο το βράδυ όταν τα φυτά σταματανε την φωτοσύνθεση και αποβάλουν co2 αν και μέχρι να ανεβάσεις λίγο το co2 στο ενυδρειο θα σου πρότεινα να μην την χρησιμοποιείς καθόλου για την ώρα.

μηπως εννοεις να τη βαλω την ημερα σε λειτουργεια????

αν εγω θελω co2 γιατι να βαλω οξυγονο την ιδια στιγμη που τα φυτα μου ελευθερωνουν co2??

την ημερα θελουν οξυγονο αρα μηπως τοτε να βαλω την αντλια ? την ημερα?

Το υπολογισα και ελαβα αυτο το μηνυμα (βεβαια με ph 7.5 και διαφορες τιμες kh συνεχως χαμιλο το βγαζει το co2... σηγουρα τα βγαζει σωστα?? )

Για PH = 7.5 και ΚΗ = 4

το CO2 είναι 4mg/lt σε Θερμοκρασία 25-26.5 βαθμούς Κελσίου

δηλαδή το ενυδρείο έχει ΧΑΜΗΛΟ CO2

αν εγω θελω co2 γιατι να βαλω οξυγονο την ιδια στιγμη που τα φυτα μου ελευθερωνουν co2??

Το υπολογισα και ελαβα αυτο το μηνυμα (βεβαια με ph 7.5 και διαφορες τιμες kh συνεχως χαμιλο το βγαζει το co2... σηγουρα τα βγαζει σωστα?? )

Για PH = 7.5 και ΚΗ = 4

Την αεραντλία άσ' την κλειστή προς το παρόν.

Και αν μπορείς φτιάξε το diy CO2 που σου προτείνουν πιο πάνω, ή αγόρασε ένα έτοιμο (είναι ακριβά και δεν αξίζει τα λεφτά εφόσον υπάρχει η diy λύση που είναι πολύ πιο οικονομική).

καλή συνέχεια ;)

Για PH = 7.5 και ΚΗ = 4

καλησπέρα Γιώργο.

πρώτα μπορεις να διαβάσεις στο ακόλουθο link για την αναπνοή των φυτών και την φωτοσύνθεση

http://www.istellas.gr/aquarium/plants_biology.html

και μετά σε αυτο τον πίνακα θα βρεις την αναλογία του CO2 που χρειάζεται για τα φυτά.

http://www.istellas.gr/aquarium/aq_water_calc_co2.html

σίγουρα θα υπάρχουν σχετικές συζητήσεις και στα παρακάτω post του δικου μας forum.

ψάξτο λιγάκι !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...