Zorba_The_Freak 28 Αυγούστου 2010 #1 Share 28 Αυγούστου 2010 Στο ταγκανικα μου εχω μια λαμπα Τ8 39 watt με μηκος 105 cm. Επειδη με εχει φαει η αλγη, εχετε καμια ιδεα με τι να τη αντικαταστησω? Τα ζητουμενα ειναι: 1) Μικρο κοστος αγορας (ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ) 2) Χαμηλη καταναλωση. 3) Λιγα watt. 4) Στεγανο (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) Τα φωτα σας παρακαλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 28 Αυγούστου 2010 #2 Share 28 Αυγούστου 2010 Στο ταγκανικα μου εχω μια λαμπα Τ8 39 watt με μηκος 105 cm. Επειδη με εχει φαει η αλγη, εχετε καμια ιδεα με τι να τη αντικαταστησω? Τα ζητουμενα ειναι: 1) Μικρο κοστος αγορας (ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ) 2) Χαμηλη καταναλωση. 3) Λιγα watt. 4) Στεγανο (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) Τα φωτα σας παρακαλω... Σε πόσα λίτρα τα 39 watt? Γενικά για το θέμα άλγης μπορείς 1. Να μειώσεις τη φωτοπερίοδο 2. Να αυξήσεις την κυκλοφορία 3. Να βάλεις φυτά επιφανείας για να μπλοκάρουν το φως 4. όλα τα παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 28 Αυγούστου 2010 Author #3 Share 28 Αυγούστου 2010 Ειναι σε 75 λιτρα. Το ενυδρειο ειναι αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=35938&hl= Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα ολα οσα προτεινεις τα ξερω πολυ καλα. Οι ερωτησεις μου ειναι πολυ συγκεκριμμενες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Αυγούστου 2010 #4 Share 28 Αυγούστου 2010 Γιωργο αν καταλαβα καλα δεν θες να αλλαξεις μηκος,αλλα απλα φασμα φωτος. Αν βαλεις μικροτερη σε μηκος λαμπα,θα χασεις απο φως στις δυο ακρες του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 28 Αυγούστου 2010 Author #5 Share 28 Αυγούστου 2010 (edited) Και να μην φωτιζονται καλα οι ακρες μας πειραζει? Μια λυση ειναι να παω σε Τ8 25 βατ με μηκος 75 ή Τ8 18 βατ με μηκος 60 αλλα προσπαθω να βρω κατι πιο οικονομικο αν υπαρχει ή με μικροτερη καταναλωση ρευματος... π.χ. Στεγανα ακροφυσια για λαμπες οικονομιας υπαρχουν/κυκλοφορουνε? Αυτες δεν χρειαζονται και μπαλαστ οποτε μειωνεται το κοστος και η καταναλωση ταυτοχρονα... Έγινε επεξεργασία 28 Αυγούστου 2010 - Zorba_The_Freak Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 28 Αυγούστου 2010 #6 Share 28 Αυγούστου 2010 (edited) σκεφτηκες να βαλεις ηλεκτονικο μπαλαστ ντιμαριζομενο και απλα να χαμηλωσεις τη φωτηνοτητα? το μονο που θα σου κοστισει ειναι το μπαλαστ(δεν ξερω αν χρειαζεται κατι αλλο για να δουλευει το νριμερ) και απλα θα το ριθμισεις να βγαζει λιγοτερο φως. Έγινε επεξεργασία 28 Αυγούστου 2010 - fishaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 28 Αυγούστου 2010 #7 Share 28 Αυγούστου 2010 σκεφτηκες να βαλεις ηλεκτονικο μπαλαστ ντιμαριζομενο και απλα να χαμηλωσεις τη φωτηνοτητα? το μονο που θα σου κοστισει ειναι το μπαλαστ(δεν ξερω αν χρειαζεται κατι αλλο για να δουλευει το νριμερ) και απλα θα το ριθμισεις να βγαζει λιγοτερο φως. η καλύτερη λύση εάν εξαιρέσουμε το οικονομικό γιατί τελευταία φορά που κοίταξα για τέτοιο μπάλαστ είχε γύρω στο 50ρικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 28 Αυγούστου 2010 Author #8 Share 28 Αυγούστου 2010 Ετσι ακριβως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 28 Αυγούστου 2010 #9 Share 28 Αυγούστου 2010 Λεντοταινια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genirous 31 Αυγούστου 2010 #10 Share 31 Αυγούστου 2010 Στο ταγκανικα μου εχω μια λαμπα Τ8 39 watt με μηκος 105 cm. Επειδη με εχει φαει η αλγη, εχετε καμια ιδεα με τι να τη αντικαταστησω? Τα ζητουμενα ειναι: 1) Μικρο κοστος αγορας (ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ) 2) Χαμηλη καταναλωση. 3) Λιγα watt. 4) Στεγανο (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) Τα φωτα σας παρακαλω... Μιας και στο θέμα που παραπέμπεις δε βρήκα φωτογραφίες ή πληροφορίες, το ενυδρείο σου είναι DIY ή κάποιας εταιρείας με δικό του fix φωτιστικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος