Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #101 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 πάρε ένα ακόμα λινκ Ακριβώς αυτό είναι. Πανέμορφο ψάρι πραγματικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 2 Σεπτεμβρίου 2010 #102 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 απο οτι βλεπω εχεις 100λτ μικτα... μπηκες σε τρεχαματα. Αστακο... Venustus...(25cm)...στατηγο (15cm). Πως το βλέπεις τι λες να κάνεις? Τα αφηνεις ως εχουν κ κλείνεις το θεμα? (θα σε τρωει στο πισω μερος του κεφαλιου σου). Η ξεκινας απο την αρχη? για μενα παντα κ μην το παρεις στραβα δωσε τα ζωντανα φτιαξε πρωτα τις παραμετρους νερου κ μετα ψαξτο για τι θα βαλεις μεσα το 100λτ (ειναι μικρο ενυδρειο). ΥΓ: θα εχεις θεμα ας ειναι ολα καλα τωρα ακομα ειναι αρχη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #103 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 απο οτι βλεπω εχεις 100λτ μικτα... μπηκες σε τρεχαματα. Αστακο... Venustus...(25cm)...στατηγο (15cm). Πως το βλέπεις τι λες να κάνεις? Τα αφηνεις ως εχουν κ κλείνεις το θεμα? (θα σε τρωει στο πισω μερος του κεφαλιου σου). Η ξεκινας απο την αρχη? για μενα παντα κ μην το παρεις στραβα δωσε τα ζωντανα φτιαξε πρωτα τις παραμετρους νερου κ μετα ψαξτο για τι θα βαλεις μεσα το 100λτ (ειναι μικρο ενυδρειο). ΥΓ: θα εχεις θεμα ας ειναι ολα καλα τωρα ακομα ειναι αρχη... Αύριο αποχωρίζομαι τον αστακοκαραβίδα μου. Μετακομίζει σε φιλικό πρόσωπο που θα τον φιλοξενήσει ευχαρίστως λέει. Για τα υπόλοιπα δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι άμεσα. Θα τα αφήσω ως έχουν να τα χαρώ όσο είναι μικρά. Αν παρατηρήσω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς θα αναγκαστώ να τα δώσω. Μόλις μεγαλώσουν κάπως, διπλασιαστούν ας πούμε, θα δώσω σίγουρα δύο από αυτά και θα κρατήσω τα δύο μικρότερα. Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Αλλά ακόμα δεν είναι οριστική απόφαση, μπορεί να τα δώσω όλα, ή να έχω πάρει μεγαλύτερο ενυδρείο, ή να πάρω και δεύτερο ενυδρείο. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Σεπτεμβρίου 2010 #104 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αύριο αποχωρίζομαι τον αστακοκαραβίδα μου. Μετακομίζει σε φιλικό πρόσωπο που θα τον φιλοξενήσει ευχαρίστως λέει. Για τα υπόλοιπα δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι άμεσα. Θα τα αφήσω ως έχουν να τα χαρώ όσο είναι μικρά. Αν παρατηρήσω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς θα αναγκαστώ να τα δώσω. Μόλις μεγαλώσουν κάπως, διπλασιαστούν ας πούμε, θα δώσω σίγουρα δύο από αυτά και θα κρατήσω τα δύο μικρότερα. Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Αλλά ακόμα δεν είναι οριστική απόφαση, μπορεί να τα δώσω όλα, ή να έχω πάρει μεγαλύτερο ενυδρείο, ή να πάρω και δεύτερο ενυδρείο. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Τι εγινε.Τρωμαξες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Σεπτεμβρίου 2010 #105 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Θα παρακαλεσω κι εγω για ακομα μια φορα να ειμαστε χαλαροι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #106 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τι εγινε.Τρωμαξες Απλά βρήκα λύση. Θα μπει σε ενυδρείο μικρό (40 ή 60 λίτρα, δε ήξερε να μου πει η κάτοχος) και θα είναι μόνος του. Είμαι σίγουρος ότι θα του λείψει η Αφροπαρέα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Σεπτεμβρίου 2010 #107 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Το βαζω και στο δικο σου θεμα,για να μι μας βγει στο μελλον καποιος αλλος και ιδρωσουμε να τον πεισουμε τι εστι αστακος.Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Σεπτεμβρίου 2010 #108 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τα 40 λτ ειναι λιγα.Αλλα τωρα αστον εκει,και βλεπεις τι θα κανεις σε 4 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #109 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Το βαζω και στο δικο σου θεμα,για να μι μας βγει στο μελλον καποιος αλλος και ιδρωσουμε να τον πεισουμε τι εστι αστακος.Καλη συνεχεια. Θεαματικό ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #110 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τα 40 λτ ειναι λιγα.Αλλα τωρα αστον εκει,και βλεπεις τι θα κανεις σε 4 μηνες. Σταματάει να είναι δικό μου πρόβλημα σε 4 μήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Σεπτεμβρίου 2010 #111 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Πανεμορφω ζωο.Με πολλες εκπληξεις που σου προσφερει.Του ειχα μαθει να τρωει σχεδον απο το χεριμου.Ηταν διπλα στο μεγαλο ενυδρειο,και οταν δεν ασχολιομουν μαζι του και κοιταγα τα ψαρια,ερχωταν στο γυαλι και σηκωνοταν ορθιος,για να τον προσεξω.Αλλα ολα αυτα για νατα δεις,πρεπει να εχεις της καταληλες συνθηκες.Κριμα,γιατι δεν ξερω αν θα ξαναβαλω αστακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #112 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μήδια γλυκού νερού αγορασμένα από κατάστημα μπορούν να μπουν σε ενδρείο με αφρικανικές κιχλίδες ή υπάρχει κάποιας μορφής "ασυμβατότητα" ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Σεπτεμβρίου 2010 #113 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Να σου πω την αληθεια,για μυδια δεν ξερω,αλλα μπορεις να μου πεις πως σου ηρθε για μυδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #114 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Να σου πω την αληθεια,για μυδια δεν ξερω,αλλα μπορεις να μου πεις πως σου ηρθε για μυδια? Έδωσα τον αστακοκαραβίδα και είναι άδειος ο βυθός. Τα μύδια είναι αθώα και καθαρίζουν το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Σεπτεμβρίου 2010 #115 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Έδωσα τον αστακοκαραβίδα και είναι άδειος ο βυθός. Τα μύδια είναι αθώα και καθαρίζουν το νερό. Γιατι δε βαζεις ενα μικρο (σε τελικο) γατοψαρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Σεπτεμβρίου 2010 #116 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατι δε βαζεις ενα μικρο (σε τελικο) γατοψαρο Αφρική και γατόψαρα γενικά δεν πάνε μαζί. Μπορεί αν θέλει να βάλει κάποιο είδος από την οικογένεια των Synodontis, γνωρίζοντας όμως ότι δύσκολα θα έχει μικρά, καθώς τα αυγά των κιχλίδων θα γίνουν μια ωραιότατη λιχουδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #117 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Αφρική και γατόψαρα γενικά δεν πάνε μαζί. Μπορεί αν θέλει να βάλει κάποιο είδος από την οικογένεια των Synodontis, γνωρίζοντας όμως ότι δύσκολα θα έχει μικρά, καθώς τα αυγά των κιχλίδων θα γίνουν μια ωραιότατη λιχουδιά. Να ποω την αλήθεια δεν μου αρέσουν τα γατόψαρα. Γενικά άλλα ψάρια που μπορώ να βάλω μέσα υπάρχουν ; Ένα καρχαρία ας πούμε, ή ένα ωραίο πούφερ ; ΚΑι για να σοβαρευτώ λίγο, ρωτάω αν μπορώ να βάλω μύδι διότι δεν ξέρω αν το σκληρό αλκαλικό νερό θα αφήσει το μύδι να επιβιώσει. Ήδη μου πέθανε ένα σαλιγκάρι που ο καταστηματάρχης αποδίδει στο αλκαλικό PH που έχω, 8-8,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Σεπτεμβρίου 2010 #118 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Αφρική και γατόψαρα γενικά δεν πάνε μαζί. Μπορεί αν θέλει να βάλει κάποιο είδος από την οικογένεια των Synodontis, γνωρίζοντας όμως ότι δύσκολα θα έχει μικρά, καθώς τα αυγά των κιχλίδων θα γίνουν μια ωραιότατη λιχουδιά. Αυτα εννοουσα,τα εχω και εγω,αλλα απο γεννες παω μια χαρα.Μετα που τα πειρα εμαθα οτι υπαρχουν και σε μικρα μεγεθη(τελικο)Εχω και καποια ηλικια που να τα θυμαμε ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Σεπτεμβρίου 2010 #119 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτα εννοουσα,τα εχω και εγω,αλλα απο γεννες παω μια χαρα.Μετα που τα πειρα εμαθα οτι υπαρχουν και σε μικρα μεγεθη(τελικο)Εχω και καποια ηλικια που να τα θυμαμε ολα Βασίλη μην ξεχνάς πόσα λίτρα έχεις εσύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Σεπτεμβρίου 2010 #120 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 4 Σεπτεμβρίου 2010 #121 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 ΚΑι για να σοβαρευτώ λίγο, ρωτάω αν μπορώ να βάλω μύδι διότι δεν ξέρω αν το σκληρό αλκαλικό νερό θα αφήσει το μύδι να επιβιώσει. Ήδη μου πέθανε ένα σαλιγκάρι που ο καταστηματάρχης αποδίδει στο αλκαλικό PH που έχω, 8-8,5 Προσωπικά, δεν έχω δει ποτέ μύδι σε αφρικάνικο ενυδρείο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο, που να κατάγεται από την λίμνη και να είναι και safe για το ενυδρείο. Και να υπάρχει όμως, θα το βρεις σε pet shop; Από ότι κατάλαβα είδες κάποιο μύδι σε κάποιο κατάστημα και σου άρεσε. Δεν είναι έτσι όμως θέλει ψάξιμο. Μην ακούς τον καταστηματάρχη και ξεκαθάρισε στο μυαλό σου αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά ή όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Σεπτεμβρίου 2010 #122 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 Προσωπικά, δεν έχω δει ποτέ μύδι σε αφρικάνικο ενυδρείο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο, που να κατάγεται από την λίμνη και να είναι και safe για το ενυδρείο. Και να υπάρχει όμως, θα το βρεις σε pet shop; Από ότι κατάλαβα είδες κάποιο μύδι σε κάποιο κατάστημα και σου άρεσε. Δεν είναι έτσι όμως θέλει ψάξιμο. Μην ακούς τον καταστηματάρχη και ξεκαθάρισε στο μυαλό σου αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά ή όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 5 Σεπτεμβρίου 2010 Author #123 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Ο αγαπημένος αστακοκαραβιδας έφυγε και σιγά-σιγά τα πράγματα διορθώνονται. Σκέφτομαι τόσες μέρες πως θα μπορούσα να διορθώσω το θέμα «άμμος» χωρίς να βγουν έξω τα ψάρια και χωρίς να αλλάξω νερό. Έχω καταλήξει στην εξής ιδέα: Να παραγγείλω από ένα κατάστημα με υαλικά ένα κομμάτι χοντρό τζάμι που να ταιριάζει ακριβώς στο πλάτος του ενυδρείου και να έχει ύψος 20εκ. Να σπρώξω ευγενικά όλο το χαλίκι προς τη μία μεριά και στην άλλη, αφού αδειάσει να βάλω άμμο. Μετά από κάποιες μέρες θα αδειάσω σταδιακά τη μεριά με το χαλίκι και όταν μείνει τελείως άδεια θα βγάλω το διαχωριστικό τζάμι και θα προσθέσω άμμο ώστε να εξαπλωθεί παντού. Στη συνέχεια ξαναφτιάχνω το acquascape μου. Θα δουλέψει ; Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2010 - Rout Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 5 Σεπτεμβρίου 2010 #124 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 αφου θελεις παντου αμμο, γιατι απλα δεν τα βγαζει προσεκτικα ολα απο μεσα να πλυνεις την αμμο και να τη βαλεις, και μετα να τα ξαναβαλεις ολα? με το τζαμι υπαρχει ο κινδυνος ή να χαραξεις και σπασεις το ενυδρειο ή να σπασει το τζαμι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 5 Σεπτεμβρίου 2010 #125 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 Ο αγαπημένος αστακοκαραβιδας έφυγε και σιγά-σιγά τα πράγματα διορθώνονται. Σκέφτομαι τόσες μέρες πως θα μπορούσα να διορθώσω το θέμα «άμμος» χωρίς να βγουν έξω τα ψάρια και χωρίς να αλλάξω νερό. Έχω καταλήξει στην εξής ιδέα: Να παραγγείλω από ένα κατάστημα με υαλικά ένα κομμάτι χοντρό τζάμι που να ταιριάζει ακριβώς στο πλάτος του ενυδρείου και να έχει ύψος 20εκ. Να σπρώξω ευγενικά όλο το χαλίκι προς τη μία μεριά και στην άλλη, αφού αδειάσει να βάλω άμμο. Μετά από κάποιες μέρες θα αδειάσω σταδιακά τη μεριά με το χαλίκι και όταν μείνει τελείως άδεια θα βγάλω το διαχωριστικό τζάμι και θα προσθέσω άμμο ώστε να εξαπλωθεί παντού. Στη συνέχεια ξαναφτιάχνω το acquascape μου. Θα δουλέψει ; Εξαιρετικα δύσκολο και επιπονο για τα ψαρια σου,που θα στρεσαριστουν. Το καλυτερο ειναι να αδειασει το ενυδρειο και να αντικατασταθει το χαλικι με αμμο.Μπορεις να κρατησεις τα ψαρια και το νερο σε μια δεξαμενη.Κανε μια αναζητηση στο φορουμ,εχουν επιχειρησει αρκετοι φιλοι κατι παρόμοιο.Δεν ειναι οσο δυσκολο φαινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος