nysis 27 Αυγούστου 2010 #1 Share 27 Αυγούστου 2010 (edited) Χαιρεται σ ολο το forum!προσφατα φιλος μου χαρισε ενα ενυδρειο jewel 100 λιτρα.Το ειχε γλυκου νερου αλλα εγω θελω να το κανω θαλασσινου.Μηπως μπορει καποιος να μου εξηγησει αν δεν ζηταω πολλα με τι σειρα πρεπει να βαλω τον καταλληλο εξοπλησμο(φιλτρο,κυκλοφοριτη,skimmer)?Ποσα κιλα βραχου πρεπει να βαλω ποσα αραγωνιτη ? ποσο καιρο τα αφηνω και μετα βαζω ψαρια? σκεφτομαι να βαλω ενα ζευγαρακι κλοουν + 1 ανεμωνη μονο.Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τις συμβουλες. Έγινε επεξεργασία 27 Αυγούστου 2010 - nysis Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 27 Αυγούστου 2010 #2 Share 27 Αυγούστου 2010 καλως ηρθες!!!! καλο διαβασμα και καλη αρχη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Αυγούστου 2010 #3 Share 27 Αυγούστου 2010 Όπως καταλαβαίνεις ένα θαλασσινό ενυδρείο είναι πιο αιτητικό από ένα του γλυκού νερού, και αυτό μεταφράζεται: σε ευρώ... σε χρόνο ενασχόλησης, σε υπομονή και σε προσοχή.... Άρχισε το διάβασμα σε θέματα που θα βρεις στο λινκ, http://www.aquazone.gr/forums/index.php?au...howcat&id=1 και ότι δεν καταλαβαίνεις εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Αυγούστου 2010 #4 Share 27 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysis 27 Αυγούστου 2010 Author #5 Share 27 Αυγούστου 2010 Ευχαριστω για το καλοσωρισμα!Εχω ξεζουμισει πολλα θεματα προσπαθωντας να καταλαβω τι παιζει απλα δεν ξερω με τι σειρα πρεπει να στηθει το ενυδρειο δλδ ποτε θα μπει ο βραχος τι εξαρτηματα πρεπει να εχω μεσα ωστε να δημιουργηθει η βιολογια και να μπορεσω να βαλω το ζευγαρακι μεσα με την ανεμωνη τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 30 Αυγούστου 2010 #6 Share 30 Αυγούστου 2010 Μια σειρα ειναι: Βαζεις αμμο (στεγνη) στο ενυδρειο σου.Γεμιζεις με νερο (καλυτερα θα ηταν απο αντιστρωφη οσμωση).Βαζεις σε λειτουργεια τους κυκλοφοριτες και το θερμοστατη,ριχνεις το απαιτουμενο αλατι και μετα απο 2 μερες μετρας την αλατοτητα (με ρεφρακτομετρο ειναι ο μοναδικος σωστος τροπος μετρησης) και κανεις διορθωσεις αν χρειαζονται (αλατοτητα 1026 εαν εχεις κοραλια και 1022-1026 για fish only).Βαζεις βραχο (ολο ζωντανο ή μισο ζωντανο και μισο νεκρο),βαζεις σε λειτουργεια το skimmer και βαζεις σε ενα φιλτρο (εξωτερικο καλυτερα) ανθρακα και αντιφωσφορο.Τα φωτα τα εχεις κλειστα προς το παρον. Αφου εχεις διαβασει,αρα θα ξερεις οτι εισαι ετοιμος για ενα μικρο ψαρι (και μονο ενα για αρκετο καιρο) απο τη στιγμη που θα εχεις σταθερα αμμωνια και ΝΟ2 μηδενικα και ΝΟ3 το πολυ 10ppm (τα ριχνεις με αλλαγες νερου).Σε αυτο το σημειο,αρχιζεις σιγα σιγα (αυξανοντας 1-1,5 ωρα ανα εβδομαδα τη διακρκεια) να αναβεις τα φωτα για καμια ωρα.Θα εμφανιστους οι πρωτες αλγες στο επομενο διαστημα και καλο θα ειναι να προσεχεις την ποιοτητα του νερου και να βαλεις και κανενα σαλιγκαρακι. Ελπιζω να σε κατατοπισα λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysis 31 Αυγούστου 2010 Author #7 Share 31 Αυγούστου 2010 Ακη εισαι υπεροχος πραγματικα ευχαριστω για τις γνωσεις και τον χρονο σου φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 2 Σεπτεμβρίου 2010 #8 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Ακη εισαι υπεροχος πραγματικα ευχαριστω για τις γνωσεις και τον χρονο σου φιλε μου! Και που να ερθεις και στη συναντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysis 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #9 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 ξενερωσα απιστευτα γιατι 10 παω καρδιτσα για τα γενεθλια της κοπελας μου κ γυρναω 14... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 5 Σεπτεμβρίου 2010 #10 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 ξενερωσα απιστευτα γιατι 10 παω καρδιτσα για τα γενεθλια της κοπελας μου κ γυρναω 14... Καθε 2ο Σαββατο του μηνα εχουμε συναντηση ιδια ωρα και μερος.Καποια σιγουρα θα σε βολεψει.Σε περιμενουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysis 6 Σεπτεμβρίου 2010 Author #11 Share 6 Σεπτεμβρίου 2010 φυσικα και θα με βολεψει.απο 20 θα ειμαι μονιμα θεσσ φιλε μου και θα εμφανιστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 8 Σεπτεμβρίου 2010 #12 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Αντε να τα πουμε και απο κοντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysis 14 Σεπτεμβρίου 2010 Author #13 Share 14 Σεπτεμβρίου 2010 25 του μηνος κατεβαινω μονιμα θεσσ οποτε ειναι η επομενη συναντηση θα ερθω 100 % Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 15 Σεπτεμβρίου 2010 #14 Share 15 Σεπτεμβρίου 2010 25 του μηνος κατεβαινω μονιμα θεσσ οποτε ειναι η επομενη συναντηση θα ερθω 100 % Ριξε μια ματια εδω για τις συναντησεις ολου του χρονου.Γενικα εχουμε μια συναντηση καθε 2ο σαββατο του μηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος